Zadomowienie - powitania na forum - Błędy forum II.
nureczka - 19 Lutego 2010, 20:01
Przestało mi przysyłać powiadomienia o PW, chociaż mam je ustawione w profilu i o wątkach, które śledzę.
Witchma - 19 Lutego 2010, 20:01
nureczka, już bardzo dawno przestało przysyłać wszystkim i podobno nie zacznie.
nureczka - 19 Lutego 2010, 20:08
Witchma, dzięki. Musiałam przegapić.
ketyow - 27 Lutego 2010, 10:54
Nasz wczorajszy powód nie działania forum:
Cytat | Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /virtual/pl/com/science-fiction/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 |
Kai - 26 Marca 2010, 16:16
Agi, a czy nie ma tutaj możliwości sklejania postów? Kiedyś takowa była w by Przemo, jeśli Ci się napisał post pod postem to mogłaś kliknąć, żeby się skleiły. Tylko nie wiem, czy to dotyczyło tylko moderacji, czy zwykłych użytkowników też, bo to było dość dawno.
Też tego nie lubię, ale w blogu muszę, przecież nie zrobię jednego wężowatego
ketyow - 26 Marca 2010, 16:50
Nie miałem okazji pracować na skrypcie Przemo, ale w wielu można w PA ustawić automatyczne sklejanie postów po określonym czasie napisania. Ale to zdaje się gorata działka, a jego ostatnio nie widziałem.
Kai - 26 Marca 2010, 17:44
Ja miałam, jako moderator, ale adminki miały.. klapki na oczach. Więc nie umiem powiedzieć, co można uruchomić z ACP, a co nie.
Agi - 26 Marca 2010, 18:06
Kai napisał/a | Agi, a czy nie ma tutaj możliwości sklejania postów? |
Z tego co mi wiadomo nie ma takiej opcji, gdyby była nie goniłabym ludzi bez sensu. Ja też edytuję swoje posty.
Kai napisał/a | Też tego nie lubię, ale w blogu muszę, przecież nie zrobię jednego wężowatego |
Blog i wątki autorskie rządzą się trochę innymi prawami, gospodarzowi więcej wolno.
Kai - 26 Marca 2010, 18:11
Agi napisał/a | Z tego co mi wiadomo nie ma takiej opcji, gdyby była nie goniłabym ludzi bez sensu. Ja też edytuję swoje posty.
|
A była!
Az spróbuję sobie forum założyć, zeby sprawdzić. Wiem, że niezbyt rozgarnięta adminka nie pozwalała nam o tej opcji mówić, ale ona BYŁA. Dla moderatorów dostępna zawsze, w tych okienkach pod postem, dla innych niedostępna, ale pewnie to kwestia ustawień w ACP.
Agi - 26 Marca 2010, 18:18
Przeniosłam dyskusję z Bijalini, żeby nie śmiecić.
W panelu kontrolnym moderacji pod funkcją "scalaj" zakodowana jest możliwość przenoszenia postów z jednego tematu do drugiego, natomiast nie ma aktywnej funkcji sklejania dwóch postów w jeden.
Kai - 26 Marca 2010, 18:23
Ja jestem pewna, że ta opcja była. Pamiętam nawet starcie z adminką, kiedy prosiłam ją o udostępnienie jej użytkowniczkom,
Ale ja nigdy nie miałam szczęścia do pracy z kobietami.
Ta funkcja była pod okienkiem posta - jako jedna z tych paru opcji. Nie jakoś centralnie, po prostu była możliwość sklejenia posta z poprzednim.
A żeby było ciekawie próbuję właśnie sobie forum założyć - wczytuje się, wczytuje...
PS jeśli nie chcecie, to się uciszę, ale uwielbiam wyciskać z silnika wszystko, co się da...
Agi - 26 Marca 2010, 18:27
Kai napisał/a | Ta funkcja była pod okienkiem posta - jako jedna z tych paru opcji. Nie jakoś centralnie, po prostu była możliwość sklejenia posta z poprzednim.
|
U nas na pewno nie ma.
Są tylko te:
Usuń ten temat Przesuń ten temat Scalaj posty w tym temacie Zablokuj ten temat Podziel ten temat Przyklej ten temat Oznacz jako normalny
Kai - 26 Marca 2010, 18:32
Jak się zarejestruję gdziekolwiek jako admin by przemo to sprawdzę. Nie podważam NICZYICH kompetencji, chcę po prostu doradzić, jeśli się da.
Agi - 26 Marca 2010, 18:45
Nie traktuję Twoich pytań w kategorii podważania czegokolwiek, raczej chęci pomocy i usprawnienia Forum.
goderic - 26 Marca 2010, 21:46
witam i przepraszam że nie przywitałem się wcześniej
Agi - 26 Marca 2010, 22:27
goderic, traktujesz swój brak powitania, jako błąd forum?
