To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

shenra - 5 Grudnia 2010, 21:47

Kasiek, znaczy się napiszesz?
Kasiek - 5 Grudnia 2010, 21:51

Natchłaś mnie chyba ;) Spróbuję :)
shenra - 5 Grudnia 2010, 21:53

Przebóg :!: ;P:
Kasiek - 5 Grudnia 2010, 21:55

Coś Ty się taka religijna dziś zrobiła? :mrgreen:
shenra - 5 Grudnia 2010, 21:57

No dobra PrzeChomiczybóg :mrgreen: , żeby już mniem nie posądzać o różne dziwne :mrgreen: Prawdziwym i jedynym bogiem jest Chomik i wszyscy dążymy do Krainy Wiecznego Kołowrotka ;P: :!: A Tobie udzieliła się łaska chomiczego natchnienia :!: I jak tu nie wierzyć :?: :mrgreen:
dziko - 5 Grudnia 2010, 22:03

Pierwsze wrażenie - "Chłopa pogięło!" :D
Drugie wrażenie - bardzo niegłupie, już mam pomysł :lol:

baranek - 5 Grudnia 2010, 22:36

dziko napisał/a
Chłopa pogięło!

myśl może i słuszna, choć o jakieś ćwierć wieku spóźniona.
idę spać.
tak tylko dla porządku jeszcze: stan skrzynki - zero.

merula - 5 Grudnia 2010, 22:46

Cytat
tak tylko dla porządku jeszcze: stan skrzynki - zero.

bezwzględny jesteś. albo marzyciel :mrgreen:

Matrim - 5 Grudnia 2010, 22:54

baranek, spodziewałem się, że zaszalejesz :)

A te zdania to gramatycznie mają być dokładnie takie, jak w temacie, czy można coś tam odmienić?

Edit: w sumie to głupie pytanie, bo tam za bardzo nie ma co odmieniać :|

Marcin Robert - 6 Grudnia 2010, 10:53

Khem, khem. Ja w kwestii formalnej:

baranek napisał/a
ostanie zdanie niech brzmi: Bestia powarkując ruszyła w jego kierunku.

Obawiam się, że takie zakończenie zniweczyć może element zaskoczenia. Czy w takim razie zgodziłbyś się - Szanowny Laureacie - wprowadzić następującą modyfikację:

Cytat
W ostatnim akapicie powinno znaleźć się zdanie: Bestia powarkując ruszyła w jego kierunku.

Dziękuję za uwagę.

xan4 - 6 Grudnia 2010, 11:03

:)

Dobre :) to już chyba gdzieś było, Fahrenheit, czy pierwotne forum NF, ale fajny pomysł, trochę rozrusza mam nadzieję.

Ale zgadzam się z Marcinem Robertem, czasami w szortach, na tym ostatnim zdaniu wszystko polega, a tutaj już by się to już nie udało.

Będą to jednak całkiem inne szorty, polegające na pomyśle w środku :) Więc albo zlikwidować warunek ostatniego zdania, albo zostawić, po prostu trzeba będzie inaczej podejść do pisania szorta.

Matrim - 6 Grudnia 2010, 11:04

To ostatnie zdanie, to wysoko zawieszona poprzeczka. I, moim zdaniem, nie jest to wada.
baranek - 6 Grudnia 2010, 11:06

Marcin Robert, myślę, że jeśli tekst będzie dobry, element zaskoczenia może okazać się zbędny. jeśli zaś Autorowi nie wystarcza sama jakość tekstu i czuje potrzebę zaskoczenia Czytelnika, może to uczynić w zdaniu przedostatnim. bądź w dowolnym innym zdaniu zawartym w tekście. :D
zaskakująca może też okazać się postać Magistra Skwarka. sama istota Bestii. oraz wiele innych elementów.
mam nadzieję, że Czytelnicy przy ocenianiu szortów wezmą pod uwagę lekką odmienność edycji i zmienią nieco kryteria oceny.
koniec roku, koniec dekady, święta idą [pierogi już mam zrobione, z kapustą], pozwolę sobie zatem powtórzyć za Sezamkami: "bawmy się".

