To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Chal-Chenet - 8 Maj 2010, 21:56

Ładnie, ładnie! :mrgreen:
Gustaw G.Garuga - 9 Maj 2010, 07:21

Kojarzy ktoś, na czym poniższy wizerunek jest wzorowany?

Nie jestem w stanie sobie przypomnieć, a wszystkie skojarzenia do wyszukiwarki już wyczerpałem...

ketyow - 10 Maj 2010, 11:40

Obejrzałem przed chwilą film o nowoczesnych jachtach na Discovery. Taki jeden motorowy, 6 mln funtów, bardzo fajny, ale to nic - po przeliczeniu, przy optymalnej prędkości, pali 1300 litrów na 100 km (zasięg 670 km, pojemność baku 9000l). Rozwaliło mnie to po prostu... Że pali to bardzo dużo wiedziałem, ale że aż tyle :shock:
ilcattivo13 - 10 Maj 2010, 20:24

moje "F40" kiedyś paliło litr na kilometr, ale to było tuż przed ostatecznym zgonem silnika :D Ale co się przez ponad rok po zagumieniach narajdowałem, to moje :mrgreen:
ketyow - 11 Maj 2010, 09:15

Mamuśka mi krew przed chwilą pobrała, pisać mogę tylko 1 ręką. Miałem stres jak diabli, igły nie boję się ani trochę, ale jakoś wolałbym, żeby to robił ktoś obcy.
czamataja - 11 Maj 2010, 09:17

ktoś obcy, kto nie ma powodu, by Cię kaleczyć i sprawiać ból? ;P:
ketyow - 11 Maj 2010, 10:01

czamataja, coś w tym jest :mrgreen:
czamataja - 11 Maj 2010, 11:10

rozumiem, że nie chcesz rozwinąć tematu swojego nieczystego sumienia? :twisted:
ketyow - 11 Maj 2010, 11:24

Jakie sumienie, jakie znowu sumienie? :mrgreen:

Byłem u okulisty - jęczmienie powodowane infekcjami bakteryjnymi, leczenie: antybiotyk miejscowo.

czamataja - 11 Maj 2010, 11:34

buuuuu

kiepsko to widzę, a Ty? :twisted:

ketyow - 11 Maj 2010, 11:51

Co kiepsko widzisz, brak mojego sumienia? ;P:

Jeśli zaś chodzi o jęczmienie, to czymś się podkuruję, ostatnio rzadziej się pojawiają. Wzrok mam jeszcze całkiem dobry, choć od tego siedzenia przy kompie nieco się pogorszył przez ostatnie parę lat, ale jeszcze okularki niepotrzebne.

czamataja - 11 Maj 2010, 12:05

Kiepsko widzę te jęczmienie. Ty nie widzisz, bo...na oczy Ci padło ;)

Szczerze współczuję.

ketyow - 11 Maj 2010, 12:07

Ja też je kiepsko widzę, bo są tak maleńkie, że nie jest to prosta rzecz zobaczyć ;P: Zresztą dzisiaj nie mam.
Zgaga - 11 Maj 2010, 12:08

ketyow napisał/a
Byłem u okulisty - jęczmienie powodowane infekcjami bakteryjnymi, leczenie: antybiotyk miejscowo.

Współczuję. Boli, swędzi i brrrr.... w ogóle nieprzyjemne.

czamataja - 11 Maj 2010, 12:10

czamataja napisał/a
Szczerze współczuję.

ketyow, uwierzyłeś? Jednak będą z Ciebie ludzie ;)

ketyow - 11 Maj 2010, 12:11

Zgaga, ale to właśnie nie takie jak myślisz. To takie jak kiedyś w "co nas wk*rwia" pisaliśmy z martvą i ilcattico, maleńkie wypełnione cieczą punkciki, które w najgorszym wypadku powodują uczucie piasku w oku. Nie boli, nie swędzi i nie widać jak się dobrze nie przyjrzysz. Taki pęcherzyk jakby z wodą w środku. Nie bardzo też wiem jak miejscowo użyć antybiotyku, bo robi się na tej linii pomiędzy wnętrzem a zewnętrzną częścią powieki - chyba spróbuję z doustnym.

