Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.
Rafał - 11 Lipca 2014, 11:42
Zawsze będę za zaoraniem ZUSu i posypaniem pogorzeliska solą, bandyci okradli mnie na ponad 10 tys zł, niedawno skończyłem spłacać kredyt, który na to musiałem zaciągnąć. Niech szlag traci ten ZUS i cały związek radziecki, amen
Luc du Lac - 11 Lipca 2014, 11:53
zwrot nienależnie pobranych świadczeń ? czy tez nieprawidłowo odprowadzałeś składki od działalności ?:)
Rafał - 11 Lipca 2014, 12:18
Lata temu skasowana działalność, kwity trzymało się wówczas 5 lat, przy jakichś porządkach wywaliłem stare śmieci, a po 7-8 latach znowelizowali przepis i zamiast 5 dali 10 lat. Pod koniec upływu tych 10 lat upomnienie i naście tysięcy do zapłaty, cudem odnalazłem kilka dowodów wpłat, to odjęli łaskawie, zostało niecałe 10 tysięcy. Koszt kredytu to ponad dycha. *beep* i bandyctwo z przyłożeniem noża do gardła w stanie czystym.
Luc du Lac - 11 Lipca 2014, 12:41
Rafał napisał/a | Lata temu skasowana działalność, kwity trzymało się wówczas 5 lat, przy jakichś porządkach wywaliłem stare śmieci, a po 7-8 latach znowelizowali przepis i zamiast 5 dali 10 lat. Pod koniec upływu tych 10 lat upomnienie i naście tysięcy do zapłaty, cudem odnalazłem kilka dowodów wpłat, to odjęli łaskawie, zostało niecałe 10 tysięcy. Koszt kredytu to ponad dycha. *beep* i bandyctwo z przyłożeniem noża do gardła w stanie czystym. |
hmm, a nie da się z banku wyciągnąć starych wyciągów ? chyba że płaciłeś na poczcie...
a nie dostałeś wcześniej jakiegoś upomnienia ?
bo skąd oni nagle kazali zapłacić Ci kasę ?
nureczka - 11 Lipca 2014, 15:27
gorbash napisał/a | A jakby każdy tak robił? 40 milionów * 0.5PLN to trochę wychodzi.
A jakby nas w czasie wojny nie wybili to jeszcze więcej! |
A jakby tak do każdego wysłać list polecony 40 milionów * 2,80 to jakoś bilans wychodzi na minus. I to spory
gorbash - 11 Lipca 2014, 15:38
oj tam oj tam. Ale miejsca pracy na poczcie są
nureczka - 11 Lipca 2014, 15:43
gorbash napisał/a | oj tam oj tam. Ale miejsca pracy na poczcie są |
I w Urzędzie Skarbowym, i w fabryce kopert, i u producenta kleju do znaczków... Cały kraj się rozwija, a wszysko za jedyne 50 gr.
fealoce - 11 Lipca 2014, 17:21
nureczka napisał/a | gorbash napisał/a | A jakby każdy tak robił? 40 milionów * 0.5PLN to trochę wychodzi.
A jakby nas w czasie wojny nie wybili to jeszcze więcej! |
A jakby tak do każdego wysłać list polecony 40 milionów * 2,80 to jakoś bilans wychodzi na minus. I to spory |
Raczej 4,20
ketyow - 12 Lipca 2014, 11:10
No i niestety sytuacja Rafała doskonale przedstawia co takie przepisy mają na celu.
Luc du Lac, jak chcesz zbudować coś nowego, to niestety najlepszy efekt daje najpierw rozwalenie starego.
gorat - 12 Lipca 2014, 11:39
Rafał, jak to - prawo zadziałało wstecz?
To zdecydowanie opis państwa prawa nie jest, no ale co tu żyć złudzeniami...
Luc du Lac - 12 Lipca 2014, 21:34
ketyow napisał/a | No i niestety sytuacja Rafała doskonale przedstawia co takie przepisy mają na celu.
