To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?

Fidel-F2 - 23 Stycznia 2009, 09:20

sługa uniżony
hrabek - 23 Stycznia 2009, 11:43

Witchma: chodzi o numer z Samuelem Jacksonem na okladce? To ja juz go mam ze 3 tygodnie. Wczoraj za to przyszlo odrebna przesylka NF-WS.
Witchma - 23 Stycznia 2009, 11:45

hrabku, NF to już dawno dostałam z prenumeraty, chodziło mi właśnie o to Wydanie Specjalne, ale już mi Ronin kupił :D
Navajero - 23 Stycznia 2009, 13:08

Witchma - aleś namieszała ;P:
gorat - 23 Stycznia 2009, 13:19

WS coś tym razem wyskoczyło przed szereg - ani podstawki, ani CF jeszcze nie widać :shock:

Co z Valkirią?

Witchma - 23 Stycznia 2009, 20:01

Navajero, byłam pewna, że napisałam, że chodzi o Wydanie Specjalne :mrgreen: Ale przynajmniej sobie porozmawialiśmy ;)
Kruk Siwy - 23 Stycznia 2009, 20:04

Każdy o czym innym W o zupie a N o drugim daniu...
hrabek - 26 Stycznia 2009, 08:15

Witchma napisał/a
Ktoś widział może nowe wydanie NF? Bo na stronie wisi już z tydzień, a w kioskach nie ma...

W zaden sposob nie skojarzylo mi sie to z NF-WS, dlatego napisalem, co napisalem. Ale dobrze, ze juz wszystko jasne.

A prenumerata NF jeszcze nigdy mnie nie zawiodla. Zawsze jest na czas, z tym co ma byc i pismo w kopercie jest w doskonalym stanie.

Witchma - 26 Stycznia 2009, 09:22

hrabku, mea przeoczenia, jeszcze raz przepraszam :)

hrabek napisał/a
A prenumerata NF jeszcze nigdy mnie nie zawiodla

Mnie raz trochę, ale była to raczej wina poczty, bo pieniądze za prenumeratę dostarczyła po trzech tygodniach, ale po kilku telefonach wszystko się naprawiło.
Od tego czasu płacę za prenumeratę przelewem, a NF przychodzi jak w zegarku (dlatego tak trudno mi uwierzyć, że wszystkie problemy z SFFH to spisek poczty...).

hrabek - 26 Stycznia 2009, 09:25

To ja tak mialem z prenumerata SFFiH. Specjalnie nie chcialem placic przelewem, poszedlem na poczte, wypelnilem blankiet i okazalo sie, ze pani w okienku przepisujac moj adres pomylila sie i pismo szlo nie tam gdzie trzeba. Dobrze, ze okazalo sie, ze tamtego adresu nie ma i po telefonie do Nursa udalo sie wszystko odkrecic, ale od tamtego czasu nigdy nie ufam poczcie. Tylko przelewy, bo wtedy wiem, ze jak nie dojdzie to tylko z mojej winy.
Poszedlem takze na poczte z reklamacja, ale oni oczywiscie umyli rece i powiedzieli, ze nic sie nie da zrobic.

NURS - 26 Stycznia 2009, 10:29

Nie spisek poczty tylko burdel tamże. Sprawdziłem jak to wygląda osobiście, kartony z drukarni potrafiły stać na magazynie nawet po siedem dni, tak im się spieszyło do opieczętowania. a że drukarnia mieści się tam, gdzie się mieści, i wyboru specjalnego nie ma, opracowaliśmy nowy plan, nieco bardziej kosztowny i skomplikowany, ale powinien zadziałać.
Łukasz Śmigiel - 28 Stycznia 2009, 08:53

Jest już zapowiedź i okładka pierwszego w tym roku MF:
http://robertzareba.blogspot.com/

Agi - 28 Stycznia 2009, 17:34

Przywiozłam świeżutką NF, lutową oczywiście.
W zestawie ze znanych, Szyda - Ciało i krew

Virgo C. - 28 Stycznia 2009, 23:37

Też przywiozłem, przeczytałem recenzje Spirit - duch miasta. Chyba na innym filmie niż recenzent byłem (chociaż w szczegółach się zgadza) :roll:
Szyda pewnie pójdzie na sam koniec, zapowiada się z niego smakowity deser :)

