To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Fidel-F2 - 26 Kwietnia 2010, 23:23

kokiet
dzejes - 26 Kwietnia 2010, 23:27

Dla ciebie może być i Czesław.
Fidel-F2 - 26 Kwietnia 2010, 23:28

Czesław kokiet

ładnie

dzejes - 26 Kwietnia 2010, 23:30

Przecież ja to wymyśliłem, to jakie ma być?
Fidel-F2 - 26 Kwietnia 2010, 23:33

prawda, przepraszam za truizmy, każdy ma słabsze momenty, nawet ja, choć wiem jak nieprawdopodobnie to brzmi

...ale...

Czesław kokiet (zwróć uwagę, że zmieniłem trochę intonację tym razem)

naprawdę ładnie

dzejes - 26 Kwietnia 2010, 23:34

Fakt, założenie, że możesz mieć jeszcze słabsze momenty jest ryzykowne.
Fidel-F2 - 26 Kwietnia 2010, 23:35

nie ma bata, wczesniej czy później wygrasz
Rafał - 27 Kwietnia 2010, 07:51

Ambioryks napisał/a
Gdzie tu widzisz nawoływanie do nienawiści?
Czy jako człowiekowi uczącemu się ponoć historii tak trudno spostrzec podobieństwo swojego "Niemcy to pasożyty i rak toczący Europę" do np: http://lajsikonik.pl/wiki...oster,_1942.jpg
Ambioryks napisał/a
Z drugiej strony, Rafał wyrwał część mojej wypowiedzi z kontekstu.
Tak?
Ambioryks - 27 Kwietnia 2010, 10:45

Rafał napisał/a
tak trudno spostrzec podobieństwo swojego Niemcy to pasożyty i rak toczący Europę do np: http://lajsikonik.pl/wiki...oster,_1942.jpg

Kolejny raz użyłeś porównania do nazistów. Naprawdę nie możesz się bez tego obejść?
To żałosne porównywanie do nazistów to nie dość, że europocentryzm, to jeszcze dwudziestowiecznocentryzm. W dodatku sprawia wrażenie jakiejś obsesji na punkcie nazizmu. Wynikającej wyłącznie z bliskości czasowej II WŚ. Bo np. do Hamana jakoś rzadko się porównuje (Haman to perski wezyr z czasów królowej Estery. Chciał wymordować cały naród żydowski, łącznie z kobietami i dziećmi).

Państwo Izrael przynajmniej nie dokonywało przez tyle lat podbojów i nie postępowało z podbitymi ludami tak, jak robili to Niemcy - mimo że np. w czasach Jozuego też Izraelczycy dokonywali podboje. Jednak w przypadku Niemiec miało to dużo bardziej systematyczny charakter.

Martva - 3 Maj 2010, 16:36

Ambioryks sie do mnie odezwał i chciał przekazać parę rzeczy, mogę tu wkleić czy mnie zlinczujecie?
Agi - 3 Maj 2010, 16:37

Martva, jest ryzyko, jest zabawa :mrgreen:
shenra - 3 Maj 2010, 16:42

Agi, :mrgreen: :bravo
Martva - 3 Maj 2010, 16:43

OK, to uwaga, osoby z uczuleniem na wiadomo kogo nie czytać.
Cytat
Tym, którzy na tamtym forum zarzucają mi, że z premedytacją psułem tam klimat i że robiłem w konia tamtejszych adminów i modów, możesz powtórzyć w którymś z luźnych tematów (albo na pw moderacji i administracji) moje słowa: z premedytacją niczego nie psułem, nie było moją intencją psucie niczego ani obrażanie kogokolwiek, wszystkie moje wyskoki były nieplanowane wcześniej i wynikłe z emocji. Nikogo nie oszukiwałem. I mam głębokie poczucie niesprawiedliwości, że ci, którzy mnie prowokowali i obrażali, na czele z Krukiem Siwym i ADHD, pozostali bezkarni. Że uszły im na sucho teksty typu:
Adanedhel napisał/a:
Mam dość. Dość imbecyla, który obrzuci kogoś *beep*, a potem powie, że nie wiedział że tu tak nie wolno, po raz pięćdziesiątym obieca, że się dostosuje, i jego zdaniem wszystko gra. Nie chcę wpadać wszędzie na jego gębę. I nie chcę patrzeć, jak administracja daje się robić w konia, i zamiast wywalić go na zbity pysk grozi mu tylko palcem i pozwala zadomowić.

Kruk Siwy napisał/a:
W bólach i męce a płód i tak martvy jest. A mimo że martwy to gupi i obrzydliwy...

Kruk Siwy napisał/a:
Piełdoły ambiowate

i te wszystkie teksty Kruka o mnie jako o trollu. Bez zwrócenia uwagi na to, że wszelkie moje wyskoki były sprowokowane przez innych użytkowników, którzy ukarani nie zostali.

