Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.
ilcattivo13 - 16 Maj 2012, 22:45
rosyjskie reklamy komórek w formie plakatów z pin-up girls
ilcattivo13 - 21 Maj 2012, 16:07
(chińska?) promocja Euro 2012
aniol - 21 Maj 2012, 22:09
no prosze, nawet EURO jest podrabiane w Chinach...
ilcattivo13 - 21 Maj 2012, 22:17
To nie podróba - oni po prostu zapowiadają co będzie, jak wpadną do nas ma Euro. Jakby nie było, mają najliczniejszą armię... kibiców na świecie
fealoce - 21 Maj 2012, 22:25
Ej no, ale jak już całe miasto demolowali, to PeKiN też mogli zrównać z ziemią... partacze!
ilcattivo13 - 21 Maj 2012, 23:27
Widocznie chcieli go w całości zabrać ze sobą wracając do domu
Madar - 21 Maj 2012, 23:55
Melodia jakoś tak mi się kojarzy z "Rozszumiały się wierzby płaczące ". Czy może raczej "Pożegnanie Słowianki".
Lis Rudy - 22 Maj 2012, 08:55
Nie wiem czy to właściwy wątek, ale wrzucę, może się komuś przyda ta informacja.
Jeśli planujecie wyjazd nad morze w najbliższych dniach, to znalazłem dość niepokojącą informację o tym że "morze wyrzuciło na brzeg niezidentyfikowaną substancję na długości 6 km w pobliżu Czołpina w Słowińskim Parku Narodowym".
Do poczytania linka do artykułu:
http://www.gazetakaszubsk...ozna-substancje
Rafał - 22 Maj 2012, 11:41
Ciekawe, może to coś jeszcze wojennego skorodowało w końcu i się wydostało, tam wraków jak mrówków, niedaleko leżą Gustlof, Goya, Steuben...
terebka - 22 Maj 2012, 12:54
O kurde. W pobliżu, w Czołpinie właśnie, spędziłem 9 miesięcy swego jakże cennego życia. Przymusowo lecz z przytupem. Dla mnie to były senne miesiące. Środek słowińskich bezludzi. Kadra z Helu jak się pojawiała to tylko w sezonie letnim, aby z małżonkami szanownymi zwiedzić pobliską latarnię - współczuję tym, co są tam teraz. Pewnie mają niezły sajgon.
Kai - 23 Maj 2012, 12:13
Jeśli ktoś chce sobie pograć na nerwach, Google przywdziało dzisiaj na cześć Mooga szatę syntezatora
Agi - 23 Maj 2012, 16:12
Komentuj. Nie obrażaj. Nowa akcja w internecie.
Podpisuję się wszystkimi kończynami.
fealoce - 23 Maj 2012, 20:27
merula - 24 Maj 2012, 11:49
nieźle musiało wiać
merula - 25 Maj 2012, 13:09
mieli chłopaki pomysł
http://www.youtube.com/wa...d&v=rfQqh7iCcOU
Kai - 25 Maj 2012, 13:51
Mam nadzieję, że nie było:
Ja chcę 11 i 18
Biurka
Lis Rudy - 25 Maj 2012, 14:37
z dedykacją dla Rafała. Jak być prezesem spółdzielni mieszkaniowej, odejść jednego dnia na emeryturę z odprawą, a następnego dnia zatrudnić się od nowa (a to ci niespodzianka) jako prezes:
http://wiadomosci.gazeta....i_powrocil.html
Rafał - 25 Maj 2012, 15:11
Dokładnie tak samo dzieje się w spółkach handlowych, przedsiębiorstwach - spółdzielnie nie są żadnym wyjątkiem - takie mamy prawo. Co tu dziwnego?
ilcattivo13 - 25 Maj 2012, 20:31
Lis Rudy napisał/a | z dedykacją dla Rafała. Jak być prezesem spółdzielni mieszkaniowej, odejść jednego dnia na emeryturę z odprawą, a następnego dnia zatrudnić się od nowa (a to ci niespodzianka) jako prezes:
http://wiadomosci.gazeta....i_powrocil.html |
dziś coś podobnego przerabiałem na walnym
Lis Rudy - 25 Maj 2012, 20:35
ilcattivo13, Rafał, ja zapodałem tego niusa, bo myślałem że to jakiś wyjątkowo "śprytny" Prezes. Ale skoro twierdzicie że to wcale nie taki znowu nieczęsty przypadek, to pozostaje mi to po prostu z pewnym zdziwieniem przyjąć do wiadomości.
ilcattivo13 - 25 Maj 2012, 22:08
Lisie - ten prezes nie jest sprytny, tylko chamsko-bezczelny i "z plecami". Natomiast ta sytuacja ze zwalnianiem się i wracaniem na stanowisko jest normalna i dopuszczalna przez prawo. I nie pierwszy raz się coś takiego zdarza, bo w 2007 prezesi/dyrektorzy chcący załapać się na zwykła, czy wcześniejszą emeryturę i jednocześnie chcący dalej pracować, tez musieli się zwolnić, a potem wrócić w nieco inny sposób. Najczęściej na umowę zlecenie, albo rachunek, albo łotewer. Teraz prawo sprostowano i umożliwia powrót na etat.
