To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2025.08.23)

Ixolite - 23 Lutego 2009, 11:24

gorim walił fleszem po oczach :D do niego pretensje wszystkie :mrgreen:
feralny por. - 24 Lutego 2009, 15:46

Bardzo mi było przyjemnie móc, spotkać się z wami. Pozdrawiam.
Delfino - 24 Lutego 2009, 21:54

Aleśmy sobie z Porem pogadli. Kiedy następny raz? Przyznam, że militaria mnie interesują, szczególnie samoloty :D
dalambert - 24 Lutego 2009, 22:27

Panowie nastepna SKOFa już niedługo 14 marca w SOBOTĘ i uwaga jak sie jakiś CUD się nie stanie to ostatnia SKOFa w PARADOXIE to straszne ale mają termin wymówienia na koniec marca.
Tak że trzeba być :!:

merula - 25 Lutego 2009, 08:21

Delfino, a napisałeś szorta?
Adanedhel - 25 Lutego 2009, 09:26

Tajest. Będzie 14 marca w Para. Tradycyjnie na dwa tygodnie przed zacznę robić listę.
dalambert - 25 Lutego 2009, 09:31

Witaj Adanedhel, jakże się cieszę widząc Twego demonka w akcji :)
Adanedhel - 25 Lutego 2009, 09:43

Witaj Admirale. Wróciłem na właściwą stronę lustra ;)
Drobne pytanko. Bella, jesteś? Co z tym brydżem? Potrenowałbym :)

Delfino - 25 Lutego 2009, 11:53

merula napisał/a
Delfino, a napisałeś szorta?

Aaaaaaaaaaaaa :shock: Ale nie mam pomysłu serio :) Za to wymyśliłem, że może w końcu wyślę moje opowiadanie do SFFH.

Co do brydża, to Bellatrix na weekend jedzie na jakiś kongres do Wrocka :P

Adanedhel - 25 Lutego 2009, 12:00

No, do Wrocka to chyba się nie wybiorę :roll:
Na następnej Skofie ustawi się z Owcą (jeśli będzie) naszą tradycyjną szulernię i będzie można spróbować ;)

dalambert - 25 Lutego 2009, 12:09

Adanedhel, Owcę to do raportu wezwac trzeba - niech opowiada jak Tczew Prusakom odbierał :!:
feralny por. - 25 Lutego 2009, 12:13

Delfino napisał/a
Aleśmy sobie z Porem pogadli. Kiedy następny raz?
Cieszę się, że nie zanudziłem. Może na następnej SKOFIE.
Kasiek - 26 Lutego 2009, 09:35

Mały offtop, ale... Bo ja chcę na SKOFĘ tylko tam się długo do was jedzie... jakbyście kliknęli:

http://miasta.gazeta.pl/lublin/0,97248.html

To by może kolej była szybsza :D

Adanedhel - 26 Lutego 2009, 09:37

No problemo ;)
Nutzz - 26 Lutego 2009, 09:40

No niestety... nasze województwo jest pod tym względem upośledzone...
Masz mój podpis :wink:

Kasiek - 26 Lutego 2009, 12:04

Niestety... Jak chcę pojechać na Pyrkon i mam w perspektywie wiecej niż 7 godzin jazdy to mi się chce wyć. Niby do Warszawki na SKOFĘ tylko trzy, ale to jest 6 godzin w obie strony... coś strasznego..
Kruk Siwy - 26 Lutego 2009, 12:09

Co Ty nie powiesz. Ja byłem na Falkonie i na Lufie i jakoś nie wyłem. W tym drugim przypadku to przyjechałem dosłownie napić się piwa tak że byłem niewiele dłużej niż jechałem.
Pamiętasz przecież.
A do pracy codziennie jadę godzinę z minutami. W jedną stronę. O czym Ty raczysz prawić cudna dzieweczko. Czas jest względny.

hrabek - 26 Lutego 2009, 12:09

Ksiazke wez na droge. Ja w piec godzin pociagu do warszawy czytam normalna fabrykowa ksiazke. Sprawdzone wielokrotnie. Jak jade do Krakowa (9 godzin) jestem w stanie przeczytac dwie (co oznacza, ze na podroz zabieram 4 i pozniej mi kregoslup wysiada ;) ).
Kasiek - 26 Lutego 2009, 13:33

Kruk Siwy napisał/a
O czym Ty raczysz prawić cudna dzieweczko.

