Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Promocje
ketyow - 25 Czerwca 2013, 10:40
Pisałem o tragicznym formatowaniu Dallas '63, a teraz wiem od innego użytkownika, że wszystkie ebooki Deavera też są tak fatalne, że nie da się czytać. Prószyński od miesięcy nie odpowiada na apele w tej sprawie a nawet dalej wypuszcza gnioty, więc radzę się dwa razy zastanowić (albo szukać opinii) przed zakupem jakiegokolwiek ebooka ich wydania. Gryzoniowe mają lepszą jakość.
Agi - 25 Czerwca 2013, 10:57
ketyow, na Publio (i nie tylko) jest opcja "pobierz fragment" można sprawdzić przed zakupem.
ketyow - 25 Czerwca 2013, 11:01
Agi, przy ebookach Prószyńskiego nie ma. Poza tym, mogliby wybrać fragment dobrze sformatowany, nie?
Agi - 25 Czerwca 2013, 11:09
ketyow, mam w koszyku kilka ebooków Prószyńskiego i przy każdym jest opcja "pobierz fragment".
Dalsza część Twojej wypowiedzi to klasyczna teoria spiskowa.
ketyow - 25 Czerwca 2013, 11:15
Agi, gdzie?
A na to, że fragmentów pobierać nie można, zwrócił mi uwagę ten facet, który zmarnował kupę kasy kupując Deavera. Ale może ja po prostu tego nie widzę. Albo nie ma ich przy tych źle sformatowanych.
I jaka znowu teoria spiskowa? Doskonale wiedzą, że wypuścili gniota, bo od miesięcy piszą do nich o tym ludzie - więc skoro ich nie poprawili, a dalej chcą na nich zarabiać, to jakby mieli umieścić fragment, to raczej nie "byle jaki".
Agi - 25 Czerwca 2013, 11:23
Nie umiem wrzucić Ci Printscreena, ale przed chwilą pobrałam darmowy fragment "Mgnienia ekranu" Pratchetta, też z Wydawnictwa Prószyński.
ketyow - 25 Czerwca 2013, 11:30
Ale ten fragment powinien się znajdować gdzieś w miejscu tego co ja wklejałem, a u mnie nie ma?
Publio napisało, że doprosili się poprawienia plików na nowsze wersje, ale teraz są zintegrowani z jakąś dużą platformą ebookową, z której pliki są pobierane i tam najwyraźniej leżą nadal jakieś stare niedopracowane wersje. Tzn. mowa o Dallas '63, nie oznacza to, że wszystko inne jest dobrze sformatowane. No i ja tego Dallas po poprawce nie mam, więc też ciężko skomentować, póki co mam wersję, która jest ani do czytania, ani do podtarcia tyłka.
Agi - 25 Czerwca 2013, 11:32
W Dallas`63 rzeczywiście nie ma. Zwracam honor.
Ja poza "Zieloną milą", którą przyswoiłam w wersji filmowej, Kinga nie tykam, bo nie znoszę horrorów, dlatego nie przyglądałam się bliżej poszczególnym tytułom.
ketyow - 25 Czerwca 2013, 11:38
No właśnie, a w Deaverze, który był byle jak sformatowany też ponoć nie było. Więc albo świadomie wypuszczono byle co, żeby się może zmieścić w jakichś terminach, czy coś a fragmentu nie dano, żeby się nie pogrążyć, albo ten co obrabiał ebooka, był tak leniwy, że zrobił go byle jak, a wybierać fragmentu mu się nawet nie chciało. Tak czy owak, sytuacja karygodna. I jak już podobno poprawili, to czemu nie wysłali nowej wersji do wszystkich sprzedawców?
Tu jeszcze trzeba zaplusować allegro - ponoć po tym, jak zgłoszone zostały poważne błędy formatowania, usunęli wszystkie trefne ebooki ze sprzedaży (a kto wie - może to właśnie taka reakcja zmotywowała ich do tego, żeby wreszcie ebooki poprawić).
Witchma - 3 Lipca 2013, 17:02
Przyjemna promocja na ebooki Pratchetta.
Magnis - 3 Lipca 2013, 21:37
W Biedronce będą książki po 9.99 zł/szt. A wśród nich powieść Roberta Harrisona Spisek czy książka Domowy wyrób win .