Luc du Lac, jak chcesz zbudować coś nowego, to niestety najlepszy efekt daje najpierw rozwalenie starego. |
no niestety masz rację,
o ile sam pomysł na reformę syst. ubzp. społ. był niezły, to wielbłąd przy tej reformie polegał na tym że pieniądze które powinny iść na konta ubezpiecznych szły na bieżące wypłaty emerytur i rent
Rafał - 13 Lipca 2014, 02:21
Cytat | a nie dostałeś wcześniej jakiegoś upomnienia ?
| A nie dostałem, po 10 latach tłuste odsetki narosły
Luc du Lac - 14 Lipca 2014, 01:13
Rafał napisał/a | Cytat | a nie dostałeś wcześniej jakiegoś upomnienia ?
| A nie dostałem, po 10 latach tłuste odsetki narosły |
chyba się przejdę do ZUSu żeby sprawdzić czy aby u mnie wszystkie sprawy są zamknięte...
nureczka - 16 Lipca 2014, 20:11
Trafiłam w sieci na informację o śmierci znanej aktorki. Po godzinie informacja znikła. Jak rozumiem, redakcja popełniła falstart. W sumie się cieszę, że news nieprawdziwy, ale poziom dziennikarstwa po prostu mnie poraża!
Edit: literówka
feralny por. - 16 Lipca 2014, 20:15
Też to widziałem. Pozostaję pod wrażeniem...
Luc du Lac - 16 Lipca 2014, 20:43
Taki poziom fejsbukowo-wikipediowy
Lowenna - 17 Lipca 2014, 12:53
Taki mail odebrałam z rana:
http://scr.hu/0hpx/4gb8p
Warto uprzedzić rodziców i dziadków by nie otwierali
ketyow - 17 Lipca 2014, 18:44
Malezyjski Boeing 777 z prawie 300 osobami na pokładzie prawdopodobnie zestrzelony przez prorosyjskich separatystów...
http://wiadomosci.dzienni...n-airlines.html
gorat - 17 Lipca 2014, 22:31
Jak teren kontrolowany przez Rosję, to pewnie skończy się na brzozie. Albo że to ten zaginiony sprzed kilku miesięcy.
ketyow - 18 Lipca 2014, 10:10
Na pokładzie setka osób zmierzała na konferencję w sprawie AIDS, wśród nich topowi działacze i naukowcy.
http://www.theage.com.au/...0718-zuaw3.html
Dunadan - 18 Lipca 2014, 10:17
ketyow, ja *beep*... rezerwowałem bilety tym ludziom
Przez Kulalumpur jest dobre połączenie do Melbourne gdzie ONZ zaczyna dziśz konferencję - od miesiąca bookowaliśmy im loty w pracy...
ketyow - 18 Lipca 2014, 10:21
Ja w ogóle mógłbym lecieć tym samolotem, Filipińczycy na pokładzie to bankowo marynarze - to uniwersalny korytarz powietrzny (w stronę Azji tam leciałem, powrót na szczęście załatwiali mi już przez Afrykę) i także bardzo popularne połączenie między Amsterdamem i Kuala Lumpur.
Dunadan - 22 Lipca 2014, 12:13
Mają nawet ulicę wg. google:
https://www.google.com/ma...m/data=!3m1!1e3
podoba mi się też etykieta takie tam zwiedzanie świata z google.maps ;]
nureczka - 24 Lipca 2014, 22:48
W zasadzie nic nadzwyczajnego, ale się wzruszyłam. niejedną butelkę przy tej piosence wypiłam. Szkoda, że wątroba już nie ta
Uwaga: rzecz raczej dla osób znających rosyjski.
gorat - 27 Lipca 2014, 20:05
Dunadan: nie ogarniam, o co chodzi z tą wyspą? O ulicach tutaj nie ma co mówić...
Edit: w morfę jeża, załapałem po bardzo dużym zbliżeniu na robaczka. Niezła chałupa wakacyjna!
Dunadan - 27 Lipca 2014, 20:48
gorat, ano takich wysepek jest nieco na świecie, aż się zdziwiłem...
Matrim - 4 Sierpnia 2014, 21:48
Musi być to jakiś bardzo sławny mops, skoro ludzie z nim zdjęcia sobie robią... nureczka pewnie będzie wiedzieć
Adon - 23 Sierpnia 2014, 17:00
Dunadan - 27 Sierpnia 2014, 13:05
Fajna inicjatywa koleżanki z pracy: http://warsawtrambook.pl/
Będzie jeszcze coś się będzie nazywało biblio-budka - budka na osiedlu z książkami którymi będzie się można wymieniać. Ciekawe jak to się spisze w naszym społeczeństwie... ale jestem dobrej myśli
thomas2411 - 3 Września 2014, 22:31
Reklama BookBook
|
|
|