Zadomowienie - powitania na forum - Dzień dobry, cześć i czołem...
Kruk Siwy - 14 Września 2006, 10:13
Słoma teraz jest trendy. Zostaw na miejscu! A fryzjer po co? Włosy same Ci wypadną jak zobaczysz z bliska w co się ładujesz.
Rodion - 14 Września 2006, 10:14
Eee... Nie wyciagaj slomy!! Bedziesz mial wieksze poparcie elektoratu i latwiejszy start w wyborach do sejmu!
Agi - 14 Września 2006, 10:24
Rafał| Cytat | | Szlag, szlag i jasna cholera! By ich zołza sparciała pokryła. Sznatażują mnie dziady i baby. Wolnego człowieka przymuszają do startu w wyborach. |
Gdzie startujesz - do rady gminy, powiatu, czy sejmiku wojjewódzkiego? A może będziesz kandydatem na wójta, burmistrza lub prezydenta?
Rafał spójrz na to od drugiej strony - w samorządach, gdzie decydują się najbliższe nam sprawy potrzebni są młodzi, inteligentni i rozsądni ludzie. Na Twoim miejscu raczej bym zawalczyła o wybór, a później próbowała zmieniać rzeczywistość. Powodzenia
Godzilla - 14 Września 2006, 10:38
E tam, jeden znajomy parę lat temu jedną czy dwie kadencje siedział w takiej radzie (startował z listy ZChN). Powiadał, że startował tylko dlatego, że wiedział jaki poziom reprezentują pozostali startujący i szlag go trafiał, a generalnie to była głupiego robota i użeranie się.
mawete - 14 Września 2006, 10:39
Cześć - troszkę zmeczony jestem.
Rafał - 14 Września 2006, 11:20
Agi55, na cokolwiek powyżej rady to by mnie słoniami nie zaciągneli, ledwo się od powiatu wybroniłem, to nie chodzi o zdobycie mandatu tylko o zdobycie głosów na lidera listy, miejsca poniżej drugiego raczej nie wchodzą, poza pierwszym i drugim miejscem wchodzi jeszcze czasem ostatnie. Ale ogólnie to strata czasu i pieniędzy. Taki statystyczny radny to nauczyciel, lekarz i emeryt. Co najwyżej mogą nasmarkać burmistrzowi na buta. Diety taż nie są porażające, od 1000 do 2000 na rękę w zależności w ilu komisjach siedzisz i jaką masz funkcję. Przy czym nie jest ważne jakie sią twoje kompetencje tylko parytet. Ot i wsio. A rządzi burmistrz i rada mu nie podskoczy bo na początku rozkłada sie fanty i układa ludzi na pozycjach. Jak ja nie chcę do tego wchodzić, źle mi?
Agi - 14 Września 2006, 11:37
Rafał jeśli masz robić za masę do zbierania głosów, to rzeczywiście szkoda czasu i pieniędzy.
Nie zgadzam się, że rada burmistrzowi nic nie może, ale to temat na odrębny wątek.
Jeśli są zainteresowani dyskusją na temat samorządu, to mogę założyć.
Rafał - 14 Września 2006, 11:40
Zakładaj, zakładaj, znam te klimaty od podszewki, w końcu będę się mógł wyżalić
hjeniu - 14 Września 2006, 11:51
Ja też, ja też (wyżalić się chciałem na ciężki los informatyka w samorządzie )
M. Przybyłek - 14 Września 2006, 12:07
Rany boskie, to forum jest ogromne. Przepraszam mawete, już nigdy nie napiszę Twojej ksywki z dużego "M". Nawet na początku zdania
To w tym topiku co się robi? Mówi dzień dobry na dzień dobry??? o_O
No dobrze. To dzień dobry
A powitać się trzeba w dziale "biją". Ale gdzie ten dział... pogubię się tu, pogubię, gdzie ja jestem, gdzie szukać...
mawete - 14 Września 2006, 12:38
M. Przybyłek to forum wbrew pozorom jest łatwe do opanowania - tylko trzeba na logike brać
Godzilla - 14 Września 2006, 12:38
To tutaj
Serrrdecznie zapraszamy!
mawete - 14 Września 2006, 12:40
Godzilla - On już tam był
Godzilla - 14 Września 2006, 12:43
A rzeczywiście, teraz sprawdziłam.
