Słoneczna loteria - Konkurs okładkowy
Rafał - 24 Stycznia 2006, 07:48
No to "Związane przysięgą"
Czarny - 24 Stycznia 2006, 08:22
Czy odwzajemnisz się zagadką?
Rafał - 24 Stycznia 2006, 08:28
Cieszę się wygraną , ale technicznie nie jestem w stanie niczego wrzucić. Oddaję chętnemu.
Czarny - 24 Stycznia 2006, 08:51
Za chwilę coś poszukam, ale czy mógłby mnie uświadomić któryś z Was. Na czym polegają problemy techniczne, uniemożliwiające zadawanie zagadek.
Rozumiem jeszcze brak czasu (ja też jestem w pracy), ale okładki są w necie (np. na Allegro). Zapisać taki obrazek na dysku i potem dodać go np. do albumu forum bądź wstawić na jakąś inną stronę (jeśli ma taką możliwość), podejrzewam potrafi każdy tu obecny. Więc gdzie jest ten problem ?
Czarny - 24 Stycznia 2006, 09:01
A teraz okładka zagadka
andre - 24 Stycznia 2006, 09:22
Wojna z robotami Harrisona.Wyd CIABooks
Rafał - 24 Stycznia 2006, 09:29
Czarny napisał/a | Rozumiem jeszcze brak czasu (ja też jestem w pracy), ale okładki są w necie (np. na Allegro). Zapisać taki obrazek na dysku i potem dodać go np. do albumu forum bądź wstawić na jakąś inną stronę (jeśli ma taką możliwość), podejrzewam potrafi każdy tu obecny. Więc gdzie jest ten problem ? |
Poczułem się wywołany do tablicy, pora się wytłumaczyć:
- mam tylko kilkuminutowe przerywniki w pracy aby pobyć na forum,
- nie mam skanera, ani nie wiem gdzie w necie szukać okładek,
- jestem laikiem komputerowym i normalnie nie potrafię robić wielu rzeczy.
Nadto myślę, że zabawa nie oznacza przymusu, ani nie powinno razić nikogo nieuctwo niektórych zabawowiczów. Nie?
andre - 24 Stycznia 2006, 09:35
Rafał napisał dokładnie tak,jak i ja chciałbym się wytłumaczyć z niezadawania zagadek okladkowych.prosimy o wieczystą dyspensę na zadawanie
Czarny - 24 Stycznia 2006, 09:52
Chciałem ino pojąć w czym jest problem. Czy tylko taka wymówka, czy rzeczywiście coś jest nie tak. Oczywiście, że jest to zabawa i nikogo nie zmuszamy, ale samoistnie zawężamy ją do małego grona uczestników. Trochę to głupio wygląda jak dwóch czy trzech bawi się we własnej piaskownicy,a trzystu się przygląda i tylko czasem coś powie. Problem głównym jak widzę został czas, bo gdyby było go więcej to i laicy znaleźliby coś w necie, obrobili i wkleili, to nie jest trudne.
A wracając do tematu. Rozwiązanie oczywiście prawidłowe
A to kolejna okładka
Czarny - 25 Stycznia 2006, 07:14
Nie wiem czy przegapiliście, czy klina Wam zabiłem, ale w poprzednim poście jest zagadka. Gdybyście jednak widzieli a nie znali, to mała podpowiedź książka wydana w 2005 roku, więc może jeszcze leży na półce w księgarni.
Iscariote - 25 Stycznia 2006, 10:41
nie przypominam sobie zebym taką widział w księgarni. chociaż może nie pamietam...
gorat - 25 Stycznia 2006, 11:41
Nie wiem, nie pamiętam, nie przypominam sobie...
Choć f*kt, wygląda na świeżą.
