Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski
NURS - 14 Kwietnia 2007, 14:13
Ale zbitka straszna, przyznasz. W tym momencie zyskujesz palme pierwszeństwa w tempie wydawnia książek
Anonymous - 14 Kwietnia 2007, 17:36
Co, już przegonił Pilipiuka?
NURS - 14 Kwietnia 2007, 20:01
3 książki w kwartał, to kraszewski chyba tak nie popylał
RD - 15 Kwietnia 2007, 12:02
Eeeee, nie przesadzajmy. AP potrafi wydać dwie w miesiącu, jeśli dobrze policzyłem . I warto pamiętać, że z tych trzech książek jedna jest zbiorem opowiadań.
NURS - 15 Kwietnia 2007, 12:30
I czwarta z litego, czyli 4 ksiązki w 5 miesięcy. Rekord absolutny!
RD - 16 Kwietnia 2007, 08:15
No tak, ale ta z lutego to kryminał, więc się nie liczy . Generalnie trafia jednak do innego odbiorcy.
NURS - 16 Kwietnia 2007, 16:07
Książka, to książka, nie defek... tyzuj
gorim1 - 17 Kwietnia 2007, 13:29
NURS, strach niedługo ogarnie człowieka bo jak tak dalej będzie to otwierasz lodówkę a tam rafał siedzi
NURS - 17 Kwietnia 2007, 13:33
na szczeście mam duża lodówke, i specjalnie mi nie przeszkadza, czasem nawet poda coś z głębi półki...
Czarny - 17 Kwietnia 2007, 13:36
Ja wiem, że niektóre książki to się po prostu łyka , ale żeby trzymać w lodówce
gorim1 - 17 Kwietnia 2007, 13:36
NURS, ale moje półki niedługo nie wyrobią z miejscem wolnym mam maks jeszcze na 20 jak się pozbędę NF to 30
Kruk Siwy - 17 Kwietnia 2007, 13:37
Lat?
Haletha - 17 Kwietnia 2007, 14:08
gorim1 napisał/a | NURS, strach niedługo ogarnie człowieka bo jak tak dalej będzie to otwierasz lodówkę a tam rafał siedzi ;P: |
A czemu nie? Niska temperatura wpływa korzystnie na długość życia, a co za tym idzie na literacką wydajność:))
RD - 17 Kwietnia 2007, 15:01
Ja jestem typem północnym, więc siedzenie w lodówce mi niestraszne. A że mogą nadejść upały... miejsce tym bardziej znakomite. Tylko NURSie bardzo proszę o stałe uzupełnianie zapasów piwa. Jest to bowiem płyn, bez którego czuję się głęboko nieszczęśliwy. Listę ulubionych gatunków załączę przy okazji. W zamian mogę oddać krew. Od razu mrożoną
gorim1 - 17 Kwietnia 2007, 15:28
Kruk Siwy, niestety nie alt ale tytułów ehhh
Adashi - 21 Kwietnia 2007, 09:21
Stylowa okładka. Podoba mi się
RD - 21 Kwietnia 2007, 16:25
Dzięki za link, Adashi , bo nawet nie wiedziałem, że okładka jest zrobiona...
elam - 21 Kwietnia 2007, 18:07
a jak to jest z okladkami?
czy autor ma jakikolwiek wplyw na wyglad, moze jakiegos wyboru dokonac, czy tez ktos mu narzuca z gory okreslone bohomazy i nie ma nic do gadania?
Adashi - 21 Kwietnia 2007, 22:39
RD napisał/a | Dzięki za link, Adashi , bo nawet nie wiedziałem, że okładka jest zrobiona... |
Nie ma sprawy Pozdrawiam
Aha - odnośnie pytania elam - również czekam na odpowiedź, bo to interesująca kwestia.
mawete - 22 Kwietnia 2007, 09:51
"Wiem... ale nie powiem."
Haletha - 22 Kwietnia 2007, 20:59
O ja cię. Wiedziałam, że autor nie ma wpływu, ale żeby dowiadywał się ostatni?
