Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski
gorim1 - 10 Kwietnia 2007, 19:19
mawete,tak tam na pewno
RD - 11 Kwietnia 2007, 08:19
W Wawie jest na pewno. Ale na bank powinno być gdzieś w Lublinie. Może nie w empiku, ale po księgarniach pewnie leży.
mawete - 11 Kwietnia 2007, 09:36
Nie leży... wczoraj się rozglądałem....
gorim1 - 11 Kwietnia 2007, 17:15
mawete, mogę ci załatwić w znajomej księgrani leży sztuk jeden kupić ci jutro?
mawete - 12 Kwietnia 2007, 07:39
Kup
gorim1 - 12 Kwietnia 2007, 12:40
kupione w poniedziałek dostaniesz do ręki
mawete - 12 Kwietnia 2007, 13:17
gorim1: Dzięki - piwko wiszę
RD: przesyłka dotarła w stanie nienaruszonym
RD - 12 Kwietnia 2007, 14:09
Odetchnąłem z ulgą. Ogaciłem tę przesyłkę potężnie, ale znam możliwości Poczty Polskiej (wybacz gorim1 ).
Sebastian - 12 Kwietnia 2007, 14:37
jestem po lekturze czarnego pergaminu, dobrze się czyta, udana rzecz, polska odpowiedź na "królów przeklętych"?
gorim1 - 12 Kwietnia 2007, 15:51
RD, wybaczam
mawete, trzymam za słowo ostatnia sztukaq nawek jak coś to już w magazynach nie mają nieźle się rozeszło
nic tylko gratulować
RD - 12 Kwietnia 2007, 17:35
gorimie!
Odetchnąłem z ulgą. Nie chciałbym mieć w Tobie wroga... Bardzo bym nie chciał .
Sebastianie!
Dzięki. Tak, Królowie Przeklęci to właściwe odniesienie ideologiczne . Ciekawe co w takim razie o Pergaminie napiszą w recenzjach NF. Już się cieszę na niezłą zabawę. Zważywszy na to, że Twoje Żałując za jutro, które uważam za bardzo dobrą literaturę, zostało tam strasznie zjechane, nie spodziewam się wodotrysków zachwytów .
A tak przy okazji - w marcowym numerze NF ukazała się recenzja zbioru opowiadań Aleksandra Dumas "Opowieści o duchach". Nieszczęsny Francuz został oceniony na 3 (słownie trzy) cegiełki. Trudno zaprawdę zadowolić niektórych zajadłych recenzentów .
Sebastian - 12 Kwietnia 2007, 17:50
Drugą książkę pewnie ocenią lepiej, a "Gwiazdozbiór kata" to w ogóle będą śpiewać pieśni pochwalne. Wiesz, recenzent też człowiek, widzi, że "się sprzedajesz", że ludzie chcą Cię czytać, że z rynku już Cię nie wyrzuci, bo trzymasz się mocno, -> więc raczej nie będzie podkładał własnej głowy pod topór Czytelniczego ostracyzmu. Często krytycy mają tzw "wyważone spojrzenie", czyli doceniają ostatni. Ale nawet oni rzadko płyną całkowicie pod prąd i na przekór głosom Czytelników.
zostaniesz klasykiem. Z płynącymi latami i ilością wydanych książek. Zdaje się, że wedle nich tak wygląda.
Dość ironii. Trzymaj się i kurs na sukces
A jeszcze jedno, świetnie uderzasz w tym roku - doliczyłem sie trzech książek gratulacje!
RD - 12 Kwietnia 2007, 18:05
Będzie pięć . Ale to tylko dlatego, że likwidują się zaległości. Ale, wybacz, w recenzje NF wierzę bez zastrzeżeń - jeśli zrypali Dumasa, mogą to zrobić z każdym . Straszna w tym wszystkim jest jedna rzecz - kompletnie mi na tym nie zależy. W końcu to czytelnicy głosują. Portfelem...
Sebastian - 12 Kwietnia 2007, 18:08
Cytat | Będzie pięć |
już słyszę strzały korków od szampanów otwieranych przez fanów...
Agi - 12 Kwietnia 2007, 18:11
RD, mam tylko jedno pytanie: kiedy?
