To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Rodion - 21 Lutego 2006, 14:21

Wlaśnie przed chwila, z marcowym numerem Fokusa, kupilem za cale 9,90 zl, film Immortal Bilala! :lol:
I będe sobie oglądał! :P

Czarny - 21 Lutego 2006, 14:32

Też se zakupiłem, już w sobotę, ale na razie nie miałem okazji obejrzeć. Oczywiście widziałem już wcześniej ze trzy razy na różnych konwentach, a teraz będę oglądał w domku swym :mrgreen:
Rodion - 21 Lutego 2006, 14:33

Przyznasz ze cena szokująca jest ona? :mrgreen:
Za dzielo takowe.

Myrtille - 21 Lutego 2006, 16:01

życie jest baznadziejne...
Anonymous - 21 Lutego 2006, 16:03

Myrtille napisał/a
życie jest baznadziejne...

A co Ci zycie takiego zrobiło?

Myrtille - 21 Lutego 2006, 16:23

bo ja się nie nadaje do życia,do związku do niczego.
Pako - 21 Lutego 2006, 16:27

Heh.. to może się razem napijemy? Też doszedłem do takiego wniosku.
A potem doszedłem do takiego, że jednak bez cierpienia nie doceniłoby sie szczęścia i jakoś tak się lepiej na duszy zrobiło. Wcale nie jest tak źle :) Uśmiechnij się, a zaraz będzie lepiej :)

Myrtille - 21 Lutego 2006, 16:41

Ale naprawde się nie nadaje do życia.Wszystko mnie dołuje,to że trzeba chodzić do roboty po to,zeby mieć co żreć i gdzie mieszkać,a i tak w końcu się ze starzeje i zdechne.Czeka mnie samotność i ciągłe doły,więc nie widze żadnego sensu.
dzejes - 21 Lutego 2006, 16:58

Myrtille napisał/a
Ale naprawde się nie nadaje do życia.Wszystko mnie dołuje,to że trzeba chodzić do roboty po to,zeby mieć co żreć i gdzie mieszkać,a i tak w końcu się ze starzeje i zdechne.Czeka mnie samotność i ciągłe doły,więc nie widze żadnego sensu.

Nie martw się, można się przyzwyczaić.

Pako - 21 Lutego 2006, 17:00

A tam zaraz samotność. Ja tez na razie samotny jestem, znaczy bez pary. Ale pary trzeba sobie poszukać, sama do domu nie wpadnie (chyba, żę ma się szczęście :P ) Idź na spacer, zagadaj do kogoś, na pewno ktoś się znajdzie. Idź do przyjaciółki, przyjaciela, posiedźcie, pogadajcie, pobawcie się - na doła pomaga jak nic :)
A że się trzeba martwić o wiele rzeczy - no cóż.. takie życie, każdego to spotyka. Czasem to człowieka martwi, czasem nie.

Wiesz, też mógłbym ponmarzekać, że nic w życiu nie umiem, trochę piszę, ale an razie zysków z tego żadnych. Informatykiem chciałbym zostać, ale gdzie będe po tym pracował? Nie mam pojęcia. A co ja innego umiem poza tym? Nic... Do tego mata mi nie leży, fiza też, także i z infą będzie problem. I co? Może się okazać, że pójdę do rzeźni do pracy, albo gdzie. Takie życie, na razie cieszę się chwilą i zamierzam pracować na siebie. Tyle. Poszukaj dobrych stron tego co masz. I UŚMIECHNIJ się :) To naprawdę pomaga :)

Myrtille - 21 Lutego 2006, 17:14

Za parę lat zrozumiesz o czym mówię.W życiu piękne są tylko chwile,reszta to bagno.
Pako - 21 Lutego 2006, 17:24

Ale właśnie tymi chwilami należy się cieszyć. Wiem, że trzeba sie nielicho napracować, czasem chce się rzucić wszystko w cholerę... mam rodziców, krewnych, sam też tego doświadczam. Ale myśląc o pięknych chwilach, tworząc sobie te piękne chwile z przyjaciółmi, jestem w stanie przeżyć. Tak samo rodzice moi i innych też dają sobie radę, chociaż jest cieżko.
Uśmiechnęłaś się? Tak szeroko i do lustra, żeby się zobaczyć? Jeśli nie to zrób to. Zobaczysz głupią minkę od której pewnie wybuchniesz szczerym i niekontrolowanym śmiechem. Ja tak mam. I już trochę szczęścia w życiu.

Rafał - 21 Lutego 2006, 18:00

Myrtille! Ty nie masz żadnych problemów w życiu??? Ty się musisz potwornie nudzić, ze takie głupoty się ciebie czepiają! Weź jakąś książkę i se poczytaj. Najlepiej telefoniczną,zobacz ilu bohaterów, to co że akcja kuleje :mrgreen:
Anonymous - 21 Lutego 2006, 18:27

Myrtille napisał/a
Za parę lat zrozumiesz o czym mówię.W życiu piękne są tylko chwile,reszta to bagno.

