To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Dzień dobry, cze¶ć i czołem...

Pako - 28 Wrześ¶nia 2006, 15:02

Jutro pi±tek, dzień studencki, dowiem się, jak Ľle mi będzie na studiach.

A dzi¶ się czuję, jakbym trzy tony "prawie diamentów" przerzucił z kupki na kupkę.

gorim1 - 28 Wrześ¶nia 2006, 15:57

hehe pako widzę że będziesz studiował
jak ja tęsknie wpominam dwa lata na dziennych studiach
impreski itp
czemu uciekłem na zaoczne ??? :(

Pako - 28 Wrześ¶nia 2006, 15:58

Czemu ja poszedłem na studia? Te 5 miesięcy wakacji sprawiły, że bym się tylko obijał ;)
gorim1 - 28 Wrześ¶nia 2006, 16:00

hehe nudy cię zżarły
mnie też już wnerwiało te pięć michów wolnego
kota można dostać zastanawiałem się nawet nad pójsciem do psychiatry brakowało mi szkoły :PPPP

Fidel-F2 - 28 Wrześ¶nia 2006, 16:01

Pako ale na studiach jest więcej obijania niż w czasie wakacji i to obijanie jest znacznie ciekawsze i bardziej przyjemne. Zazwyczaj.
Pako - 28 Wrześ¶nia 2006, 16:20

Heh.. niestety, ja dojeżdżać będę.. i do tego dojazd nieciekawy :/ Wolałbym akademik albo stancję już... ale nie mam kompa ani 2,5k, żeby kompa kupić. Kto¶ się zrzuci :mrgreen: ?
Fidel-F2 - 28 Wrześ¶nia 2006, 16:26

a co ma komp do studiów i korzystana z dobrodziejstw?
Pako - 28 Wrześ¶nia 2006, 16:30

Studiuję informatykę => komp bardzo sie przyda :) Zwłaszcza, jak będzie trzeba się do czego¶ konkretniej przyuczyć. Kartki to jedno, a praktyka to drugie. Już nawet brak neta bym przeżył ;) , ale komp musi być.
Nie maj±c kompa dojeżdżam => wtedy z tymi dobrodziejstwami gorzej, bo tak cholernie głupie dojazdy mam, a miasto tylko o 20 km oddalone, że szkoda gadać. Jeszcze długo będę narzekał na dojazdy - aż kompa nie kupię i się nie wyniosę, albo aż kumpel prawka nie zrobi, auta nie dostanie i mnie wozić nie będzie.

Aga - 28 Wrześ¶nia 2006, 16:38

Cze¶ć.
Rany, ja sobie wła¶nie sprawdziłam warunki rekrutacji. Podnie¶li poprzeczkę w tym roku (tzn. w tym, w którym ja będę zdawać). Cudnie. I to akurat na te kierunki, na które będę składać papiery...

Pako - 28 Wrześ¶nia 2006, 16:41

jak podnie¶li poprzeczkę? Skonkretyzuj.
Fidel-F2 - 28 Wrześ¶nia 2006, 16:46

Pako a tego kompa z domu nie da rady zabrać?
Aga - 28 Wrześ¶nia 2006, 16:50

Ano, jeszcze w zeszłym roku na filologię angielsk± trzeba było zdawać ang. i polski na rozszerzonym i ok. Ale w tym, żeby w ogóle zakwalifikować się do całej procedury rekrutacyjnej trzeba przekroczyć odpowiednie progi: 70% - ang. pisemny, 80% - ang. ustny, 70% - polski pisemny. Czyli jak kto¶ będzie miał np. 69% z polskiego to może pomarzyć o filologii...
Pako - 28 Wrześ¶nia 2006, 17:04

Fidel - mowy nie ma, brat też studiuje, też kompa potrzebuje. Pat. Albo komp, albo będę się męczył.
Aga - podnie¶li tam, gdzie chętnych było multum. Prawo rynku ;)

Ixolite - 28 Wrześ¶nia 2006, 17:07

Pako, a sam prawka nie możesz zrobić? :D Albo na rowerze jeĽdzić? :mrgreen:
Tomcich - 28 Wrześ¶nia 2006, 17:08

Witam,
Ech studiów czas. :roll: A jak studiować to najlepiej w akademiku mieszkać. :D Tam dopiero można poznać co to znaczy "studenckie życie" :mrgreen:

