To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2025.08.23)

Studnia - 25 Stycznia 2009, 14:38

Przetestowałem ją wczoraj, jedyny mankament tego miejsca, to schody, które po kilku piwach mogą sprawić pewne problemy (szczególnie gdy spotkanie jest na poziomie -2, a toaleta na +1). Plusem jest to że piwo można brać w dzbanach (i czego nie ma w menu wprowadzili 5 litrowe). No i można wziąć pod uwage fakt że do Emeralda to trza tylko przez ulice przejść...
To miejsce podaje po prostu jako alternatyw, gdyby Paradox był niedostępny.

Adanedhel - 25 Stycznia 2009, 14:40

Jutro powiem, co i jak. Jeśli nie Paradox, to 20 możemy przetestować.
Witchma - 25 Stycznia 2009, 14:49

Wygląda w porządku, a nie wierzę, żeby schody mogły być jakąkolwiek przeszkodą :)
Studnia - 25 Stycznia 2009, 15:26

Witchma napisał/a
a nie wierzę, żeby schody mogły być jakąkolwiek przeszkodą

Zależy ile się wypije...

Witchma - 25 Stycznia 2009, 15:37

Studnia, czymże jest "ile się wypije" dla skofowiczów ;)
Adanedhel - 25 Stycznia 2009, 16:26

Witchma, znaczy masz szczwany plan, żeby złamać nogę na tych schodach, po czym dla dobra Skofy wyciągnąć od właścicieli darmowe piwo dla wszystkich do końca wieczoru? ;)
Witchma - 25 Stycznia 2009, 16:27

Adanedhel napisał/a
żeby złamać nogę

Masz mnie, nie ustaliłam jeszcze tylko czyją...

Adanedhel - 25 Stycznia 2009, 16:28

Aha, znaczy nie swoją. A już myślałem, że jesteś taką altruistką... :roll:
W takim razie dochodzi drugi element. Zepchnięcie kogoś ze schodów. Musisz to zrobić bardzo dyskretnie.

Witchma - 25 Stycznia 2009, 16:35

Adi, wiesz, wystarczy, że stanę sobie opodal schodów i poczekam, aż jakiś menczyzna, który wzroku nie będzie mógł ode mnie oderwać zagapi się i sam spadnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mBiko - 25 Stycznia 2009, 17:27

Miejsce wygląda interesująco, a i dotrzeć z Centralnego łatwiej.
Adanedhel - 25 Stycznia 2009, 18:09

To może po prostu od razu tam pójdę i zarezerwuję na próbę?
mBiko - 25 Stycznia 2009, 18:17

Widzisz, czasami mówisz z sensem ;P: .
Studnia - 25 Stycznia 2009, 18:28

Witchma napisał/a
nie ustaliłam jeszcze tylko czyją...

To ja tradycyjnie zgłoszę gorima, on i tak albo robi za broń ostateczną w odwiecznej wojnie polsko - kanadyjskiej, jest przerabiany na skwarki lub inne kebaby... Więc czym dla niego jest złamanie nogi. Jeszcze mając w perspektywie darmowe piwo... :mrgreen:

Adanedhel - 25 Stycznia 2009, 18:32

mBiko, dziś mam kontakt z rzeczywistością, słaby bo słaby, ale jednak ;)
Lynx - 25 Stycznia 2009, 20:37

No dobra, tylko z jaką datą Studnia, masz zamiar rezerwować? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Studnia - 25 Stycznia 2009, 21:09

To jest do uzgodnienia gremialnego, ja tam nie będę podejmował decyzji za ogół.
rysiull - 25 Stycznia 2009, 22:43

ja się podpisuję pod tym miejscem a swoją drogą w Paradoxie też schody są a do tego te w toalecie są zabójcze ! Kto się ich tam spodziewa ? Z resztą jak wypijemy więcej znajdzie się i winda ...
Owca.von.Kozic - 26 Stycznia 2009, 00:12

Od razu zamelduję że między 6 a 14tym i 20 a 22gim lutego nie będę mógł się stawić...

edit: moim zdaniem Wieżyca nie jest jakimś szczególnym miejscem, zwłaszcza w sezonie (teoretycznie) zimowym. Latem, i owszem, można sobie popić na tarasie, pod chmurką, ale zimą jakoś nie przepadam. No i sala na dole jest obszerna o tyle, o ile się ją odpowiednio szybko obejmie we władanie :wink:

Za to sąsiedztwo Emeralda... to jest argument!! :mrgreen:

Studnia - 26 Stycznia 2009, 01:12

Owca.von.Kozic, uwierz mi że gdy zjawimy się tam gremialnie, jak to zwykle ma miejsce, to obejmiemy każdą sale we władanie.

