Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - David Weber: cykl o Honor Harrington
dalambert - 14 Października 2008, 09:37
uwaga - sprawdziłem DZIŚ "Za wszelką cene" wisi na witrynie REBISU jak NOWOŚĆ, a nie zapowiedź - kiedy do nas dotrze to nie wiadomo, ale z góry mówię na MPiK i szybkość nie ma co liczyć w nich to pewnie za miesiąc dowiozą.
No to koledzy dyskutańci wreszcie sobie poczytamy o tych Honorciowych romamsach !
dalambert - 15 Października 2008, 18:51
Wiem, że post po poscie to grzech ale : JUŻ JEST - ksiegarnia miD pod skrzyżowaniem JPII i Jerozolimskich lok. nr 3.
Ja już mam i czytam - wiec wyłączam się z dzialalnosci na czas lektury
aniol - 15 Października 2008, 20:54
kurcze ja czekam
na razie zaplacone i wyslane, moze przed wekendem dojdzie...
Lynx - 17 Października 2008, 08:50
Szlag... yyy, przepraszam, ale to ja jak daleko zHonor jestem do tyłu? Powiedzcie mi co wyszło w ciągu ostatniego roku i gdzie to kupić, chcę mieć całość !!!
Adanedhel - 17 Października 2008, 14:46
Lynx, ostatnio wyszło tylko "Za wszelką cenę". Jeszcze nie wszędzie nawet jest. Wcześniej "Cień Saganami". I, jeśli jesteś absolutną maniaczką i nie masz na co wydać kasy, są jeszcze "Jayne's" dla Ludowej Marynarki i Królewskiej Marynarki.
A poza tymi dwoma ostatnimi masz wszystko tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/David_Weber
Na "Za wszelką cenę" jeszcze poczekam. W empiku w centrum jeszcze nie ma. Poza tym dwa razy w oryginale przerobiłem, nie spieszy mi się
Owca.von.Kozic - 17 Października 2008, 18:35
a ja skończyłem "Popioły...". Musimy sie, Adanedhel, zmówić na kolejne dostawy, choć chyba za czas jakiś, bo mi na razie łeb urywają. Przy okazji... połowa października
Wziąłem się wszakże za "Więcej niż Honor"i smaczki wracają a Lud rządzi
Lynx - 17 Października 2008, 19:21
Ostatnie, które mam to "Cień Saganami". Tak, jestem absolutną maniaczką Adanedhel Farby do włosów sobie nie kupię a Honor tak , nawet Hornblowera przeczytałam
Lynx - 17 Października 2008, 19:28
Pomęczę panią w księgarni... na pewno się ucieszy... hyhyhy
Adanedhel - 17 Października 2008, 19:31
Lynx, powinnaś przyjechać na skofę, coraz więcej maniaków wśród nas
I z farbą do włosów to nic wielkiego. Kiedyś miałem wybór głodować przez dwa dni lub kupić Honor. Zgadnij, co wybrałem
Owca, wiem, wiem. Wypadałoby spotkać się.
Sandman - 17 Października 2008, 19:47
SKOF-a zapowiada się ciekawie, może uda mi się wyrwać
Lynx - 17 Października 2008, 22:31
A kiedy będzie? Bo ja nic nie wiem... Ale może, może mi się uda...
dalambert - 18 Października 2008, 09:40
Owca.von.Kozic, teraz kolej na "Cien Saganami" a zaszłe w nim wypadki ładnie uzupelnia "Za wszelką cenę" miedzy innymi / znaczy przeczytałem - teraz studiuję/Adanedhel, nie ma co czekac na warszawskie EMPiKi to molochy mające na uwadze "plany nieustannego wzrostu sprzedaży" a nie klientów i czytelników, w Warszawie zawsze najszybciej nowości ma wymieniona już przezemnie ksiegarnia podziemna przy przystanku tramwajowym / kierunek płn/ kolo Dworca Centralnego.