Tyle, że w tym wypadku dziennikarz zapomniał, że taki prezes ma "dwoistość" (wiem, że to źle dobrane słowo, ale z opisu powinieneś dojść o co kaman) zatrudnienia - chodzi o to, że prezes jest mianowany/powołany przez walne/radę nadzorczą (w zależności od rodzaju przedsięwzięcia i statutu), a etat "prezesa", to już jest inna sprawa. Można być mianowanym/powołanym prezesem, a nie przychodzić w ogóle do "firmy", nie mieć etatu i z tego żadnego przychodu (jednocześnie ponosząc odpowiedzialność za straty i takie tam), a można też być mianowanym/powołanym prezesem, a jednocześnie pracować w tej firmie na etacie menedżerskim czy podobnym (niekoniecznie musi być to "prezes" czy "dyrektor zarządu"). I w tym drugim przypadku, to jednodniowe zwalnianie się dla otrzymanie emerytury, dotyczy tylko i wyłącznie etatu, a nie rozwiązuje mianowania/powołania, które leży wyłącznie w gestii walnego/rady nadzorczej.
B.A.Urbański - 25 Maj 2012, 23:54
Mnie jeszcze długo do emerytury, więc pewnie jeszcze dużo się zmieni, ale słyszałem o takich przypadkach. Co do tego prezesa to nie znam do końca sprawy, to i nie będę się wypowiadał.
Powiem tylko, że moim zdaniem to jedna z największych głupot PO i PSL! Tak zamieszali z tymi emeryturami, że głowa boli. Z przypadku, który znam osoba, która przepracowała wiele lat i miała uprawnienia emerytalne - nagle je straciła, bo pracuje na etat. Musiałaby się zwolnić i znów musieliby ją zatrudnić. To jest chore. No ale to chyba już taka mentalność wszystkich polskich polityków, żeby tworzyć dodatkową i niepotrzebną biurokrację. Bo przecież jak miała uprawnienia i dostawała emeryturę, to dlaczego to zabierać? A przecież nie wszyscy mają tą wygodę, że się zwolnią i zaraz ich przyjmą na to stanowisko. No i tworzy to dodatkowy stos papierów i procedur, przez które trzeba przejść. Dla instytucji, w której się pracuje też nie jest to korzystne, bo przecież musi wypłacić odprawę.
No cóż, w końcu trzeba gdzieś zatrudnić tą armię urzędników.
Kai - 26 Maj 2012, 08:46
Hola, ale to chyba nie działa wstecz?
To niech może zlikwidują tych pismaków, których teksty sprawiają, że nóż się w kieszeni otwiera? Pomijam tonę błędów ortograficznych i gramatycznych, ale głupota samych artykułów aż boli.
No dobra, pohamuję się... czemu nie? Mądrzejszy ustępuje.
Agi - 26 Maj 2012, 14:45
Kai, na tę akcję trafiłam świeżo po bardzo zajadłej dyskusji w naszej "Tęczowej debacie" i dlatego pomysł uznaję za godny rozpowszechnienia na forum.
Kai - 26 Maj 2012, 16:25
Agi, w całym necie, razem z akcją "Precz z głupotą". Fajnie by było, bo tabloidoza straszne czyni spustoszenie...
Kyle Katarn - 27 Maj 2012, 12:03
charande napisał/a | komentarz jakiegoś dowcipnego internauty do Koko koko Euro spoko:
A wżdy narodowie niech postronni znają/ Iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają. |
Oj tam, "Koko Euro spoko" jest bardzo fajne - choć tylko w tej wersji:
http://www.youtube.com/watch?v=JnRg3qL9SVo
To właśnie ta wersja powinna być oficjalnym polskim hymnem na Euro 2012.
Ilt - 27 Maj 2012, 18:05
Co najmniej trzeci raz na tym forum, a do tego AFAIR nie po raz pierwszy w tym temacie.
joe_cool - 28 Maj 2012, 11:37
Bardzo ciekawy wywiad o kobietach, matkach, mężczyznach i generalnie o życiu: http://tygodnik.onet.pl/33,0,75899,1,artykul.html
ilcattivo13 - 29 Maj 2012, 19:37
Bliskie spotkanie manaciego stopnia
Kai - 29 Maj 2012, 20:27
Słodziak!
|
|
|