Co do punktu 9 tamtejszego regulaminu, to nie nawoływałem do nienawiści do Niemców teraz, tylko napisałem, że ta nienawiść przydałaby się ok. 700 lat temu. Zaznaczyłem, że poruszana przeze mnie kwestia (ekspansja Niemców) przestała być aktualna w roku 1945. A mimo to zarzucili mi łamanie punktu 9 regulaminu. Opierając się na wyrwanych z kontekstu fragmentach.

W zasadzie najpoważniejszy zarzut, jaki mogę sobie postawić, to taki, że nie zrezygnowałem z udziału w forum po 24 stycznia 2009. Wtedy powinienem był odpuścić, ale postanowiłem ciągnąć, naiwnie licząc na normalną dyskusję, bez jakichkolwiek ad personam i bez wyśmiewania. Pomijając zarzut nieznania się na ludziach i nieznajomości wieku większości forumowiczów.

Nie domagam się, żeby zdjęli mi bana, tylko żeby mnie zrozumieli, nie oskarżali niesłusznie i karali za prowokowanie współdyskutantów.

W sumie to jestem chyba jedynym (byłym) użytkownikiem tamtego forum, który dostał stałego bana, a nie obraził żadnego innego użytkownika.
(...)

Proszę Cię o to, bo nie chcę, żeby tamci mieli błędne wyobrażenie o mnie.

To tyle. Nic nowego, wycięłam jeden akapit bo to rzecz do wyjaśnienie na pw i niestety podejmę sie tego trudnego zadania :|

robert70r. - 3 Maj 2010, 16:52

Martva napisał/a
Nic nowego

:roll: :|

Agi - 3 Maj 2010, 16:53

Martva napisał/a
To tyle. Nic nowego

Otóż to. Ja też nie mam nic do dodania.

shenra - 3 Maj 2010, 16:54

Ole!
Martva - 3 Maj 2010, 16:56

To jest ten moment, kiedy martva mówi 'ładna dziś pogoda', ale nie jest ładna, cholera :/
Agi - 3 Maj 2010, 16:57

U mnie właśnie przestało padać, ale nastrój senności pozostał.
shenra - 3 Maj 2010, 16:59

W sumie, niby ptaszki ćwierkają, jest czym oddychać, a tumiwisizm się pogłębia.
Agi - 3 Maj 2010, 17:01

Oglądam sobie finał snookera, ale mojemu faworytowi coś kiepsko idzie.
Martva - 3 Maj 2010, 17:02

Obrabiam zdjęcia kolczyków drewnianych i gimp mi się wiesza co chwilę. I nic mi się nie chce bardziej. I nie poszłam na imprezę rodzinną w sumie, trochę mi głupio bo myslałam że wpadnę na godzinkę...
shenra - 3 Maj 2010, 17:03

Ja się chyba wykopię z domu w końcu. Choć żal koty samej zostawiać, może zasugeruję, żeby podrażniła szynszyla? :mrgreen:
robert70r. - 3 Maj 2010, 17:03

Agi, A to prawda, że jeden snookerzysta ustawiał grę? Tak mi sie obiło.
Godzilla - 3 Maj 2010, 17:04

A szynszyl jej krzywdy nie zrobi?

Moje dzieciaki mają ustawiczne napady głupawki. Niestety ani mowy o odrobieniu lekcji. Właśnie rysują jakąś Straszną Babę. Szkoda że nie mogę wam puścić tych wybuchów śmiechu.

robert70r. - 3 Maj 2010, 17:05

Godzilla, Oj by się przydały. Obudziłbym się wreszcie... :wink:
shenra - 3 Maj 2010, 17:06

Godzilla napisał/a
A szynszyl jej krzywdy nie zrobi?
To jest chyba jedyny kłopot, bo podejrzewam, że mógłby wyrazić dezaprobatę dla tego pomysłu ;P:
Agi - 3 Maj 2010, 17:06

Bob1970r napisał/a
Agi, A to prawda, że jeden snookerzysta ustawiał grę? Tak mi sie obiło.

Bob1970r, moim zdaniem jest coś na rzeczy, chociaż Higgins na razie zaprzecza i twierdzi, że go wrobili.
http://sport.wp.pl/kat,69...ml?ticaid=1a199

robert70r. - 3 Maj 2010, 17:08

Agi, Dzięki za linka :)
Ellaine - 3 Maj 2010, 17:29

Godzilla napisał/a
Szkoda że nie mogę wam puścić tych wybuchów śmiechu.

Ano, szkoda. Przydałyby się, bo mi coś smutno dzisiaj.
Ech, powinnam się zabrać za czytanie materiałów do magisterki, głupi temat sobie wymyśliłam, a sądziłam, że będzie ciekawy... Choć pewnie żadnego nie chciałoby mi się realizować :D

I jak czytam powyższe posty, to pooglądałabym sobie snookera, ale nie mam odpowiedniego kanału.

hijo - 3 Maj 2010, 18:55

Ellaine napisał/a
głupi temat sobie wymyśliłam
przyznasz się jaki?

Partner forum