Spodenki - Szorty
Martva - 27 Maj 2010, 19:28
Matrim, a należy napisać czego ciąg dalszy nastąpił w podtemacie, czy autorzy powinni liczyć na erudycję i oczytanie czytaczy?
baranek - 27 Maj 2010, 19:44
Martva napisał/a | czy autorzy powinni liczyć na erudycję i oczytanie czytaczy? |
możesz się paskudnie rozczarować. przynajmniej, jeśli chodzi o mnie.
Martva - 27 Maj 2010, 19:48
No ja bym postulowała właśnie podtematy, mogłyby być ukryte w spojlerach ewentualnie, żeby wiedzieć już po przeczytaniu. Tak sobie gdybam, chyba trzy razy nawiązywałam do czegoś i w dwóch przypadkach bywał problem.
A ogólnie, temat mi sie coraz bardziej podoba
hijo - 27 Maj 2010, 19:55
no teraz mam trochę wolnego czasu to może mi się coś uda nagryzmolić
shenra - 27 Maj 2010, 20:43
Martva napisał/a | czy autorzy powinni liczyć na erudycję i oczytanie czytaczy? | Oj popłakałam się ze śmiechu
Martva napisał/a | Tak sobie gdybam, chyba trzy razy nawiązywałam do czegoś i w dwóch przypadkach bywał problem. | Ty wisz co ja o tym myślę
Gollumy nie chojrakować, tylko pisać szorty. Nasza ingeligencka pierś, przytuli was tak, że długo to zapamiętacie
Matrim - 27 Maj 2010, 20:53
wenlo91 napisał/a | wiara w siebie to podstawa |
Pokora, wenlo91, pokora Only the penitent man will pass, nawiązując do klasyka
Martva, nie wiem czy to całego konkursu nie zabije
Niech się chętni wypowiedzą
shenra napisał/a | ingeligencka pierś |
Hm
Martva - 27 Maj 2010, 20:57
Matrim napisał/a | Martva, nie wiem czy to całego konkursu nie zabije |
No dlatego wspomniałam o funkcji 'spoiler'. Tak nienachalnie, ale żeby nie było wątpliwości. Bo no, nie żebym w ludzi nie wierzyła, ale nie każdy wszystko czytał, ja sama pewnie będę mieć problem z rozpoznaniem sporej części (nie oglądałam chyba 6 na 10 dowolnie wybranych bardzo klasyczno-kanonicznych filmów), i wiecie, no
shenra - 27 Maj 2010, 21:52
Matrim, no szto?
xan4 - 27 Maj 2010, 22:10
Jak dla mnie to szortopisarze powinni liczyć na oczytanie czytaczy, co może być niejakim utrudnieniem dla nich
Temat mi się spodobał , jak sobie pooglądałem moje szorty, to okazało się, że dwa szorty na temat już wcześniej popełniłem W Lemoniadzie i Epilog w nawiązaniu do MK.
W związku z tym, że trzech razy sztuka, to rozglądam się za ciekawą lekturą, może się wreszcie przełamię
Matrim - 27 Maj 2010, 22:24
Martva napisał/a | nie oglądałam chyba 6 na 10 dowolnie wybranych bardzo klasyczno-kanonicznych filmów |
Sprawdzaj Top ten z IMDb:
1. The Shawshank Redemption (1994)
2. The Godfather (1972)
3. The Godfather: Part II (1974)
4. Il buono, il brutto, il cattivo. (1966)
5. Pulp Fiction (1994)
6. Schindler's List (1993)
7. 12 Angry Men (1957)
8. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
9. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
10. The Dark Knight (2008)
Pomyślę nad tym, ale dziś nie jestem w stanie. Z jednej strony rozumiem, bo po to autor mruga okiem, żeby czytacz się zorientował, ale z drugiej podzielam zdanie xana, że nie można wszystkiego wywalić na tacy. A nawet spoilery są kuszące. Zawsze zdają się szeptać "kliknij mnie" No i jest dylemat: czy pisać ciąg dalszy historii, którą wszyscy znają i kochają, czy iść ambitnie i ponieść porażkę niezrozumienia?
Poczekajmy kilka dni, może się coś wykształci.
shenra, a nic już nic
Edit: A właśnie - hijo, xan4 - czekam na teksty
Chal-Chenet - 27 Maj 2010, 22:27
Radośnie zaofftopuję.
Ja widziałem osiem.
Martva - 27 Maj 2010, 22:35
Matrim napisał/a | Sprawdzaj |
Ekhm, 3-3,5/10. To 0,5, bo kiedyś leciało w autokarze jak jechałam na wycieczkę szkolną, ale przespałam. Dwa kolejne obejrzę jak będę mieć okazję.