Ja tak tylko narzekam, coby więcej osób klikło noooo.. :P o książkach wiem, też mi zawsze kręgosłup wysiada a i tak mało :) No a jakby była nowa, lepsza kolej i szybsza oczywiście, to chyba by nie zaszkodziło, nie? ;)

mawete - 26 Lutego 2009, 18:27

heheh.. ja w Biurze projektów Kolejowych pracuje :D z zewnątrz to wszystko ładnie wyglądaale:
1. kasa - to są naprawdę duże sumy jak na obecne czasy powiedziałbym kosmiczne
2. to jest naprawdę wielki nakład pracy, co znaczy, że i czasu, tego sie fizycznie nie da zrobić w rok czy dwa nawet jakby wszystkie biura które mają o tym jakieś pojęcie tylko przy tym zapieprzały - jest ich ntylko 6 czy 7 (realnych nie krzaków).
3 broblemy natury formalno prawnej - tu się pojawiają takie kwiatki - szczególnie w Mazowieckim UW (zaznaczam, że mówię tylko o tej linii kolejowej - w innych UW kwiatki są jeszcze lepsze), że ręce opadają - kiedyś nie chcieli mi np. przyjąć potwierdzonego notarialnie upoważnienia do złozenia podpisu wz. szefa a innym razem pani inż. stwierdziła, że nie interesuje jej plan zagospodarowania przestrzennego...

Oczywiście podpisałem się, ale to jest temat na epopeję i chyba nie w tym miejscu.

MOFFISS - 26 Lutego 2009, 20:14

dalambert napisał/a
Panowie nastepna SKOFa już niedługo 14 marca w SOBOTĘ i uwaga jak sie jakiś CUD się nie stanie to ostatnia SKOFa w PARADOXIE to straszne ale mają termin wymówienia na koniec marca.
Tak że trzeba być :!:

o której? może wpadnę jakoś

Adanedhel - 26 Lutego 2009, 21:54

W sobotę ruszam z listą. Pewnie o 18 się zacznie.
merula - 27 Lutego 2009, 10:29

Delfino, napisałeś szorta?
MOFFISS - 28 Lutego 2009, 09:12

może zdążę z prototypem gry, czy ktoś byłby chętny pograć, przetestować?
Fidel-F2 - 28 Lutego 2009, 09:29

co za gra?
MOFFISS - 28 Lutego 2009, 09:36

logiczna dla 2 osób, zasady są proste, choć sama rozgrywka niezwykle drapieżna.
Robocza nazwa: " MAO"

edit: jedyny problem to wykonanie pionów, są nietypowe. Jestem umówiony ze stolarzem (!), bo nikt inny nie podjął się tego zadania.

dalambert - 28 Lutego 2009, 09:46

MOFFISS, piony to mozna np. odlać z brązu,/ odlewnie mamy dobrze znajomą/ ale :
po pierwsze: trzeba wiedzieć o co biega ?
po drugie: ulepić pierwowzory!
po rzecie: mieć powód, czyli motywację :wink:

MOFFISS - 28 Lutego 2009, 10:02

jak zdążę to zaprezentuję wszem i wobec zasady gry.
Fidel-F2 - 28 Lutego 2009, 10:06

a na forum nie dasz rady? strategie byśmy przygotowali do skofy
MOFFISS - 28 Lutego 2009, 10:12

Jeśli cokolwiek się uda zrobić w terminie, to wezmę tylko jedną sztukę, tzn. prototyp. Pewnie siermiężnie wykonany. A jak pisałem wcześniej zasady są do ogarnięcia w przeciągu 5 minut, więc nie ma potrzeby bestwić się teraz na łamach forum.

Partner forum