RD - 12 Kwietnia 2007, 18:12
Ale z tego dwie będą niefantastyczne - druga część powieści historycznej i sensacyjno-wojenna o Czeczenii... No i rzeźbię kontynuację kryminału. Zgodnie z zapowiedzią - będę odchodził od fantastyki.
RD - 12 Kwietnia 2007, 18:24
Agi!
Teraz wyszedł Gwiazdozbiór Kata, w maju ukaże się zbiór Pasterz Upiorów, a koniec maja-początek czerwca powieść Kiedy Bóg zasypia. Pozostałe w drugiej połowie roku. Jak napiszę
Agi - 12 Kwietnia 2007, 18:25
No to zaczynam szukać
Edit: jeszcze jedno pytanie - co z wznowieniem Łez Nemezis? Czy już się ukazało, bo jakoś nie zuważyłam?
gorim1 - 12 Kwietnia 2007, 18:46
RD, i jak zwykle mówisz z opóźnieniem znów muszę szukać
edit a jednak dopiero 16 wychodzi uffff
nie bądź karabinem maszynowym
mawete - 13 Kwietnia 2007, 08:34
RD napisał/a | Ale z tego dwie będą niefantastyczne - druga część powieści historycznej i sensacyjno-wojenna o Czeczenii... No i rzeźbię kontynuację kryminału. Zgodnie z zapowiedzią - będę odchodził od fantastyki. |
Dawaj sensacyjno-wojenną - cholernie mnie ciekawi co napisałeś
RD - 13 Kwietnia 2007, 09:36
Agi
Wznowienie Łez pewnie ukaże się kiedy, a raczej jeśli napiszę kontynuację. Czyli na razie raczej nie ma szans. Ta powieść została pięknie upieprzona przez paru ludzi dobrej woli, zainteresowanie jest znikome, więc nie ma sensu się spinać.
gorim1
Tak się jakoś zbiegło... Na przyszłość się poprawię
mawete
Mam w głowie szkic. Do pracy siadam na początku maja. Znasz sytuację w Czeczenii, niczym Cię pewnie nie zaskoczę. To "prokliataja wojna" dla obu stron. Brudna, obrzydliwa, a od dłuższego czasu nie ma w niej nawet śladu ludzi sprawiedliwych. Przpuszczam, że będą mogli się poczuć urażeni Rosjanie, Amerykanie, Turcy, Gruzini i sami Czeczeni. To znaczy mogliby, bo przecież nie przeczytają
mawete - 13 Kwietnia 2007, 09:40
To co? zabieramy się za tłumaczenie? Na rosyjski i angielski
RD - 13 Kwietnia 2007, 09:58
A potem przyjdzie do mnie dwóch smagłolicych lekko skośnych dżentelmenów z uprzejmym zapytaniem "Nu tak... my chotieli znat' takij malienkij otwiet o tom romanie, szto wy go..." itd.
mawete - 13 Kwietnia 2007, 10:07
Jest ryzyko jest zabawa Nie mów, że chciałbyś żyć wiecznie
Rafał - 13 Kwietnia 2007, 10:23
No, ba! A jak po takim incydencie sprzedaż wzrośnie, już widzę te dodruki, narodziny legendy, słuchaj, zastanów się z tym rosyjskim
mawete - 13 Kwietnia 2007, 10:37
A nad czym tu się zastanawiać napisz knigę to pogadamy
RD - 13 Kwietnia 2007, 12:04
OK, mawete, dostaniesz ją jeszcze w gorącym, świeżutkim pliku .
mawete - 13 Kwietnia 2007, 13:06
Pozwolisz, że najpierw poszukam błędów logicznych?
NURS - 13 Kwietnia 2007, 13:07
Rafał, co miesiąc książka, nie przesadziłeś?
RD - 14 Kwietnia 2007, 08:18
mawete
Pozwolę .
NURSie
Nie wiem, zobaczymy. Doskonale wiesz, że to nie ode mnie do końca zależy. W zasadzie w ogóle nie zależy ode mnie. Insza inszość, że każda z tych książek idzie nieco innymi kanałami dystrybucji.
|
|
|