To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Pako - 3 Lipca 2006, 13:24

hyhy :P Jak ojciec w samochodzie słucha, to mam okazję się w przekonaniu poutwierdzać ;)
Słowik - 3 Lipca 2006, 13:34

Ja słucham jedynie JazzRadio, jeśli mówimy o radio oczywiście. Po pierwsze dlatego, że grają jazz :D po drugie nie ma serwisów wiadomości, mają fajnych, swobodnych prezenterów, którzy nie wahają się mówić to, co myślą, no i rozdaja różnorakie wejściówki :mrgreen:
Fidel-F2 - 3 Lipca 2006, 13:51

No ja nie mam w zasięgu nijakiego jazz radio . Niestety.
Haletha - 3 Lipca 2006, 15:29

Ja tam słucham RMF Classic i całkiem całkiem mnie to satysfakcjonuje:)
Ziuta - 3 Lipca 2006, 15:32

O właśnie! RMF Classic jest warte słuchania!
Polecam też w soboty o 21, "Rock w wymarze XXL" w radio Kraków. Chyba jedyna audycja, gdzie puszczają kolubryny na miarę "Thick as a brick", "Tarkusa", czy "Sagrada Familia".

Fidel-F2 - 3 Lipca 2006, 15:41

Skąd ja wezmę w Skierniewicach radio Kraków? :D

W Trójce siesta Kydryńskiego jest potężna ale to tylko 2h.

Anonymous - 3 Lipca 2006, 15:48

A w Internecie polecam Virgin Radio Classic Rock :)
Tomcich - 3 Lipca 2006, 18:51

A do słuchania radia przez internet polecam świetny program Screamer Radio. Jego zaletą jest wiele stacji z całego świata. A jest i Jazz Radio i Virgin Classic i RMF Classic :lol: Ja lubię od czasu do czasu włączyć sobie stacje z jakiegoś innego zakątka świata, żeby zobaczyć czego inni słuchają. :mrgreen:
Grahf - 4 Lipca 2006, 18:58

Cytat
Latem słucham tej samej muzy co zimą ;) Radio mnie odrzuca :D

Mam tak samo, nie cierpię słuchać radia. Po pierwsze nie ma takiego które puszcza moje klymaty, a po drugie nie lubię słuchać pojedynczych kawałków tylko całych płyt :mrgreen: .

A u mnie Spiritual Front - "Armageddon Gigolo"

Najnowsze dzieło bogów nihilistycznego folku :bravo .

mad - 20 Lipca 2006, 00:49

nightingale napisał/a
Ja słucham jedynie JazzRadio, jeśli mówimy o radio oczywiście. Po pierwsze dlatego, że grają jazz

:bravo Jazz żyje!
Tomcich napisał/a
A do słuchania radia przez internet polecam świetny program Screamer Radio

Dzięki Tomcich! Właśnie takiego programiku szukałem. Można go ściagnąć legalnie ze strony PC World Komputer. Daje dostęp do kilkuset stacji, a ponadto audycje można nagrywać do plików MP3!
Nie cierpię "topowych" stacji, nie słucham Radia bZdET. Ich poziom jest porównywalny z gazetą "Fakt". Hasło reklamowe "Tylko wielkie przeboje" to w gruncie rzeczy kompromitacja stacji. Czyli nie ma poszukiwania rzeczy nowych, ambitnych, wartościowych (nawet w obrebie popu), jest tylko bezmyslne redagowanie playlist na podstawie list przebojów. Radio bZdET dla bezmózgowców!

Ziuta - 20 Lipca 2006, 12:37

Grahf napisał/a
Mam tak samo, nie cierpię słuchać radia. Po pierwsze nie ma takiego które puszcza moje klymaty, a po drugie nie lubię słuchać pojedynczych kawałków tylko całych płyt

To polecam Radio Kraków. Puszczają często całe płyty, mają audycje tematyczne (Rock w wymiarze XXL, Niezapomniane Płyty w Historii Rocka). Nie dalej jak przedwczoraj słuchałem tem rewelacyjnej płyty – klasyka Gainsbourga w wykonaniu współczesnym.

A ja teraz słucham na zmianę Joy Division i Blackmore's Night. Całość doprawiam American Pie Dona McLeana

mad - 20 Lipca 2006, 13:46

Oczywiście, że całe płyty to podstawa. Składanki albo playlisty służą jednak pewnemu zorientowaniu sie, co jest grane (raczej dosłownie niż w przenośni).
Właśnie masakruję stacje jazzowe na screamerze.

Stoniu - 22 Lipca 2006, 15:41

Ulver-Blood Inside.Świetny wokal i muzyka taka uspakajająca :) .
mad - 22 Lipca 2006, 16:02

Ulver jest świetny!
Ostatnio słucham polskiej kapeli COMA. Nie znam pierwszej płytki, a druga ma hm, grafomański tytuł "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków". Świetny utwór tytułowy (14 minut), poza tym raczej średnio. Wolę jednak RIVERSIDE.