Lynx, witaj w składzie Floty / a Hornblower to tyz piętna opowieść zreszta gdyby Forester go nie wymyślil nie mial by Weber czego w kosmos ekstrapolować/
Ekscytującej lektury Wszystkim życzę
Adanedhel - 18 Października 2008, 10:45
Lynx, Sandman, następna SKOFA jest planowana na 6 grudnia. Mamy już spore i aktywne kółko dyskusyjne, jeśli udałoby się Wam przybyć zamęczymy resztę towarzystwa
dalambercie, na razie nie spieszy mi się z kupnem. Mam dużo czasu. Tym bardziej, że znam książkę naprawdę dobrze. A Owcy pożyczę na raz "Wojnę Honor", "Królową niewolników" i "Cień Saganami". "Za wszelką cenę" musiałbyś sam dorzucić, przynajmniej na razie.
dalambert - 18 Października 2008, 10:52
Adanedhel, kto wie może, jakOwca.von.Kozic, zasłuży to się zlamię i jakąkolwiek część Honorci z ręki wypuszczę, aczkolwiek moje egzemplarze są naprawdę solidnie "zaczytane" - natomiast jak nie czytał "Horblowera" to ze trzy kawalki mam i pożyczyć mogę
Lynx - 18 Października 2008, 20:17
To ja może zacznę czytać od początku? Tak dla powtórki, może do SKOFy zdążę...
dalambert - 18 Października 2008, 21:20
Lynx, a co kadet już przeczytał - meldujcie hej
Adanedhel - 19 Października 2008, 12:59
Zdaje się, że Lynx to weteranka (przepraszam szanowną Panią ) potyczek honorversowych, której jedynie "Za wszelką cenę" pozostało do przerobienia.
Owca.von.Kozic - 19 Października 2008, 15:02
spokojnie Panowie, dwa - trzy tomy starcza, zwłaszcza, że czasu trochę mniej mi sie zrobi... A Hornblowera chętnie zapożyczę
Adanedhel - 19 Października 2008, 15:40
Więc nie ma problemu. "Wojna Honor", "Królowa niewolników" i "Cień Saganami" Ci starczą. Co byś powiedział na małe piwo w środę wieczorem? Ewentualnie jakoś w ciągu dnia w środę lub wtorek, bo poza tym z czasem u mnie krucho, tylko sobota mi została.
Lynx - 19 Października 2008, 15:51
No ja nie czytałam tylko tego co dopiero wyszło ... Znaczy "Za wszelką cenę"
Owca.von.Kozic - 19 Października 2008, 21:33
Środa pasuje, wieczorem/późnym popołudniem. Potem to i ja zawalony będę
Adanedhel - 19 Października 2008, 21:37
Mam nadzieję, że uda mi sie donieść książki. Od rana mam zajęcia, może wyjść, że będę niemożebnie obłożony i nie dam rady
dalambert, a Ty reflektujesz na spotkanie?
dalambert - 20 Października 2008, 22:17
Owca.von.Kozic, Adanedhel, moze jednak czwartek - bo i naomi Novik do poodlądania i Honor do omówienia ? a można by kolle 17/30 to i przed cyrkiem autorsko-napoleońskim sie pogada
Owca.von.Kozic - 20 Października 2008, 22:36
Czwartek, jak już pisałem, pasuje dopiero około 19.00-20.00
Adanedhel - 21 Października 2008, 13:32
Krzysiek, sam mogę dopiero koło 19 przyjść, więc nie byłoby problemu.
Owca.von.Kozic - 21 Października 2008, 21:38
I tak się widzim jutrem, ale kto wie, czy obecność Pana Admirała poparta dobrym stanem wątroby nie skusi mnie do ponownego nawiedzenia zacnej tawerny kosmicznych marynarzy w służbie Jej Królewskiej Mości...
Adanedhel - 29 Października 2008, 11:05
Jak zwykle grzebiąc w internecie wywiad Floty odnalazł co następuje - wywiad z Davidem Weberem: http://www.youtube.com/watch?v=-VyvtO4wZVU
Jeszcze nie obejrzałem, i pewnie zrobię to dopiero po powrocie do domu. A na razie rozpływam się we mgle (znaczy zajęcia czekają).
Lynx - 29 Października 2008, 23:13
Zamówienie w księgarni już złożyłam, teraz czekam i czytam "Krótką zwycięską wojenkę"
dalambert - 20 Listopada 2008, 12:17
Hej wywiad Floty, podobno po internecie już krąży angielska wersja cd."Cienia Saganami" , a prmiera papierowa na 2 czy 3 marca jest zapowiadana ! Komodorze czytac i spojlerować ile wlezie, bo i tak Rebis w najlepszym razie za rok wyda
Adanedhel - 20 Listopada 2008, 12:43
Daj linka, to wezmę i przeczytam obowiązkowo, bo zanim się ukaże, a co dopiero będzie u nas...
|
|
|