To ile Ty masz lat? Bo ja już do L.O. nie chodzę a jakoś do takich wnioskow jeszcze nie doszłam :wink:
Nie marudź Myrtille. Może wygrasz w Totolotka :P

Pako - 21 Lutego 2006, 19:05

No właśnie Mmyrtille... życie jest fajne.. w sumie ;)
Każdy miewa gorsze chwile... potem przychodzą lepsze i znowu jest fajnie :)

Last Viking - 21 Lutego 2006, 19:29

Życie jest po prostu złym kwadransem złożonym z uroczych sekund.
Oscar Wilde

I dla tych właśnie sekund warto żyć :P

Myrtille wiem, że to banał, ale to właśnie może w banałach kryje się prawda. :|

Dunadan - 21 Lutego 2006, 20:41

Rodion- kurcze, te twoje komiksy są świetne! jeszcze nie przeczytałem :D ale wkrótce ( jak skończę entomologię ). Choroba, nie znam się na komiksach ale mam wrażenie ze tworzysz nowy styl... ogólnie wszystko jest cholernie przejaskrawione, jak w anime... może nawet ciut za barzo przejaskrawione, wypaczone. Ale mnie się chyba podoba...
Rodion - 21 Lutego 2006, 21:53

Dun, kolor jest normalny ( no troche, ale niewiele, podkrecony w kompie ) , to tylko my jesteśmy przyzwyczajeni do stonowanego koloru w druku. :( :wink:
Dunadan - 21 Lutego 2006, 22:13

hehe, kurcze... no... chodziło mi o co innego :D hehe, sory, źle się wyraziłem... Chodizło mi o przejaksrawienie cech postaci - jak w karykaturze, albo jak w anime. Te duże piersi, dłuuugie nogi itp :) Z ciała panie są łądne, z twarzy nie bardzo...
Rodion - 21 Lutego 2006, 22:17

Ot i temat na osobna flaszke! :mrgreen:
Dunadan - 21 Lutego 2006, 22:23

no niby tak. Ale tak czy siak masz ciekawy styl. Ale jak mówiłem ja się totalnie nie znam na komisach...
Apropos - ktoś wie czy wogóle wyjdzie drugi tom "Świata Kropli"? IMHO jeden z najgenialniejszych pomysłów polskiej fantastyki... wspaniały świat...

Haletha - 22 Lutego 2006, 10:16

Tyle się tu mówi o komiksach Rodiona. A gdzie można je przeczytać?:) Też bym chciała!
Lu - 22 Lutego 2006, 10:35

Haletho:
na poprzedniej stronie tego wątku zamieściłam link do strony z jego komiksem, a dwa linki umieścił Rodion jeszcze w grudniu, w watku Komiks w SFFiH (mogłam coś pokręcić z nazwą wątku - w każdym razie znajdziesz go w Lidze Niezwykłych Gentelmenów) :)

Haletha - 22 Lutego 2006, 12:14

Matko... Ślepota moja jest nieprzeciętna, jako że tknięta prawidłowym przeczuciem szukałam po wątku jakichś śladów (i nie znalazłam:)). Rzeczywiście fajne te rysunki, ciekawie dobrane barwy i świetnie uchwycona anatomia (pomijając może nogi rudowłosej pani - jak ona się utrzymuje na tak cienkich patykach?). Treści nie skomentuję, bo nie wyznaję się na komiksach. Ale całość sprawia pozytywne wrażenie.
Rodion - 22 Lutego 2006, 22:39

Oj! Chyba zaczne rysować kobiety w stylu Loisela. :wink:
Myrtille - 22 Lutego 2006, 22:44

Rodion napisał/a
Oj! Chyba zaczne rysować kobiety w stylu Loisel'a.

Najlepiej Luisa Royo :mrgreen: To mój ulubiony artysta

Rodion - 22 Lutego 2006, 22:47

Myrtille napisał/a
Najlepiej Luisa Royo Mr. Green To mój ulubiony artysta

Pokancerowane panny z powbijanymi tam i ówdziwe gwoździami?
Specyficzne gusta! :mrgreen:

Myrtille - 22 Lutego 2006, 22:55

Rodion napisał/a
Pokancerowane panny z powbijanymi tam i ówdziwe gwoździami?
Specyficzne gusta!

Oj nie Rodion,nie tylko.Mnie podobają się inne rysunki.np.
http://www.artfan.net/det...f4874a940a51c93

Dunadan - 23 Lutego 2006, 09:01

Royo to zboczeniec jakiś :D ale przyznać mu trzeba ze genialnie oddaje anatomię... w moje gusta trafił jednak tylko kilka razy.
gorat - 23 Lutego 2006, 10:08

Lu w temacie Tania Książka napisał/a
Mam to samo
Pewnie dlatego wiecznie nie mam co na siebie włożyć

Serio? Muszę pojechać do Szczecina! Jest co oglądać! :mrgreen:

Partner forum