Stoniu - 22 Lipca 2006, 19:42

Tak ja nawet się przekonałem do Riverside, A co do Comy jakoś na razie nie miałem okazji usłyszeć. Ale wokalista ma mocny głos...
MrMorgenstern - 23 Lipca 2006, 16:36

Słucham POISON Native Tongue - ich refleksyjny album, co daje się odczuć w tekstach - nostalgicznie opisujących miejscami ich dawne życie (Sex, Drugs & Rock'N'Roll). Jednakże Bret Michaels i s-ka bynajmniej nie s'kapcieli, bo parę kawałków typu Strike Up The Band pokazuje, że skopaliby d%py młodzym niułejwowym kapelkom, które rzadko kiedy odwalają numery na maksa, jak to drzewiej w rockandrollowym światku bywało (na i poza sceną) 8)
Piotrek Rogoża - 23 Lipca 2006, 22:17

Cytat
Riverside

Sorki, jeśli palnę głupotę: czy to nie oni przypadkiem zrobili świetny cover kawałka "Spiders" System of a Down?

Grahf - 23 Lipca 2006, 23:36

Cytat
Ulver-Blood Inside.Świetny wokal i muzyka taka uspakajająca :) .

Genialny zespół :bravo . Każda ich płyta to muzycznie inna bajka, a jednocześnie arcydzieło - black, folk, industrial, elektronika, ambient czy obecnie awangarda (rzeczony Blood Inside). Nie ma takiej drugiej kapeli na świecie :mrgreen: .

Temnozor - "Horizons"

Rewelacyjny pagan z Rosji :bravo .

Rafał - 24 Lipca 2006, 13:45

Ostatnio X-mal Deutschland
Grahf - 24 Lipca 2006, 20:06

Hawthorn - "The Murky Brine"

Ktoś tu polecał a na Bunkier Productions twierdzono że to był neofolkowy album roku 2004. Nie bedę tu bluzgał :P , bom profan, ale w ogóle mi nie podeszło. Wakeforda owszem lubię ale jak brzdąka na gitarce w Sol Invictus. Za dużo tu skrzypek Matta Howdena. Obczaję jeszcze polecane również Sieben ale nie nie wróżę mu u mnie powodzenia.

Pako - 24 Lipca 2006, 20:12

Inkatha - Koniec. Osobiście ją traktuję.
W ogóle kawałki Inkathy można ścdiągnąć za darmo z ich strony www.inkatha.art.pl , polecam przynajmniej Wiedźmiński los, Smok i wymieniony Koniec. Fajne kawałki, ale też Zew Topora jest cool i inne. Całoścd przesłuchajcie :)

Iscariote - 24 Lipca 2006, 21:14

Ulver!!!
Świetny jest oj jest.
A Argument Plate 2 wymiata. poezja Blake'a w takiej wersji robi wrażenie :D

Stoniu - 25 Lipca 2006, 01:12

Piotrek Rogoża napisał/a
Sorki, jeśli palnę głupotę: czy to nie oni przypadkiem zrobili świetny cover kawałka Spiders System of a Down?

Wiesz muszę spytać sie kompetetntnej osoby, bo ja bardzo wybiórczo słucham tego zespołu. Jak będę już wiedział to powiem. A"Spiders" fajny utwor, z interesujacym teledyskiem ;) .
.
Grahf napisał/a
obecnie awangarda (rzeczony Blood Inside)

Powiem Ci nie każdemu ta awangrda odpowiada, chodź mi się podba ten album. Zwlaszcza piosenka It is Not Sound :twisted: .A jak podoba ci sie Head Control System Grahfie?
Ja przesłuchalem parę utworów na MY Space, i powiem że Garm dobrze wykorzystuje swój głos.
A tak po za tym ciagle Devil Doll. Już raczej nie uwolnię sie od tego zespołu :twisted: .

mad - 5 Sierpnia 2006, 00:30

Co do rzekomego covera "Spiders" Riverside - nic mi o tym nie wiadomo. Lobbuję tutaj na rzecz Riverside, ale wielkim znawcą chyba nie jestem. Mam ostatnią płytę, słyszałem przedostatnią - to wszystko. Ogólnie Riverside i SOAD to 2 różne światy muzyczne.
Grahf - 7 Sierpnia 2006, 00:37

Head Control System - "Murder Nature"

Zachwalany zewsząd rockowy projekt w którym udziela się na wokalach Kristoffer Rygg (vel Trickster G. Rex, vel Garm) z mojego ukochanego i genialnego Ulvera. Nie dotarło w ogóle do mnie to wydawnictwo. Może dlatego że właśnie za dużo tu rocka z nie cierpianym przeze mnie seattle'owskim feelingiem. Nawiązania do Toola są (jak i do wielu innych kapel) ale to mnie zupełnie nie przekonuje. Szkoda (ale i tak Ulver rulez :P :D ).

Wojak - 8 Sierpnia 2006, 22:06

a słucha ktoś Manowar?? Królowie heavy Metalu :)
Słowik - 9 Sierpnia 2006, 09:59

Słucha, słucha, szoda tylko, że nie chcą przyjechać do Polski na koncert.
Argael - 9 Sierpnia 2006, 11:38

Ja próbowałem słuchać, ale odrzuca mnie głos wokalisty. Tak już niestety mam, że w przypadku męskich zespołów jeśli wokal mi nie podejdzie, to choćby nie wiem, jak dobrą muzykę grali, nie dam rady słuchać.
Pako - 9 Sierpnia 2006, 15:18

Słucham, ale czasem, bo to taki kurde, bo ja wiem? Power metal? Znaczy klimat ok, ale czasem po prostu tego nie da się słuchać ;)
mad - 10 Sierpnia 2006, 13:38

Power metal jest trochę obciachowy i całkowicie niereformowalny, ale sentyment pozostał, staram się śledzić co ważniejsze wydarzenia. Bez wielkiego entuzjazmu, ale mimo wszystko...
A co myślicie o "Stadium Arcadium" Red Hotów?

Partner forum