Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Pako - 3 Lipca 2006, 13:24
hyhy Jak ojciec w samochodzie słucha, to mam okazję się w przekonaniu poutwierdzać
Słowik - 3 Lipca 2006, 13:34
Ja słucham jedynie JazzRadio, jeśli mówimy o radio oczywiście. Po pierwsze dlatego, że grają jazz po drugie nie ma serwisów wiadomości, mają fajnych, swobodnych prezenterów, którzy nie wahają się mówić to, co myślą, no i rozdaja różnorakie wejściówki
Fidel-F2 - 3 Lipca 2006, 13:51
No ja nie mam w zasięgu nijakiego jazz radio . Niestety.
Haletha - 3 Lipca 2006, 15:29
Ja tam słucham RMF Classic i całkiem całkiem mnie to satysfakcjonuje:)
Ziuta - 3 Lipca 2006, 15:32
O właśnie! RMF Classic jest warte słuchania!
Polecam też w soboty o 21, "Rock w wymarze XXL" w radio Kraków. Chyba jedyna audycja, gdzie puszczają kolubryny na miarę "Thick as a brick", "Tarkusa", czy "Sagrada Familia".
Fidel-F2 - 3 Lipca 2006, 15:41
Skąd ja wezmę w Skierniewicach radio Kraków?
W Trójce siesta Kydryńskiego jest potężna ale to tylko 2h.
Anonymous - 3 Lipca 2006, 15:48
A w Internecie polecam Virgin Radio Classic Rock
Tomcich - 3 Lipca 2006, 18:51
A do słuchania radia przez internet polecam świetny program Screamer Radio. Jego zaletą jest wiele stacji z całego świata. A jest i Jazz Radio i Virgin Classic i RMF Classic Ja lubię od czasu do czasu włączyć sobie stacje z jakiegoś innego zakątka świata, żeby zobaczyć czego inni słuchają.
Grahf - 4 Lipca 2006, 18:58
Cytat | Latem słucham tej samej muzy co zimą Radio mnie odrzuca |
Mam tak samo, nie cierpię słuchać radia. Po pierwsze nie ma takiego które puszcza moje klymaty, a po drugie nie lubię słuchać pojedynczych kawałków tylko całych płyt .
A u mnie Spiritual Front - "Armageddon Gigolo"
Najnowsze dzieło bogów nihilistycznego folku .
mad - 20 Lipca 2006, 00:49
nightingale napisał/a | Ja słucham jedynie JazzRadio, jeśli mówimy o radio oczywiście. Po pierwsze dlatego, że grają jazz |
Jazz żyje!
Tomcich napisał/a | A do słuchania radia przez internet polecam świetny program Screamer Radio |
Dzięki Tomcich! Właśnie takiego programiku szukałem. Można go ściagnąć legalnie ze strony PC World Komputer. Daje dostęp do kilkuset stacji, a ponadto audycje można nagrywać do plików MP3!
Nie cierpię "topowych" stacji, nie słucham Radia bZdET. Ich poziom jest porównywalny z gazetą "Fakt". Hasło reklamowe "Tylko wielkie przeboje" to w gruncie rzeczy kompromitacja stacji. Czyli nie ma poszukiwania rzeczy nowych, ambitnych, wartościowych (nawet w obrebie popu), jest tylko bezmyslne redagowanie playlist na podstawie list przebojów. Radio bZdET dla bezmózgowców!
Ziuta - 20 Lipca 2006, 12:37
Grahf napisał/a | Mam tak samo, nie cierpię słuchać radia. Po pierwsze nie ma takiego które puszcza moje klymaty, a po drugie nie lubię słuchać pojedynczych kawałków tylko całych płyt |
To polecam Radio Kraków. Puszczają często całe płyty, mają audycje tematyczne (Rock w wymiarze XXL, Niezapomniane Płyty w Historii Rocka). Nie dalej jak przedwczoraj słuchałem tem rewelacyjnej płyty – klasyka Gainsbourga w wykonaniu współczesnym.
A ja teraz słucham na zmianę Joy Division i Blackmore's Night. Całość doprawiam American Pie Dona McLeana
mad - 20 Lipca 2006, 13:46
Oczywiście, że całe płyty to podstawa. Składanki albo playlisty służą jednak pewnemu zorientowaniu sie, co jest grane (raczej dosłownie niż w przenośni).
Właśnie masakruję stacje jazzowe na screamerze.
Stoniu - 22 Lipca 2006, 15:41
Ulver-Blood Inside.Świetny wokal i muzyka taka uspakajająca .
mad - 22 Lipca 2006, 16:02
Ulver jest świetny!
Ostatnio słucham polskiej kapeli COMA. Nie znam pierwszej płytki, a druga ma hm, grafomański tytuł "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków". Świetny utwór tytułowy (14 minut), poza tym raczej średnio. Wolę jednak RIVERSIDE.
Stoniu - 22 Lipca 2006, 19:42
Tak ja nawet się przekonałem do Riverside, A co do Comy jakoś na razie nie miałem okazji usłyszeć. Ale wokalista ma mocny głos...
