Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
Nivak - 3 Lutego 2006, 19:58
Jakie "odeszłaś do konkurencji"... Przecież ja stamtąd przyszłam tutaj
Tam jest mój domek Ale latam tu i tam
Czarny, coś ci nie wierzę To jak to było z tym nigdy nie wysychającym źródełkiem? Uwaga, sprawdzam twoją pamięć
Czarny - 3 Lutego 2006, 19:59
Chcesz nowego linka do strony z komiksami Ja jak słoń i postura i pamięć
Nivak - 3 Lutego 2006, 20:05
Jejciu... a już myślałam, że tylko ja mam taką strasznie dobrą pamięć
Fajnie
Nie, chwilowo podziękuję za linka
mawete - 3 Lutego 2006, 20:45
"I zamiast zimy widzę lampę, psa i oficera który pije tak jak ja..."
gorat - 3 Lutego 2006, 22:39
Właśnie doczytałem poprzednią stronę tematu. Te niecenzuralne słowa... zgadzam się
Nivak i tak mogłaby do nas częściej zaglądać
Nivak - 3 Lutego 2006, 22:55
Jestem tu jakby ktoś nie widział
gorat - 3 Lutego 2006, 23:06
Nivak napisał/a | Jestem tu jakby ktoś nie widział |
To się odzywaj częściej, bo coś często odczuwamy "czyjś" brak
BTW: jak idzie moderowanie? Są szanse, że zostaniesz redaktorem naczelnym?
Lu - 3 Lutego 2006, 23:09
gorat napisał/a | BTW: jak idzie moderowanie? Są szanse, że zostaniesz redaktorem naczelnym? |
To chyba teraz dość drażliwy temat na forum NF
Rodion - 3 Lutego 2006, 23:10
gorat napisał/a | Są szanse, że zostaniesz redaktorem naczelnym |
O tak! Tylko wtedy trzebaby bylo zmienić tytuł z NF na NM!
Nivak - 3 Lutego 2006, 23:11
Od kiedy gorat odczuwasz mój brak? Bo zakładam, że to "czyjś" dotyczy mnie, jeśli założenie jest błędne, to cofam pytanie me
No wiesz, moderowanie, to... moderowanie Póki co nie jest źle, jeszcze nie skasowałam całej zawartości forum
A gdybym miała zostać redaktorem naczelnym, to NF zaczęłoby przypominać Harlequiny (czy jak to się tam pisze ). Chciałbyś tego?
EDIT Lu napisał/a | To chyba teraz dość drażliwy temat na forum NF | Dla mnie nie
Rodion, w nazwie musiałoby być obowiązkowo jeszcze yaoi~~
gorat - 4 Lutego 2006, 18:19
Nivak napisał/a | Od kiedy gorat odczuwasz mój brak? |
A tak w pewnym momencie jakoś stałaś się mniej widoczna...
Nivak napisał/a | A gdybym miała zostać redaktorem naczelnym, to NF zaczęłoby przypominać Harlequiny |
Ale przynajmniej sprzedawałaby się wyśmienicie!
Nivak - 4 Lutego 2006, 18:29
gorat napisał/a | A tak w pewnym momencie jakoś stałaś się mniej widoczna... | To pewnie wtedy, kiedy nie miałam internetu
gorat napisał/a | Ale przynajmniej sprzedawałaby się wyśmienicie! | No ale to wtedy nie byłaby fantastyka Chociaż z drugiej strony... jakby dodać parę ufoludków, jakiś statek kosmiczny... on niech będzie orkiem, ona elfką... Nie jest źle, coś da się z tego wymyślić
Rodion - 4 Lutego 2006, 19:02
Nivak napisał/a | Chociaż z drugiej strony... jakby dodać parę ufoludków, jakiś statek kosmiczny... on niech będzie orkiem, ona elfką... |
Swego czasu zastanawialem sie jak będzie wyglądal gwóźdź do trumny NF?
Teraz już wiem!
Nivak - 4 Lutego 2006, 19:07
A ja nie chcę zabijać czy tym bardziej chować NF
Dlatego pewnie nie zostanę redaktorem naczelnym Najwyżej redaktorką naczelną
Argael - 4 Lutego 2006, 19:19
Nivak napisał/a | on niech będzie orkiem, ona elfką... Nie jest źle, coś da się z tego wymyślić |
No co Ty, Nivak? Przecież w Twoim wydaniu to powinno wyglądać: "on niech będzie orkiem, ten drugi on elfem..."
Nivak - 4 Lutego 2006, 19:24
Wiem, wiem Argael, ale w tytule miesięcznika będzie już 'yaoi', no i zresztą czy to tylko jedno opowiadanie mieści się w środku?
No i od razu widać, że jest super w NF jeśli porówna się moją wersję ze stanem obecnym Więc ja się nigdzie pchać nie będę
Anonymous - 5 Lutego 2006, 22:14
Czy mi się wydaje czy tutaj wszyscy tylko czekają na śmierć Nowej Fantastyki? Może na tym forum wyda się to nie poprawne politycznie, ale Fantastyka a potem Nowa to kawał historii w Polsce. Zrobili dość dużo dla propagowania fantastyki. Z tego co mi się wydaje to duża grupa malkontentów w SFFiH,również tych z forum,po prostu z jakichś powodów obraziła się na redakcję NF i teraz tylko czeka żeby jakąś szpilę wbić. A jak się komuś nie podoba moje zdanie to wyzywam go do pojedynku na smoki. HOUGH! RZEKŁEM!
