Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.
dalambert - 22 Stycznia 2010, 14:51
Agi, wysoce prawdopodobne, ze jak dotrę z pracy do domciu to jakieś pulpeta wykręcę
Fidel-F2 - 22 Stycznia 2010, 15:05
pieczony kurczak faszerowany
bio - 22 Stycznia 2010, 19:59
Swojszczyzna od dwóch różnych producentów. Czasem chrzanią. Teraz nie wiedząc o sobie nawzajem się spisali - kiełbaski, szyneczki, boczusie, salcesonik i kaszanka - szczyt cywilizacji. Dlatego neandertalczycy musieli odejść, bo nie mieli takich pyszności w komorze.
Zgaga - 24 Stycznia 2010, 12:22
Żołądki kurczacze duszone z cebulą i suszonymi grzybami, z dużą ilością pieprzu. Pycha.
dalambert - 24 Stycznia 2010, 12:25
lekkie zimowe śniadanko czyli miseczka FLAKÓW z bułką na ostro / flaki nie bułka/
Kruk Siwy - 24 Stycznia 2010, 12:28
W maszynce dojrzewa chlebek pszeniczno-żytni ze słonecznikiem i czarnuszką. Poród przewidziany za jakieś dwie godziny.
Agi - 24 Stycznia 2010, 12:45
Zrazy po nelsońsku, duszą się.
Pucek - 24 Stycznia 2010, 12:49
Kruku Samo zdrowie
Aczkolwiek z drugiej strony martwi mnie łatwość wykonania. I szybkość znikania produktu.
Fidel-F2 - 24 Stycznia 2010, 12:55
Zgaga napisał/a | Żołądki kurczacze | zaraz po wędzonym boczusiu i ozorkach wieprzowych, mój ulubiny kawałek mięska
Pucek - 24 Stycznia 2010, 13:03
Kiedyś zrobiłam żołądki a'la ślimaki, zn ugotowane, stosowne przyprawy i zapieczone z serkiem klasycznie w muszelkach. Rodowite francuzy się dały nabrać!
Zgaga - 24 Stycznia 2010, 13:33
Pucek, zdrowie, zdrowie, ale dobry, sprawdzony przepis na flaki poproszę.
Akurat dobre flaki zdarzyło mi się jeść tylko parę razy w życiu. Żeby było smieszniej, najlepsze przygotowane były przez człowieka pochodzącego z Zairu.
dalambert - 24 Stycznia 2010, 13:43
Zgaga, hmmm, no kupujemy mrożone flaki krojone / 14 zł/ u "Kurczaka" na krytym bazarku przy rondzie Wiatraczna.
Wrzucamy do gara - zalewamy wodą i zagotowujemy, wodę odlewamy i zalewamy rosołkiem pozostałym z szyj indyczych czy inny korpusów kurzęcych gotowanych na karmę dla Moniastego.
Jak flaczki podmiękną / dobra godzina/ na masełko na patelnie wrzucamy utarte dwie marchwie, pietruszkę, pół selera i pora pokrojonego w półplasterki / cebula też moze być/ .
Po ładnym podsmażeniu dokładamy do flaków i dalej dusimy / oczywiście ziele angielskie, liść laurowy obowiązkowe/. jak miękkie to dosalamy, pieprzymy, imbirek świeży tarty, papryka, MAJERANEK i do konsumpcji z bułką.
Zgaga - 24 Stycznia 2010, 13:45
Do moich możliwości wykonawczych tylko Moniastego brakuje. Hmmm...
Fidel-F2 - 24 Stycznia 2010, 14:03
dalambert napisał/a | oczywiście ziele angielskie, liść laurowy obowiązkowe | i mjeranek!
Pucek - 24 Stycznia 2010, 14:03
Wersja bez Moniastego w tle: po odlaniu pierwszej wody wrzucamy kawałek wołowiny i dolewamy wody. Rosół sam się zrobi, bo i tak dość długo gotować trzeba. Reszta jw.
A z mięska jakieś pulpety można, jakby się chciało bawić. Ooo.
ihan - 24 Stycznia 2010, 14:22
U mnie się marchwi nie trze, tylko wrzuca pokrojoną w talarki. Cebuli i pora brak. Majeranek obowiązkowy.
Agi - 25 Stycznia 2010, 20:43
Zrobiłam sobie kanapkę z domową kiełbasą ze słoika i duży kubek herbaty z cytryną.
Qrcze, ależ to smaczne.
dalambert - 26 Stycznia 2010, 09:04
Wykończyliśmy wczoraj flaczki! Czas poważnie podejść do BARANINKI
Zgaga - 26 Stycznia 2010, 10:16
dalambert, zaczynam podejrzewać, że dorwaliście jednak tego barana, którego swego czasu Rafał proponował.
lucek - 26 Stycznia 2010, 21:02
Czekolada, cola. Gorączka
Agi - 28 Stycznia 2010, 17:04
Łosoś na szpinaku i ziemniaki z masełkiem, dodatkowo warzywa z patelni.
Bardzo kaloryczne.
Virgo C. - 28 Stycznia 2010, 21:21
Podjadam pyszne ciasto o wdzięcznej nazwie Pijak. Pycha
Martva - 28 Stycznia 2010, 21:29
O, widzę że to należy do kategorii 'może być dobre ale ma za dużo warstw i jestem zbyt leniwa żeby sprawdzić czy jest dobre'
Lynx - 30 Stycznia 2010, 16:28
Zupa cebulowa. Podać z grzankami czy ryżem?
Martva - 30 Stycznia 2010, 16:39
Zdecydowanie z grzankami, trochę żółtego sera nie zaszkodzi
Lynx - 30 Stycznia 2010, 16:40
podziekowała
lucek - 30 Stycznia 2010, 16:46
Dorszyk w panierce.
ilcattivo13 - 30 Stycznia 2010, 20:18
kapuśniak na gęsinie. Niby super i w ogóle, ale po godzinie znów jestem głodny...
merula - 2 Lutego 2010, 16:15
Lynx, cebulowa z grzankami dobra była
Zgaga - 2 Lutego 2010, 16:19
Zupom mówimy stanowcze nie.
Taki co w sobie czerwonych buraków nie mają.
|
|
|