MrMorgenstern - 23 Lipca 2006, 16:36
Słucham POISON Native Tongue - ich refleksyjny album, co daje się odczuć w tekstach - nostalgicznie opisujących miejscami ich dawne życie (Sex, Drugs & Rock'N'Roll). Jednakże Bret Michaels i s-ka bynajmniej nie s'kapcieli, bo parę kawałków typu Strike Up The Band pokazuje, że skopaliby d%py młodzym niułejwowym kapelkom, które rzadko kiedy odwalają numery na maksa, jak to drzewiej w rockandrollowym światku bywało (na i poza sceną)
Piotrek Rogoża - 23 Lipca 2006, 22:17
Sorki, jeśli palnę głupotę: czy to nie oni przypadkiem zrobili świetny cover kawałka "Spiders" System of a Down?
Grahf - 23 Lipca 2006, 23:36
Cytat | Ulver-Blood Inside.Świetny wokal i muzyka taka uspakajająca . |
Genialny zespół . Każda ich płyta to muzycznie inna bajka, a jednocześnie arcydzieło - black, folk, industrial, elektronika, ambient czy obecnie awangarda (rzeczony Blood Inside). Nie ma takiej drugiej kapeli na świecie .
Temnozor - "Horizons"
Rewelacyjny pagan z Rosji .
Rafał - 24 Lipca 2006, 13:45
Ostatnio X-mal Deutschland
Grahf - 24 Lipca 2006, 20:06
Hawthorn - "The Murky Brine"
Ktoś tu polecał a na Bunkier Productions twierdzono że to był neofolkowy album roku 2004. Nie bedę tu bluzgał , bom profan, ale w ogóle mi nie podeszło. Wakeforda owszem lubię ale jak brzdąka na gitarce w Sol Invictus. Za dużo tu skrzypek Matta Howdena. Obczaję jeszcze polecane również Sieben ale nie nie wróżę mu u mnie powodzenia.
Pako - 24 Lipca 2006, 20:12
Inkatha - Koniec. Osobiście ją traktuję.
W ogóle kawałki Inkathy można ścdiągnąć za darmo z ich strony www.inkatha.art.pl , polecam przynajmniej Wiedźmiński los, Smok i wymieniony Koniec. Fajne kawałki, ale też Zew Topora jest cool i inne. Całoścd przesłuchajcie
Iscariote - 24 Lipca 2006, 21:14
Ulver!!!
Świetny jest oj jest.
A Argument Plate 2 wymiata. poezja Blake'a w takiej wersji robi wrażenie
Stoniu - 25 Lipca 2006, 01:12
Piotrek Rogoża napisał/a | Sorki, jeśli palnę głupotę: czy to nie oni przypadkiem zrobili świetny cover kawałka Spiders System of a Down? |
Wiesz muszę spytać sie kompetetntnej osoby, bo ja bardzo wybiórczo słucham tego zespołu. Jak będę już wiedział to powiem. A"Spiders" fajny utwor, z interesujacym teledyskiem .
. Grahf napisał/a | obecnie awangarda (rzeczony Blood Inside) |
Powiem Ci nie każdemu ta awangrda odpowiada, chodź mi się podba ten album. Zwlaszcza piosenka It is Not Sound .A jak podoba ci sie Head Control System Grahfie?
Ja przesłuchalem parę utworów na MY Space, i powiem że Garm dobrze wykorzystuje swój głos.
A tak po za tym ciagle Devil Doll. Już raczej nie uwolnię sie od tego zespołu .
mad - 5 Sierpnia 2006, 00:30
Co do rzekomego covera "Spiders" Riverside - nic mi o tym nie wiadomo. Lobbuję tutaj na rzecz Riverside, ale wielkim znawcą chyba nie jestem. Mam ostatnią płytę, słyszałem przedostatnią - to wszystko. Ogólnie Riverside i SOAD to 2 różne światy muzyczne.
Grahf - 7 Sierpnia 2006, 00:37
Head Control System - "Murder Nature"
Zachwalany zewsząd rockowy projekt w którym udziela się na wokalach Kristoffer Rygg (vel Trickster G. Rex, vel Garm) z mojego ukochanego i genialnego Ulvera. Nie dotarło w ogóle do mnie to wydawnictwo. Może dlatego że właśnie za dużo tu rocka z nie cierpianym przeze mnie seattle'owskim feelingiem. Nawiązania do Toola są (jak i do wielu innych kapel) ale to mnie zupełnie nie przekonuje. Szkoda (ale i tak Ulver rulez ).
Wojak - 8 Sierpnia 2006, 22:06
a słucha ktoś Manowar?? Królowie heavy Metalu
Słowik - 9 Sierpnia 2006, 09:59
Słucha, słucha, szoda tylko, że nie chcą przyjechać do Polski na koncert.
Argael - 9 Sierpnia 2006, 11:38
Ja próbowałem słuchać, ale odrzuca mnie głos wokalisty. Tak już niestety mam, że w przypadku męskich zespołów jeśli wokal mi nie podejdzie, to choćby nie wiem, jak dobrą muzykę grali, nie dam rady słuchać.
Pako - 9 Sierpnia 2006, 15:18
Słucham, ale czasem, bo to taki kurde, bo ja wiem? Power metal? Znaczy klimat ok, ale czasem po prostu tego nie da się słuchać
mad - 10 Sierpnia 2006, 13:38
Power metal jest trochę obciachowy i całkowicie niereformowalny, ale sentyment pozostał, staram się śledzić co ważniejsze wydarzenia. Bez wielkiego entuzjazmu, ale mimo wszystko...
A co myślicie o "Stadium Arcadium" Red Hotów?
|
|
|