Spodenki - Szorty
baranek - 19 Października 2010, 14:06
Matrim, ja tam się cieszę, że nie mam koorwików w tych oczach.
Bellatrix - 19 Października 2010, 14:07
stan szortów: 1 - 1
shenra - 19 Października 2010, 14:53
baranek, a to nie z takiego zdjęcia płonącego kota? Te oczy znaczy się
Sauron - 19 Października 2010, 15:51
Napisałam drugiego.
Wkrótce oba wyślę.
baranek - 19 Października 2010, 16:16
shenra, pojęcia nie mam. Kiedy ja zakładałem bloga, te oczy już tam były. Ale kota bym poznał, bo by mi rodzina zaczęła kichać. Alergiczki. Dlatego musieliśmy oddać Bonifacego i Kawusię.
Bellatrix - 19 Października 2010, 19:32
Melduję, że właśnie prześcignęłam brajta. W mojej skrzynce są 2 szorty, a brajt ma tylko jednego. Wypadałoby, żeby ktoś go pocieszył pm'ką z szortem
Sauron - 19 Października 2010, 20:04
wysłane.
Bellatrix - 19 Października 2010, 20:16
stan: Bellatrix - 4, brajt - 1.
Brajt mówi, że to przesada:D No, do roboty, wspomóżcie go!
Witchma - 19 Października 2010, 20:17
Czy to jest jakaś nieoficjalna dogrywka...?
brajt - 19 Października 2010, 20:24
taki byl plan nie dajcie sie prosic, licze na was!
my mozemy rywalizowac i do konca swiata, byle ostatecznie wychodzic na remis
brajt - 20 Października 2010, 02:45
NIEAKTUALNE, ale zostawiam dla potomnych
Jak już wcześniej pisałem, planuję przeprowadzić eksperyment z systemem głosowania. Zaproponowałem Bellatrix pewne zmiany i przystała na nie, więc opisuję je tutaj, żebyście mogli się z nimi zapoznać.
Zdaję sobie sprawę z tego, że pomysł z wykluczeniem NN ma zarówno zalety, jak i wady. Jest grono osób, które chętnie czytają i głosują, ale z różnych powodów nie lubią się tym chwalić. Dlatego w najbliższej edycji przetestujemy rozwiązanie kompromisowe.
Uwaga: za wyjątkiem autorów szortów, gollumy nie mają prawa głosować jako NN. Lajf is brutal.
Jeśli chcesz oddać swój głos jako NN, robisz co następuje (w dowolnej kolejności):
1. głosujesz w sondzie
2. wysyłasz Bellatrix i Brajtowi prywatne wiadomości z potwierdzeniem
Następnie ktoś z nas pisze komentarz w stylu "NN potwierdził swój głos na teksty A, B i C".
My jako organizatorzy edycji gwarantujemy anonimowość takich głosów, a ponieważ jest nas dwoje, nie ma miejsca na ewentualne nadużycia z naszej strony.
Ktoś może powiedzieć, że przecież już łatwiej jest samemu napisać komentarz na forum. I bardzo dobrze, gorąco do tego zachęcam.
Jak ktoś się zapomni i wyśle PW tylko jednej osobie, dla ułatwienia zabawy wstępnie zatwierdzimy taki głos na forum, ale będziemy się upominać o drugie PW.
Wiadomo, że nikomu nie jesteśmy w stanie zabronić zagłosowania w sondzie jako NN, bo nie mamy takiej technicznej możliwości. Ale ważne będą wyłącznie potwierdzone głosy. Dlatego liczę na wasze zrozumienie.
Oczywiście zwycięzca najbliższej edycji ma święte prawo przywrócić dotychczasowy system głosowania.
baranek - 20 Października 2010, 07:32
No tak, jest to z pewnością jakieś ułatwienie. Niech to się sprawdzi. Niech się uda. Zaskoczcie mnie.
e: poprawiłem literówkę.
I dopisałem coś takiego: A nie boisz się, że zejdziemy do poziomu 20 głosujących na edycję? Czyli, ilość szortów będzie większa od ilości głosujących.
dalambert - 20 Października 2010, 08:13
brajt, tą genialna biurokratyczną propozycja chcesz chyba doprowadzic by głosujących było mniej niż szortów, a pomysł dyskryminacji golumów jest wręcz skandaliczny. Oj co to za bzdury przychodzą do głowy rozsądnym ludziom, gdy się za bardzo przejmą rolą
Na szczęście , zdaje się , że "motoryka" Forum uniemożliwia takie "naddziałania"
xan4 - 20 Października 2010, 08:53
Jako głosujący stale i wciąż na forum, mogę chyba spokojnie napisać, że to głupota brajt. Zastanówcie się proszę. Obojętnie jak mocno się przejmujemy wysyłając szorty, głosując, to jest tylko fajna zabawa, nie zamieniajmy jej w niefajną zabawę. Nie róbmy z tego takiego kołowrotka biurokratycznego. To nie ma sensu. No, chyba, że chcemy zabić ideę szortów.
Agi - 20 Października 2010, 09:12
Proponuję wrócić do źródła.
Rafał 22 lutego 2007, 13:59 napisał/a | Chciałem zaproponować zabawę.
Ma polegać na pisaniu szortów na zadany temat w określonym czasie - np.dwóch dni. Rozmiar np. max dwa ekrany. Później można by oceniać się wzajemnie i publicznie. Nagrodą będzie tradycyjny nowy bieżnik do opon do malucha. Czy jest ktoś chętny do zabawy, ew. dookreślenia warunków zabawy? |
Bellatrix, brajt, nie podoba mi się Wasz pomysł do tego stopnia, że mimo, iż głosuję imiennie we wszystkich edycjach od niemal czterech lat, mam ochotę przestać głosować.
