Zadomowienie - powitania na forum - O forum
gorat - 31 Sierpnia 2012, 11:17
Chyba nie do końca skutecznie... przesuwać góra/dół da się w ramach kategorii, zmienić kategorię trzeba przez edycję. W ten sam sposób można wsadzić do innego forum, tworząc drzewka - z listy rozwijanej wybrać nie kategorię, a docelowe forum.
Gryzie mnie "Planeta wygnania" - dwa tematy na krzyż, a zajmuje miejsce na liście for. W "Głosie Pana" też jest miejsce na takie sprawy.
Agi - 31 Sierpnia 2012, 11:22
gorat napisał/a | Chyba nie do końca skutecznie... przesuwać góra/dół da się w ramach kategorii, zmienić kategorię trzeba przez edycję. |
To popraw, proszę.
gorat napisał/a | Gryzie mnie Planeta wygnania - dwa tematy na krzyż, a zajmuje miejsce na liście for. W Głosie Pana też jest miejsce na takie sprawy |
Może być w "Głosie Pana", może być oddzielnie. Jeśli to nie robi różnicy w funkcjonowaniu forum? A może ściągnąć zupełnie na koniec listy?
gorat - 31 Sierpnia 2012, 11:37
Jeśli zmienić nazwę na "Głos Pana + Regulamin Forum", to czytelnie widać, że tutaj można szukać wyroków
Zaznaczę, że moją intencją jest zastosowanie (wreszcie!) starej obserwacji z własnych wizyt na innych forach: sprawdzam nie tylko, jakie działy są dostępne i z jaką zawartością, ale też kiedy były ostatnie posty w danym forum. Najlepszą sytuacją jest kolumna "Wczoraj/Dzisiaj", gdyż pokazuje, że forum żyje - nieważne, czy intensywnie, ale nie ma poczucia, że własny głos "wpadnie" w ciszę. Takie kfiatki jak "6 maja 2012", "27 maja 2012" czy wręcz "8 lipca 2011" (!) mogą odstraszać. Inną kwestią jest zawartość for (jeden temat na wierzchu międlony na okrągło, a reszta od dawna leży odłogiem...), ale grunt, by wywrzeć dobre pierwsze wrażenie
Rafał - 10 Września 2012, 13:27
7 października, w 7 dzień tygodnia mamy 7 rocznicę uruchomienia forum. Trzeba by przynajmniej forumowo się zebrać i wypić za to co było, i za to co będzie, i za tych co odeszli (oby tylko Olaf) i za tych co jeszcze przyjdą.
Robimy coś?
dalambert - 10 Września 2012, 13:29
Rafał, w wigilię tegoż projektujemy SKOFę - ustalenia w tolu
Rafał - 10 Września 2012, 13:32
O, to muszę odignorować sobie temat SKOFOwy, mykam tam lurkać
Edit: aaa, to tam gdzie się kłócą, a potem całe wakacje milczą?
dalambert - 10 Września 2012, 13:51
Rafał, trochę tak / były drobne nieporozumienia, co do miejsca/ ale idzie ku lepszemu
merula - 10 Września 2012, 16:28
Rafał, bo to jak w dobrym związku, sa kłótnie, i jest fajne godzenie się. a wtedy sie raczej nie gada
nimfa bagienna - 10 Września 2012, 16:58
Rafał napisał/a | 7 października, w 7 dzień tygodnia mamy 7 rocznicę uruchomienia forum. Trzeba by przynajmniej forumowo się zebrać i wypić za to co było, i za to co będzie, i za tych co odeszli (oby tylko Olaf) i za tych co jeszcze przyjdą.
Robimy coś? |
Ogromnie mi miło, że chcecie wszyscy świętować moje urodziny. Jednakowoż pod moją nieobecność, gdyż ponieważ albowiem będę w tym czasie w Izraelu.
Ale bawcie się dobrze i zostawcie mi jakąś flaszkę.
IMHO-tep - 8 Listopada 2012, 09:34
Z ciekawości zajrzałem do statystyk forum. IMHO mamy tam ze 30 zarejestrowanych w ostatnich dniach botów. Ktoś to kontroluje?
