To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

dareko - 16 Grudnia 2008, 12:09

dzejes napisał/a
Widzę różnicowanie w ocenie zachowania ze względu na osobę,

Coz, to zostalo w prost przyznane, chocby w scenie z policjanetm i przystankiem. Tylko czy Fidel nie ma swiadomosci, ze wiecznie skacze przed celownikiem? Chodzil do sadu proboszcza wiele razy i mu sie upieklo. Wreszcie prodoszcz nie wytrzymal i palnal mu jak ten sie do sadu zakradal. Wielkie mi co. Co sie wczesniej jablek najadl, to jego, ze ze sol w tylku szczypie... to poszczypie i przestanie. Poutyka, kumple moga sie posmiac, a nastepnym razem w sadzie bedzie sprytniejszy, choc pewnie jeszcze nie raz sola ze srutowki dostanie. Naprawde, nie dramatyzujmy.

BTW. Kruku, moze tepy jestem, ale twoich przeprosin kompletnie nie zrozumialem :D

Edit:
jewgienij napisał/a
Dareko, nie ma to jak zapach napalmu o poranku, a Ty tutaj ze zdrowym rozsądkiem wyjeżdżasz i psujesz wojnę sześciominutową

Napalm - piekna rzecz. Ale nei z modem.
Rzuc cos ciekawego u Fidela w bloku to potanczymy :twisted:

Witchma - 16 Grudnia 2008, 12:10

dzejes, hrabek, popieram pomysł zwiększenia liczby modów. Podejrzewam, że Agi jest maszyną, skoro to wszystko jakoś ogarnia.
dzejes - 16 Grudnia 2008, 12:11

Nie ciągnijmy tematu, ok? Mam swoje zdanie, to ostrzeżenie dla Fidela sprowokowało mnie jedynie do jego wyrażenia.
Kruk Siwy - 16 Grudnia 2008, 12:14

dareko, dla spokojności ogólnej gotów jestem w tyłek pocałować samego Bafometa.
A przeprosiłem forumowiczów w tym Ciebie cny dareko bo forum nie jest miejscem do prezentowania agresji. Co mi się było przydarzyło. KONIEC.

Rafał - 16 Grudnia 2008, 12:16

Nie będę się rozwodził szeroko, uważam, że Agi w pełni zasadnie i legalnie skorzystała ze swoich uprawnień, zapominacie zresztą, że tu demokracji nie ma i po pierwsze mod ma zawsze rację, a po drugie nawet jak nie ma racji to patrz punkt pierwszy.
Apeluje o zwiększenie liczby modów, dzejes, nadajesz się jak mało kto, mimo niewyparzonej gęby (a może właśnie dlatego), niech będzie jeden kontrowersyjny :wink: , bardzo chętnie widziałbym też Mirię i Godzillę.

merula - 16 Grudnia 2008, 12:34

z tego co wiem, hrabek wstępnie wyrażał akceptację wysunięcia jego kandydatury.
dareko - 16 Grudnia 2008, 12:35

Do podanych kandydatur dorzuce Ciebie Rafale :twisted: i Piecha.

Edit: O! i hrabek tez!

Kruk Siwy - 16 Grudnia 2008, 12:41

I znowu plebiscyt?
Zadecyduje NURS. Czy, kto, kiedy. Tu nie funkcjonuje demokracja.

Rafał - 16 Grudnia 2008, 12:41

A mi za co? Ja jestem tendencyjny, stronniczy i z równowagi łatwowyprowadzalny ;P:
Hrabek chce to niech ma :idea:

merula - 16 Grudnia 2008, 12:41

właśnie wpadłam na szatański pomysł. a jakby tak Adashiego zrobić modem?
w ramach świecenia przykładem może zacząłby być mniej offtopiczny czasem? :twisted:

ihan - 16 Grudnia 2008, 12:42

Ojojoj, i jeszcze żeby demokracja była to głosowanie na modów koniecznie!

Naprawdę konieczna jest większa ilość modów,? Powtarzam się: uważacie, że takie jatki na forum odchodzą, ludzie się sami wzajemnie pilnować nie mogą, państwo policyjne, bo inaczej się nie da? Litości!

jewgienij - 16 Grudnia 2008, 12:43

i Corpse Bride, żeby ją odciągnąć od chłopaka ;P:
Rafał - 16 Grudnia 2008, 12:44

ihan, zapomniałem, koniecznie Ihan na moda!!! :bravo

psst. dobrze że się tu zgłosiła, ni? :mrgreen:

