Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - e-booki, kto się na tym zna.
dzejes - 3 Września 2012, 21:36
Kindla nie, okładkę tak.
dziko - 3 Września 2012, 23:19
Ixolite napisał/a | nowe są sprzedawane wyłącznie w wersji bez klawiatury |
Ależ nie, wersja klawiaturowa jest cały czas dostępna:
http://www.amazon.com/dp/...l_kinw_kinkey3g
Różnica jest też taka, że wersj klawiaturowa ma darmowy dostęp 3G do całego Internetu (50 Mb transferu miesięcznie) a wersja dotykowa już nie.
Z kolei Kindle Classic (niedotykowy, bez klawiatury QWERTY) ma tę zaletę, że jest bardzo mały i lekki, od biedy w większej kieszeni się zmieści.
magda2em - 4 Września 2012, 07:59
Kindle Classic jest mały, lekki, poręczny, można go trzymać jedną ręką przy zmianie stron i nie trzeba sobie zasłaniać tekstu pukaniem. Absolutnie genialnym rozwiązaniem są te przyciski po bokach urządzenia do zmiany stron. Nie mam awersji do dotykowych urządzeń, jednak te guziczki to mistrzostwo i nie zamieniłabym mojego Classica na Toucha - miałam okazję macać tuż po naszym zakupie, jeszcze zanim się zdążyłam na dobre przyzwyczaić do obsługi Classica - i po prostu odmawiam
A Ixi usprawiedliwiony z niewiedzy o K3 jest, bo to ja zamawiałam i ogarniałam wszystkie wersje do zamówienia
Swoją ścieżką, K3 miał kiedyś nielimitowany dostęp do Internetu przez 3G, za co miał też wyższą cenę niż inne Kindle wtedy dostępne. Teraz tylko czekam na obniżkę ceny tego modelu, bo w tej sytuacji płacenie za starszy model $189 (w porównaniu z $109 za Classic z wi-fi i $139 /Touch z wi-fi - ceny wersji międzynarodowych) mija się z celem. Aż takiego uroku ta klawiatura nie ma, żeby za nią płacić 50 dolców, czyli praktycznie połowę ceny Classica. Plotki głoszą, że K3 w ogóle już może więcej nie być - przy wymianie z gwarancji od jakiegoś czasu Amazon proponuje KT.
Zdaje się, że na 6 września zaplanowana jest konferencja z prezentacją nowych urządzeń od Amazonu, ciekawa jestem bardzo, co wymyślili nowego i czy ten Paperwhite to plotka i żart czy faktycznie coś jest na rzeczy. W zasadzie oby nie - zbyt biały e-papier z czarnymi literkami nie będzie wcale wygodny do czytania.
Fidel-F2 - 4 Września 2012, 10:06
OK, Kindle Touch w drodze, jutro najdalej pojutrze powinien być. Czuję lekki podniecenie.
dzejes - 4 Września 2012, 10:18
Na konferencji będzie przedstawiony Kindle z podświetlaniem i duża wersja Fire.
A Apple pokaże iPhone 5 i małą wersję iPada.
Mówcie mi prorok.
joe_cool - 4 Września 2012, 11:08
Czarny napisał/a | Pytałem ostatnio joe_cool czemu lepiej z ameryki a nie z UK. Różnica podobno jest w 3G - dla większości może pomijalna sprawa. Kupowany w ameryce ma 3G na cały świat, a w UK tylko na Europę. Tylko przekazuję czego sam się dowiedziałem - nie daję za to głowy. |
Info wzięłam stąd: http://swiatczytnikow.pl/...n-i-odpowiedzi/ Gdzieś tam jest napisane, że Kindle 3G kupiony w Niemczech ma dostęp tylko do Kindle Store i Wikipedii, a nie całego netu. Ale ja tam nie wiem, nie znam się, może być, że jest inaczej. Poza tym ja miałam ten luksus, że mogłam kupić mojego kundla z wysyłką do Stanów (i bezpłatnym transportem do PL przez znajomego, który akurat przyjeżdżał z US, i to jeszcze akurat do Wro) i ze special offers - reklamy na wygaszaczu ekranu i małym pasku na ekranie Home, absolutnie to nie przeszkadza w niczym, a 50 dolków zostało w kieszeni.
joe_cool - 4 Września 2012, 17:10
Przepraszam za post pod postem, ale chyba upłynęło wystarczająco czasu.
