Spodenki - Szorty
Mateusz Zieliński - 12 Października 2010, 23:10
lakeholmen napisał/a | mateusz: moze jak ja już napiszę swoje to zapytam Cię czy znowu napisałeś coś bardzo blisko i wybiorę jakieś z innej niszy? |
A właśnie... pytałeś o podobieństwa między Cegłami a Myszami.
Moim zdaniem teksty różniły się znacznie - podejściem do tematu i umiejscowieniem akcji w czasie i przestrzeni. A że oba traktowały o kontakcie, to jeszcze nie podobieństwo.
Co do nowej edycji, jeżeli napiszemy coś w podobnym temacie, rywalizacja będzie jeszcze bardziej ciekawa.
brajt - 12 Października 2010, 23:12
Tez nie widzialem szczegolnych podobienstw miedzy tymi tekstami. Sam wsrod pomyslow mialem jeden dotyczacy wlasnie nasluchiwania sygnalow z kosmosu, ale bardziej na wzor "Kontaktu" Carla Sagana.
lakeholmen - 12 Października 2010, 23:14
Nie tylko były o kontakcie, ale jeszcze oba były pesymistyczne w wydźwięku, chociaż na różny sposób, to prawda. Nie zamierzam się doszukiwać podobieństw, raczej staram się zrozumieć moje odczucia
baranek - 13 Października 2010, 07:45
Zmóc, Matrimie, zmóc...
E: w temacie inspiracji jeszcze chciałem
A.FRYKOWSKA
baranek - 13 Października 2010, 08:34
ata, oj tam ,oj tam. Nie ma się co obruszać. Po prostu, część autorów, jakieś 85%, wykazuje się mało ortodoksyjnym podejściem do tematu. Szczególnie jeśli temat nieco mętnie sformułowany. Nie to co teraz. Ludziska, jak Wy ominiecie tę Afrykę w tekstach. [żart (przynajmniej miał być)].
dalambert - 13 Października 2010, 08:44
baranek napisał/a | Ludziska, jak Wy ominiecie tę Afrykę w tekstach |
A może być Bar "Afryka" ul. Kożla 15 - specjalność zakladu PYZY i pieprzówka, ale bufetowa w tradycyjnym stroju regionalnym !
/ przepaska z trawy na biordach/
Nina Wum - 13 Października 2010, 09:43
Baranku, poczułam ból istnienia.
baranek - 13 Października 2010, 09:46
Nina Wum, no widzisz! No widzisz! Od tego już tylko krok do powstania dzieła. A może nawet DZIeła. Przez duże 'DZI'.
Nina Wum - 13 Października 2010, 09:55
O tak, wszakże "przez kolce(w tyłku) do gwiazd."
The horror. The horror!
Agi - 13 Października 2010, 09:57
baranku, za karę na tę stronę z Frytką wchodziłeś?
Aż mnie zęby rozbolały.
dalambert - 13 Października 2010, 10:00
Nina Wum napisał/a | O tak, wszakże przez kolce(w tyłku) do gwiazd.
The horror. The horror! |
Właśnie, ostatecznie, jeden z najlepszych naszych Autorów uczynił "patyk w *beep* w trakcie mordowania rodziny" podstawą psychicznych dylematów swej bohaterki
Quizik na boczku : Kto i Gdzie
baranek - 13 Października 2010, 10:01
Ja tylko, biedny miś, szukałem skojarzeń z Afryką.
Nina Wum - 13 Października 2010, 10:04
I dobrze uczyniłeś! Właśnie wpadłam na temat.
Edit: Dalambercie, brzmi intrygująco - to zapewne jakaś bardzo wysoka i stroma proza była?
dalambert - 13 Października 2010, 10:11
Nina Wum, e tam, wcale normalna i naprawdę drobra i z naszej półki
tylko ja złośliwy jestem ! / Agi wie napewno /
Agi - 13 Października 2010, 10:19
dalambert napisał/a | patyk w *beep* w trakcie mordowania rodziny podstawą psychicznych dylematów swej bohaterki |
Wegner, w „Opowieściach z meekhańskiego pogranicza", a dylematy moralne miała wychowana przez Wozaków sierota, której rodzinę wymordowano.
