Mechaniczna pomarańcza [film] - Gra o Tron (HBO) - aktualnie omawiany Sezon 7 (są spojlery!)
Romek P. - 21 Marca 2013, 10:56 Oboje macie rację. Ja też już gdzieś pisałem, że sądząc z dotychczasowego przebiegu, to ledwie połowa akcji, chyba że Martin zmieni koncepcję zacznie grać w szachy błyskawiczne.
Trzy opasłe tomy co najmniej - i w tym tempie 20 lat Kruk Siwy - 21 Marca 2013, 11:12 Romek P., obaj!Romek P. - 21 Marca 2013, 12:21 Nie to, fakt oczywisty, ale myślałem z jakiegoś niewytłumaczalnego powodu, że odpowiadam tobie i Witchmie Pewno dlatego, że już myślami jestem na Pyrkonie
Wszystkich zainteresowanych przepraszam, a sobie gratuluję pierwszego wiosennego błędu marekz - 24 Marca 2013, 12:43 Będzie konkurs grotronowy z pytaniami Homera?Homer - 26 Marca 2013, 18:42 Ha, ja nic nie wiem... Ale nagrody by sie znalazły, bo widziałem nowe wydanie książki w zapowiedziach Zysku. Myślałem, że korzystając z okazji wydadzą cały tom w jednym opasłym tomiszczu, a tu tylko pierwsza część tomu idzie. A tymczasem trailer już chyba finałowy, z uwaga - armią... Oj, znowu narobię sobie smaka, a potem przyjdzie mi przełknąć taką pigułę jak rok temu. Oby nie, czego wszystkim życzę.
http://www.youtube.com/wa...d&v=HkCvxZpdVMULuc du Lac - 2 Kwietnia 2013, 18:23 wczoraj była premiera 1 odcinka 3 serii - i jak zwykle (prawie) jest bardzo dobrzeTaselchof - 2 Kwietnia 2013, 18:45 hejter Agi - 2 Kwietnia 2013, 19:12
Luc du Lac napisał/a
wczoraj była premiera 1 odcinka 3 serii - i jak zwykle (prawie) jest bardzo dobrze
Obejrzałam. Gdybym nie czytała książki, chyba miałabym problem z poukładaniem: kto, z kim i dlaczego?Ziemniak - 2 Kwietnia 2013, 20:37 Agi, nawet mnie nie strasz Anonymous - 3 Kwietnia 2013, 00:00 Szkoda tylko, że
Spoiler:
Snow nie doczeka końca sagi
wstawiłem spojler. hrabekterebka - 3 Kwietnia 2013, 08:50 Może od razu, krisu, wypiszesz listę: kto, kiedy i w jaki sposób?Anonymous - 3 Kwietnia 2013, 10:09 Pomysle..Dzieki za pomysl.mesiash - 3 Kwietnia 2013, 11:06 terebka, specjalnie dla Ciebie:
Spoiler:
Rozdziobią nas kruki, wrony...
Anonymous - 3 Kwietnia 2013, 11:16 A moze doczeka?Nie pamietam
Taka mala prowokacja...mesiash - 3 Kwietnia 2013, 11:29 krisu,
Spoiler:
Ja bym nie mówił hop, w końcu u Starków z tymi śmierciami to różnie
Anonymous - 3 Kwietnia 2013, 15:03 mesiash,
Spoiler:
No właśnie, dostaje mieczem na końcu tomu, a autorem jest Amerykanin, więc pewnie się wyliże do następnego. Z tomu na tom mam coraz mniejszą ochotę czytać sagę
Homer - 3 Kwietnia 2013, 15:35 Nie wiem, gdzie admini są, ale Krisu za taki ordynarny spoiler z wesołą minką powinien dostać bana. Nie wiem stary, czy za każdym razem tłumaczyc trzeba, żeby tu trzymać się linii fabularnej z serialu? Powiedz mi, co ci przyświecało, kiedy pisałeś tego posta? Tak po prostu brak szacunku do współforumowiczów czy może słodka chwila bezrefleksyjnego zapomnienia?Taselchof - 3 Kwietnia 2013, 16:25 Homer, +1 może nie bana ale ostrzeżenie Anonymous - 3 Kwietnia 2013, 16:34 Może być i ban. Wyje**ne mam. Agi - 3 Kwietnia 2013, 16:38 krisu, mówisz, masz.Anonymous - 3 Kwietnia 2013, 16:41 :DJuż mnie trochę męczyła bytność na tym forum. Nara.terebka - 3 Kwietnia 2013, 23:23 mesiash, nie prosiłem Cię o to. Nie po to czytam sagę tom po tomie, byś mi ją przedstawiał od zadka strony.dalambert - 4 Kwietnia 2013, 15:32 Homer, ten spojler to Sapkos walnął już rok temu, za nim się drugi tom tego nudnego tańca ukazał.
Coś ci się pomerdało.Matrim - 6 Kwietnia 2013, 11:17 A ja, z okazji premiery trzeciego sezon, zacząłem oglądać sezon drugi Fakt, że minęło tez trochę czasu od lektury, to oglądanie nie sprawia mi bólu, nie pamiętam szczegółów, wiec zębami nie zgrzytam. Dobrze, że Tyrion trzyma poziom, ale ogólnie starsi Lannisterzy są nieźli. Więcej jest "widoczkow" i szerokich planów, nareszcie widać świat. Kilka kluczowych scen jest fajnie zrobionych, ale dla równowagi kilka jest bessęsu. Ale póki co wszystko jest w miarę logicznie i ci, którzy pierwowzoru nie znają, mogą mieć nawet sporą przyjemność z seansu. Z kolei ci, którzy znają... hmmm... jak przymkną jedno oko, to też hrabek - 8 Kwietnia 2013, 07:40 Na Wootcie dzisiaj koszulka dla fanów serialu, która mnie urzekła:
http://shirt.woot.com/
Kupować można do jutra do 7 rano. Później zmiana ekspozycji. Będzie można później tez kupić, ale 3 dolary taniej.
Wysyłają do Polski (przesyłka kosztuje $4 niezależnie od liczby koszulek, więc można się złożyć).Homer - 8 Kwietnia 2013, 20:42 Widzę, że fabułą już o Taniec ze Smokami zahaczają, a jaka plejada gwiazd się pojawia w tym sezonie. Chyba poczekam, aż się zbierze kilka odcinków. Godzinka to za mało, wątki wolno się kręcą, a ja dostaję gorączki, gdy widzę niektóre dłużyzny. Póki co bez bólu zębów. Dunadan - 9 Kwietnia 2013, 08:41 Ja się zastanawiam w ogóle nad olaniem serialu dopóki się nie skończy... bo już nie kumam co się tam dzieje - nie pamiętam wątków z poprzedniej serii itd...mesiash - 9 Kwietnia 2013, 10:10 Dunadan, ja dooglądałem drugą serię właśnie z postanowieniem że trzeciego sezonu nie będę oglądał, tylko poczekam aż skończą. Nie przychodzi mi to specjalnie trudno.Ziuta - 9 Kwietnia 2013, 11:09 A wiecie, że powstaje GoT-owy mod do Crusader Kings 2? Będzie granie.Homer - 15 Kwietnia 2013, 22:00 NAJLEPSZY ODCINEK GRY jaki do tej pory się ukazał! Drugi sezon się może schować.