Zapraszam do "Biją".
Gwynhwar - 31 Marca 2010, 14:43
http://www.science-fictio...wprofile&u=1797
Ile ona ma postów!
merula - 31 Marca 2010, 14:44
po pierwsze on, a po drugie, to jakiś error jest.
Gwynhwar - 31 Marca 2010, 14:45
On, on Szybko pisałam i mi się ona zrobiło Wim, że error! Temu zgłaszam o.o
hrabek - 31 Marca 2010, 14:54
Stare i znane. Tak się dzieje, jak ktoś napisze posta, a później go skasuje. Albo jemu skasują.
Gwynhwar - 31 Marca 2010, 15:12
Ja tego nie znałam o.o'
hrabek - 31 Marca 2010, 15:16
Dodam, że chodzi o osobę, która napisała tylko jeden post i żadnego więcej. Wtedy licznik się przekręca i nie pokazuje 0, tylko właśnie taką wartość. Jak Ty sobie skasujesz posta, to po prostu będziesz miała jednego mniej.
Chal-Chenet - 31 Marca 2010, 16:17
I co, nie można takiej osoby po prostu usunąć?
hrabek - 31 Marca 2010, 17:30
A w czym Ci przeszkadza?
gorat - 31 Marca 2010, 17:52
Kai: opcja sklejania postów jest, ale bez rozgraniczenia czasowego, przez co jest to opcja durna, bo do sklejania nadają się wiadomości odległe od siebie o najwyżej kwadrans. Zajrzyj do Mistrzów, w niektórych tematach ałtorzy piszą po kilkanaście postów pod rząd, ale... przez kilka miesięcy. Post na tydzień czy coś. Cetnar w tym przoduje. Przy sklejaniu mógłby albo zamilknąć na zawsze, albo prosić kogoś o wymuszone posty. Podobnie w blogowisku.
Chal-Chenet - 31 Marca 2010, 18:03
Cytat | A w czym Ci przeszkadza? |
Niby w niczym, ale de facto to bot.
Agi - 31 Marca 2010, 18:06
Chal-Chenet, to jest osoba, która w pierwszym poscie chciała zamieścić ogłoszenie o sprzedaży książek. Ponieważ go odrzuciłam, wyskoczyła tak kosmiczna liczba postów.
Delikwent nie pokazał się więcej na Forum.
Kai - 31 Marca 2010, 18:11
gorat, dzięki, tego nie pamiętałam. Za dużo tych silników i mi się mieszają Myślałam, że tę opcję można włączyć haczykiem jak podpis przy pisaniu samego posta, ale musiało mi się z czym innym pomylić.
To jeszcze jedno pytanie czysto techniczne - Agi wydzieliła mój wątek gitarowy, gitara jest kupiona, wątek nie ma racji bytu. Czy można go albo wrzucić do mojego bloga, albo usunąć? Szkoda miejsca.
Co do usuwania zeropostowców - moje zdanie jest takie, że jeśli w jakikolwiek sposób utrzymujecie się z odsłon to warto ich zostawić. Jeśli nie, to jest tylko kwestia porządku w bazie danych, niedawno się zawiesiłam i właśnie policzylam gdzieś, ile jest osób z liczbą postów > 1.
Jak już bardzo się nie chce - zawsze można zrobić zatwierdzanie rejestracji przez adminów, ale czy to nie będzie wylewanie dziecka z kąpielą?
merula - 31 Marca 2010, 18:12
i robi za niedościgniony ideał spamerów
Agi - 31 Marca 2010, 18:15
Kai napisał/a | To jeszcze jedno pytanie czysto techniczne - Agi wydzieliła mój wątek gitarowy, gitara jest kupiona, wątek nie ma racji bytu. Czy można go albo wrzucić do mojego bloga, albo usunąć? Szkoda miejsca.
|
Uważam, że nie ma potrzeby scalania, miejsca zajmuje tyle samo, a prawdopodobnie za jakiś czas zechcecie w gronie zainteresowanych podyskutować o jakiejś gitarowej kwestii, wtedy wystarczy odkurzyć.
Kai napisał/a | Co do usuwania zeropostowców - moje zdanie jest takie, że jeśli w jakikolwiek sposób utrzymujecie się z odsłon to warto ich zostawić. Jeśli nie, to jest tylko kwestia porządku w bazie danych, niedawno się zawiesiłam i właśnie policzylam gdzieś, ile jest osób z liczbą postów > 1.
|
Raczej nie ma znaczenia ilość odsłon, bo nie ma żadnych reklam na stronie. co do sprzątania bazy, to działka gorata.
|
|
|