czamataja napisał/a
czamataja napisał/a
Szczerze współczuję.

ketyow, uwierzyłeś? Jednak będą z Ciebie ludzie ;)

Okej, w to nie wierzę ;P:

Zgaga - 11 Maj 2010, 12:16

ketyow, nie będę Ci opowiadać swoich doświadczeń z jęczmieniami i innymi świństwami. Błe... Czasami uruchamia mi się jeszcze przewlekłe zapalenie brzegów powiek. Nie zabija, ale upierdliwe.
Martva - 11 Maj 2010, 14:30

ketyow, doustny Ci nic nie da, masz coś przypisane? Bo to może byc antybiotyk w kroplach albo maści na przykład, tak myślę.

Ojciec wczoraj tłumaczył mojej siostrze żeby kazała walczyć znajomemu z brytyjską służbą zdrowia, która to służba na ropiejącą protezę kolana kazała mu właśnie zażywać antybiotyk doustnie zamiast wsadzić jakiś dren, płukac i podawać miejscowo. Inaczej skutek będzie taki że tą endoprotezę będzie trzeba usunąć, bo mu wyropieje. A Ty sobie tylko wytłuczesz dobre bakterie w przewodzie pokarmowym.

Chal-Chenet - 14 Maj 2010, 18:31

Mam pytanie odnośnie forumowych ankiet. Czy oddanie "pustego" głosu podnosi liczbę głosujących?
Agi - 14 Maj 2010, 19:05

Nie wiem, nie próbowałam oddawać pustego głosu.
Fidel-F2 - 14 Maj 2010, 21:20

ja próbowałem, nie podnosi (a szkoda), wchodząc do wątku po raz wtóry możesz znów głosować
Chal-Chenet - 14 Maj 2010, 21:49

Dzięki za info.
Anonymous - 15 Maj 2010, 00:42

Ech, na głowę chyba upadłem, ale właśnie złożyłem do Akademickich Inkubatorów Przedsiębiorczości swój pomysł na biznes. Organizowany jest konkurs na firmę, przez prawie tydzień głowiłem się, czy w ogóle mój pomysł ma sens, bo w Polsce tego typu usługa jest mało znana (jeszcze; na liczyłem tylko trzy, słownie trzy, potencjalne firmy-rywalki), ale spróbowałem. Co mi tam szkodzi spróbować. Trzymajcie kciuki. Firmę chciałbym założyć tak czy inaczej, jeszcze w tym roku (we wrześniu pokombinuję, co i jak; na razie zrobiłem biznes plan i znalazłem parę fajnych źródeł dofinansowania), ale AIP dałby mi potężny zastrzyk gotówki na start, czego teraz bardzo - nie, BARDZO - potrzebuję na rozwój. A za rok spróbujemy z czymś jeszcze innym...Ale do drugiego projektu potrzebowałbym wygranej w totka. Cóż, dowiem się już niedługo, czy przejdę do drugiego etapu konkursu.
Kai - 17 Maj 2010, 18:22

Żerań, trzymam kciuki. Uwielbiam, kiedy ktoś ma jakiś cel.
robert70r. - 17 Maj 2010, 18:24

Żerań, Oby się udało.
Witchma - 17 Maj 2010, 18:44

Żerań, :bravo Oby się udało :)
Chal-Chenet - 17 Maj 2010, 18:47

Żerań, trzymam kciuki.
ketyow - 18 Maj 2010, 09:57

Za oknem deszcz napierdziela a ja siedzę i włosy suszę... Chyba mi się coś po...ło.
Kai - 18 Maj 2010, 10:05

W odwłok mi chłodnawo, koleś się epatuje powodzią (ma szansę nie chodzić do pracy) i w ogóle... dno.
terebka - 18 Maj 2010, 10:12

Że niby lepszym rozwiązaniem byłaby szalona tarantella nago na deszczu, ketyow? Poza niewątpliwymi wrażeniami zapewnionymi sąsiadom, nie wiem czy to taki dobry pomysł by wyschły włosy ;P:

Partner forum