Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
agrafek - 1 Czerwca 2009, 14:54
"Chuck" to jeden z moich ulubionych seriali. Pozwolę sobie na jedno sprostowanie - to nie jest tak, że tam "czasem przeginają". Ten serial to nieustające przegięcie i zero prawdopodobieństwa. I dlatego jest taki fajny. W drugim sezonie najwięcej zabawy przynosi nawet nie śledzenie perypetii głównego bohatera, ale oglądanie wyczynów ekipy z "Buy More" .
NURS - 1 Czerwca 2009, 15:04
kurcze zachęciliście do ashes to ashes, ale to kopia Life i to taka na ostro rżnięta.
agrafek - 1 Czerwca 2009, 15:12
Jeśli chodzi o "Life on Mars" to nie kopia, tylko dalszy ciąg:).
Ariah - 3 Czerwca 2009, 09:42
Z innej beczki:
Wczoraj na TVN o 21:45 - 11th Hour / Jedenasta Godzina /
kolejny remake serialu BBC, tym razem kanadyjski, ale z Rufusem Sewellem
Przyznam, że nie oglądałam wcześniej, poszłam na żywioł i nawet mi się spodobało. Główna para bohaterów sympatyczna, pan profesor ma swoje dziwactwa, pani agent swoje. Wiem, że serial ma tylko 18 odcinków bo zdjęli go z anteny, ale... Póki co, można oglądać.
A taki, np. Sanctuary, do którego podchodziłam z trzy razy... Nieee. Nie mogę. I nie wiem czemu: do aktorki mam sentyment ze StarGate, efekty specjalne (wszystko na green boxie) niezłe, fabuła odpowiednio zakręcona...
Ale brakuje mi tego "czegoś". Jak kiedyś znajdę definicję "czegoś" to podam
hrabek - 6 Czerwca 2009, 09:00
11th Hour dość fajny, ale szybko się nudzi. Ja po czwartym odcinku dałem sobie spokój, bo to taki mix Archiwum X z Housem. Ale Sewell fajnie gra. Jak nie lubię tego aktora, tak w tym serialu bardzo mi się podoba.
ilcattivo13 - 13 Czerwca 2009, 23:30
przez dwa miesiące walczyłem z "Farscape". "Walczyłem" to dobre słowo. Dobre i ciekawe odcinki przeplatają się z nudnymi. Oceny poszczególnych odcinków wahają się pomiędzy 9/10 a 2/10. Całość oceniam na 6,5/10, bo jednak tych lepszych było więcej.
Za to "Peacekeeper Wars" mnie dobiło. Nakręcone "na odczepnego" dla fanów, co widać po beznadziejnej fabule. Nie mogę dać więcej niż 3/10. Swoją drogą, nakręcenie "PW" to dobry ruch ze strony producentów - fani się od nich odczepili i już nie chcą kontynuacji serialu.
NURS - 14 Czerwca 2009, 09:58
W PW nie ma fabuły. O ile serial był taki sobie, to ta dokrętka jest metr poniżej dna. podobnie jak ostatnie wrzutki do SG.
ilcattivo13 - 14 Czerwca 2009, 11:30
nie, no. Fabuła jest zawsze. Tylko czasami jej nie widać na pierwszy rzut oka Może jakbyś obejrzał "PW" jeszcze ze dwa - trzy razy...
NURS - 14 Czerwca 2009, 11:41
fabula jako ciąg nie związanych ze soba, a raczej nie wynikających z siebie zdarzeń? to, tak...
Homer - 15 Czerwca 2009, 12:24
Wystartował II sezon True Blood -- ma 12 odcinków i poleci do września.
Wczoraj w AXN wystartowała Wyspa Harpera. 25 osób przyjechało na imprezę weselną na ww. wyspę, na której 6 lat temu szaleniec zamordował kilka osób (w tym cześć rodziny jednej z bohaterek). W 1 odcinku zginęły 2 osoby z tych 25 - któż jeszcze zginie i kto będzie mordercą? Sam serial troszkę słabszy poziom prezentuje, jeśli o fabułę chodzi (bliżej mu do "Krzyku" niż do "Siedem"). Może się rozkręci - serial chwalą póki co. Premiera ruszyła szybko bo już 2 miesiące po premierze w Stanach. Tam sezon jest na wysokości 9 odcinka z 12.