Fidel-F2 - 29 Stycznia 2009, 05:36

Agi, jeśli możesz, daj w miarę szybko króciutką choćby recenzję z NF.
Agi - 29 Stycznia 2009, 07:19

Fidel-F2, tkwię w Lodowym ogrodzie, NF odłożyłam na później, sorry
Witchma - 29 Stycznia 2009, 09:26

Do mnie właśnie NF lutowa dotarła, w srebrnej kopercie :D Zastanawiam się, czemu nie ma CF, w środku reklama nowego numeru, a zawsze mi razem przysyłali...
Chal-Chenet - 29 Stycznia 2009, 09:27

Widać mają tyle siana, że stać ich na dwie koperty. :D
Witchma - 29 Stycznia 2009, 09:32

Burżuje...

Zaczynam się zastanawiać, czy nie skończyła mi się przypadkiem prenumerata CF, ale nie pamiętam, żeby mi przysyłali jakieś pismo.

GAndrel - 1 Lutego 2009, 17:53

Ciężkie czasy na Zachodzie.

Difficult Times For SF Magazines

Martva - 10 Lutego 2009, 09:05

Cytat
Warto zapamietać nazwisko: Jakub Jacek Wojnarowski Jr.
Debiut maturzysty w styczniowej NF bardzo, bardzo smaczny.

Przeczytałam wczoraj, zostawiając sobie na koniec numeru - woooow, jak ten gość pisze. A taki młodziutki...

Witchma - 10 Lutego 2009, 10:58

Dobrze, że zadzwoniłam się upomnieć o swój CF, bo zapomnieli mi wysłać... :roll:
xan4 - 10 Lutego 2009, 11:14

a ja dostałem z NF w pakiecie.
Witchma - 10 Lutego 2009, 11:15

xan4, no właśnie ja też tak zawsze dostawałam, a tu nic. No to zadzwoniłam, pani mnie bardzo przeprosiła za przeoczenie i obiecała, że już mi wysyłają (oby ;) ).
Witchma - 16 Lutego 2009, 11:34

Przysłali mi CF, dla odmiany dwa egzemplarze. Jakby ktoś reflektował, to na jakiejś Skofie, czy czymś chętnie przekażę nr 18 w dobre ręce :)
Kruk Siwy - 16 Lutego 2009, 11:35

Można mię dać. Gdyby co to przez dalamberta lub pucka. Zerknę co tam końkurencja piszczy.
Witchma - 16 Lutego 2009, 11:42

Kruku, to najwcześniej w marcu, ale CF już jest Twój :)
Kruk Siwy - 16 Lutego 2009, 11:44

Dziękować!
Witchma - 26 Lutego 2009, 12:17

Nowy numer NF jeszcze do mnie nie dotarł, ale okładka boska :D
hrabek - 26 Lutego 2009, 12:22

Fidel-F2 napisał/a
Miesiąc temu kupilem Fantastyke, (...) numer, 1/2009.

Felietony, eee nie za bardzo jest o czym gadać. Letnie takie.

Dział opowiadań zagranicznych można sobie bez problemu darować. Mocno średnie, średniaki. Za to dzial polski bardzo przyzwoity. Swietny Wojnarowski, będę go wypatrywał. Sympatyczny, lekki Trzeciakiewicz. No i Przechrzta. Tu mam ambiwalentne uczucia. Opowiadanie niegłupie, skonstruowane (na końcu to wychodzi) logicznie ale niestety konsekwencje tej logiki w środkowej części utworu trochę męczą.

Ja koncze numer. Zostaly mi jeszcze dwa polskie opowiadania. Z dzialu zagranicznego bardzo mi sie podobal tekst Ksiadz, Rabin i (cos tam jeszcze, nie pamietam). Nie pamietam autorki, ale tekst byl naprawde swietny. Takie egzorcyzmy na wesolo. Reszta to rzeczywiscie nic ciekawego, wlacznie z rosyjska amerykanka, ponoc nominowana do Nebuli za zamieszczone opowiadanie.
Z polskich przeczytalem na razie tylko Wojnarowskiego, ale zdecydowanie nie podzielam opinii Fidela. Poza fajnymi dialogami, cala reszta to zdecydowanie nie moj klimat. Zbyt ciezko napisane i niespecjalnie wciaga.

Partner forum