Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Promocje
ketyow - 10 Czerwca 2013, 18:47
Tak jak mówiłem... Dodatkowej książki nie dostałem.
Witchma - 10 Czerwca 2013, 19:54
ketyow, pewnie uda się to wyprostować mailowo
A póki co już ponad 200 sprzedanych pakietów, mocne otwarcie.
ketyow - 10 Czerwca 2013, 20:13
No, sprostowane. Niby system nalicza średnią przed kliknięciem w dotpay, ale odświeżałem stronę celowo już PO kliknięciu i średnia jeszcze nadal była poniżej mojej, więc system musiał zdrowo zamulić - tak czy siak, Twardocha też mam.
Witchma - 14 Czerwca 2013, 15:10
Bookrage dorzucił "Czerwonego błazna" Aleksanda Błażejowskiego, a po przekroczeniu 2000 sprzedanych pakietów mają się pojawić opowiadania "Sherlock Holmes. Apokryfy".
Warto też zwrócić uwagę na Wakacyjną listę osobistą w Publio.
Słowik - 15 Czerwca 2013, 20:11
Hmm, i teraz żeby ją mieć muszę jeszcze raz kupić wszystko?
Witchma - 15 Czerwca 2013, 20:15
Słowik, no bez przesady Wystarczy, że wejdziesz na stronę, z której pobierałeś poprzednie pliki i tam już na Ciebie czeka.
Słowik - 15 Czerwca 2013, 21:32
Spryciarze
Matrim - 16 Czerwca 2013, 20:24
Witchma napisał/a | Warto też zwrócić uwagę na Wakacyjną listę osobistą w Publio. |
I na tej liście dziś dostępna, polecana niedawno, "Księga wszystkich dokonań Sherlocka Holmesa", za dychę.
ketyow - 16 Czerwca 2013, 21:04
Matrim, dzięki, dzięki, dzięki!
Edit: Za systemy płatności internetowej, ktoś powinien wisieć za jaja. Kasę z konta mi zdjęło, po czym 503, nie dostałem nawet potwierdzenia dokonania zamówienia z publio.
joe_cool - 16 Czerwca 2013, 21:35
ketyow, oni ostatnio coś mają z tym 503, ale jak odświeżysz, to wszystko działa. Miałam tak wczoraj i dzisiaj, obie książki są na półce.
ketyow - 17 Czerwca 2013, 09:50
joe_cool, u mnie odświeżenie nie działało, ale po pół godziny przyszło potwierdzenie na maila. Jest kawał tomiszcza, dwa razy "grubsze" niż Peanatema.
ketyow - 17 Czerwca 2013, 10:19
W Nexto dziś za darmo Gwiezdny pył Gaimana i Kamienna Ćma Matuszka.
http://swiatczytnikow.pl/...i-kamienna-cma/
hrabek - 17 Czerwca 2013, 11:15
No i waga pliku - 6,8 MB, niespotykane raczej przy książkach.
Ja to samo miałem - zapłaciłem za Sherlocka, a wracając do serwisu coś się sypało. Wydaje mi się, że na styku epay-publio coś się wysypało, ale grunt, że poszło jak trzeba i książkę można było ściągnąć.
ketyow - 17 Czerwca 2013, 11:48
6,8 niespotykane? Ostatnio kupiłem Korzenie niebios - 7,5 MB. Nie wiem dlaczego, ale książki kupowane ważą znacznie więcej niż te z gryzonia. Może okładka jest w (za) wysokiej rozdzielczości. W Korzeniach Niebios dorzucili dodatkową czcionkę (i to działa - ebook korzysta z czcionki wydawcy, a nie Kindlowej!), ale to też tylko trochę miejsca może zająć. Po konwersji Calibre waga książki spadła do ok. 2 MB (możliwe też, że to mobi to kilka scalonych mobi, dostosowanych do różnych czytników), zniknęła też czcionka wydawcy.
Akurat odnośnie tej czcionki, to zawalili sprawę z tym, że odstępy między wierszami są bardzo duże, więc ja wolę wersję po "kalibrowaniu", ze zwykłą czcionką, ale mam nadzieję, że więcej wydawnictw pójdzie w tym kierunku i wkrótce będziemy mieli możliwość czytania w różnym kroju, co zbliży jeszcze bardziej ebooki do papieru.
