To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.

nureczka - 22 Stycznia 2012, 16:42

A wczoraj wieczorem nie działał "Pudelek". Był tylko komunikat, że informatycy pracują nad usunięciem awarii. Ciekawe :mrgreen:
Alatar - 22 Stycznia 2012, 16:48

Ja to bym chciał zobaczyć jak największe serwisy internetowe, portale itp. solidarnie poszły przykładem angielskojęzycznej Wikipedii i nie działały przez jeden dzień (co można powtórzyć i przedłużyć w razie braku skutku) - np. wszystkie Wikipedie, YouTuby, Onety, Yahoo, Facebooki... Tak by ich brak stał się odczuwalny dla sporej liczby ludzi. Ale abstrahując od kwestii chęci poparcia przez te serwisy protestu, koszty finansowe takiego przestoju przemówiłyby do nich bardziej.
ilcattivo13 - 22 Stycznia 2012, 19:02

no przeca Onetu w nocy też nie było :) Karzące ramię anonimowej sprawiedliwości jest najwyraźniej ślepe ;P: Ale jakiś tam poziom kultury jednak ma, bo przeprosiło za spudłowanie ;P:
Ziemniak - 22 Stycznia 2012, 19:04

Hijack!
ilcattivo13 - 22 Stycznia 2012, 19:15

Stare. Ale fajne, bo Jacka gra jeden z moich idoli - Leon Schuster :D
czterdziescidwa - 22 Stycznia 2012, 21:28

ilcattivo13 napisał/a
czterdziescidwa - :roll: tutaj

(...)

Zwłaszcza, że to oznacza mniejszy burdel w przepisach wyborczych, dzięki czemu ludzie mogliby wreszcie zrozumieć, jak głosują, czterdziescidwa :wink:

ilcattivo13 bardzo długi wywód. Ja wiem jak działa przeliczanie głosów. Jak byś się cofną o kilka postów w wątku, znalazł byś fragment, do którego się przyczepiłem:

ilcattivo13 napisał/a

ale mamy taką, a nie inną ordynację wyborczą i w ogromnej większości przypadków jedynki (i w nieco mniejszej ilości dwójki) z największych ugrupowań przechodzą dalej. Nawet jeśli nie dostali ani jednego głosu.

Z Twojego wywodu nijak nie wynika przekucie ZERA głosów na mandat. Odszczekaj więc, albo podaj przykład jakiegoś cwaniaka, który dostał 0 i siedzi w sejmie.

Też uważam, że ludzie powinni wiedzieć jak głosują ilcattivo13, jeśli dzięki tej dyskusji doczytali, to ja jestem zadowolony ;)

ilcattivo13 - 22 Stycznia 2012, 23:08

no dobra - zagalopowałem się. Ale jeśli ktoś w okręgu, w którym jest ~750.000 uprawnionych do głosowania wyborców, dostaje się do sejmu z 400 głosami (przykład był podany)? Ja to uważam za wejście do sejmu z zerowym poparciem.

A wejście do sejmu z 0 głosów jest teoretycznie możliwe.

Pasi? :wink:

aniol - 24 Stycznia 2012, 12:40

bylo juz o superbohaterze? bylo? to popatrzcie
http://www.youtube.com/wa...&v=uG_5m5Qdhck#

Agi - 24 Stycznia 2012, 20:58

Dyskusja polityczna została przeniesiona do właściwego wątku.
Lis Rudy - 27 Stycznia 2012, 13:09

FBI chce szpiegować użytkowników Facebooka, Twittera i You Tube. Powstanie program do infiltracji?
No teraz to trzeba się zacząć bać :evil:
linka z dzisiejszej Gazeta.pl (ze źródłem, jak ACTA karze):
http://wiadomosci.gazeta....__Twittera.html

merula - 27 Stycznia 2012, 15:20

fascynująco ładnie to wygląda tokarki
Janusz Grzegorz - 27 Stycznia 2012, 15:52

Znalezione wczoraj wieczorem.
EDIT: Komiks Cthulhu vs Transformers (!) a zapowiadają jeszcze zombie, wampiry Wojownicze Żółwie Ninja :mrgreen:
http://io9.com/5879730/ct...thought-wed-see
So cool :D

merula - 27 Stycznia 2012, 16:06

Janusz Grzegorz, przeczytaj może regulamin uważniej. bo to co robisz z linkami jest ZUE.
Ilt - 27 Stycznia 2012, 16:13

merula napisał/a
Janusz Grzegorz, przeczytaj może regulamin uważniej. bo to co robisz z linkami jest ZUE.
Nie widzę w regulaminie nic na temat linków.
Iwan - 27 Stycznia 2012, 16:16

Ilt w tym jest

Regulamin

Ilt - 27 Stycznia 2012, 16:27

Iwan, dzięki. Okazuje się, że miałem ten temat w ignorowanych. Nie wiem czemu, musiałem kiedyś przypadkiem zaklikać.
ilcattivo13 - 27 Stycznia 2012, 19:13

Jak DT chroni hasło do swojego notebooka.

Wrzuciłem nie dla wywołania jakiejś (pseudo-politycznej) awantury, tylko jako ciekawostkę i przykład czegoś, czego nigdy-przenigdy robić nie wolno.

Login i hasło są już dostępne w sieci i pozwalają na bardzo łatwe dostosowanie programu dekryptującego dla celów włamywania się do systemu Kancelarii Premiera, gdyż struktura obu ciągów znaków jest... hmmm... pierwsze, co mi przyszło do głowy, to było określenie "debilna"... "rmuser43" i "Niebieski7" :?

