To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ


Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.

dalambert - 22 Stycznia 2010, 14:51

Agi, wysoce prawdopodobne, ze jak dotrę z pracy do domciu to jakieś pulpeta wykręcę :D
Fidel-F2 - 22 Stycznia 2010, 15:05

pieczony kurczak faszerowany
bio - 22 Stycznia 2010, 19:59

Swojszczyzna od dwóch różnych producentów. Czasem chrzanią. Teraz nie wiedząc o sobie nawzajem się spisali - kiełbaski, szyneczki, boczusie, salcesonik i kaszanka - szczyt cywilizacji. Dlatego neandertalczycy musieli odejść, bo nie mieli takich pyszności w komorze.
Zgaga - 24 Stycznia 2010, 12:22

Żołądki kurczacze duszone z cebulą i suszonymi grzybami, z dużą ilością pieprzu. Pycha.
dalambert - 24 Stycznia 2010, 12:25

lekkie zimowe śniadanko czyli miseczka FLAKÓW z bułką na ostro / flaki nie bułka/ :)
Kruk Siwy - 24 Stycznia 2010, 12:28

W maszynce dojrzewa chlebek pszeniczno-żytni ze słonecznikiem i czarnuszką. Poród przewidziany za jakieś dwie godziny.
Agi - 24 Stycznia 2010, 12:45

Zrazy po nelsońsku, duszą się.
Pucek - 24 Stycznia 2010, 12:49

Kruku Samo zdrowie :)
Aczkolwiek z drugiej strony martwi mnie łatwość wykonania. I szybkość znikania produktu.

Fidel-F2 - 24 Stycznia 2010, 12:55

Zgaga napisał/a
Żołądki kurczacze
zaraz po wędzonym boczusiu i ozorkach wieprzowych, mój ulubiny kawałek mięska
Pucek - 24 Stycznia 2010, 13:03

Kiedyś zrobiłam żołądki a'la ślimaki, zn ugotowane, stosowne przyprawy i zapieczone z serkiem klasycznie w muszelkach. Rodowite francuzy się dały nabrać!
Zgaga - 24 Stycznia 2010, 13:33

Pucek, zdrowie, zdrowie, ale dobry, sprawdzony przepis na flaki poproszę.
Akurat dobre flaki zdarzyło mi się jeść tylko parę razy w życiu. Żeby było smieszniej, najlepsze przygotowane były przez człowieka pochodzącego z Zairu.

dalambert - 24 Stycznia 2010, 13:43

Zgaga, hmmm, no kupujemy mrożone flaki krojone / 14 zł/ u "Kurczaka" na krytym bazarku przy rondzie Wiatraczna.
Wrzucamy do gara - zalewamy wodą i zagotowujemy, wodę odlewamy i zalewamy rosołkiem pozostałym z szyj indyczych czy inny korpusów kurzęcych gotowanych na karmę dla Moniastego.
Jak flaczki podmiękną / dobra godzina/ na masełko na patelnie wrzucamy utarte dwie marchwie, pietruszkę, pół selera i pora pokrojonego w półplasterki / cebula też moze być/ .
Po ładnym podsmażeniu dokładamy do flaków i dalej dusimy / oczywiście ziele angielskie, liść laurowy obowiązkowe/. jak miękkie to dosalamy, pieprzymy, imbirek świeży tarty, papryka, MAJERANEK i do konsumpcji z bułką.

Zgaga - 24 Stycznia 2010, 13:45

Do moich możliwości wykonawczych tylko Moniastego brakuje. Hmmm... :mrgreen:
Fidel-F2 - 24 Stycznia 2010, 14:03

dalambert napisał/a
oczywiście ziele angielskie, liść laurowy obowiązkowe
i mjeranek!
Pucek - 24 Stycznia 2010, 14:03

Wersja bez Moniastego w tle: po odlaniu pierwszej wody wrzucamy kawałek wołowiny i dolewamy wody. Rosół sam się zrobi, bo i tak dość długo gotować trzeba. Reszta jw.
A z mięska jakieś pulpety można, jakby się chciało bawić. Ooo.

ihan - 24 Stycznia 2010, 14:22

U mnie się marchwi nie trze, tylko wrzuca pokrojoną w talarki. Cebuli i pora brak. Majeranek obowiązkowy.
Agi - 25 Stycznia 2010, 20:43

Zrobiłam sobie kanapkę z domową kiełbasą ze słoika i duży kubek herbaty z cytryną.
Qrcze, ależ to smaczne.

dalambert - 26 Stycznia 2010, 09:04

Wykończyliśmy wczoraj flaczki! Czas poważnie podejść do BARANINKI :!: :D
Zgaga - 26 Stycznia 2010, 10:16

dalambert, zaczynam podejrzewać, że dorwaliście jednak tego barana, którego swego czasu Rafał proponował. :wink:
lucek - 26 Stycznia 2010, 21:02

Czekolada, cola. Gorączka ;-)
Agi - 28 Stycznia 2010, 17:04

Łosoś na szpinaku i ziemniaki z masełkiem, dodatkowo warzywa z patelni.
Bardzo kaloryczne.

Virgo C. - 28 Stycznia 2010, 21:21

Podjadam pyszne ciasto o wdzięcznej nazwie Pijak. Pycha :D
Martva - 28 Stycznia 2010, 21:29

O, widzę że to należy do kategorii 'może być dobre ale ma za dużo warstw i jestem zbyt leniwa żeby sprawdzić czy jest dobre' :D
Lynx - 30 Stycznia 2010, 16:28

Zupa cebulowa. Podać z grzankami czy ryżem?
Martva - 30 Stycznia 2010, 16:39

Zdecydowanie z grzankami, trochę żółtego sera nie zaszkodzi ;)
Lynx - 30 Stycznia 2010, 16:40

:) podziekowała
lucek - 30 Stycznia 2010, 16:46

Dorszyk w panierce.
ilcattivo13 - 30 Stycznia 2010, 20:18

kapuśniak na gęsinie. Niby super i w ogóle, ale po godzinie znów jestem głodny...
merula - 2 Lutego 2010, 16:15

Lynx, cebulowa z grzankami dobra była :mrgreen:
Zgaga - 2 Lutego 2010, 16:19

Zupom mówimy stanowcze nie.
Taki co w sobie czerwonych buraków nie mają.



Partner forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group