Taselchof - 15 Czerwca 2009, 12:35
ale oglądalność ma znikomą :/ zresztą to nie serial na wiele serii
Ariah - 15 Czerwca 2009, 13:45
Wyspa Harpera?
Śmiejcie się, ale jako fan kryminałów i Murder Mystery Parties (gry role-play na od 6 do 12 osób, jedna jest mordercą, każdy jest podejrzanym, super sprawa na wieczór z przyjaciółmi), wciągnęłam się w ten serial jak w, nie przymierzając, pędnik okrętowy.
Mam za sobą maraton 9 odcinków, kilku podejrzanych i naprawdę mam nadzieję, że zagadka rozwikła się logicznie... Choć już złamali jedną ze złotych reguł starego kryminału...
Taselchof - 15 Czerwca 2009, 14:34
tak
hrabek - 15 Czerwca 2009, 15:14
Poczytałem o tym serialu w Wyborczej i zaciekawił mnie. A najbardziej ciekawi mnie, co będzie, jak producenci zdecydują o drugim sezonie, skoro fabuła serialu jest zdecydowanie jednosezonowa.
Zastanawiam się, czy obejrzeć to, czy nie. To jest taki kryminał noir, czy bardziej horror, czy jeszcze coś innego?
Ariah - 15 Czerwca 2009, 16:26
hrabek, więc tak:
Troszkę slashera w stylu Krzyku, troszkę kryminału ze stajni Christie. Plus wątki z lekka obyczajowe, ładne plenery wyspy koło Vancouver (przepraszam, Seattle )...
Mi osobiście klimat odpowiada, ale dla każdego coś innego jest fajne.
Co do drugiego sezonu: to miała być inna zagadka kryminalna, z innymi bohaterami, w innych plenerach.
Stwierdzam, że chyba wolę mini serie TV, bo te długie seriale wloką się bez końca i tracą sens przy trzeciej serii (Lost, Prison Break...).
hrabek - 16 Czerwca 2009, 09:22
No tutaj, skoro za każdym razem mają być inni bohaterowie, to znudzenie nie grozi. Z drugiej strony ciężko to nazwać drugim sezonem, skoro tak naprawdę wszystko jest nowe.
Zapisałem sobie serial w pamięci. Kiedyś, jak będę miał więcej czasu, to może obejrzę.
Ze swej strony, obejrzałem kilka odcinków Breaking Bad. Początek super, ale później z serialu sensacyjno-obyczajowego, robi się ckliwy dramat i napięcie gdzieś opada. I przestało być fajne, więc nie chciało mi się nawet dociągnąć do końca pierwszego sezonu.
ilcattivo13 - 16 Czerwca 2009, 19:11
Oglądał ktoś serial "Krod Mandoon and the Flaming Sword of Fire"? Ponoć to niezła parodia filmów fantasy.
Ariah - 17 Czerwca 2009, 09:43
ilcattivo13 napisał/a | Oglądał ktoś serial Krod Mandoon and the Flaming Sword of Fire? Ponoć to niezła parodia filmów fantasy. |
Nie, ale Legend of the Seeker to też niezła parodia... (dobra, już nie będę złośliwa, oglądałam raptem z 5 odcinków...)
Swoją drogą, True Blood wróciło... Nadal tak samo krwawe i erotyczne, z duszną atmosferą i puchatymi dialogami Chociaż sceny pomiędzy Billem i jego protegowaną są niezłe. Reszta - jak ktoś lubił pierwszy sezon, to wie co jest grane, jak nie lubił, niech lepiej nie włącza drugiego.
Słowik - 17 Czerwca 2009, 09:48
Oglądam pierwszy i jedyny sezon Camera Cafe. Zaskakująco świetnie zagrany. No i śmieszny też. Czego chcieć więcej.
hrabek - 17 Czerwca 2009, 10:20
ilcattivo13 napisał/a | Oglądał ktoś serial Krod Mandoon and the Flaming Sword of Fire? Ponoć to niezła parodia filmów fantasy. |
Ja obejrzałem półtora odcinka. Drętwota. Jeden żart był śmieszny, reszta to popłuczyny z tandetną grą aktorską.
