To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

gorat - 10 Lutego 2006, 14:14

Krcze, dowiedziałem się właśnie, że do zaliczenia kolokwiów z analizy zabrakło mi 3 punktów :roll:
Ale wsypałem... :oops:

Rafał - 10 Lutego 2006, 15:09

Jejku jak się cieszę, że mam to już za sobą.
Zawsze są przecież dodatkowe terminy, za jednym gościem trza było co prawda jeździć aż do Zakopca, ale był w lepszym humorze i pozaliczał.

gorat - 10 Lutego 2006, 15:16

Terminy tych terminów już mam ;) Jedynie szkoda, że nie załatwiłem tego za pierwszym razem.
Co tam, przeżyję...
:P

Dunadan - 11 Lutego 2006, 01:02

Hehe, a ja już mam 3 egzaminy z 4 zaliczone :twisted: jeszcze tylko został wynik jednego, ale jest on raczej przesądzony...
Anonymous - 11 Lutego 2006, 16:56

a ja już mam sesję z głowy :mrgreen: :mrgreen:
Rodion - 13 Lutego 2006, 15:02

Tak w temacie roznowy o powitaniach. :P

Zasłyszane pod karczmą.

Lu - 13 Lutego 2006, 15:05

Rodion: BRAWO!
:)

Rafał - 14 Lutego 2006, 11:49

Rodion napisał/a
Tak w temacie roznowy o powitaniach.

:bravo :mrgreen: :bravo :mrgreen:
Celnie i :mrgreen:

Henryk Tur - 14 Lutego 2006, 12:33

Z innej beczki : na Borneo odkryto kilka nieznanych gatunków zwierząt, min. KANGURA DRZEWNEGO. I to nie są żarty.
Romek P. - 14 Lutego 2006, 12:43

Hansag napisał/a
Z innej beczki : na Borneo odkryto kilka nieznanych gatunków zwierząt, min. KANGURA DRZEWNEGO. I to nie są żarty.

Hmmm... wydaje mi się, że jednak na Nowej Gwinei, parę kilometrów dalej :) a kangur był raczej nadrzewny :D i [Edit] jak wynika z doniesień, było tak: Korony drzew zamieszkuje kangur nadrzewny z gatunku Dendrolagus pulcherrimus, którego wcześniej widziano tylko raz - na jednej z gór w sąsiedniej Papui. Czyli nie odkryty. Reszta się zgadza :)

I tak, masz rację - to stanowczo nie są żarty :P

Henryk Tur - 14 Lutego 2006, 12:58

Romek P. napisał/a
Hansag napisał/a

Hmmm... wydaje mi się, że jednak na Nowej Gwinei, parę kilometrów dalej :) a kangur był raczej nadrzewny :D i [Edit] jak wynika z doniesień, było tak: Korony drzew zamieszkuje kangur nadrzewny z gatunku Dendrolagus pulcherrimus, którego wcześniej widziano tylko raz - na jednej z gór w sąsiedniej Papui. Czyli nie odkryty. Reszta się zgadza :)

I tak, masz rację - to stanowczo nie są żarty :P

Dzięki, cytowałem z pamięci.
A o tych żartach wspomniałem, bo czasem trafiają się kaczki dziennikarskie. Bynajmniej nie spodziewam się inwazji Kangurów Nadrzewnych :twisted:

Anonymous - 14 Lutego 2006, 13:16

Hansag napisał/a

A gdzie można o tym poczytać? Chcialabym zobaczyć tego Drzewnego Kangura :wink:

Henryk Tur - 14 Lutego 2006, 13:18

Ja widziałem to w Angorze. Poszukaj może na portalach. :?:
Romek P. - 14 Lutego 2006, 13:21

Miria napisał/a
Hansag napisał/a

A gdzie można o tym poczytać? Chcialabym zobaczyć tego Drzewnego Kangura :wink:

Tu masz link :)

Henryk Tur - 14 Lutego 2006, 13:32

Dzięki, Romek. Fajne te zwierzaki :)
Romek P. - 14 Lutego 2006, 13:47

Hansag napisał/a
Dzięki, Romek. Fajne te zwierzaki :)

I owszem, byłem zachwycony :)

Tak na marginesie, często przeglądam strony poświęcone nauce (głównie historia, nauki przyrodnicze i astronomia/astronautyka) - jeżeli chcecie, mogę wrzucać linki do ciekawych doniesień. Można by taką linkownię czysto popularnonaukową stworzyć, bo tak te linki umykają w nieczytanych wątkach. Co o tym myślicie?

Anonymous - 14 Lutego 2006, 14:00

Romek P. napisał/a
Tu masz link

Dzięki. Kangur świetny, a jaki ma ładny ogonek :) Staram się często oglądać filmy przyrodnicze i nie mogę wyjść z podziwu nad niektórymi pomysłami natury. Chyba żadna fantastyka tego nie przebije...

Romek P. napisał/a
Co o tym myślicie?

TAK!

Romek P. - 14 Lutego 2006, 14:12

Miria napisał/a
Romek P. napisał/a
Tu masz link

Dzięki. Kangur świetny, a jaki ma ładny ogonek :) Staram się często oglądać filmy przyrodnicze i nie mogę wyjść z podziwu nad niektórymi pomysłami natury. Chyba żadna fantastyka tego nie przebije...

