Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
Kai - 8 Kwietnia 2010, 09:46
Martva napisał/a | Inny pyszczek, inna idea |
Chomisie miałam, myszek nie.
Pyszczki to one mają takie... mackowate jakieś, albo mi się zdaje?
Martva - 8 Kwietnia 2010, 09:48
Miałam myszy i miałam szczury, chomiki znam z opowieści i mam czelność podejrzewać że w wypadku gryzoni inteligencja jest wprost proporcjonalna do długości ogona
Kai - 8 Kwietnia 2010, 09:54
Coś w tym jest, choć chomiczki też są słodkie. Marzę o szczurze, ale wątpię, by się z Kotą dogadał.
shenra - 8 Kwietnia 2010, 11:39
Kai napisał/a | A i po czwarte co z tą myszeczką? | Ale, że co ma być?
Zgaga - 8 Kwietnia 2010, 11:53
Kruku, nureczko - jak tam wątroby? przeżyły?
Kai - 8 Kwietnia 2010, 11:56
shenra napisał/a | Kai napisał/a | A i po czwarte co z tą myszeczką? | Ale, że co ma być? |
No chciałam parkę tych z czułkami do hodowania
shenra - 8 Kwietnia 2010, 11:57
Kai, jak będą na stanie to Ci podrzucimy
Kai - 8 Kwietnia 2010, 12:01
Dzięki, dobra czułkowata Istoto
Kruk Siwy - 8 Kwietnia 2010, 12:18
Zgaga, się zobaczy. Ciągle jeszcze są w szoku.
Zgaga - 8 Kwietnia 2010, 12:19
Kiedy bardziej dogłębna relacja?
Kruk Siwy - 8 Kwietnia 2010, 12:21
Już trochę było poszukaj w wątkach autorskich i militariach.
A prawdziwa relacja to za czas jakiś - nureczka będzie coś tam pichcić dla Parowskiego/
dalambert - 8 Kwietnia 2010, 12:23
Kruk Siwy, nureczka to o sztuce, literaturze, konwentowych tuzach i sukcesach wszelakich,
a Ty dawaj o wódzie, łajdactwie, i innym porubstwie, że o przyjaźni polsko-radzieckiej nie wspomnę
Nie wykręcisz się
Kruk Siwy - 8 Kwietnia 2010, 12:25
To ja wolę na żywo i ze wspomagaczem. Co pewnie niedługo uczynimy.
Agi - 8 Kwietnia 2010, 12:27
Może 15-go w Paradoxie?
Kruk Siwy - 8 Kwietnia 2010, 12:29
A czemu ni. Dogadamy jeszcze sprawę.
dalambert - 8 Kwietnia 2010, 12:31
Noooo to Paradox 15 jeszcze działa ?
Zgaga - 8 Kwietnia 2010, 12:33
Z tym może być problem. Będę dziś w Para - zorientuję się. Jak nie - zawsze 15 możemy wpaść do ostrygi.
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2010, 22:05
Kai napisał/a | choć chomiczki też są słodkie. | opiekowałem się róznymi futrzakami, szczury są najprzyjemniejsze, spokojne, inteligentne, silnie towarzyskie, króliki są zabawne generalnie, szynszyle bywają bardzo przyjazne i towarzyskie choć trafiają się bardzo płochliwe, świnki morskie bardzo płochliwe choć na dłuższą metę potrfią wyzbyć się tej płochliwości ale nigdy do końca, koszatniczki sympatyczne acz mocno niezalezne w sumie przyjazne i tylko chomiki to w ogromnej większości wredne s...syny które w zasadzie na okrągło kombinują jakby Cie uj...bać w palec.
shenra - 8 Kwietnia 2010, 22:08
Cytat | tylko chomiki to w ogromnej większości wredne s...syny które w zasadzie na okrągło kombinują jakby Cie uj...bać w palec. | Nie trza było paluchów pchać
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2010, 22:08
a kto by im posprzątał, dał jeść i pić?