Swoją drogą - skoro się da, to czemu jeszcze Calibre nie ma opcji wstawienia w ebooka własnej czcionki? A może ma?
joe_cool - 18 Czerwca 2013, 15:41
Mam do odstąpienia 3 kody na Woblinka, ważne do 20 czerwca, zainteresowanych zapraszam na priv.
Witchma - 21 Czerwca 2013, 16:45
Promocja -50% na ebooki Powergraphu na stronie cdp.pl.
Adon - 21 Czerwca 2013, 16:54
Pytałem cdp.pl co to za nonsens, że ebooków nie mogę u nich kupić, bo wyskakuje wiadomość, że "gier spoza Polski nikt kupuje". Ich odpowiedź na to:
Cytat | Ograniczenie dostępności oferty serwisu (gry oraz książki) wyłącznie do Polski jest świadomą decyzją. Zakup produktu i jego pobranie może być możliwe tylko z adresu IP przypisanego do Polski. Rozumiemy, że dla części potencjalnych użytkowników decyzja taka może być trudna do przyjęcia, w stosunkach z wydawcami pozwala to jednak negocjować niższe ceny, a zaoferowanie niskich cen jest jednym z naszych głównych celów. W najbliższym czasie ograniczenie niestety nie zostanie zniesione. |
Rozumiem co do gier, niech będzie (i tak kupuję w UK i w większości przypadków taniej (!)), ale jaki to ma sens dla książek w języku polskim?
Cóż, kolejny argument za piractwem (albo kombinowaniem z np. proxy, ale bądźmy szczerzy, jak się nie da kupić, a da się ściągnąć pirata, komu będzie się chciało kombinować, żeby móc książkę nabyć legalnie?).
May - 21 Czerwca 2013, 23:42
Kurcze, juz sie ucieszylam, ze Wegnera wreszcie bede mogla przeczytac, a tu wtopa! Akurat piratowac nie chce, bo mam poczucie, ze nalezy wspierac autorow i juz, dlaczego glupie cdp.pl mi to uniemozliwia? Jakos inne polskie ksiegarnie ebookowe nie maja problemu z zagranicznymi klientami
Witchma - 21 Czerwca 2013, 23:46
May, Wegnera możesz też kupić na przykład tutaj i tutaj Ceny nie aż tak promocyjne, ale nie najgorsze. Nie wiem, jak to jest z zakupami spoza Polski.
May - 21 Czerwca 2013, 23:57
Witchma, oba linki maja ceny 2x wyzsze niz to smieszne cdp.pl. Co prawda i tak 50% mniej niz papier, ale wiesz, ja mam szkockich przodkow
I tak dziekuje, bede obserwowac
Agi - 22 Czerwca 2013, 22:50
May, dzięki za namiar. Kupiłam drugi tom Przedksiężycowych i trzy tomy Gamedeca, a na dokładkę Koralinę. Pięć książek za niespełna 60 zł.
May - 23 Czerwca 2013, 17:33
Ostatni dzien kryminalnej edycji na http://bookrage.org/
Skorzystalam, czekam na nastepna
ketyow - 23 Czerwca 2013, 21:19
Jakby ktoś kiedyś trafił na promocję Dallas '63 Kinga (ebooka) to rzućcie linkiem, bo drogo jak cholera chodzi.
Witchma - 23 Czerwca 2013, 21:22
ketyow, a do ilu chcesz kupić?
ketyow - 23 Czerwca 2013, 21:31
Najlepiej do 20 zł, ale jakby było za 25 to może bym się skusił. Na woblinku z kodem jest za trzy dychy, ale mnie to jeszcze nie motywuje. Trzeba ich uczyć, że za drogo być nie może
May - 24 Czerwca 2013, 22:25
Po angielsku interesuje? Jedyne £4.99 (to chyba jakies 25 zlotych)
http://www.kobobooks.com/...MYheApZ-jcA&r=1
hrabek - 25 Czerwca 2013, 07:47
Dziś na Publio wszystkie ebooki wydawnictwa Prószyński przecenione o 50%.
Witchma - 25 Czerwca 2013, 08:09
ketyow, mówisz i masz
ketyow - 25 Czerwca 2013, 08:10
hrabek, no i mam swoje Dallas '63, wykrakałem
Edit: Witchma - no właśnie
Witchma - 25 Czerwca 2013, 08:43
Nadejszła i ta wiekopomna chwila, że można nabyć Władcę Pierścieni
|
|
|