To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Nivak - 3 Lutego 2006, 19:58

Jakie "odeszłaś do konkurencji"... Przecież ja stamtąd przyszłam tutaj :D
Tam jest mój domek ;) Ale latam tu i tam :P

Czarny, coś ci nie wierzę 8) To jak to było z tym nigdy nie wysychającym źródełkiem? Uwaga, sprawdzam twoją pamięć :D

Czarny - 3 Lutego 2006, 19:59

Chcesz nowego linka do strony z komiksami :twisted: Ja jak słoń i postura i pamięć :mrgreen:
Nivak - 3 Lutego 2006, 20:05

Jejciu... a już myślałam, że tylko ja mam taką strasznie dobrą pamięć :shock:
Fajnie :)
Nie, chwilowo podziękuję za linka :)

mawete - 3 Lutego 2006, 20:45

"I zamiast zimy widzę lampę, psa i oficera który pije tak jak ja..."
gorat - 3 Lutego 2006, 22:39

Właśnie doczytałem poprzednią stronę tematu. Te niecenzuralne słowa... zgadzam się :mrgreen: :bravo
Nivak i tak mogłaby do nas częściej zaglądać :P

Nivak - 3 Lutego 2006, 22:55

Jestem tu jakby ktoś nie widział :P
gorat - 3 Lutego 2006, 23:06

Nivak napisał/a
Jestem tu jakby ktoś nie widział

To się odzywaj częściej, bo coś często odczuwamy "czyjś" brak :P
BTW: jak idzie moderowanie? Są szanse, że zostaniesz redaktorem naczelnym? :lol:

Lu - 3 Lutego 2006, 23:09

gorat napisał/a
BTW: jak idzie moderowanie? Są szanse, że zostaniesz redaktorem naczelnym?

To chyba teraz dość drażliwy temat na forum NF :lol:

Rodion - 3 Lutego 2006, 23:10

gorat napisał/a
Są szanse, że zostaniesz redaktorem naczelnym

O tak! :bravo :bravo :bravo Tylko wtedy trzebaby bylo zmienić tytuł z NF na NM! :mrgreen:

Nivak - 3 Lutego 2006, 23:11

Od kiedy gorat odczuwasz mój brak? :shock: Bo zakładam, że to "czyjś" dotyczy mnie, jeśli założenie jest błędne, to cofam pytanie me ;)

No wiesz, moderowanie, to... moderowanie ;) Póki co nie jest źle, jeszcze nie skasowałam całej zawartości forum 8)
A gdybym miała zostać redaktorem naczelnym, to NF zaczęłoby przypominać Harlequiny (czy jak to się tam pisze :P ). Chciałbyś tego? :lol:

EDIT
Lu napisał/a
To chyba teraz dość drażliwy temat na forum NF :lol:
Dla mnie nie :D

Rodion, w nazwie musiałoby być obowiązkowo jeszcze yaoi~~

gorat - 4 Lutego 2006, 18:19

Nivak napisał/a
Od kiedy gorat odczuwasz mój brak?

A tak w pewnym momencie jakoś stałaś się mniej widoczna...
Nivak napisał/a
A gdybym miała zostać redaktorem naczelnym, to NF zaczęłoby przypominać Harlequiny

Ale przynajmniej sprzedawałaby się wyśmienicie! :mrgreen:

Nivak - 4 Lutego 2006, 18:29

gorat napisał/a
A tak w pewnym momencie jakoś stałaś się mniej widoczna...
To pewnie wtedy, kiedy nie miałam internetu :roll:

gorat napisał/a
Ale przynajmniej sprzedawałaby się wyśmienicie! :mrgreen:
No ale to wtedy nie byłaby fantastyka :| Chociaż z drugiej strony... jakby dodać parę ufoludków, jakiś statek kosmiczny... on niech będzie orkiem, ona elfką... :roll: Nie jest źle, coś da się z tego wymyślić 8)
Rodion - 4 Lutego 2006, 19:02

Nivak napisał/a
Chociaż z drugiej strony... jakby dodać parę ufoludków, jakiś statek kosmiczny... on niech będzie orkiem, ona elfką...

Swego czasu zastanawialem sie jak będzie wyglądal gwóźdź do trumny NF?
Teraz już wiem! :mrgreen:

Nivak - 4 Lutego 2006, 19:07

A ja nie chcę zabijać czy tym bardziej chować NF :shock:
Dlatego pewnie nie zostanę redaktorem naczelnym :? Najwyżej redaktorką naczelną 8)

Argael - 4 Lutego 2006, 19:19

Nivak napisał/a
on niech będzie orkiem, ona elfką... :roll: Nie jest źle, coś da się z tego wymyślić 8)

No co Ty, Nivak? Przecież w Twoim wydaniu to powinno wyglądać: "on niech będzie orkiem, ten drugi on elfem..." :wink:

Nivak - 4 Lutego 2006, 19:24

Wiem, wiem Argael, ale w tytule miesięcznika będzie już 'yaoi', no i zresztą czy to tylko jedno opowiadanie mieści się w środku? ;)

No i od razu widać, że jest super w NF jeśli porówna się moją wersję ze stanem obecnym ;) Więc ja się nigdzie pchać nie będę :)

Anonymous - 5 Lutego 2006, 22:14

Czy mi się wydaje czy tutaj wszyscy tylko czekają na śmierć Nowej Fantastyki? Może na tym forum wyda się to nie poprawne politycznie, ale Fantastyka a potem Nowa to kawał historii w Polsce. Zrobili dość dużo dla propagowania fantastyki. Z tego co mi się wydaje to duża grupa malkontentów w SFFiH,również tych z forum,po prostu z jakichś powodów obraziła się na redakcję NF i teraz tylko czeka żeby jakąś szpilę wbić. A jak się komuś nie podoba moje zdanie to wyzywam go do pojedynku na smoki. HOUGH! RZEKŁEM!
Anonymous - 5 Lutego 2006, 22:17

krisu napisał/a
Czy mi się wydaje czy tutaj wszyscy tylko czekają na śmierć Nowej Fantastyki?