Matrim napisał/a | A nawet spoilery są kuszące. Zawsze zdają się szeptać kliknij mnie |
No to przecież sie je klika jak się nie ma pewności, a jak się ma, to kliknięcie niczego nie zepsuje.
Matrim napisał/a | No i jest dylemat: czy pisać ciąg dalszy historii, którą wszyscy znają i kochają, czy iść ambitnie i ponieść porażkę niezrozumienia? |
No właśnie, zwłaszcza że parę razy mi się wydawało że przecież wszyscy wiedzą, wszyscy znają, a tu zonk. Mimo że klasyka i w ogóle.
Fidel-F2 - 27 Maj 2010, 22:40
9
xan4 - 27 Maj 2010, 22:50
Jako i Fidel, 9
edit: Matrim, to co my mamy w końcu pisać, bo już się pogubiłem
Czego ciąg dalszy? Tematów rzuconych przez Ciebie, klasyki, rzeczy ogólnie znanych i nieznanych, których ciąg dalszy chcą napisać szortopiścy?
Matrim - 27 Maj 2010, 22:57
xan4, zacytuję odpowiedź swoją udzieloną szortopiścy:
Cytat | Czegokolwiek ciąg dalszy Jakiejkolwiek historii wcześniej opowiedzianej, napisanej lub pokazanej. Wyśpiewanej też. Wyrecytowanej, a nawet po puchatkowemu wymruczanej |
Ziemniak - 27 Maj 2010, 22:58
9
shenra - 27 Maj 2010, 23:03
Tyż 9.
Agi - 27 Maj 2010, 23:18
Znam 10/10, ale nie będę się wygłupiać.
shenra - 27 Maj 2010, 23:19
Agi, Bezcenne
merula - 27 Maj 2010, 23:22
na pewno 6.5
Agi - 27 Maj 2010, 23:26
shenra, moja jedyna próba "literacka" skończyła się uzyskaniem jednego głosu, powtórki moje ego by nie wytrzymało.
shenra - 27 Maj 2010, 23:30
Agi, nie przejmuj się. Moje to chodzi naokoło Ale co tam chomik cthulhu rulez bez względu na jakość ego
baranek - 28 Maj 2010, 07:13
9 na 10. nieźle w sumie. i tylko sobie pomyślałem patrząc na pozycję 10 - jak szybko cóś może stać się klasyczno-kanoniczne. i przypomniała mi się wypowiedź jednej pani dziennikarki: 'reżyser X kręci właśnie nowy kultowy film'.
Matrim - 28 Maj 2010, 10:16
baranek napisał/a | jak szybko cóś może stać się klasyczno-kanoniczne |
Ale to nie jest wycinek listy klasycznych pozycji, tylko pierwsze miejsca z rankingu IMDb, czyli w sumie tylko taki ranking popularności raczej.
A tutaj już lista wygląda trochę inaczej.
Ale, ale. Pisać szorty, tworzyć dalsze wydarzenia z czego wam się podoba, a nie tu o filmach gadać
Ozzborn - 28 Maj 2010, 18:51
to ja dołączam do grona kinematołków - 5/10
na tej zalinkowanej jeszcze gorzej
2/10
3/15 i 3/20
4/25 dalej boje się sprawdzać...
Martva - 28 Maj 2010, 18:54
Ozzborn, piszesz szorta, spamerze?
Ozzborn - 28 Maj 2010, 18:57
nic z tego sesje mam ;] zresztą nie tylko nie piszę ale i nie czytam już od ładnych paru edycji...
Ellaine - 28 Maj 2010, 19:44
Gdyby nie sesja może bym spróbowała, aczkolwiek pewnie i tak nic by z tego nie wyszło. Pamiętam, że coś oglądałam, coś czytałam, ale zwykle nie pamiętam, jak się to to skończyło. ;)
Agi napisał/a | shenra, moja jedyna próba literacka skończyła się uzyskaniem jednego głosu, powtórki moje ego by nie wytrzymało. |
Iii tam, Agi! Na innym forum często w ogóle nie dostawałam głosów, bo można było głosować tylko na jeden tekst. Wychodziło zwykle na to, że moje było w porządku, ale zawsze byli lepsi :)
Matrim - 28 Maj 2010, 21:46
Nie zasłaniajcie się sesją, przecież i tak wiadomo, że znajdziecie tysiąc wymówek, żeby się nie uczyć
wenlo91 - 28 Maj 2010, 22:16
Cóż- Żółtodziób, czyli ja, popełnić szorta zapewne spróbuje. Tylko, że nie wiem czy w nawiązaniu dfo czegoś znanego, czy tak bardziej... po swojemu(cokolwiek to znaczy ). Najwyżej będzie, że nie do końca trafiłem w oczekiwania czytaczy
|
|
|