To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Adam Przechrzta

Navajero - 5 Kwietnia 2009, 09:55

mawete napisał/a
Wracam do Chorągwi... nie czytam całości, a tylko wybrane fragmenty. Ciągnie mnie.

No to się pewnie nie zmartwisz jak Ci powiem, że kończąc ostatnie opko "Wilczego..." zbieram jednocześnie materiały do następnej części przygód Korpackiego :)

mawete - 5 Kwietnia 2009, 11:21

Raczej się nie zmartwię. Jeśli mogę jednak sugerować - napisz bardziej równą książkę. "Chorągiew.." ma momenty genialne i momenty słabe, oczywiście mówię o równaniu w górę )
Navajero - 5 Kwietnia 2009, 13:16

Ja się cały czas staram pisać najlepiej jak mogę :) Generalnie pisaniu kolejnych książek powinna towarzyszyć tendencja zwyżkowa, ale to nie jest takie proste, istnieją degustibusy i coś oceniane jako świetne przez jednego czytelnika jest kiepskie dla drugiego itp.
Ziuta - 7 Kwietnia 2009, 23:29

Trochę nieliteracko, ale muszę Ci podziękować, Navajero. Przeglądanie tego tematu skończyło się dla mnie wsiąknięciem w zespół Bełaja Gwardia. Teraz trzeba będzie to wsiąknięcie zaszczepić w otoczeniu. Jeden kolega przekonał się do Lube i pyta o GrOb, więc nadzieja jest :)
Navajero - 8 Kwietnia 2009, 07:07

No cóż, oba te zespoły należą do moich ulubionych :) Jak już jesteśmy przy rosyjskiej muzyce, to polecam też Żannę Biczewską ( tzn. niektóre utwory), np. poniższe;
http://www.youtube.com/wa...feature=related

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Nb. temat nie jest, aż tak nieliteracki jakby się wydawało - ze dwa opowiadania ze zbioru "Wilczy legion" napisałem zainspirowany utworami Biczewskiej i "Biełoj Gwardii" :wink:

Navajero - 16 Kwietnia 2009, 15:49

Informuję pt. klientów, że zakończyłem pracę nad zbiorem opowiadań "Wilczy Legion" ( nb. pochwalę się nieskromnie, że tytułowe opowiadanie drukowane swego czasu w NF wywalczyło nieoficjalne drugie miejsce w corocznym plebiscycie czytelników tego pisma za 2008 rok :wink: ). Teraz tylko redakcja, korekta i okładka :)
Chal-Chenet - 16 Kwietnia 2009, 16:28

Gratki. :bravo
Iwan - 16 Kwietnia 2009, 17:08

jeszcze ostatniej nie zakupiłem a tu już nowa na wylocie :? kiedy ja nadrobię te zaległości
Navajero - 16 Kwietnia 2009, 17:33

No bo tu się pracuje ;P: Ale wyjdzie chyba dopiero we wrześniu - październiku. W wakacje chyba nikt nie wydaje.
Rafał - 8 Czerwca 2009, 00:29

Mój Bartek (lat prawie-że 12) w dwa dni przeczytał Pierwszy krok i pyta kiedy Drugi? No właśnie, są jakieś widoki na Drugi?
Navajero - 8 Czerwca 2009, 07:19

Hmm... Trudno powiedzieć, jeśli chodzi o moje plany wydawnicze jestem niezdecydowany jak - pardonnez moi - stara baba :) Na razie mam na tapecie inne projekty, poza tym nie wiem czy by mu się to podobało. Bo rozpisałem kiedyś konspekt i c.d. ma strasznie gorzkie zakończenie. Musiałby dorosnąć. Ale jak dobrze pójdzie, to jeszcze w tym roku wydam "Wilczy Legion", który jednakowoż zdecydowanie nie będzie dla osób w jego wieku. Właśnie redaguję ten zbiorek, piszę notkę historyczną do tekstu i negocjuję okładkę. Aha, no i piszę opowiadanie ( strasznie długie się robi) o naprawdę ZUYM chłopcu, rosyjskim śledczym z czasów II w. światowej. Jak Parowski, albo Dębski wezmą, to może też ukaże się w tym roku. I to by było na tyle autoreklamy :mrgreen:
hrabek - 8 Czerwca 2009, 09:02

Dobrej autoreklamy nigdy za wiele. Wilczy Legion zapowiada się ciekawie. Zapisałem w pamięci, żeby co jakiś czas zerknąć na listę zapowiedzi, czy to już :)
Navajero - 8 Czerwca 2009, 12:20

Tytułowe opowiadanie było w NF, każdy mógł zerknąć czy mu taka konwencja pasi.
hrabek - 8 Czerwca 2009, 12:26

Wiem. Mi pasi. Dlatego czekam na zbiór.
Navajero - 8 Czerwca 2009, 13:14

No się robi, jeszcze trochę :wink:
mawete - 8 Czerwca 2009, 20:13

Też wiem i też pasi. Czekam.
Navajero - 8 Czerwca 2009, 20:44

No to już wiem, że mam dwie książki sprzedane :mrgreen:
Agi - 8 Czerwca 2009, 21:13

Trzy :)
mBiko - 8 Czerwca 2009, 21:22

Bawimy się w wyliczankę? Jak tak to cztery.
Navajero - 8 Czerwca 2009, 21:38

Nie mam nic przeciwko, za coś trzeba postawić tę willę z basenem :mrgreen: Na poważnie - martwię się trochę o okładkę, nie wiem czy mój szatański pomysł przebije się przez standardy fabrykantów :) Jeśli tak, nie wiem czy będzie ładnie, ale z pewnością łoryginalnie ;P:
mawete - 8 Czerwca 2009, 21:41

Navajero: mam Ich odwiedzić? to 15 minut spacerkiem, dla dobrej książki potrafię przekonywać, weź jednak też pod uwagę, że kilka osób Tam mnie nie lubi - różnie to może wyglądać... :twisted:
Navajero - 8 Czerwca 2009, 22:02

Zobaczymy, na razie jeszcze nie wrzucaj im granatów przez okna :mrgreen:
mawete - 8 Czerwca 2009, 22:03

Navajero: powiedz kiedy.
Navajero - 8 Czerwca 2009, 22:05

Ok :wink:
Navajero - 24 Czerwca 2009, 08:39

No, redakcja "Wilczego Legionu" ukończona, ilustracje się robią :) O okładkę nie pytałem, nie miałem czasu, ale na dniach...
Agi - 24 Czerwca 2009, 08:44

No, brawo! :D
Witchma - 24 Czerwca 2009, 08:46

Navajero, to świetna wiadomość :)
Navajero - 24 Czerwca 2009, 10:05

Teraz jeszcze redakcja do nowej fabrycznej antologii i trochę sobie zipnę :)
hrabek - 24 Czerwca 2009, 10:08

oby nie "ledwo zipnę" :D
Stormbringer - 24 Czerwca 2009, 10:10

Gratulacje. :)

A tak a'propos ilustracji - z czystej ciekawości chciałbym zapytać, czy autor ma w pływ na to, kto je tworzy i czy może temu komuś podsuwać ewentualne sugestie?

Partner forum