To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie Spotkanie Fantastów

Słowik - 3 Sierpnia 2006, 11:33

No to tak. Po pierwsze jakąś koszulinę ze sobą przywiozę. Po drugie Wiedźmo, jak się dokładnie nazywa stacja w Rybniku, na której trzeba wysiąść z pociągu ?
Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 11:39

Cytat
NURS napisał/a
to sie zgadamy jakoś skoro w ten sam czas ruszamy.
W ramach wkladu firmowego przywiozę zagryche na grilla (Romek niby chudy, ale delikatny jest, bedzie co ogryzac przy ognisku :-)

Nurs widzę, że już trenujesz rymowanie :D

Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 11:42

Rybnik bez żadnego dodatku :) Bo jest Rybnik Paruszowiec, Niewiadom itp. itp. Ty wysiadasz na głównej stacji w Rybniku. Przesiadka w Katowicach, jedzie sie ok. 1 godz. Kierunek z Katowic na Rybnik, Racibórz, Wodzisław - wszytskie jadą przez Rybnik.
Czy będziesz sam czy z osobą towarzyszącą?, bo zapomniałam :)

Słowik - 3 Sierpnia 2006, 11:49

Z narzeczoną, sztuk jedna.
Pako - 3 Sierpnia 2006, 11:59

NURS - weź tam poganiaj Urbi&Orbi, niech zagadkę szybko rozwiążą i stawią razem z wami. W bagażniku miejsca powinno być sporo ;)
Z koszulek to ja wezmę chyba zwykłą koszulę, tanio kupiłem, to się przyda na coś :) będzie fajna koszulka z napisem Pako na plecach :mrgreen: Wtedy mnie każdy pozna bez problemu :D

Acha, nie zabierać psów, bo skoro Romek chudy i ja chudy, to się skuszą i nas wszamają i co będzie? Żałoba bedzie :P Więc psom mówimy nie ;) Ale jak ktoś ma kotka... kotek z grilla pierwszorzędny :)

Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 13:15

na koszulkach będzie napis:
Pakon miłości pisarzy i fanów SFF&H 2006
Jeśłi chodzi o jakieś jedzenie, to Panowie nie oczekujcie cudów :mrgreen: My z Draceną studiujemy ksiazki, jesteśmy na etapie takiej ksiazeczki pt. "Jedz i chudnij". Innych nie mamy :( :oops:

Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 13:18

Aha jeszcze znazłyśmy jedną ksiązeczkę: "Gotuj się! Poradnik dla panów, którzy chcą się wykazac" :)

Wierzymy, że wszyscy Panowie będą się chcieli wykazać :mrgreen:

No i już naprawdę ostatnia ksiązeczka, bo do 3 razy sztuka :D "Dania jarskie" np. pasta z rzeżuchy :mrgreen:

Kruk Siwy - 3 Sierpnia 2006, 13:28

Wiedżmy na słodko. Mniam! Gotuj z nami fantastami.
Ten tytuł podoba mi się bardziej. Hihi
A serio to wytrzymam na podstawowych produktach a jeżeli do sklepu blisko to problem nie istnieje.

Słowik - 3 Sierpnia 2006, 13:29

Pakon miłości :mrgreen:
Jeszcze się nam parada zrobi...

Romek P. - 3 Sierpnia 2006, 13:31

"100 potraw z wiedźmy. Dania mięsne" :)
Słowik - 3 Sierpnia 2006, 13:33

"Czary w kuchni. Przez serce do żołądka wiedźmy"
Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 13:41

Cytat
Romek P. napisał/a
100 potraw z wiedźmy. Dania mięsne :)

Jak sobie ugotujesz, tak sobie pojesz :D
Kruk będzie gotował na słodko, to będzie miał słodko...

Romku, czyżbyś sugerował, ze ze mnie można sto potraw zrobić!!!! :evil:

Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 13:45

Cytat
nightingale napisał/a
Pakon miłości :mrgreen:
Jeszcze się nam parada zrobi...

Nooo, zapowiada się nam parada ludożerców (wiedźmozerców) :twisted:

Romek P. - 3 Sierpnia 2006, 13:49

Wiedźma:
Cytat
Romku, czyżbyś sugerował, ze ze mnie można sto potraw zrobić!!!! :evil:

Ależ ja w ciebie wierzę!!! Sto to tylko na początek, potem kolejnych dwieście :mrgreen:

Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 13:57

Rozumiem, że reflektujesz na kawałek mego ciałka :mrgreen: Ale trzeba się zapisac, bo chętnych dużo, a mięska mało :oops: To co wybierasz? kawałek karczku, piersi, udko, paluszki? :D Gdyby w całości, to trzeba stoczyć walkę, bo nie wiem, czy pozostali goście zgodzą się, bys porwał wszystko :mrgreen:
Kruk Siwy - 3 Sierpnia 2006, 14:05

Kto pierwszy ten bierze wszystko! Moje nie dam! Hm... zdaje się że Count będzie pierwszy w okolicy. A to duży chłop. Nie pojemy wiedźminy, oj nie... A takie miałem plany! Uszka w śmietanie. Paluszki na słono. Koreczki z piegów... z marcypanem. Och joj. A wszystko wtrząchnie ten reemigrant żarty. Technomaniak jeden.
Romek P. - 3 Sierpnia 2006, 14:10

