To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

Agi - 27 Stycznia 2009, 22:59

Ambioryks, powstrzymaj proszę słowotok, szczególnie w tym wątku.
dareko, wysłał posta równocześnie ze mną i natychmiast przeprosił za offtop.

ihan - 27 Stycznia 2009, 23:02

A z ciekawości mad, uważasz za naturalne, że komuś "się nóż w kieszeni otwiera" z powodu samego istnienia osób niepełnosprawnych? Nie tego, że dostają pomoc państwa, nie dlatego, że usiedli w autobusie a Ambioryks musiał stać, tylko dlatego, że istnieją. I skoro to nie był pogląd to co?

Ambioryks, sprawdź sobie znaczenie słowa indywidualista. Dokładnie. Skonsultuj z innymi indywidualistami czy dobrze zrozumiałeś. Potem poczytaj o ideologii nazistowskiej i znajdź pięć różnic między tym to piszesz, a ta ideologią. I zacznij może brac odpowiedzialność za słowa, bo duży chyba chłopczyk jesteś, a nie zasłaniaj się, że to nie propozycje (a niby co? śpiew słowika o poranku), że to twoje poglądy jeno, że nie nawołujesz, ale gdyby ktos postąpił w ten sposób (tu o siekierach itd) to bys mu nie przeszkadzał prawda? Trochę odwagi i konsekwencji chłopie, jak już chcesz być taki łoryginalny okropecznie.

Martva - 27 Stycznia 2009, 23:04

mad napisał/a
Jak to widzę, nóż w kieszeni mi się otwiera.

Jak komuś się nóż w kieszeni otwiera na widok osoby chorej psychicznie, to poprawność poprawnością, ale trudno mi dobrze myśleć o takim kimś.
Premier miał jeden taki kwiatek, kolega ma cały bukiet.
mad napisał/a
a nie wyraz poglądów. Bo nie uwierzę, że ktolowiek tu piszący mógłby mieć takie poglądy

Nie, skąd, to odczucia, a nie poglądy.

Wiesz mad, mnie nie jest łatwo tak naprawdę naprawdę wyprowadzić z równowagi, owszem focham się często i parskam, ale Ambioryksowi się udało. I poglądami, pardon, odczuciami, i sposobem ich wyrażania.

mad napisał/a
Od paru dni pracuję (chwilowo) na monitorze 12-calowym i się ciężko czyta. Umknął mi ten fragment,

Mam wrażenie że kilka innych też mogło Ci umknąć.

mad - 27 Stycznia 2009, 23:21

Być może :|
Toudisław - 27 Stycznia 2009, 23:22

wiem że się wcinam ale.

A możecie wziąć na wstrzymanie?
ładnie was proszę dość ;) poszło wile ostrych słów niepotrzebnie.

Fidel-F2 - 28 Stycznia 2009, 05:32

Toudisław, na moderatora
Agi - 28 Stycznia 2009, 06:23

Ogłaszam, że wątek chwilowo nieczynny - do następnego ostrzeżenia.
Już każdy powiedział to co wiedział... cytując klasyka

Fidel-F2 - 27 Lutego 2009, 15:28

gdzies mam zasady i praworządność, w normalnym świecie pewnie probowałbym zorganizować lincz, tutaj apeluję do moderacji o natychmiastowe zbanowanie Ambioryksa
Nocturn - 27 Lutego 2009, 15:30

:shock: :shock:
Fidel-F2 - 27 Lutego 2009, 15:31

Nocturn, a tobie co? oliwka w przełyku stanęła?
Nocturn - 27 Lutego 2009, 15:39

Fidel-F2, nie. Dopiero zobaczyłem o co chodzi.
Ambioryks - 27 Lutego 2009, 17:27

Przenoszę tu dyskusję (offtopową) z tematu "Kryzys brat Ramzesa".
Rafał napisał/a
Mengele? Ty żyjesz???

:? Jeśli się nie mylę, to Mengele był zbrodniarzem hitlerowskim pracującym w ramach systemu totalitarnego, który wcielał w życie swoje różne chore pomysły. Ja żadnym zbrodniarzem ani zabójcą nie jestem, więc daruj sobie to porównanie.
Fidel-F2 napisał/a
tutaj apeluję do moderacji o natychmiastowe zbanowanie Ambioryksa

Bo?
Wiem, że to, co napisałem w temacie o kryzysie, jest niesmaczne (przyznaję rację Chal-Chenetowi), ale żeby banować?
Fidel, jesteś jakiś przewrażliwiony. I wyciągasz pochopne wnioski.
Gwoli wyjaśnienia: bez względu na to, jakie mam do czego (lub kogo) podejście, nigdy na serio nie myślałem ani o likwidacji jakiegokolwiek noworodka, ani kogokolwiek innego.
Fidel - robisz jakąś poważną sprawę z czegoś, co jest nieistotne. Bo moje odczucia nie mają nic do rzeczy. Liczą się poglądy i czyny.

Zresztą, tak samo mogę napisać, że to Ciebie należałoby zbanować za wielokrotne obrażanie mnie i nagminne spamowanie.

