To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner

Robert MW - 16 Czerwca 2009, 21:00

Nie, no wiecie, w jakichś innych księgarniach powinna być :D . A poza tym, dajmy jednak Empikowi szansę, może się spręży. ;P:
malakh, po pierwsze witaj na forum :D , po drugie cieszę się, że ksiażka przypadła Ci do gustu :D , a po trzecie Witchma ma rację, tu chodziło o jedną, niedookreśloną reckę z Valkirii. Nie, żeby była całkiem zła, tylko taka... dziwna :mrgreen:
I jeszcze jedna. Ponoć przed premierą mialy być cztery, ale za cholerę nie pamiętam, gdzie jeszcze powinna zawisnąć ostatnia
Pozdrawiam.
RMW

Witchma - 16 Czerwca 2009, 21:06

Recenzja niby ok, ale "duperele" wytrąciły mnie z równowagi :roll: Dziwna chyba jestem.

Robert MW napisał/a
w jakichś innych księgarniach powinna być :D

No ja myślę. Jutro czeka mnie straszne spotkanie z promotorem i mam nadzieję, że uda mi się później złagodzić to traumatyczne przeżycie zdobyczą książkową :)

Adanedhel - 16 Czerwca 2009, 21:09

Witchma napisał/a
Recenzja niby ok

Mocno taka sobie. Nie jesteś dziwna ;)

Ozzborn - 16 Czerwca 2009, 21:22

Ha dobrze mieszkać blisko źródełka... choć w sumie koło ałtora też by było niegłupio sądząc po spotkaniowych niespodziankach ;P:
Poza tym empik ma upaść! Dla dobra wydawców, ałtorów i czytelników (a konkretniej kieszeni wyżej wymienionych).

To chyba bedzie spory kramik w Para... trza uważać, żeby marży nie nałożyli ;)

Witchma - 16 Czerwca 2009, 21:24

Adanedhel, wszystko odnoszę do tej pierwszej ;)
Robert MW - 17 Czerwca 2009, 09:26

No dobra, jeszcze info o końkursie :D
Można dostać ksiażkę za darmo. No, no, czy autor też może wziąć udział?
A, no i ta ostatnia przedpremierowa recenzja powinna być na Katedrze właśnie.
Pozdrawiam.
RMW

Adanedhel - 17 Czerwca 2009, 09:36

Ktokolwiek robi ją na Katedrze opieprza się niemiłosiernie. Trzeba będzie Żerania i Shadowa pogonić :twisted:
Witchma - 17 Czerwca 2009, 12:51

Już wiem, co to znaczy "data premiery" - to dzień, w którym na pewno nigdzie książki nie uda się nabyć :evil: <FOCH>
Homer - 17 Czerwca 2009, 13:16

Do autora:
Przeczytałem już I część tj. PÓŁNOC. 1 znane opowiadanie "Honor Górala" i 3 obszerne nowe. To pierwsze było najsłabsze z całej czwórki :) , ale bynajmniej nie słabe. Każdemu kolejnemu udawało się przebić poprzednie lub dorównać przynajmniej, chociaż myślałem, że już nie może być ciekawiej i na pewno będzie nudno. Główna zaleta to dużo fabuły i akcji. Nie idziesz na łatwiznę i to mi się podoba. "Szkarłat na płaszczu" -- mój faworyt tego zestawienia.

Jeśli coś zostawia niedosyt to te mikroskopijne wstawki Szczura i Pułkownika. Tworzą ciąg fabularny, ale są tak skąpe, że zęby bolą (byłem u dentysty, może to temu). Wiem, że to już delikatne przedstawianie jakiejś szerszej historii, ale zdaje się, że takowa to pewno powstanie za n-lat dopiero i to denerwuje :) . Przeczytam Południe i... no właśnie... potem wschód (będzie tam 66?) i zachód i zacznie się głód :) .

Obrona Łysicy świetna :) . No i tu pytanie, po których górach autor biega i czy są miejsca górskie, które stanowią inspirację do kluczowych z książki?.

Czarny - 17 Czerwca 2009, 14:59

Oj Robert oj, żona się spłakała na "Wszyscy jesteśmy ....." no jak tak można z czytelnikiem :wink:
mawete - 17 Czerwca 2009, 16:13

Zamówiłem u znajomego księgarza - empik cały czas bojkotuję :mrgreen: W piątek powinienem mieć :D

//edit: savikola i Kruka też zamówiłem :twisted:

Witchma - 17 Czerwca 2009, 17:13

mawete, ja właśnie sobie zamówiłam w necie, bez łaski, nie będę się po księgarniach prosić (choć chińskozodiakalna świnia ze mnie ;) ). I jeszcze na tym całe 7 zł zaoszczędzę ;P:
mawete - 17 Czerwca 2009, 17:20