Anonymous - 5 Lutego 2006, 22:17
krisu napisał/a | Czy mi się wydaje czy tutaj wszyscy tylko czekają na śmierć Nowej Fantastyki? |
Ja nie, właśnie w wątku o konkurencji poruszyłam temat NF i byłabym wdzięczna za odpowiedź.
Dunadan - 6 Lutego 2006, 01:48
krisu napisał/a | Czy mi się wydaje czy tutaj wszyscy tylko czekają na śmierć Nowej Fantastyki? |
Szczerze? ja czekam Czekam na śmierć a potem... na zmartwychwstanie w, częściowo, nowej formie. Bo wydaje mi sie że tylko taka zmiana cokolwiek da.
mawete - 6 Lutego 2006, 08:05
krisu: ja po drugim numerze z obecnego roku byłem dobrej myśli - miałem nadzieję że NF wychodzi na prostą, ale po ostatnich zmianach zaczynam się bać. Nie chciałbym, żeby NF zamieniło się w Bravo Girl...
Anonymous - 6 Lutego 2006, 09:49
No cóż, NF doskonale się dopasowała do rzeczywistości politycznej w Polsce w chwili obecnej chwili. Jej redaktorzy zachowują się jak nie przymierzając politycy PiS, PO, Samoobrony, LPR i reszty ugrupowań. Chcieliby coś zrobić, ale niebardzo wiedzą jak i z kim. A jak się nie dogadają to rozpisze się "nowe wybory" .I mają opinię publiczną w d..., nie biorą uwag czytelników na poważnie .Ale mam nadzieję że sobie poradzą lepiej niż politycy Kaczogrodu i nie znikną z rynku.
Oczywiście nie uważam że NF jest lepsze od SFFiH. Traktuję je na równi.Są moimi ulubionymi itd. Oba są konkurencyjne wobec siebie i oba się potrzebują, bo zawsze jest potrzebny ktoś, kogo oddech czujemy na plecach, zeby trzymać poziom. W końcu mamy gospodarkę rynkową.
mawete - 6 Lutego 2006, 09:52
A tu się z Tobą zgodzę...
Nivak - 6 Lutego 2006, 11:04
Nie mów mi tylko, że na poważnie wziąłeś moje teksty
Duke - 6 Lutego 2006, 15:04
Nivak napisał/a | Czy mi się wydaje czy tutaj wszyscy tylko czekają na śmierć Nowej Fantastyki? |
Ble ble ble! Nie żebym był jakimś fanem NF, ale o tym że idą (zekomo) do piachu to słyszę od ładnych paru lat, a pragnę złośliwie przypomnieć, że tylko oni ostali się na rynku jak pismo z tzw tradycjami i to właśnie NF swobodnie można dostać na każdym zadupiu regularnie co miesiąc, czego niestety nie mozna powiedzieć o SFFiH . Wiec prosze więcej szacunku dla konkurencji, bo jak tylko zmienią dobór prozy do numerów (mniej, a dłuższe) to może byc naprawdę niewesoło.
Nivak - 6 Lutego 2006, 21:45
Znaczy się Duke, jestem dobra czy zła? Bo się zgubiłam
Lu - 7 Lutego 2006, 00:33
Przepraszam, ze zmienię temat na moment, ale czy zastanawialiście się kiedyś nad powiązniem nazwiska z wykonywanym zawodem ? Chyba każdy jadł na sniadanie surówkę z napisem OGÓRKIEWICZ na opakowaniu - nieodnmiennie wprowadza mnie to w dobry nastój
Rzadko oglądam tv , ale jak już oglądam to upewniam się ze SZCZUKA robi to co powinna robić w zyciu....
Czarny - 7 Lutego 2006, 07:27
Lu napisał/a | Chyba każdy jadł na sniadanie surówkę z napisem OGÓRKIEWICZ na opakowaniu |
Ja nie jadłem A co robi Szczuka - szczukuje? To coś znaczy
Duke - 7 Lutego 2006, 08:17
Nivak napisał/a | Znaczy się Duke, jestem dobra czy zła? Bo się zgubiłam |
To nie ma znaczenia - jak mawiał Pan Śmierć - nie ma dobra, nie ma zła jesteśmy tylko my. Generalnie chodzi mi o to, że o zgonie NF czytam od lat na łamach periodyków które same po efektownym starcie na rynku eksplodują zostawiając po sobie niemily fetorek ... W związku z tym apeluje o nieogłaszanie niczyjego zgonu i o szacunek dla konkurencji. Mają markę, mają target, tylko produkt jest do d..y, ale wiadomo, ze sprawny marketingowiec może to zmienić. Wtedy czekać nas będzie efekt CDA - w zasadzie jedynego liczącego się pisma o grach na PC... A to by było smutne.
mawete - 7 Lutego 2006, 12:47
Fajnie wygląda:
Cytat | To forum odwiedzono już 38888 razy |
Pako - 7 Lutego 2006, 14:12
Kiedyś dojdziemy do 666 666 razy i namm forum zamkną
Ale ten, który zrobi ostatnie, 666 666-óste wejście dostanie nielichą nagrodę pewnie
|
|
|