Martva - 8 Kwietnia 2010, 22:11
shenra napisał/a | Nie trza było paluchów pchać |
'O, zobaczcie jak fajnie gryzie!'
Zupełnie nie wiem czemu mi sie skojarzyło
Ziuta - 8 Kwietnia 2010, 22:13
Ja też o tym pomyślałem
Anonymous - 8 Kwietnia 2010, 22:19
Fidel-F2 napisał/a | tylko chomiki to w ogromnej większości wredne s...syny które w zasadzie na okrągło kombinują jakby Cie uj...bać w palec. |
Tenże malowniczy opis idealnie pasuje do dwóch szczurów mojej sis. Ale faktem jest, że to dotyczy tylko samców. Z czego jeden ma powód, bo został wykastrowany.
shenra - 8 Kwietnia 2010, 22:32
Martva, hehehehe, o to to.
Fidel-F2 napisał/a | a kto by im posprzątał, dał jeść i pić? | Trzeba było spokojnie zaprosić do pokoju obok, herbatkę z ciasteczkiem zaserwować. Zapytać czy nie mają ochoty na coś mocniejszego i od razu byłoby inaczej.
Jedenastka - 8 Kwietnia 2010, 22:40
Ja też to samo zacytuję...
Fidel-F2 napisał/a | tylko chomiki to w ogromnej większości wredne s...syny które w zasadzie na okrągło kombinują jakby Cie uj...bać w palec. |
Chyba masz na myśli chomiczyce... wszystkie, które miałam dokładnie tak się zachowywały. Co innego samce - spokojne leniwce, których ulubioną aktywnością było dość debilne przechodzenie z ręki do ręki...
ketyow - 8 Kwietnia 2010, 23:45
Jedenastka napisał/a | Ja też to samo zacytuję...
Chyba masz na myśli chomiczyce... wszystkie, które miałam dokładnie tak się zachowywały. Co innego samce - spokojne leniwce, których ulubioną aktywnością było dość debilne przechodzenie z ręki do ręki... |
O w mordę - jak u ludzi!
Kai - 9 Kwietnia 2010, 07:44
Fidel-F2 napisał/a | opiekowałem się róznymi futrzakami, [...] chomiki to w ogromnej większości wredne s...syny które w zasadzie na okrągło kombinują jakby Cie uj...bać w palec. |
Z pozostałymi zwierzakami miałam do czynienia wyłącznie towarzysko.
Ale miałam w akademiku kilka chomików, w tym jedną parkę z przychówkiem i nigdy nie zostałam "skasowana", a pamiętam, jak z koleżankami próbowałyśmy je nakłonić do rozmnażania się "trykając" ogonkami (nie wiedziałyśmy wtedy, że to dwie samiczki, Krecio dołączył potem).
Mam wrażenie, że zwierzęta instynktownie wyczuwają, kto je lubi, a kto tylko toleruje. Choć z drugiej strony "wyłącznie toleruję" psy, bo się ich boję, a one mnie bardzo lubią.
Ciekawym stworzeniem jest też pyton, ku mojemu zdumieniu bardzo miłym, a wręcz przyjemnym w dotyku.
ketyow napisał/a | O w mordę - jak u ludzi! |
A co, ludziom nie wolno?
dzejes - 9 Kwietnia 2010, 11:51
Miria napisał/a | Z czego jeden ma powód, bo został wykastrowany. |
Ważniejszym powodem jest zapewne to, że oddałem go na zatracenie i teraz zamiast siedzieć w miłej klatce na regale pełnym węży siedzi gdzieś w Pruszkowie. mnie to by też wkurzało!
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2010, 14:30
Rafał napisał/a | Zamknijcie może na okres żałoby planetę małp? | a jak ktoś wstawi usmiechniętą emotkę to z automatu warna powinien dostawać
mawete - 10 Kwietnia 2010, 14:47
Fidel-F2: przestań bredzić
|
|
|