Witchma: wolę dać zarobić znajomemu księgarzowi niż anonimowej firmie, ale co do kasy to masz rację - jeszcze 40 ksiażek kupionych w necie i na GORIMCON by starczyło :wink:
Witchma - 17 Czerwca 2009, 17:23

mawete, i tak czekam na zamówienie, to co mi szkodzi sobie domówić jedną książkę, za przesyłkę nic nie zapłacę ;) A co tam gorimcon, jeszcze trzy książki i kolejna gratis ;P:
Robert MW - 17 Czerwca 2009, 17:27

Witchma widziałem dziś w Matrasie, w Empiku oczywiście nie :D Powodzenia :wink:
Homer gratuluję tempa :D I też uważam, że I opowiadanie jest, hm... ciut słabsze, ale, to taka konstrukcja, przy wprowadzaniu i przedstawianiu postaci, nie potrafiłem tego lepiej napisać. Poza tym "Honor" to tekst sprzed kilku ładnych lat. Pozostałe... każde starałem się napisać nieco inaczej, z nieco innym "rdzeniem fabularnym", żeby nie powtarzać schematów i chyba mi się udało.
Imperialne Szczury - będzie o nich ciut więcej w ostatnim opowiadaniu Południa (radzę czytać po kolei :mrgreen: ) I tam mniej więcej zazębi mi się Pólnoc z Południem. Odrobinkę przynajmniej.
Autor po górach niestety nie biega, choć ma tam rodzinę :) Więc inspiracją jest jego wyobraźnie i kanał National Geografik :mrgreen:
Wielkie dzięki za opinię, czekam na resztę :D
Czarny przeproś żonę w moim imieniu i ostrzeż przed następnym opowiadaniem. Jest tam scena, z której korektą miałem problem, bo za każdym razem oczy mi się szkliły. Choć sam to draństwo napisałem. :D
mawete i Witchma ja tu klepię i klepię a wy nabijacie postów :cry: Muszę nauczyć się szybciej pisać, psiakrew :mrgreen: I miłej lektury życzę.
RMW

mawete - 17 Czerwca 2009, 17:31

Robert MW: bo pisać to trzeba "umić" :mrgreen:
Witchma - 17 Czerwca 2009, 17:32

Robert MW napisał/a
Witchma widziałem dziś w Matrasie

Tia, ja Matras też widziałam na Piotrkowskiej. Ma okna pozaklejane szarym papierem i na drzwiach wisi kartka z napisem "LIKWIDACJA". Byłam w sześciu księgarniach (z empikiem licząc), do dwóch dzwoniłam. Miałam prawo się zniechęcić :)

mawete napisał/a:
Cytat
Robert MW: bo pisać to trzeba umić :mrgreen:

:mrgreen: niektórzy umiO na forum, inni książki, co wolisz? :D

mawete - 17 Czerwca 2009, 17:35

Witchma: książki. Zdecydowanie ;P:
Robert MW - 17 Czerwca 2009, 17:48

Heh, pisanie na forum, byłoby fajnie umić :mrgreen: A tak, człowiek wali w klawisze zastanawiając sie, czy nie lepiej piwa się napić.
Empik podobno trochę wziął, więc wkrótce powinno i w nim się pokazać, ale jak zamówiliście gdzie indziej, nie będę protestował.
I ostatnia recenzja równopremierowa;)

Witchma - 17 Czerwca 2009, 17:50

Wow, jest wersja audio :D :bravo
mawete - 17 Czerwca 2009, 18:05

Robert MW: to Ty piszesz na trzeźwo? :shock: :wink: :mrgreen:
Robert MW - 17 Czerwca 2009, 18:10

Ale tylko na forum :mrgreen:
mawete - 17 Czerwca 2009, 18:16

To ja czekam na knigę :mrgreen:
Iwan - 17 Czerwca 2009, 20:39

na allegro można już nabyć knigę :D
malakh - 17 Czerwca 2009, 22:46

Komu śpieszno, mogę oddać substytut: cała ryza papieru zadrukowana "Opowieściami...". Przysłało wydawnictwo, co by recenzja przedpremierowa była, a ja teraz mam problem. Potrzebne mi to nie jest - w końcu normalne wydanie dotrze... ale wyrzucać też jakoś nie przystoi - wszak to literatura wysokich lotów...
gorat - 17 Czerwca 2009, 23:02

Jak to wygląda? :D Zdjęcie prosimy ze skalą porównawczą :D
malakh - 17 Czerwca 2009, 23:12

Proszę bardzo:

Okropnie to nieporęczne. Przynajmniej książka dobra - wynagrodziło mi to katorgę walki z latającymi luźno kartkami;p

Virgo C. - 18 Czerwca 2009, 03:48

Mam już swój egzemplarz, w Hetmańskiej sporo ich leżało to przygarnąłem jeden :mrgreen:
Hubert - 18 Czerwca 2009, 13:39

Czekam na wyniki konkursu :mrgreen: A jak się nie uda, to i tak zdobędę jakoś 8)
dalambert - 18 Czerwca 2009, 13:55

malakh, nie marudź Kaśka wprowadza nową świecka tradycję - luzu w egzemplarzach recenzenckich - jakże uroczo ulotną :mrgreen:

Partner forum