We are SKOFA. Resistance is futile, you will be asimilated... :twisted:

Adanedhel - 26 Stycznia 2009, 10:08

Studnia, to co, Ty chcesz rezerwować? Bo już planowałem wybycie do Wieżycy ;)
dalambert - 26 Stycznia 2009, 10:22

Adanedhel, spoko, spenetruj uwaznie warunki /lokalowe, topograficzne, CENOWE, i całą reszte/ to pomyślimy i zdecydujemy, było nie było tradycja tyż się liczy! A a'propos tradycji nie wpadł byś w czwartek do Paradoxu ?
Kasiek - 26 Stycznia 2009, 10:28

Hmmm, Kasiek melduje chęć przybycia do Stolycy w czasie ferii studenckich. To znaczy między 1 a 16 lutego. Przybywał głównie ze względów uczelnianych (posiedzieć nad rękopisami muszę), ale chętnie Was zobaczę :) Jakby coś to dawajcie znać, kiedy mam być. Na 100% będę w dniach środa-czwartek-piątek-sobota, więc no... Jakby ktoś miał ochotę czy coś to ja bardzo chętnie
Gwynhwar - 26 Stycznia 2009, 10:30

Studnia napisał/a
jedyny mankament tego miejsca, to schody, które po kilku piwach mogą sprawić pewne problemy

o.o

Adanedhel - 26 Stycznia 2009, 10:33

dalambert, więc za jakąś godzinę, jak się pozbieram w szkole, ruszam na zwiad. Jak mi się knajpa spodoba może od razu zarezerwuję. Jak nie - ruszam do PX-u.
W czwartek może być. O ile nie padnę ze zmęczenia z powodu egzaminów lub nie wyruszę na koncert Votum (chyba tak, chyba w czwartek grają). Jeśli to mi się nie przytrafi, to tak, będę :)

Kasiek, można zorganizować nie-do-końca-skofowe spotkanie ;) Tylko powiedz, kiedy by Ci odpowiadało najbardziej. Weekend? Czy wolisz spotkania czwartkowe? :)

Gwyn, tak, wiem, boisz się schodów. Dlatego wybiorę możliwie najdalsze miejsce w knajpie :twisted:

Studnia - 26 Stycznia 2009, 10:36

Adi, skoro planowałeś, to ja się już w plany nie wcinam, bo mi to w tym tygodniu raczej ciężko wygospodarować trochę czasu. A poza tym przyda się jeszcze jedno niezależne spojrzenie na to miejsce.

Gwynhwar, weźmiemy bandaż, coś na ból i ustawimy w komórkach pogotowie na szybkie wybieranie :wink:

Adanedhel - 26 Stycznia 2009, 10:37

Studnia, tak przy okazji - Gwynhwar może być rozwiązaniem kwestii Witchmy i darmowego piwa ;P:
Studnia - 26 Stycznia 2009, 10:38

Adanedhel napisał/a
Gwynhwar może być rozwiązaniem kwestii Witchmy i darmowego piwa

;P:

Kasiek - 26 Stycznia 2009, 10:42

Adanedhel napisał/a
Kasiek, można zorganizować nie-do-końca-skofowe spotkanie ;) Tylko powiedz, kiedy by Ci odpowiadało najbardziej. Weekend? Czy wolisz spotkania czwartkowe? :)

No no, jak nie trafię w SFOFĘ to może ktoś miałby ochotę tak poza. Wracać będę pewnie w sobotę, albo niedzielę, zobaczymy, ale sobota bardziej prawdopodobna. Dlatego najbardziej by mi chyba odpowiadał piątek wieczorem (czwartek do 19 to ja w Muzeum Literatury będę siedzieć, a w piątek o 15 zamykają ;P).

Adanedhel - 26 Stycznia 2009, 10:44

Znaczy sobota 7. lub 14. (o ile w walentynki znajdzie się gdzieś miejsce) tak? Albo obie ;P:
Ewentualnie proponowałbym piątek 13 :D

Witchma - 26 Stycznia 2009, 10:45

Adanedhel napisał/a
Studnia, tak przy okazji - Gwynhwar może być rozwiązaniem kwestii Witchmy i darmowego piwa ;P:

:lol:

Gwyn, nie martw się, fobie są po to, żeby je leczyć :D (za wyjątkiem arachnofobii, of course)

Partner forum