Osobę, która powinna ochrony hasła dopilnować, a nie dopilnowała, wywaliłbym na zbity pysk (z naganą z wpisem do akt) - pewnie byłby to ktoś odpowiedzialny za ochronę informacyjną rządu, czyli jakaś osoba z BBNu, ABW, BORu lub ew. z kancelarii tajnej przy KP).

fealoce - 29 Stycznia 2012, 10:27

reklama Audi
aniol - 29 Stycznia 2012, 12:57

pamietacie zagadke elektryczna?
to tu jest rozwiazanie
http://www.youtube.com/wa...ayer_embedded#!

Rafał - 30 Stycznia 2012, 11:12

aniol, faktycznie, może działać. Ale po co są tam przy zasilaniu bramki NAND?
Ziemniak - 30 Stycznia 2012, 12:01

Na bramkach NAND Schottky'ego a w zasadzie inwerterach robi się bardzo prosto generatorki. :D
Rafał - 30 Stycznia 2012, 12:07

Ano to sprytne :D
fealoce - 30 Stycznia 2012, 22:34

Od marca wchodzi nowy regulamin usług googli i jak się dobrze wczytać, to wcale nie jest to zabawne... W tej sytuacji muszę poważnie przemyśleć korzystanie z picassy :roll:
Iscariote - 30 Stycznia 2012, 23:15

fealoce, w sumie tak się bronią przed tym całym Acta srakta, Nie bedzie pozwu, bo z automatu zgadzasz sie na robienie z tym co im się żywnie podoba.
Ilt - 30 Stycznia 2012, 23:50

fealoce napisał/a
Od marca wchodzi nowy regulamin usług googli i jak się dobrze wczytać, to wcale nie jest to zabawne... W tej sytuacji muszę poważnie przemyśleć korzystanie z picassy
Czy takiego fragmentu nie ma w regulaminie np. Facebooka? Bo mi się kojarzy, że jest. :) ) To raz. A dwa - podkreślony fragment oznacza tylko i wyłącznie tyle, że Gógl - dajmy na to zdjęcia - może kopiować z serwera na serwer i do cache, może zmieniać ich rozdzielczość, może pozwalać na podgląd tych zdjęć w swojej wyszukiwarce oraz prezentowanie ich osobom, które wejdą w galerię autora na Picassie... i w sumie tyle.
Dunadan - 31 Stycznia 2012, 14:18

Ilt, to sprawa dla prawników co oznacza "licencja na wykorzystywanie" czy publikowanie.
Ilt - 31 Stycznia 2012, 18:32

Dunadan napisał/a
Ilt, to sprawa dla prawników co oznacza licencja na wykorzystywanie czy publikowanie.
O czym ty panikujesz? Nie ma tam nic potencjalnie nieprzyjemnego dla autorów materiałów, nie zrzekają się swoich praw majątkowych czy coś. Pole eksploatacji materiałów jest szerokie, pokrywa wszystkie możliwości jakie przychodzą mi do głowy, ale ciągle jest fair (no i nie jest nowinką, to jest od pewnego czasu standard, który, swoją drogą, był AFAIR zachowywany przez Gógla już wcześniej).
ilcattivo13 - 31 Stycznia 2012, 18:32

Ilt - to jest, o ile dobrze pamiętam, bardzo podobna formułka do tej, której używa N-K. Pozwala ona także portalowi na sprzedaż udostępnionych przez użytkownika zdjęć, informacji, itp. innym podmiotom - w przypadku N-K były to np. zdjęcia mężczyzn sprzedawane magazynom gejowskim ;P: Zresztą to właśnie od tamtej afery N-K wprowadziło do regulaminu taki właśnie zapis.
Ilt - 31 Stycznia 2012, 19:12

ilcattivo13 napisał/a
Ilt - to jest, o ile dobrze pamiętam, bardzo podobna formułka do tej, której używa N-K. Pozwala ona także portalowi na sprzedaż udostępnionych przez użytkownika zdjęć, informacji, itp. innym podmiotom - w przypadku N-K były to np. zdjęcia mężczyzn sprzedawane magazynom gejowskim Zresztą to właśnie od tamtej afery N-K wprowadziło do regulaminu taki właśnie zapis.

Zacznijmy od końca - czy ilcattivo13 przypadkiem nie pomyliłeś możliwości z faktem? Bo ja w temacie kojarzę tylko podejrzenia, a nie zajście czynu (swoją drogą tamta formułka cytowana na wykopie pozwala na dużo więcej niż ta Góglowa). Niemniej - może się mylę. Potrafisz udowodnić to co napisałeś?
Co do podobieństwa formułki - to tak, jest podobna - pisałem, że to standard.
nk napisał/a
Użytkownik poprzez umieszczenie Danych, w szczególności wizerunku, materiałów lub wypowiedzi na Koncie własnym lub innego Użytkownika udziela NK niewyłącznej licencji na wykorzystywanie, utrwalania w pamięci komputera, zmienianie, usuwanie, uzupełnianie, wykonywanie publiczne, wyświetlanie publiczne, zwielokrotnianie i rozpowszechnianie (w szczególności w Internecie) tych Danych.

ilcattivo13 - 31 Stycznia 2012, 21:06

Ilt - nie mogę :oops: Ale podejrzewam, że to NK, do spółki z Al-Kaidą i rosyjskim KGB, usunęła wszystkie wpisy w sieci na ten temat 8)

Partner forum