Ja nie, właśnie w wątku o konkurencji poruszyłam temat NF i byłabym wdzięczna za odpowiedź.

Dunadan - 6 Lutego 2006, 01:48

krisu napisał/a

Szczerze? ja czekam Czekam na śmierć a potem... na zmartwychwstanie w, częściowo, nowej formie. Bo wydaje mi sie że tylko taka zmiana cokolwiek da.

mawete - 6 Lutego 2006, 08:05

krisu: ja po drugim numerze z obecnego roku byłem dobrej myśli - miałem nadzieję że NF wychodzi na prostą, ale po ostatnich zmianach zaczynam się bać. Nie chciałbym, żeby NF zamieniło się w Bravo Girl... :x
Anonymous - 6 Lutego 2006, 09:49

No cóż, NF doskonale się dopasowała do rzeczywistości politycznej w Polsce w chwili obecnej chwili. Jej redaktorzy zachowują się jak nie przymierzając politycy PiS, PO, Samoobrony, LPR i reszty ugrupowań. Chcieliby coś zrobić, ale niebardzo wiedzą jak i z kim. A jak się nie dogadają to rozpisze się "nowe wybory" :mrgreen: :mrgreen: .I mają opinię publiczną w d..., nie biorą uwag czytelników na poważnie .Ale mam nadzieję że sobie poradzą lepiej niż politycy Kaczogrodu i nie znikną z rynku.
Oczywiście nie uważam że NF jest lepsze od SFFiH. Traktuję je na równi.Są moimi ulubionymi itd. Oba są konkurencyjne wobec siebie i oba się potrzebują, bo zawsze jest potrzebny ktoś, kogo oddech czujemy na plecach, zeby trzymać poziom. W końcu mamy gospodarkę rynkową.

mawete - 6 Lutego 2006, 09:52

A tu się z Tobą zgodzę... :D
Nivak - 6 Lutego 2006, 11:04

krisu napisał/a

Nie mów mi tylko, że na poważnie wziąłeś moje teksty :?

Duke - 6 Lutego 2006, 15:04

Nivak napisał/a

Ble ble ble! Nie żebym był jakimś fanem NF, ale o tym że idą (zekomo) do piachu to słyszę od ładnych paru lat, a pragnę złośliwie przypomnieć, że tylko oni ostali się na rynku jak pismo z tzw tradycjami i to właśnie NF swobodnie można dostać na każdym zadupiu regularnie co miesiąc, czego niestety nie mozna powiedzieć o SFFiH :cry: . Wiec prosze więcej szacunku dla konkurencji, bo jak tylko zmienią dobór prozy do numerów (mniej, a dłuższe) to może byc naprawdę niewesoło.

Nivak - 6 Lutego 2006, 21:45

Znaczy się Duke, jestem dobra czy zła? Bo się zgubiłam :shock:
Lu - 7 Lutego 2006, 00:33

Przepraszam, ze zmienię temat na moment, ale czy zastanawialiście się kiedyś nad powiązniem nazwiska z wykonywanym zawodem ? Chyba każdy jadł na sniadanie surówkę z napisem OGÓRKIEWICZ na opakowaniu - nieodnmiennie wprowadza mnie to w dobry nastój :wink:
Rzadko oglądam tv , ale jak już oglądam to upewniam się ze SZCZUKA robi to co powinna robić w zyciu....

Czarny - 7 Lutego 2006, 07:27

Lu napisał/a
Chyba każdy jadł na sniadanie surówkę z napisem OGÓRKIEWICZ na opakowaniu

Ja nie jadłem :mrgreen: A co robi Szczuka - szczukuje? To coś znaczy :shock: :twisted:

Duke - 7 Lutego 2006, 08:17

Nivak napisał/a
Znaczy się Duke, jestem dobra czy zła? Bo się zgubiłam

To nie ma znaczenia - jak mawiał Pan Śmierć - nie ma dobra, nie ma zła jesteśmy tylko my. Generalnie chodzi mi o to, że o zgonie NF czytam od lat na łamach periodyków które same po efektownym starcie na rynku eksplodują zostawiając po sobie niemily fetorek ... W związku z tym apeluje o nieogłaszanie niczyjego zgonu i o szacunek dla konkurencji. Mają markę, mają target, tylko produkt jest do d..y, ale wiadomo, ze sprawny marketingowiec może to zmienić. Wtedy czekać nas będzie efekt CDA - w zasadzie jedynego liczącego się pisma o grach na PC... A to by było smutne.

mawete - 7 Lutego 2006, 12:47

Fajnie wygląda:
Cytat
To forum odwiedzono już 38888 razy

:D

Pako - 7 Lutego 2006, 14:12

Kiedyś dojdziemy do 666 666 razy :) i namm forum zamkną ;)
Ale ten, który zrobi ostatnie, 666 666-óste wejście dostanie nielichą nagrodę pewnie :)

Partner forum