Bardzo proszę nie niszczcie zabawy.
dalambert - 20 Października 2010, 09:33
brajt napisał/a | Jak ktoś się zapomni i wyśle PW tylko jednej osobie, dla ułatwienia zabawy wstępnie zatwierdzimy taki głos na forum, ale będziemy się upominać o drugie PW. | brajt napisał/a | My jako organizatorzy edycji gwarantujemy anonimowość takich głosów, a ponieważ jest nas dwoje, nie ma miejsca na ewentualne nadużycia z naszej strony. |
To może jeszcze tytuł :
"Jaśnie wWelmożnych Derektorów Edycji i Ober Jaśnie Państwa" sobie przyznacie
Coś mi się wydaje, ze udało się Wam już nieźle zarznąć szorty
Chal-Chenet - 20 Października 2010, 09:40
Moim zdaniem taki system to wydziwianie.
Matrim - 20 Października 2010, 09:41
dalambert napisał/a | zarznąć szorty |
A może nie szorty, a wat... yyy Żart, dalambercie, żart
Podpiszę się pod powyższymi. Chyba nie ma sensu taka rewolucja, bo już przy okazji poprzednich dyskusji wielu stałych czytelników i forumowiczów mówiło, że głosuje jako NN. Taki ich wybór i dodatkowy wymóg "rejestracji" głosu tylko może zrazić - bo co to za NN-nieNN.
W złą stronę idziemy. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby to, zastosowane przez xana w ocenach numeru - nagroda symboliczna jakaś dla najlepszego komentatora szortów. Bo komentarzy się anonimowo wysłać nie da.
merula - 20 Października 2010, 09:54
Nie podoba mi się taka koncepcja. Po pierwsze nie ma możliwości (chyba) takiego ustawienia ankiety, więc co, podwójne liczenie? Po drugie, gdy głosuję jako NN, to najczęściej w sytuacji, kiedy mam mało czasu, robię to w przelocie. To co, w takiej sytuacji mam teraz znaleźć czas na napisanie i wysłanie dwóch privów? I pamiętać ewentualnie, że muszę to zrobić później, jak się ogarnę i wyspowiadać ze swoich głosów, bo inaczej moja opinia jest g***no warta? Niefajne to.
lakeholmen - 20 Października 2010, 10:08
Podpisuję się pod opinią, że zbiurokratyzowanie głosowania odbiera szortom charakter zabawy. Co więcej: prowadzący zabawę pełnią funkcję zaszczytną, lecz mimo wszystko służebną i dlatego powinni jedynie zaproponować zmianę regulaminu. Dopiero jeśli usłyszą powszechne oznaki entuzjazmu, regulamin powinni naprawdę zmienić.
Zawsze można zrobić ankietę "kto jest za zmianą regulaminu" Ja nie jestem, chociaż rozumiem chyba ideę przyświecającą organizatorom.
Ozzborn - 20 Października 2010, 10:31
Proponuję też tradycyjnie ankietę na temat sposobu przeprowadzenia ankiety i ankietę uzupełniającą stwierdzającą czy ankieta nt. wyboru ankiety była przeprowadzona poprawnie.
Oczywiście potwierdzenie swoich głosów należy wysłać wszystkim moderatorom na priva w dwóch kopiach.
Podtrzymuję swoje zdanie - bezsensowne robienie sobie dodatkowej roboty i komplikowanie prostej zabawy. Mam wrażenie, że się jakieś straszne "parcie na papier" zrobiło z tego miłego cichego konkursu.
Matrim - 20 Października 2010, 10:32
Ozzborn napisał/a | potwierdzenie swoich głosów należy wysłać wszystkim moderatorom na priva w dwóch kopiach. |
I zdjecia paszportowe! Sztuk cztery!
Nina Wum - 20 Października 2010, 10:41
Głos z żabiej perspektywy.
Wiem, że jestem tu nówką, ale jednego konkursowego szorta palnęłam i doprawdy nie robiło mi, czy głosują na mnie enenowie, czy też forumowicze otwartoprzyłbiczni.
Ważne, że w ogóle.
Brajcie, Bellatrix, rozumiem szlachetny zapał reformatorski, ale wyluzujcie, proszę. Przecież niczyja kariera literacka od zwycięstwa w tym konkursiku nie zależy.
lakeholmen - 20 Października 2010, 10:51
I jeszcze było coś takiego, jak "udzielenie absolutorium", ale nie pamiętam o co chodziło.
A pomysł nagrody za najgłębszą analizę szortów mi się podoba. Jako nagrodę proponuję wydruk zwycięskiego szorta z autografem autora (wysyłka na koszt nadawcy najlepiej). Można by też wprowadzić różne kategorie: najbardziej bezlitosna analiza, najbardziej dyplomatyczna, najbardziej jednozdaniowa no i oczywiście wierszowana.
baranek - 20 Października 2010, 10:51
Nina Wum, jakkolwiek w zasadzie zgadzam się z Twoim wywodem, to z tym "konkursikiem" przesadziłaś.
Nina Wum - 20 Października 2010, 10:52
Baranku, ja tak pieszczotliwie.
Matrim - 20 Października 2010, 10:56
Nina Wum, to powinien być "konkursiczek". Ewentualnie "konkursiątko"
Nina Wum - 20 Października 2010, 10:58
Matrim,
Fu, nie. To by było słitaśne.
baranek - 20 Października 2010, 10:58
Wirtualne pieszczoty werbalne. Co ja mogę o tym wiedzieć? Ja - w realu dorastający i poznający pieszczot smak bez pośrednictwa internetowych łączy. No nie poznałem.
Nina Wum - 20 Października 2010, 11:04
Baranku, powiało goryczą godną Chandlera.
|
|
|