Czarny - 25 Stycznia 2006, 12:25
To jeszcze jedna podpowiedź: Wydawnictwo Amber
Iscariote - 25 Stycznia 2006, 15:42
niby sie mówi że szukajcie a znajdziecie... przeszukiwanie oficjalnej strony wydawnictwa nic nie dało... może przegapiłem
Czarny - 25 Stycznia 2006, 20:40
Taka jest notka na stronie Amberu:
"Charlie Ashanti ucieka z sześcioma pięknymi lwami, tęskniącymi za sawanną Afryki. Obiecał im pomóc dotrzeć do ojczyzny, ale ma własne kłopoty. Podstępny Maccomo, treser lwów, czai się na niego na marokańskim wybrzeżu. By ratować siebie i lwy, Charlie musi zaufać nowym przyjaciołom. Zna mowę kotów, ale czy potrafi zwęszyć niebezpieczeństwo? Jedno jest pewne: pościg trwa!
Steven Spielberg kupił prawa do sfilmowania książki
Wkrótce film wytwórni DreamWorks"
Merigold - 25 Stycznia 2006, 21:11
Chłopiec lew. Pościg. Zizou Corder. Nie będę ukrywać że nie czytałam. Znalazłam po podpowiedziach. Zagadke oddaję bo należe do tych laików komputerowych którzy tylko tekst wystukać potrafią.
Czarny - 26 Stycznia 2006, 07:06
dla Merigold i kolejna okładka
andre - 26 Stycznia 2006, 11:28
Wojna z muchami Spitza.Klasyka fanatstyki wydawnictwa Alfa.
Czarny - 26 Stycznia 2006, 11:44
Tym razem niezawodny andre i kolejna zagadka
andre - 26 Stycznia 2006, 11:49
A to ezdie któryś z Dr Who,ale który...?Kojarzę 3 pozycje z tej serii,strzelam w Dzień Daleków...?
Czarny - 26 Stycznia 2006, 11:55
Tylko pozazdrościć celności, strzał znakomity i następna okładka
andre - 26 Stycznia 2006, 12:45
Strzelam następująco:NIE BYŁO SMUTNIEJSZEJ HISTORII NA ŚWIECIE.-Gieorgij Szach.Wydaw.Współpraca koniec lat 80-tych.Ale to strzal oparty na odleglym wspomnieniu okladki widzianej kiedys w ksiegarni.
Czarny - 26 Stycznia 2006, 12:52
Nie, tym razem pudło. A w ramach podpowiedzi - wydawnictwo da się znaleźć na obrazku.
Czarny - 27 Stycznia 2006, 08:39
Nie jest może bardzo wyraźne, ale da się wykombinować, że to Prószyński i S-ka.
Czarny - 27 Stycznia 2006, 20:29
Widzę, że muszę zdradzić odpowiedź, bo nikt się nie kwapi. Był to IAN WATSON - Trudne pytania. Może jest inny chętny zadawacz? Gorat do tablicy
gorat - 27 Stycznia 2006, 20:37
Istnieje limit dodanych zdjęć i zostałem już wyeliminowany
Czekamy zatem na debiutantów!
Czarny - 27 Stycznia 2006, 20:40
Ja już dawno przeszedłem na swoją stronę. Gdzieś tam w pierwszych postach reklamowali darmową stronę w sieci, chyba w ekstremalnym konkursie filmowym. Możesz też usunąć swoje starsze obrazki z albumu i blokada ustapi. Ostatecznie Logan mógłby chyba zwiększyć limit, bo jedni się blokują a inni nie uzywają wcale.
gorat - 27 Stycznia 2006, 20:45
Dawania obrazków na własną stronę raczej nie biorę pod uwagę, gdyż używane są tylko tutaj. Czyli są częścią składową forum.
Polezę do odpowiedniego wątku i spróbuję coś wyciągnąć. Mogę podać jako argument, że ograniczałem się z rozmiarem wrzucanych plików i serwer na tym nie ucierpi
gorat - 28 Stycznia 2006, 12:55
Dziękuję Loganowi
Haletha - 28 Stycznia 2006, 13:28
Trzy planety... Ziemia, Mars i coś jeszcze... Zbiorcze wydanie Trylogii Międzyplanetarnej?
|
|
|