Książki w Biedronce
A w Carrefour Al Jerozolimskie znów zrobili kiermasz i widziałem tam między innymi Fiolet M. Kozak .
[ Komentarz dodany przez: gorat: 3 lipca 2013, 23:03 ]
Biedną linkę poprawiłem.
Witchma - 4 Lipca 2013, 08:34
Humble eBook Bundle 2
Magnis - 4 Lipca 2013, 09:43
Dzisiaj przechodząc obok Żabki widziałem ksiązkę Stephena Kinga Stukostrachy za 14.90 zł i Tolkiena Niedokończonych opowieści w wersji pocket za 9.99 zł .
Ceny książek kształtują sie od 2 zł .
Ps. Dzięki gorat .
edit :
Wydawnictwo Czarna owca zrobiło promocje na swoje książki. Ceny książek do 50 % taniej niż było :
Wydawnictwo Czarna Owca
Witchma - 9 Lipca 2013, 07:48
Była ebookowa premiera "Władcy Pierścieni", pojawił się i Hobbit
Witchma - 10 Lipca 2013, 10:52
4 tomy Północnej drogi Elżbiety Cherezińskiej dzisiaj w zestawie za naprawdę dobrą cenę
Agi - 10 Lipca 2013, 13:26
Już mam. Dzięki za info.
Magnis - 15 Lipca 2013, 14:08
W Empiku jest promocja na książki (2 za 1), e-booki (do 50 % taniej) :
Promocja Empik
W Matrasie w stacjonarnych księgarniach jest rabat 25 % na wszystkie nowości oraz nawet do 50 % na inne z wybranej oferty.
Agi - 16 Lipca 2013, 10:58
Na Woblinku cały Dukaj za pół ceny.
Magnis - 17 Lipca 2013, 09:16
Od 22 lipca w Lidlu będą między innymi takie wydania pocketowe za 10.99 zł :
Agatha Christie I nie było już nikogo
Agatha Christie Zło czai się wszędzie
Jo Nesbo Trzeci klucz
Jo Nesbo Czerwone gardło
i inne książki .
Witchma - 18 Lipca 2013, 09:37
Ktoś tu kiedyś czekał na Powergraph w dobrej cenie
ketyow - 18 Lipca 2013, 10:36
Witchma, moje pieniądze...
ketyow - 18 Lipca 2013, 22:57
Kod rabatowy -25% z BookRage na Woblinka każdy ma inny czy ten sam?
Ja mam ydfopplq
Można go niby użyć 500 razy, więc się zastanawiam, czy to nie ogólny. Jak nie to korzystajcie, ja tylu nie kupię Jak ogólny - tym bardziej Do 26. lipca ważny.
Aha, ktoś podeśle kod na -10% (hm, a może to było -30%?) na PW? Zastanawiam się, czy da się je łączyć
Witchma - 19 Lipca 2013, 08:14
ketyow napisał/a | Kod rabatowy -25% z BookRage na Woblinka każdy ma inny czy ten sam? |
Ten sam.
ketyow - 19 Lipca 2013, 10:11
Też mi promocja. Warunki wygrania czytnika zmienili już trzeci raz
Za to dziś w Publio już nie tylko Powergraph, ale i Insignis -50% (Metro, Gwiazdozbiór psa).
http://www.publio.pl/prom...is-newsbox.html
Witchma - 19 Lipca 2013, 17:45
King -45%: http://ksiazki.pl/grupa/?products[uid_group]=173
Witchma - 20 Lipca 2013, 08:08
Dick -50%.
ketyow - 20 Lipca 2013, 10:03
Aż się bałem zajrzeć co tym razem Dicka i Kinga szczęśliwie mam większość w druku
Magnis - 22 Lipca 2013, 18:33
W Biedronce będzie między innymi Joyland Kinga za 24.99 zł :
Ksiązki w Biedronce
fealoce - 22 Lipca 2013, 19:51
Magnis, to bardzo cenna informacja- dziękować!
hrabek - 26 Lipca 2013, 13:18
Od dzisiaj w Publio lista książek według Orbitoskiego. Na pewno wezmę Ja, Ibra i może Queen.
http://www.publio.pl/siod...ta,art4411.html
Zastanawiałem się na Walking Dead, skoro Orbit poleca, ale poleca też Feed, który czytałem i mam zgoła inne wrażenia po lekturze. W szczególności dotyczące dopracowanej fabuły.
|
|
|