Mam tak samo :) wiele z wynalazków, jakie wprowadzam na strony swoich dziełek, to w istocie albo produkcje Matki Natury, albo epizody rodem z historii jakiegoś regionu czy państwa :)

Najlepsi Obcy to ci z głębin...

[quote="Miria"]
Romek P. napisał/a
Co o tym myślicie?

TAK!

Dobra, to jutro zrobię odrębny wątek :)

Anonymous - 14 Lutego 2006, 14:31

Romek P. napisał/a
Najlepsi Obcy to ci z głębin...

Dokładnie! Jakiś czas temu oglądałam film o glowonogach, bajka po prostu! Byłam zafascynowana tematem przez kilka dni, to niesamowite, co te zwierzaki potrafią! Czasem aż czlowiekowi glupio, że tak mało wie o otaczającym go świecie...

Lu - 14 Lutego 2006, 14:42

Miria: Romek miał chyba na myśli coś większego, niż głowonogi ... i mam nadzieje że link do śpiewu wielorybów też umieści w tym wątku.
Romek P. - 14 Lutego 2006, 15:08

Lu napisał/a
Miria: Romek miał chyba na myśli coś większego, niż głowonogi ... i mam nadzieje że link do śpiewu wielorybów też umieści w tym wątku.

Pogodzę Was, bo obie macie rację :) głowonogi i inne żyjątka _są_ fascynujące :) ale miałem na myśli także humbaki, rzecz jasna, jakże mogą występować oceany bez humbolców i innych takich? :)

Linki do różnych humbaków umieszczę, na zasadzie "muzyka z głębin" :) zresztą i orki genialnie "trzeszczą"...

Pako - 14 Lutego 2006, 16:54

E tam. Romek - nowy wątek załóż, albo linka podaj, jeśli nie zauważyłem, a tu już nie gadaj. Z chęcią te linki przejrzę, bo ciekawe się wydają:)

A teraz to ja się pochwalę :) No i Fabrykę zareklamuję. Ale im się należy :)
http://www.fabryka.pl/aktualnosci.php?l=pl
Poczytajcie. Żeby nie było - w zeszłym roku na walnetynki też wygrałem od nich książkę Dębskiego. I jak ich nie lubić :)
A ta jeszcze z autografem będzie, miodzio :)

Pako - 14 Lutego 2006, 19:44

Tutaj macie coś innego, fajnego dla tych, którzy w quaka pogrywają/pogrywali/pogrywać będą, skoro nikt mi pogratulować nie chce wygranej, albo nie kojarzy, że Jarek Porwoł to ja jestem ;)
Swoją drogą fajne nazwisko ma ta babka-naukowiec. Bialystok :)

Henryk Tur - 14 Lutego 2006, 20:40

No to Pako - :bravo :bravo :bravo
gorat - 14 Lutego 2006, 23:38

Pako napisał/a
Tutaj macie coś innego, fajnego dla tych, którzy w quaka pogrywają/pogrywali/pogrywać będą

E tam, wiemy o tym od dawna :P (mówi to mapper q3).
Trudno się nie zorientować, kto to jest ten z Lubomii :P

Edit: ech, fajnie jest mieć zmieniające się statusy. Teraz Hellboy...
Edit2: post ma numer 28500 oraz jest to mój 850 post :mrgreen:

Pako - 15 Lutego 2006, 16:57

Dzięki za gratulacje - jakoś tak się musiałem pochwalić :)
A najfajniejsze jest to, że w zeszłym roku też w walentynki też Dębskiego książkę wygrałem :) Tylko teraz jeszcze z autografem będzie :)

Aha.. nie z Lubomii, ale z Lubomi. Jedno i ma być :) Sam nie wiem czemu, ale wszędzie tak piszą, to się już przjęło :) Na FS się już nie plułem, bo w zeszłym roku to mi przez Porwał z (cośtam) napisali, dwa razy musieli poprawiać, zanim sam siebie poznałem :)

Anonymous - 15 Lutego 2006, 17:01

Pako napisał/a
Poczytajcie. Żeby nie było - w zeszłym roku na walnetynki też wygrałem od nich książkę Dębskiego. I jak ich nie lubić
A ta jeszcze z autografem będzie, miodzio

Pako napisał/a
A najfajniejsze jest to, że w zeszłym roku też w walentynki też Dębskiego książkę wygrałem Tylko teraz jeszcze z autografem będzie

Widać, że się bardzo cieszysz, bo udało Ci się slicznie powtórzyć. :P Gratuluję! (Książki, nie powtórzenia :wink: )

Ale książka to nie ta sama, co w zeszłym roku? :twisted:

Gustaw G.Garuga - 15 Lutego 2006, 17:07

Romek P. napisał/a

Romek, gdzie ten wątek? Już jest "jutro" :wink:

Romek P. - 15 Lutego 2006, 18:06

Gustaw G.Garuga napisał/a
Romek P. napisał/a

Romek, gdzie ten wątek? Już jest jutro :wink:

Myślę jak to zrobić, żeby nie wyszła kaszanka. Szukam miejsca i konceptu :)

Anonymous - 15 Lutego 2006, 18:20

Romek P. napisał/a
Myślę jak to zrobić, żeby nie wyszła kaszanka. Szukam miejsca i konceptu

Oby nie za długo, bo zapał minie. :) Ja cierpliwie czekam, żeby nie było, że zapomniałam i Ci się upiecze! :twisted:

Partner forum