Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner
Robert MW - 16 Czerwca 2009, 21:00
Nie, no wiecie, w jakichś innych księgarniach powinna być . A poza tym, dajmy jednak Empikowi szansę, może się spręży.
malakh, po pierwsze witaj na forum , po drugie cieszę się, że ksiażka przypadła Ci do gustu , a po trzecie Witchma ma rację, tu chodziło o jedną, niedookreśloną reckę z Valkirii. Nie, żeby była całkiem zła, tylko taka... dziwna
I jeszcze jedna. Ponoć przed premierą mialy być cztery, ale za cholerę nie pamiętam, gdzie jeszcze powinna zawisnąć ostatnia
Pozdrawiam.
RMW
Witchma - 16 Czerwca 2009, 21:06
Recenzja niby ok, ale "duperele" wytrąciły mnie z równowagi Dziwna chyba jestem.
Robert MW napisał/a | w jakichś innych księgarniach powinna być |
No ja myślę. Jutro czeka mnie straszne spotkanie z promotorem i mam nadzieję, że uda mi się później złagodzić to traumatyczne przeżycie zdobyczą książkową
Adanedhel - 16 Czerwca 2009, 21:09
Witchma napisał/a | Recenzja niby ok |
Mocno taka sobie. Nie jesteś dziwna
Ozzborn - 16 Czerwca 2009, 21:22
Ha dobrze mieszkać blisko źródełka... choć w sumie koło ałtora też by było niegłupio sądząc po spotkaniowych niespodziankach
Poza tym empik ma upaść! Dla dobra wydawców, ałtorów i czytelników (a konkretniej kieszeni wyżej wymienionych).
To chyba bedzie spory kramik w Para... trza uważać, żeby marży nie nałożyli
Witchma - 16 Czerwca 2009, 21:24
Adanedhel, wszystko odnoszę do tej pierwszej
Robert MW - 17 Czerwca 2009, 09:26
No dobra, jeszcze info o końkursie
Można dostać ksiażkę za darmo. No, no, czy autor też może wziąć udział?
A, no i ta ostatnia przedpremierowa recenzja powinna być na Katedrze właśnie.
Pozdrawiam.
RMW
Adanedhel - 17 Czerwca 2009, 09:36
Ktokolwiek robi ją na Katedrze opieprza się niemiłosiernie. Trzeba będzie Żerania i Shadowa pogonić
Witchma - 17 Czerwca 2009, 12:51
Już wiem, co to znaczy "data premiery" - to dzień, w którym na pewno nigdzie książki nie uda się nabyć <FOCH>
Homer - 17 Czerwca 2009, 13:16
Do autora:
Przeczytałem już I część tj. PÓŁNOC. 1 znane opowiadanie "Honor Górala" i 3 obszerne nowe. To pierwsze było najsłabsze z całej czwórki , ale bynajmniej nie słabe. Każdemu kolejnemu udawało się przebić poprzednie lub dorównać przynajmniej, chociaż myślałem, że już nie może być ciekawiej i na pewno będzie nudno. Główna zaleta to dużo fabuły i akcji. Nie idziesz na łatwiznę i to mi się podoba. "Szkarłat na płaszczu" -- mój faworyt tego zestawienia.
Jeśli coś zostawia niedosyt to te mikroskopijne wstawki Szczura i Pułkownika. Tworzą ciąg fabularny, ale są tak skąpe, że zęby bolą (byłem u dentysty, może to temu). Wiem, że to już delikatne przedstawianie jakiejś szerszej historii, ale zdaje się, że takowa to pewno powstanie za n-lat dopiero i to denerwuje . Przeczytam Południe i... no właśnie... potem wschód (będzie tam 66?) i zachód i zacznie się głód .
Obrona Łysicy świetna . No i tu pytanie, po których górach autor biega i czy są miejsca górskie, które stanowią inspirację do kluczowych z książki?.