Martva - 27 Lutego 2009, 17:51

Ambioryks, a mnie strasznie ciekawi dlaczego się tak strasznie produkujesz na tematy gospodarczo-światopoglądowe na forum fantastycznym. Jakieś SF byś poczytał i o niej podyskutował, film obejrzał... bo co Cię czytam to anarchokapitalizm i inne trudne słowa których Firefox nie zna, same kryzysy, szkoły austriackie i polityczno-ekonomiczny bełkot. Ja wiem ze od czasu do czasu można, ale jednak tematyka tego forum jest jaka jest, patrz tytuł.

Nie macie jakiegoś forum dla anarchokapitalistów, gdzie nikt by Cię nie wyzywał i od czci i wiary nie odsądzał? Gdzie piszą twardzi miłośnicy szkoły austriackiej którzy się nie obrażają o byle co? I widzą różnicę między odczuciami a poglądami? Bo tu sam twardy beton, sorry.

Agi - 27 Lutego 2009, 18:34

Decyzją NURSA Ambioryks otrzymał ostrzeżenie o wartości 6 - za całokształt zachowania na Forum.
NURS - 27 Lutego 2009, 18:58

Potwierdzam, niech ochłonie i się zastanowi.
hrabek - 27 Lutego 2009, 20:17

Jak dlugo trwa szesciopunktowy ban?
Gwynhwar - 27 Lutego 2009, 20:43

7days
feralny por. - 27 Lutego 2009, 22:00

Wiedziałem, że chłopak daleko zajdzie.
NURS - 27 Lutego 2009, 22:47

dostał 14 dni na odwyk
mawete - 2 Marca 2009, 15:43

Może mu się znudzi? :D
hrabek - 2 Marca 2009, 15:44

Dopoki tylko gadal glupoty byl zabawny w swoim idealizmie. Ale jak wyjechal z tekstem o dzieciach to zdecydowanie przesadzil.
Toudisław - 2 Marca 2009, 15:59

hrabek napisał/a
Ale jak wyjechal z tekstem o dzieciach to zdecydowanie przesadzil.

Coś przegapiłem ?

merula - 2 Marca 2009, 16:01

najwyraźniej
Godzilla - 2 Marca 2009, 16:01

Zajrzyj tutaj
dareko - 2 Marca 2009, 16:32

Zal mi Ambioryksa, to kara straszna i okrutna. Gdzie ta gwiazda bedzie teraz siwecic? Gdzie skupi na sobie uwage? Gdzie bedzie biedna i zaszczuta? Gdzie bedzie mogla szokowac pogladami i razic przenikliwoscia umyslu? Okrutna kara. Bez splendoru takie gwiazdy marnieja i staja sie karlami.

Po namysle dochodze do wniosku, ze niechybnie znajdzie sobie jakies miejsce. :mrgreen:

Sandman - 2 Marca 2009, 20:01

dareko, nie cieszyłbym się tak, bo pewnie po 2 tygodniach wróci.
Pucek - 2 Marca 2009, 20:35

dareko, Sandman, już nie pamiętam gdzie, a szukać mi się nie chce , ale w którymś z swoich postów chwalił się, ze na 7 forach działa tak, iż jest nadzieja, że się obrazi i NIE wróci :mrgreen:
Iwan - 2 Marca 2009, 21:07

chyba że tam też go zbanowali :mrgreen:
jewgienij - 2 Marca 2009, 21:20

Powinien dostać dożywotniego bana, bo traktuje forum jako ściek, gdzie można wszelkie psychiczne brudy wylać, nie patrząc ludziom w oczy.
Współczuję mu, że ma problemy( każdy jakieś ciemne strony ma), ale od przyjmowania takich rzeczy na klatę jest psychoanalityk, bo mu za to płacą, a nie forumowicz, który nieopatrznie wdał się w dyskusję o kryzysie czy czymś tam.

W ogóle zastanawiam się, po co na tym forum są wątki polityczne, religijne itp.( sam tam wchodziłem, czego żałuję). Nic to nie ma z SF wspólnego, a tylko generuje negatywne emocje, bo wiadomo, że się ludzie nie przekonają, tylko pokłócą. O zasranych PO, PIS -ie, Rydzyku, komunistach, to można do woli na Onecie czy Interii, codziennie ludzie tam walczą w klatkach, a tutaj takie tematy dają tylko okazje niezrównoważonym pieniaczom, zupełnie nie zainteresowanym ani fantastyką, ani literaturą, tylko chcącym sobie poharcować.

NURS - 2 Marca 2009, 21:22

Dlatego są Jewgieniju, że to cześć naszej rzeczywistości i jeżeli chcesz porozmawiać na takie tematy, możesz to zrobić w kręgu znajomych - u nas sa PiSarze i POeci, ale nie zauważyłem, by ktoś kogoś znielubił za poglądy, chociaz ostro się czasem spieramy. Ja na przykład damalberta bardzo lubię w cywilu.

Partner forum