Agi - 8 Listopada 2012, 09:51
IMHO-tep, owszem. Administratorzy kontrolują.
IMHO-tep - 8 Listopada 2012, 11:34
Zauważyłem, informuję, na forum NF boty w pewnym momencie poszalały trochę.
Agi - 8 Listopada 2012, 11:35
Dziękuję.
ketyow - 3 Grudnia 2012, 22:16
Ostatnio nieczęsto bywałem i tak teraz mnie coś zaskoczyło - co to są Podziemniaki?
dalambert - 4 Grudnia 2012, 00:36
ketyow, sądzę, ze to malownicze okreslenie Fidela na posty zamieszczane w "Political fiction".
Agi - 4 Grudnia 2012, 02:48
dalambert, malownicze i owszem, ale wcale nie Fidela, tylko Ziemniaka.
dalambert - 4 Grudnia 2012, 10:41
Agi, tyż piknie
baranek - 4 Grudnia 2012, 10:48
Jak wybierali moda tego działu, to Ziemniak wyciągnął najkrótszą zapałkę.
fealoce - 12 Grudnia 2012, 10:01
Nie da się dodać konkretnego użytkownika do listy ignorowanych, prawda?
Witchma - 12 Grudnia 2012, 10:12
fealoce, nie. Musisz sobie wyrobić nawyk omijania jego postów wzrokiem
fealoce - 12 Grudnia 2012, 10:18
Szkoda...
Kruk Siwy - 12 Grudnia 2012, 10:19
Ech ta młodzież, wszystko musi za nich automat załatwiać...
mesiash - 12 Grudnia 2012, 10:45
Witchma, a czy ostatnio ktoś nie wrzucał skryptu, który pozwalał omijać posty konkretnych osób?
Witchma - 12 Grudnia 2012, 10:47
mesiash, owszem, ale nie mam pojęcia, czy działa i czy można za jego pomocą omijać dowolne osoby, czy tylko jedną konkretną.
nureczka - 12 Grudnia 2012, 10:57
fealoce, kiedyś powstał "chowacz fidela". Pewnie dałoby sie fidela zmienić na innego użytkownika.
Kruk Siwy - 12 Grudnia 2012, 10:59
Chyba, że o Fidelita tu chodzi.
fealoce - 12 Grudnia 2012, 11:04
Nie, nie o Fidela
A skrypt faktycznie działa- po kilku minutach zabawy z grease monkey mam to, o co mi chodziło.
Fidel-F2 - 12 Grudnia 2012, 13:27
I tradycyjnie, dzięki Fidelowi, świat poszedł kroczek na przód.
fealoce - 12 Grudnia 2012, 13:38
Fidel, no ba
miło Cię znów widzieć.
ihan - 14 Grudnia 2012, 19:18
Komentarz do decyzji dzejesa dopiero teraz, bo musiałam przemyśleć. Cóż, jak widać wraca nowe. Moje zdanie się nie zmieniło. Nie wiem dlaczego ktoś zdecydował się nie moderować wątku JEDNEJ osoby (a nie jest to forum poświęcone tej osobie, zwłaszcza, że jak rozumiem Pilipiuk na swoją stronę, gdzie może sobie być nawet Bogiem) i jakie były lub nie były podteksty lub zyski/straty takiej decyzji i co przehandlowano. Nie dziwi mnie, że „bohater” wyjątkowe traktowanie przyjął jako coś normalnego. Zdziwiłoby mnie, gdyby zaprotestował, przyjmując odpowiedzialność za słowa na tym samym poziomie jak reszta użytkowników. Rozumiem, że może rajcować obserwowanie krawatek innych przy ciepłym kominku z kieliszkiem wina, gdy można się schować za plecami dobrych wujków, którzy skrzywdzić nie dadzą, a i po pleckach poklepią. Forum wybrało sobie świętą krowę, suwerenna decyzja kierownictwa. Czy była to dobra decyzja, czas pokaże. Na razie, jak wyżej, decyzja i jej przyjęcie przez zainteresowanego najwięcej mówi o świętej krowie.
|
|
|