Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński
Fidel-F2 - 5 Czerwca 2025, 10:44
Agi - 7 Czerwca 2025, 23:56
Sedeńcon
Kruk Siwy - 12 Czerwca 2025, 10:51
Agi, wcięło fotografię?
A z innej mańki. Ostatnio otrzymałem wiele pozytywnych sygnałów w temacie space-opery: "Kurierzy Galaktycznych Szlaków". Na fejsie się wypowiadali ludziska, na Sedeńconie jeden z fanów klęknął przede mną a drugi rzucił mi się na pierś (czeźwy był, zaznaczam) chwaląc mnie za to dzieło i dziękując iż mógł się tym lekturować.
Miło się zrobiło, no i trochę zachwiało moim przekonaniem, że to suabe było. Hm, a może jakaś niezobowiązująca kontynuacja? Zobaczymy, bo na razie roboty po kokardę.
Fidel-F2 - 12 Czerwca 2025, 12:06
Kruk Siwy napisał/a | no i trochę zachwiało moim przekonaniem, że to suabe było. | i niepotrzebnie, bo to jednak suabe było.
Kruk Siwy - 12 Czerwca 2025, 13:12
Nie zmieniam zdania co do ogólnej jakości tego dzieła. A jednak... "Ocalonych w niebie" napisałem jakieś czterdzieści lat temu opublikowałem stosunkowo niedawno i złego słowa nie usłyszałem. Raczej wręcz przeciwnie. "Sen o Złotym Cesarstwie" napisałem też dawno, a teraz wznowiłem - ze sporymi zmianami - i pierwsze opinie są pozytywne. Fidel-F2, pojawili się tam grabarze, a jeden z nich to nawet przodek Moncka.
Teraz słyszę głosy na temat Kurierów... Ludziska chyba momentami mają dość rzeczy udziwnionych, za wszelką cenę oryginalnych.
I może rzeczywiście upitraszę jakąś kontynuację, bo po zakończeniu czterech książek dla Stalkera mogę mieć serdecznie dość fantasy.
|
|
|