E:
Cytat
po prostu trzeba będzie inaczej podejść do pisania szorta.

nic dodać, nic ująć.

shenra - 6 Grudnia 2010, 12:17

Mnie się też wydaje, że ostatnie zdanie jest ok. Przecież to kim, czym jest bestia można zawrzeć wcześniej, element zaskoczenia może znaleźć się zdanie, dwa zdanie wcześniej, a na końcu ona po prostu ruszyła :twisted: Heh, teraz jak się nad tym zastanawiam, to jeszcze wyraźniejszy pomysł mam :mrgreen:
dalambert - 6 Grudnia 2010, 12:23

" -No to co ? Idziemy wreszcie na to piwo ?
Bestia powarkując ruszyła w jego kierunku !" ;P:

shenra - 6 Grudnia 2010, 12:24

dalambert, no ba! Trzeba niektórym naocznie udowodnić :mrgreen: To oznacza, że szorta piszesz, mój drogi? 8)
dalambert - 6 Grudnia 2010, 12:26

shenra, jeszcze pomysł sie pęta Wielki Chomik go wie gdzie :cry:
shenra - 6 Grudnia 2010, 12:28

dalambert, czekaj zapytam :mrgreen: Nie wymigujta się, zakończenie masz już gotowe, początek też, no nic tylko wypełnić kilka luk. Jak Ty nie masz pomysłu, to kto ma go mieć? :twisted:
Matrim - 6 Grudnia 2010, 12:36

Ja sobie chciałem przerwę od szortów zrobić :( Ale baranek takim tematem walnął, że wstyd by było nie spróbować.
Marcin Robert - 6 Grudnia 2010, 12:39

xan4 napisał/a
Dobre :) to już chyba gdzieś było, Fahrenheit, czy pierwotne forum NF, ale fajny pomysł, trochę rozrusza mam nadzieję.

Pierwotne forum NF.

Ale zgadzam się z przedpiścami. Pomysł fajny, tak że wezmę udział w tej edycji konkursu. :)

Kasiek - 6 Grudnia 2010, 13:36

pierwszy pomysł na 3000 znakow zapisalam juz wczoraj, ale mam jescze inne, to postaram sie sprobowac :)
shenra - 6 Grudnia 2010, 13:42

Kasiek, :bravo :bravo Serce rośnie. Masz 10 okrążeń w Kołowrotku gratis :mrgreen:
Kasiek - 6 Grudnia 2010, 15:49

Na Ciebie zawsze można liczyć. Nawet, jak to bedzie głupi pomysł?
shenra - 6 Grudnia 2010, 15:51

Kasiek, głupie pomysły to woda na nasz młyn ;P:
dzejes - 6 Grudnia 2010, 18:24

Baranku - brawo! Bardzo mi się podoba twoje podejście i kibicuję mu z całego, czarnego jak węgiel aktywny serca.
Martva - 6 Grudnia 2010, 18:29

Ciekawe, ciekawe... Ostatnio sobie myślałam o takim rozwiązaniu, tylko że jest temat ale w tekście musi się znaleźć konkretna postać/zdanie (tak było kiedyś w konkursach miniaturkowych na dawnym forum NF). Może i jestem półwiedźmą.

Oczywiście nie mam pomysłu ale się zastanowię, może mi cos wpadnie do głowy ;)

Kasiek - 6 Grudnia 2010, 20:28

Kumpel powiedział, że to dziwny pomysł. Szit hapens, muszę szukać dalej :P
baranek - 6 Grudnia 2010, 20:45

Kasiek, a co jest złego w dziwnych pomysłach? bywają w ogóle inne?
Kasiek - 6 Grudnia 2010, 20:52

A nie wiem w zasadzie...
baranek - 6 Grudnia 2010, 21:00

no właśnie. dopóki moja Magdalenka po przeczytaniu mojego nowego tekstu mówi: "ty jednak jesteś porąbany", to ja wiem, ze nie jest źle.

Partner forum