Ciekawy artykuł o czytnikach w lengłydżu: http://techcrunch.com/2012/03/09/paper-or-plastic/
Fidel-F2 - 5 Września 2012, 15:30
No to mam tego kindla i nie potrafię go uruchomić. Ma dwa przyciski i na żaden nie reaguje.
Zdziwiłem się też brakiem ładowarki. Rozumiem, ze przez USB ale to lekka przesada, zaadaptowałem telefoniczną ale brak reakcji czytnika na jedno i na drugie. Podłączony do lapka ujawnia się w postaci dysku ale żąda włożenia płyty przy próbie otwarcia.
Lekkom skonfundowany. Jakieś komentarze?
Ziemniak - 5 Września 2012, 15:38
Spróbuj tego: http://swiatczytnikow.pl/...cos-nie-dziala/
Fidel-F2 - 5 Września 2012, 15:40
ok, nie miał prądu, musiał się chwilę podładować ale nie okazywał że to robi
już jest ok, panikarz ze mnie
Witchma - 5 Września 2012, 15:49
Pożyczyłam czytnik mamie. Podoba jej się i to bardzo. Od razu stwierdziła, że szybciej się z czytnika czyta. I teraz się zastanawiam, czy w ogóle go odzyskam
Taselchof - 5 Września 2012, 16:45
Fidel-F2, o ile można wiedzieć kupiłeś w jakiejś sieci czy przez internet
Fidel-F2 - 5 Września 2012, 17:20
internet, sklep na all
Fidel-F2 - 6 Września 2012, 07:11
a jak obrócić tekst o 90 stopni? nie potrafię odkryć
Ziemniak - 6 Września 2012, 08:10
Sprawdź jaką masz wersję oprogramowania. Możesz potrzebować aktualizacji.
http://swiatczytnikow.pl/...e-czytanie-pdf/
Fidel-F2 - 6 Września 2012, 08:40
ok, dzienks
edit poupdateowałem, wszystko zadziałało, musza się nauczyć najpierw zaglądać na wskazana stronę a dopiero jak tam nie dam rady się odnaleźć, marudzić
Taselchof - 6 Września 2012, 20:44
,,Czytnik Kindle (Classic) pozostaje – zmienia barwę na czarną i będzie oferowany w cenie 69 dolarów. Naturalnie jest to wersja „sponsorowana” (z reklamami). Urządzenia dostępne będą już 1 października." Warto było poczekać , chociaż ciągle pozostaje problem karty ehh
magda2em - 6 Września 2012, 21:36
Jaki problem karty?
merula - 6 Września 2012, 22:41
odkryłam kolejny plus czytnika. na spacer z psem książka jest takim sobie pomysłem - kartki fruwają i niewygodnie przewracać. za to czytnik sprawdza się świetnie. i jest lżejszy niż większość książek
mBiko - 6 Września 2012, 22:42
To Ty masz psa?
merula - 6 Września 2012, 22:43
mam. od dwóch tygodni.
mBiko - 6 Września 2012, 22:44
Zdrajczyni.
merula - 6 Września 2012, 22:49
powiedzmy, że zgniły kompromis
a tak naprawdę, to terapia ruchem
Fidel-F2 - 6 Września 2012, 22:50
ledwo została modem i już nadużywa uprawnień offtopując zapamiętale, chyba będzie krawat
merula - 6 Września 2012, 22:51
grzecznie odpowiadam na pytania userów
Agi - 6 Września 2012, 22:51
Fidel-F2, to raczej Ty offtopujesz i to jeszcze złośliwie
Fidel-F2 - 6 Września 2012, 22:54
mBiko - 6 Września 2012, 22:57
Offtop oftopem, ale po raz kolejny potwierdza się moja teza, że czytnik często bierzemy w ręce w sytuacjach, w których książki byśmy nie ruszyli.
Martva - 6 Września 2012, 23:03
Przetestowałam czytanie na rowerku stacjonarnym, a wczoraj skończyły mi się papierowe książki i czytnikowałam przed zaśnięciem. I to było... dziwne.
Taselchof - 6 Września 2012, 23:56
magda2em, brak konta
|
|
|