Ariah napisał/a |
Swoją drogą, True Blood wróciło... Nadal tak samo krwawe i erotyczne, z duszną atmosferą i puchatymi dialogami Chociaż sceny pomiędzy Billem i jego protegowaną są niezłe. Reszta - jak ktoś lubił pierwszy sezon, to wie co jest grane, jak nie lubił, niech lepiej nie włącza drugiego. |
Podobno pewna laureatka Oscara pokazuje w 2x01 sporo swoich wdzięków
Ariah - 17 Czerwca 2009, 10:41
hrabek napisał/a | Podobno pewna laureatka Oscara pokazuje w 2x01 sporo swoich wdzięków |
Tam zaraz sporo...
Ale schudło dziewczę trochę od poprzedniego sezonu.
Homer - 17 Czerwca 2009, 13:05
Ja z kolei nie trawię pogawędek Billa i Sookie, bo przerabiają jedną sprawę co kilka odcinków. Za to podoba mi się kontynuowanie wątków z I sezonu, które to już myślałem znikną zupełnie...
Ale s2x1 nie powalił... Na dobrą akcję trzeba będzie trochę poczekać. .I póki co nie ma tego suspensu z 1 sezonu! Tam do końca nie było wiadomo, kto jest mordercą, można było każdego podejrzewać, a teraz raczej wiadomo, że to imć czarnowłosa znajoma Sama...
3 odcinki lecą co tydzień potem 2 tygodnie przerwy, a potem reszta już do oporu co tydzień.
Virgo C. - 17 Czerwca 2009, 13:11
hrabek napisał/a | Ze swej strony, obejrzałem kilka odcinków Breaking Bad. Początek super, ale później z serialu sensacyjno-obyczajowego, robi się ckliwy dramat i napięcie gdzieś opada. I przestało być fajne, więc nie chciało mi się nawet dociągnąć do końca pierwszego sezonu. |
Ja Cię chyba udusze
hrabek - 17 Czerwca 2009, 13:20
Za co? Przecież nie zdradziłem nic z fabuły...
Virgo C. - 17 Czerwca 2009, 13:24
Nie, ale po tym jak zachwalałeś pobrałem cały pierwszy sezon, transfer na chomiku zmarnowałem, a teraz wychodzi że po skończeniu BSG będę miał 7 odcinków jakiegoś ckliwego dramatu do oglądania
Słowik - 17 Czerwca 2009, 13:25
To ja zachwalałem i nie cofam zdania.
hrabek - 17 Czerwca 2009, 13:26
To po co ściągasz z chomika, na którym masz limitowany transfer? I po co od razu cały sezon? Trzeba było ściągnąć dwa na zachętę. Z drugiej strony dwa pierwsze to niezła zachęta.
Zawsze możesz mieć nadzieję, że po dwóch świetnych i dwóch słabych odcinkach kolejne będą znowu dobre, bo serial nabierze tempa. A na to się zanosiło szczerze mówiąc.
Virgo C. - 17 Czerwca 2009, 14:00
hrabek napisał/a | To po co ściągasz z chomika, na którym masz limitowany transfer? |
Bo przy moim *beep* necie mieszcze się w limicie tygodniowym bez przeszkód.
@Słowik
A to wybacz
Sandman - 17 Czerwca 2009, 22:31
Skończyłem 4 sezon Supernatural. Kurcze, serial w którym każdy kolejny sezon jest lepszy od poprzedniego. 4 IMHO najlepszy, mam nadzieję, że w 5 utrzymają poziom. Ktoś wie, kiedy ma się zacząć 5?
Zgaga - 18 Czerwca 2009, 11:42
Ostatnio oglądam serial... ale programów... Cejrowski Boso przez świat. Pasjami.
I... Swego czasu Rzeczpospolita dodawała płytki: Wędrówki z dinozaurami itd. To jest dopiero science fiction i podstawy animacji komputerowej razem wzięte.
|
|
|