Imię mi uciekło. Kailen?
dalambert - 13 Października 2010, 10:21
Agi,
Wygrałas berecik z antenką kiedy się do W-wy wybierasz / po wyborczej rzeźni /
Agi - 13 Października 2010, 10:29
dalambert napisał/a | Wygrałas berecik z antenką |
Diękuję, dziękuję, właśnie tego mi brakowało do jesiennego wystroju!
Imię bohaterki brzmi Kailean, czyli tylko jedna literka mi uciekła.
Do Stolicy, to raczej dopiero w przyszłym roku, jak dobrze pódzie.
Kolejny z pomysłów na Afrykę, to tfurcze wykorzystanie szlagieru Zbyszka Wodeckiego, gdzie stosowny wtręt się znalazł.
baranek - 13 Października 2010, 10:49
Agi
Cytat | Afryka dzika dawno odkryta |
Agi - 13 Października 2010, 10:54
dokładnie
marcolphus - 13 Października 2010, 12:54
dalambert napisał/a | ale bufetowa w tradycyjnym stroju regionalnym !
/ przepaska z trawy na biordach/ |
I nic więcej na sobie nie ma? Cudo!!
brajt - 13 Października 2010, 13:01
masz moj glos
lakeholmen - 13 Października 2010, 13:17
Cudo albo nie cudo. To jeszcze zależy od tatuaży...
baranek - 13 Października 2010, 13:18
marcolphus, jakie cudo? Ty widziałeś kiedyś bufetową? W takim barze? Horror!!!
dalambert - 13 Października 2010, 13:57
Fakt baranek, raczej widziałem to jako horror
marcolphus - 13 Października 2010, 14:13
baranek napisał/a | marcolphus, jakie cudo? Ty widziałeś kiedyś bufetową? W takim barze? Horror!!! |
Baru nie znam, a bufetowe różne widziałem i niektóre byłyby naprawdę cudowne w takim stroju
lakeholmen - 13 Października 2010, 14:23
W Justynowie pod łodzią jest Zanzi-bar. To tak chyba w temacie. Nie zaglądałem do środka, ale spodziewam się raczej bufetowego.
Matrim - 13 Października 2010, 14:28
baranek napisał/a | Zmóc, Matrimie, zmóc... |
No fakt, z pamięci pisałem, a ta nienajlepsza, ale tak sobie myślę, że żądze lepiej wzmagać. Znaczy... no, do czasu.
baranek - 13 Października 2010, 14:30
lakeholmen, w Kamionkach pod Toruniem też funkcjonuje ZanziBar. I faktycznie, bufetowa w spódniczce z trawy... Albo z bananów...
Po podłubaniu w sieci, po pooglądaniu zdjęć różnorakich tambylców, wpisałem w gugla [wiem, że z błędem, ale celowo] hasło 'masaje'. Filmik, który sie pojawił na pierwszym miejscu z Afryką niewiele ma wspólnego, ale również może być inspirujący:
[18+ chyba]
http://www.zappinternet.c...ww.adnstream.tv
lakeholmen - 13 Października 2010, 14:46
OMG! Naprawdę ciężko być kobietą... W sensie, to trudny kawałek żywota. Chociaż mężczyźnie też pewnie można próbować coś urwać a potem nazwać film o tym "Masaje".
baranek - 13 Października 2010, 16:07
Tak się nagle zorientowałem, że rozmowa, jakkolwiek zajmująca, w niewielkim tylko stopniu dotyczy podsłuchowej edycji szortów. Proponuję więc przeniesienie się do wątku głównego.
|
|
|