Pako - 28 Wrześ¶nia 2006, 17:12

Rower - 20km w jedn± stronę, non stop pod górkę (raz ostrzej, raz mniej - to nie warszawka płaska). Ciekawy i¶cie widok: ¶nieg po pas, auta w zaspach, łańcuchy nawet nie pomagaj±, a Pako dzielnie prze pod górkę, byle na wykłady zd±żyć ;)
Sam zrobić prawko? Ano, zrobię... jak tylko $$ będę miał. A jak będę miał $$, to będę my¶lał, czy komp i przeprowadzka, czy prawko i dojazdy. Cenowo wychodzi tak samo prawie. Znaczy cenowy: dojazdy, a stancja czy akademik. Bo na dojazdy to pewnie co najmniej 200zł będę miesięcznie przewalał, plus benzyna auta ojca, który bedzie mnie musiał odbierać, jak będę wysiadał 5km od domu. Syf jak nigdy przedtem. I to kurde, największe miasto 20km od mojej wioski, a dojechać nie można. Chyba, żę będę jeĽdził przez drugie miasto - ale wtedy muszę o 6:17 być na przystanku 1,5km od mojego domu. Czyli o 5:30 na nogach, żęby na 8 na uczelnię dojechać. Fajnie, nei?

Się tylko dobijam... :P

hjeniu - 28 Wrześ¶nia 2006, 17:15

Ja tam mieszkałem w akademiku przez rok i prawie nic nie pamiętam :mrgreen:
Aga, podziękuj Romkowi :wink: np. granat do limuzyny byłby na miejscu.
Pako, ty się nie przejmuj na pierwszym roku informatyki kartka będzie ci bardziej potrzebna niż komputer - M A T E M A T Y K A :twisted:

Fidel-F2 - 28 Wrześ¶nia 2006, 17:16

to zamiast obijania było na dwa miechy jechać do Anglii albo Irlandii, na komp by¶ zarobił i na dobrodziejstwa by zostalo
Pako - 28 Wrześ¶nia 2006, 17:18

A ja to wiem, ja to wiem. Ale mimo wszystko bez kompa nie da rady ;)
W ogóle jak listę przedmiotów zobaczyłem, to mi się sł±bo zrobiło :) Ale cóż... jako¶ dam radę ;)

Edit: Fidel, a my¶lałem o tym, a chciałem... a chociażby w polsce co¶ popracowac, żeby grosz przyrobić. Ale tu przeszkod± była specyfika rodziny, nad któr± to specyfik± specjalnie rozwodzić się nie chcę ;)

Aga - 28 Wrześ¶nia 2006, 17:23

hjeniu:
Cytat
Aga, podziękuj Romkowi :wink: np. granat do limuzyny byłby na miejscu.

Skutki czytania po 9 godzinach orki w szkole - "Ale o co chodzi? I za co mam dziękować Romkowi? I w ogóle co ma nasz Romek (nasz forumowy) do rekrutacji na studia?" Dopiero jak przeczytałam drugi raz, to do mnie dotarło... :lol: Ano tak, ja to bym nawet dwa granaciki mogła ;) Albo wynajmę kogo¶ z karabinem snajperskim. Albo rusk± mafię ;) Ech, marzenia :mrgreen:

Ixolite - 28 Wrześ¶nia 2006, 18:35

Pako, a jak z fizyk±, elektronik± i podziałem matematyki masz? :)
elam - 28 Wrześ¶nia 2006, 18:49

Pako, ja cie nie chce martwic, ale informatyki bez komputera to ty nie postudiujesz :) co z reszta sam swietnie wiesz. wiec, jesli kompa w domu masz, to nic innego ci nie zostaje, jak chodzic spac o 21szej, zeby o tej 5tej rano wstac :)
Iscariote - 28 Wrześ¶nia 2006, 19:58

Wróciłem, żem ja już. Tzn Tomasz, tzn Iszkariot, tzn Iscariote... no...i to by było na tyle. A no i o Cze¶ć zapomniałem.

Czesc :)

Agi - 28 Wrześ¶nia 2006, 20:44

Bry wieczór. :)
Aga - 28 Wrześ¶nia 2006, 22:02

Dobranoc.
Ixolite - 28 Wrześ¶nia 2006, 22:14

Choroba, nie chciało mi się wczoraj pracować i mam teraz za swoje :evil:

Po nocach muszę kończyć :|

Alatar - 28 Wrześ¶nia 2006, 22:33

Fantastycznanoc.
Selithira - 28 Wrześ¶nia 2006, 22:46

Ja też już zmykam :) Dobranoc :)