Nattfiarill - 14 Września 2006, 12:49
Przezyłam noc i pół dzisiejszego dnia i mówię "dzień dobry"
A humor nadal mam dobry. I nadal jestem złą kobietą
Lu - 14 Września 2006, 13:28
Ja również witam wszystkich
Angelus - 14 Września 2006, 13:51
To i ja sie przywitam w takim razie.
Teskniliscie? Pewnie nie... No ale w sumie to krotko mnie nie bylo wiec nie zdazyliscie pewnie zatesknic nawet.
Zyje, jestem cala i zdrowa i zycze wszystkim wspanialego popoludnia!
Rodion - 14 Września 2006, 13:57
Angelus no co Ty? Zeby nie lamac Ci serca, nawet ja poswiecilem sie i wydalen zawrotna sume na wiadoma ksiazke
A teraz opowiadaj gdzie Cie wywialo i za co Cie z tamtąd wyrzucili?
Agi - 14 Września 2006, 13:58
Witaj Angelus zapodawaj, gdzie się włóczyłaś po obcych landach
Ziuta - 14 Września 2006, 14:08
Witajta, ludziska!
Angelus - 14 Września 2006, 14:14
Jeszcze mnie nie wyrzucili i nie wrocilam.Pisze z obczyzny gdzie ludzie mowia w obcym jezyku i wygladaja inaczej, taka tu mieszanka wybuchowa roznych narodowosci. Mam jednak nadzieje, ze podszkole jezyk i bede ich rozumiec a wtedy juz bedzie ok.Chwilowo dzika sie czuje bo to moj pierwszy raz jesli chodzi o zagraniczne wyjazdy.Ale mam powazna motywacje ulozenia sobie tu zycia i zaklimatyzowania sie, co mam nadzieje nastapi szybciej niz pozniej.
Lu - 14 Września 2006, 14:47
Witaj Angelusku, witaj Ziuto
Ja już się żegnam bo mam dzis ważne spotkanie wieczorem
Dla zainteresowanych: Marcin Przybyłek zamieścił recenzję z Polconu na swojej stronie domowej
Rodion - 14 Września 2006, 14:55
Wampirku, znaczy gdzie TY?? ( oby daleko )
Lu moze tak linkiem bys sie podzielila?
Aga - 14 Września 2006, 14:59
Dziń dybry. Nie, nie taki dybry.
Angelus - 14 Września 2006, 15:19
| Rodion napisał/a | Wampirku, znaczy gdzie TY?? ( oby daleko )
|
Tam gdzie kiedys byl Rzad Polski a teraz wyemigrowal narod. Za woda...
hrabek - 14 Września 2006, 15:33
Ja tez wrocilem, chociaz nie ludze sie, ze swoim powrotem wzbudze chociaz polowe entuzjazmu jaki zapanowal na widok angelusa ;)
Anyways, good to be back.
Ziuta - 14 Września 2006, 15:37
Angelusku, jeżeli będziesz miała czas, to poszperak za jkimiś organizacjami polonijnymi. Niedługo trzeba będzie ten rząd na wychodźctwie reaktywować
Anonymous - 14 Września 2006, 15:41
Ależ count, wzbudzasz mnóstwo entuzjazmu!
A może mały pojedynek między Tobą a Angeluskiem? Mogłoby byc ciekawie...
Fidel-F2 - 14 Września 2006, 15:43
pojedynek na gołe klaty.
hrabek - 14 Września 2006, 15:46
A jaki pojedynek? Wiesz, ja sie zenie za miesiac i mogloby to zle wplynac na moje malzenskie zapedy, wiec moze lepiej bez konfrontacji, przynajmniej dopoki mi staz nie urosnie ;)
|
|
|