Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.
dalambert - 14 Stycznia 2010, 11:16
Eksperyment Pucka / udany/ chleb oliwkowy z mąki orkiszowej razowei pół na pół z pszenna, oliwki zielone do mąki woda z pod oliwek zamiast kranówki.
Efekt znakomity! Ech ta piekarenka domowa
Kruk Siwy - 14 Stycznia 2010, 11:20
No. I po co było się tak strachać? Teraz ty się nauczysz. I wreszcie będziesz robił w domu coś pozytywnego. Hehehehe.
A zapach jaki powstaje przy produkcji chleba, mmmmm...
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2010, 12:31
czekolada z chili, eee tam, żadna rewelacja
Anonymous - 14 Stycznia 2010, 12:33
Niedawno dorwałam czekoladę z lawendą, na promocji w Almie Chyba dodatkowo aromatyzowana, ale pyszna.
Zgaga - 14 Stycznia 2010, 14:20
Zrobiłam. Wyszło dobre, ale na kolana z wrażenia nie padłam.
Za to pyszne masło czosnkowe mi wyszło. Mniam...
lucek - 14 Stycznia 2010, 14:43
Pomarańcze dwie, za piątaka (grr..). Dobre
ilcattivo13 - 14 Stycznia 2010, 18:52
ugotowana golonka, która stanowiła podstawę do czegoś w stylu sosu do spaghetti (pomidorowe, ostre od chili i papryki, dużo bazylii i oregano, zabielone śmietanką)
A na kolację czeka już zupa z dyni
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2010, 21:43
ilcattivo13 napisał/a | A na kolację czeka już zupa z dyni | po golonkowym spaghetti?
dalambert - 14 Stycznia 2010, 21:46
Fidel-F2, ten człek / ilcattivo13, / jest prawie tak twardy jak jego KOT
dalambert - 15 Stycznia 2010, 10:12
Post, pod postem - ale trudno !
Pucek zawzięcie eksperymentuje domową piekarenką , był już z oliwkami w/g przepisu, z oliwkami puckowy / więcej oliwek i pszenna z orkiszową/ a teraz mam "meksykański" czyli pszenna i kulurydziana - tyż pyszne
Kruk Siwy - 15 Stycznia 2010, 10:25
Hihi.
Entuzjazm neofity! A u mnie kręci się chlebek z papryką. Za trzy godziny posmakuję.
Fidel-F2 - 15 Stycznia 2010, 10:29
spróbujcie zrobić chleb z kiełbasą, kroisz kromkę i już masz kanapkę
dalambert - 15 Stycznia 2010, 10:33
Kruk Siwy, znaczy z papryką w proszku, czy jakąś świeżą?
ihan - 15 Stycznia 2010, 10:34
Żadna nowość. W miejscowej piekarni sprzedają chleb z boczkiem. Jadalny.
Kruk Siwy - 15 Stycznia 2010, 10:34
Chleb z Fidelem. Kroję a niemądry komentarz sam wyskakuje.
dalambert to gotowa mieszanka jest, czyli papryka sypana. Chlebek bardzo ale to bardzo smaczny jest. Może nawet najlepszy z gotowych mieszanek, chociaż ciabatta też jest fajna.
Jedenastka - 15 Stycznia 2010, 10:38
Kruk Siwy napisał/a | Chleb z Fidelem. |
Pieczonym z czosnkiem. A w pyszczku różyczka.
dalambert - 15 Stycznia 2010, 10:38
Kruk Siwy, jak znasz Pucka to ona na gotowe mieszanki nie poleci, sama skombinuje, a na mnie wypróbuje
Kruk Siwy - 15 Stycznia 2010, 10:40
A jednak warto spróbować. Ot tak dla wiedzy. A z normalnej mąki też robiliśmy. Tyż dobra i dodatki od Pucka się przydają.
Zgaga - 15 Stycznia 2010, 11:20
ihan napisał/a | Żadna nowość. W miejscowej piekarni sprzedają chleb z boczkiem. Jadalny. |
Litewski chleb z boczkiem. Pycha.
Kiedyś był dowożony i sprzedawany przed Domem Polonii.
Ziuta - 15 Stycznia 2010, 11:57
Polecam maczankę po krakowsku. Wczoraj jadłem i pycha.
dalambert - 15 Stycznia 2010, 12:07
Ziuta, czy chodzi Ci o tę bułę bez ośródki nalaną jakimś sosem i rozmiękłą ?
Agi - 15 Stycznia 2010, 12:10
dalambert, taką maczankę, o jakiej pisze Ziuta robi się z karkówki duszonej w czerwonym winie z przyprawami.
dalambert - 15 Stycznia 2010, 14:14
Agi, ale generalnie to to cudo zamiast na talerzu to się w bule podaje?
Ech te krakusy to nawet na "ludwiku" oszczędzać potrafią
Agi - 15 Stycznia 2010, 14:31
dalambert, nie w bule, tylko na kromce pszennej bułki (paryskiej, wrocławskiej, jak kto woli) oczywiście na talerzu, więc złośliwość chybiona, ale z powodzeniem można serwować z ziemniakami albo z "kluchami na łachu" gotowanymi.
Makłowicz kiedyś prezentował przepis, zanotowałam i od czasu do czasu przyrządzam.
Fidel-F2 - 15 Stycznia 2010, 14:37
no to podziel się, nie każ szukac po sieci
Agi - 15 Stycznia 2010, 14:38
W domu mam dokładny przepis, wrzucę po powrocie do domu.
Ten przepis jest najbardziej zbliżony do tego, co Makłowicz podawał.
lucek - 15 Stycznia 2010, 14:42
dalambert napisał/a | Agi, ale generalnie to to cudo zamiast na talerzu to się w bule podaje?
Ech te krakusy to nawet na ludwiku oszczędzać potrafią |
O, żur albo gulasz w chlebie to jedna z rzeczy najlepszych.
Agi - 15 Stycznia 2010, 14:45
Uwielbiam żurek podawany w chebie.
dalambert - 15 Stycznia 2010, 14:46
Agi, tak sobie pokpiwałem , co by nudno nie było , ale wiem co ta maczanka to wcale niezłe danie, niestety Twój link wymaga zalogowania co by przepis przeczytać, więc sprawdzę w domu.
Na razie to ozorki czekają i dylemat w: szarym ? chrzanowym ? musztardowym ?
Ech te rozterki
Fidel-F2 - 15 Stycznia 2010, 14:47
thx
|
|
|