Okładka... Noo, ujdzie;)
RD - 23 Kwietnia 2007, 08:10
Na okładki w Fabryce Słów nie mam kompletnie żadnego wpływu. Pewnie dlatego, że jestem dla nich autorem trzeciej albo czwartej kategorii, a takim nie ma sensu się przejmować.
W Wydawnictwie Dolnośląskim otrzymuję pojekty do akceptacji, a w Fantasmagoriconie czynnie współpracuję przy oprawie graficznej książek.
gorim1 - 23 Kwietnia 2007, 16:09
RD, może koś zapomina o tobie
ale moim zdaniem to jest jeden wielki dołek z g...
jeśli autor nie ma wpływu na okładkę to jego wizja i jeśli wcisną mu coś co nie ma nic wspólnego z treścią książki a do tego jest potworkiem to jest koszmar
RD - 24 Kwietnia 2007, 10:11
Nie zapomina, nie zapomina . Jak to się mówi - co kraj to obyczaj. W FS panuje właśnie taki. Nie wiem czy innych autorów też zupełnie nie pytają o zdanie, ale nie spędza mi to snu z powiek, choć - i owszem - denerwujące jest dowiedzieć się od kogoś z zewnątrz, że zamieszczono grafikę na stronie wydawnictwa. Insza jeszcze inszość, że akurat ta okładka do zasadniczej treści książki ma się (z tego co wiem ) trochę... hm... nie bardzo chyba.
mawete - 24 Kwietnia 2007, 10:14
RD: no i nie wiem czy Cie zastrzelić, czy wysłać do Afgana. Przeczytam jeszcze raz knigę i wtedy się poczepiam...
Adashi - 24 Kwietnia 2007, 11:20
RD napisał/a | denerwujące jest dowiedzieć się od kogoś z zewnątrz, że zamieszczono grafikę na stronie wydawnictwa. |
E... to sorki za tego linka
RD napisał/a | Insza jeszcze inszość, że akurat ta okładka do zasadniczej treści książki ma się (z tego co wiem ) trochę... hm... nie bardzo chyba. |
Na coverze są zdaje się jacyś Sasi, a książka o ile dobrze pamiętam jest w konwencji słowiańskiej fantasy, tak?
RD - 24 Kwietnia 2007, 12:27
mawete
Ale za co??? Chyba że coś przeoczyłem...
Adashi
Nie przepraszaj, nie ma przecież za co . Dzięki jeszcze raz za linka, bo bym żył w nieświadomości. Na okładce faktycznie są jacyś Sasi, względnie wikingowie, a rzecz jest o wojnie domowej i powstaniu pogańskim w latach trzydziestych jedenastego wieku. Tak opancerzonych wojaków to mógł przyprowadzić ze sobą ewentualnie Kazimierz Odnowiciel, kiedy dostał posiłki od cesarza, żeby zaprowadzić ład w państwie. Ale o nich w powieści jest tyle co kot napłakał. Nawet nie chodzi o sam moderunek zbrojnych, ale oddanie jakiegoś przesłania dotyczącego istoty utworu, który jest poprowadzony wielowarstwowo. Batalistyki jest w nim całkiem sporo, ale wszelakie rzeźnie potraktowałem bardzo pretekstowo.
Nivak - 24 Kwietnia 2007, 13:32
W zapowiedzi na stronie NF jest napisane, że jedną z recenzowanych w nowym numerze NF książek jest Czarny Pergamin. Ciekawe jak została oceniona, biorąc pod uwagę twoje wcześniejsze uwagi na temat recenzji w NF i jak bardzo ta recenzja odbiega od mojego zdania na temat tej książki
No ale ja swoje zdanie na temat recenzji książek już mam od dawna wyrobione.
Adashi - 24 Kwietnia 2007, 13:38
Jak większość czytelników, mam nadzieję, droga Nivak
A wracając do okładki to z marketingowego punktu widzenia jest ona ważnym elementem kreowania wizerunku produktu, ale IMHO powinna być związana tematycznie z zawartością książki.
gorim1 - 24 Kwietnia 2007, 15:25
Adashi, nie tyle co powinna być ale musi być to jest różnica i nie powinna zwracać swej uwagi jak w tym wypadku swoją brzydotą bo jest paskudna nie wiem czy tylko ja tak myślę
|
|
|