Czarny - 17 Czerwca 2009, 14:59
Oj Robert oj, żona się spłakała na "Wszyscy jesteśmy ....." no jak tak można z czytelnikiem
mawete - 17 Czerwca 2009, 16:13
Zamówiłem u znajomego księgarza - empik cały czas bojkotuję W piątek powinienem mieć
//edit: savikola i Kruka też zamówiłem
Witchma - 17 Czerwca 2009, 17:13
mawete, ja właśnie sobie zamówiłam w necie, bez łaski, nie będę się po księgarniach prosić (choć chińskozodiakalna świnia ze mnie ). I jeszcze na tym całe 7 zł zaoszczędzę
mawete - 17 Czerwca 2009, 17:20
Witchma: wolę dać zarobić znajomemu księgarzowi niż anonimowej firmie, ale co do kasy to masz rację - jeszcze 40 ksiażek kupionych w necie i na GORIMCON by starczyło
Witchma - 17 Czerwca 2009, 17:23
mawete, i tak czekam na zamówienie, to co mi szkodzi sobie domówić jedną książkę, za przesyłkę nic nie zapłacę A co tam gorimcon, jeszcze trzy książki i kolejna gratis
Robert MW - 17 Czerwca 2009, 17:27
Witchma widziałem dziś w Matrasie, w Empiku oczywiście nie Powodzenia
Homer gratuluję tempa I też uważam, że I opowiadanie jest, hm... ciut słabsze, ale, to taka konstrukcja, przy wprowadzaniu i przedstawianiu postaci, nie potrafiłem tego lepiej napisać. Poza tym "Honor" to tekst sprzed kilku ładnych lat. Pozostałe... każde starałem się napisać nieco inaczej, z nieco innym "rdzeniem fabularnym", żeby nie powtarzać schematów i chyba mi się udało.
Imperialne Szczury - będzie o nich ciut więcej w ostatnim opowiadaniu Południa (radzę czytać po kolei ) I tam mniej więcej zazębi mi się Pólnoc z Południem. Odrobinkę przynajmniej.
Autor po górach niestety nie biega, choć ma tam rodzinę Więc inspiracją jest jego wyobraźnie i kanał National Geografik
Wielkie dzięki za opinię, czekam na resztę
Czarny przeproś żonę w moim imieniu i ostrzeż przed następnym opowiadaniem. Jest tam scena, z której korektą miałem problem, bo za każdym razem oczy mi się szkliły. Choć sam to draństwo napisałem.
mawete i Witchma ja tu klepię i klepię a wy nabijacie postów Muszę nauczyć się szybciej pisać, psiakrew I miłej lektury życzę.
RMW
mawete - 17 Czerwca 2009, 17:31
Robert MW: bo pisać to trzeba "umić"
Witchma - 17 Czerwca 2009, 17:32
Robert MW napisał/a | Witchma widziałem dziś w Matrasie |
Tia, ja Matras też widziałam na Piotrkowskiej. Ma okna pozaklejane szarym papierem i na drzwiach wisi kartka z napisem "LIKWIDACJA". Byłam w sześciu księgarniach (z empikiem licząc), do dwóch dzwoniłam. Miałam prawo się zniechęcić
mawete napisał/a:
Cytat | Robert MW: bo pisać to trzeba umić |
niektórzy umiO na forum, inni książki, co wolisz?
mawete - 17 Czerwca 2009, 17:35
Witchma: książki. Zdecydowanie
Robert MW - 17 Czerwca 2009, 17:48
Heh, pisanie na forum, byłoby fajnie umić A tak, człowiek wali w klawisze zastanawiając sie, czy nie lepiej piwa się napić.
Empik podobno trochę wziął, więc wkrótce powinno i w nim się pokazać, ale jak zamówiliście gdzie indziej, nie będę protestował.
I ostatnia recenzja równopremierowa;)
Witchma - 17 Czerwca 2009, 17:50
Wow, jest wersja audio
mawete - 17 Czerwca 2009, 18:05
Robert MW: to Ty piszesz na trzeźwo?
Robert MW - 17 Czerwca 2009, 18:10
Ale tylko na forum
mawete - 17 Czerwca 2009, 18:16
To ja czekam na knigę
Iwan - 17 Czerwca 2009, 20:39
na allegro można już nabyć knigę
malakh - 17 Czerwca 2009, 22:46
Komu śpieszno, mogę oddać substytut: cała ryza papieru zadrukowana "Opowieściami...". Przysłało wydawnictwo, co by recenzja przedpremierowa była, a ja teraz mam problem. Potrzebne mi to nie jest - w końcu normalne wydanie dotrze... ale wyrzucać też jakoś nie przystoi - wszak to literatura wysokich lotów...
gorat - 17 Czerwca 2009, 23:02
Jak to wygląda? Zdjęcie prosimy ze skalą porównawczą
malakh - 17 Czerwca 2009, 23:12
Proszę bardzo:
Okropnie to nieporęczne. Przynajmniej książka dobra - wynagrodziło mi to katorgę walki z latającymi luźno kartkami;p
Virgo C. - 18 Czerwca 2009, 03:48
Mam już swój egzemplarz, w Hetmańskiej sporo ich leżało to przygarnąłem jeden
Hubert - 18 Czerwca 2009, 13:39
Czekam na wyniki konkursu A jak się nie uda, to i tak zdobędę jakoś
dalambert - 18 Czerwca 2009, 13:55
malakh, nie marudź Kaśka wprowadza nową świecka tradycję - luzu w egzemplarzach recenzenckich - jakże uroczo ulotną
|
|
|