Kruku, a jak tam twój agent 001? Może ocali nam choć krwawą kiszkę? :)
Kruk Siwy - 3 Sierpnia 2006, 14:15

Pako, hmm. A wiesz? Jego przestawi się na marchewkę pod pretekstem, że uczeń grabarski musi się zdrowo odżywiać. No! To jest myśl. Za podsunięcie pomysłu - nagroda. Podzielimy się fifty fifty.
Tylko płyny zacne musimy przygotować, żeby Wiedżma nie myślała, że Ją jakieś prostactwo konsumuje. Wezmę srebrny półmisek... ech tylel planów, tyle planów.
A! Ja swoja połowę posypię cynamonem!

dareko - 3 Sierpnia 2006, 14:25

Widze, ze z Kruka niezly kuchcik :) Ludzina jest ponoc nieco twardawa, bobrze jest ja marynowac, w spirytusie oczywiscie, kruszejke :)
Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 14:28

Cytat
Romek P. napisał/a
Kruku, a jak tam twój agent 001? Może ocali nam choć krwawą kiszkę? :)

No co Ty? :( zamiast stanąć do uczciwej walki, Ty chcesz tak spod lady? :( Coś czuję, że bedzie musiało być na kartki :mrgreen: Niektórzy będą się musieli zadowolić samymi kartkami :mrgreen:

Pako - 3 Sierpnia 2006, 14:56

O nie, ja się w spór nie włączam. Ludzkie mięso dobre nie jest, oj nie. Bo widzicie, ludzie o siebie nie dbają albo dbają za bardzo. I tak mięso albo niedobre, bo niezadbane, albo niedobre bo tylko szminki w nim pełno, tuszów do powiek i innych lakierów na paznokciach. Nie, nie dla mnie. Ja tam wolę korę z drzewa poobgryzać ;)
Pako - 3 Sierpnia 2006, 16:34

1. Pako
2. Dracena
3. Wiedźma
4. Kruk
5. Nithingale
6. Nithingale'owa luba
7. Count
8. NURS
9. Romek
10. Godzilla
11. Urbi
12. Orbi
13. Możliwe, żę narzeczona Counta

Kogo pominąłem? Kłócić się ze mną, żę na liście nie ma ;) No? Jak będzie?
Mięsko i kiełbaski pokupimy my, przygotujemy, wy dorzucicie się kasą ok? Tak bedzie najlepiej, żeby nie kombinować i nie mieszać za bardzo.
O % napojach wspominałem.... jak ktoś chce coś specjalnego kupić sobie, to też może sobie kupić w Rybniku czy w Realu albo przywieźć, ogólnie jedzenie postaramy się w miarę zapewnić (nie otwieramy restauracji, będziecie jedli to co podamy 8) ). Są wegetarianie na liście? Jeśli tak, to proszę się wcześniej zgłosić :)

Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 17:02

Cynamon z cukrem też bedzie :) ale ten tylko do dań wiedźmowych :D

Ale tak poważnie: nie mylić imprezy z bajką o Jasiu i Małgosi - Wiedźmy się palić ani jesć nie bedzie, domek też się nie nadaje, on już z wyglądu okropny, więc do jedzenia tym bardziej się nie nadaje :mrgreen:

Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 17:04

A kto pogodę zamiawia? :D
Kurde i taka apostolska liczba nam wychodzi :D

Lu - 3 Sierpnia 2006, 17:26

Count
Cytat
Nie, Kruk dopiero w przyszlym roku z tego co wiem. W tym roku ja :D

Kruk się żeni ! :P
W takim razie gratulacje dla Counta i Kruka :)

Nie martw się Kruk, ta informacja napewno nie wyjdzie poza to forum ... i kilka innych for :wink:

Nivak - 3 Sierpnia 2006, 17:38

Lu
Cytat

Ewidentnie mi tu zaleciało yaoi~~ :twisted:

Wiedźma - 3 Sierpnia 2006, 17:40

Cytat
Lu napisał/a
Count
Cytat
Nie, Kruk dopiero w przyszlym roku z tego co wiem. W tym roku ja :D

Nie martw się Kruk, ta informacja napewno nie wyjdzie poza to forum ... i kilka innych for :wink:

Wie już Warszawa, Pomorze, Śląsk, póki co chyba Paryż :D

Pako - 3 Sierpnia 2006, 17:43

Ale dobra. ci już, bo jak Kruk ze skrzyłda pociągnie countowi na imprezie to będzie jatka ;)
Udawajmy, że nic nie wiemy o tym, żę Kruk ma... no co ma? nic nie ma :P

Lu - 3 Sierpnia 2006, 17:48

Nivak
Cytat
Lu
Cytat

Ewidentnie mi tu zaleciało yaoi~~ :twisted:

:mrgreen:

mawete - 3 Sierpnia 2006, 18:10

Nie chce mi się czytać będę wiadomo gdzie i wiadomo kiedy - skargi i wnioski tam proszę...

Partner forum