Adanedhel - 16 Grudnia 2008, 12:46

Wszyscy zostańmy modami. Wolność, równość, braterstwo! I radośnie każdy każdemu wlepi na dzień dobry ostrzeżenie, o!
ihan - 16 Grudnia 2008, 12:47

Rafale, przyjacielu, same nieobyczajne słowa cisną mi się na klawiaturę. Powtórzę: wybór modów, podsyłanie kandydatur IMHO to idiotyzm, decyzja powinna należeć wyłącznie i tylko do administratora forum.
jewgienij - 16 Grudnia 2008, 12:48

Rafał napisał/a
ihan, zapomniałem, koniecznie Ihan na moda!!! :bravo

Miałbym porobione... :(

Agi - 16 Grudnia 2008, 12:48

Nie róbcie sobie jaj z pogrzebu, chciałabym powiedzieć, ale znowu się ktoś obrazi.
hrabek - 16 Grudnia 2008, 12:51

ihan: a ty uwazasz, ze jeden mod wystarczy? Bo ja uwazam, ze to malo. nie do pilnowania forumowiczow. Do wykonywania obowiazkow. Agi ma swoje zycie i mimo ze pewnie lubi, to nie zawsze ma sile, czas i ochote siedziec na forum. Scysja z Fidelem pokazala, ze moze miec slabszy dzien, jak wszyscy. Drugi mod obecny w tej sytuacji moze zareagowalby inaczej z podobnym skutkiem, ale daloby sie uniknac afery. Nie mowie, ze modow ma byc 10, ale dwie-trzy osoby stale obecne na pewno by nie zaszkodzily. Juz nie mowie o ustalaniu wspolnego stanowiska, o ktorym teraz nie ma mowy, bo nie ma z kim ustalac.
merula - 16 Grudnia 2008, 12:54

Agi, świetnie ustala stanowisko ze sobą :wink:

ale chyba rzeczywiście jeszcze ze jedna, dwie osoby by sie przydały.

Adashi - 16 Grudnia 2008, 12:55

merula napisał/a
właśnie wpadłam na szatański pomysł. a jakby tak Adashiego zrobić modem?
w ramach świecenia przykładem może zacząłby być mniej offtopiczny czasem? :twisted:

:mrgreen: uśmiałem się ;) Skoro mnie już merula wywołała do tablicy to mogę się wypowiedzieć:
Uważam, że Agi miała pełne prawo zagregować w taki sposób. Nie ma sensu tolerować nagannych zachowań wśród forumowiczów, imho. Reakcja Kruka, była jego reakcją, a nie głosem wyrażającym zdanie ogółu, więc nie wiem skąd te obiekcje. Kruk ma prawo wrzucić do killfile'a kogo chce.
Co do większej ilości modów, czemu nie? Warto by było wspomóc trochę Agi. Kandydatury kandydaturami, bo to i tak NURS zdecyduje, ale myślę, że takie osoby jak hrabek, dareko, Witchma czy Chal-Chenet nadają się do tej roli.

ihan - 16 Grudnia 2008, 12:56

Tak, uważam, że wystarczy. Ile w przeciągu dającego się objąć pamięcią czasu było scysji, które NIEPODWAŻALNIE wymagały interwencji moda? Ja osobiście nie pamiętam ani jednej.
Witchma - 16 Grudnia 2008, 12:57

Adashi, :lol: A chciałbyś dostawać ostrzeżenia za brak postępów w pracy twórczej? :lol:
Martva - 16 Grudnia 2008, 12:57

ihan napisał/a
Naprawdę konieczna jest większa ilość modów,?

Hłe hłe. Wejdźcie sobie na Zaginioną bibliotekę, adminów trzech, modów chyba z siedmiu... Tu jest o niebo fajniej.

dzejes - 16 Grudnia 2008, 13:01

Podtrzymuję zdanie o tym, że modów winno być więcej. Agi nieraz mówiła, że ma dość, hrabek wspomniał, że może mieć gorszy dzień - prawda. Dlatego kilka osób więcej byłoby na miejscu.

Co do metody wyboru metody głosowania ;) to nurs ostatnio zdaje się rzucił "to kogoś wybierzcie sami". Więc albo sam zadecyduje i wybrane osoby zadeklarują czy w ogóle chcą, albo jeśli my mamy wybierać - to głosowaniem, bo aklamacja chyba raczej nie przejdzie. I nie chodzi tu o sztrasssne kłótnie, tylko o dbanie o porządek, co dla jednej osoby na tak dużym forum jest zajęciem zapewne męczącym i stresującym. Tak mi się wydaje.

hrabek - 16 Grudnia 2008, 13:07

ihan napisał/a
Tak, uważam, że wystarczy. Ile w przeciągu dającego się objąć pamięcią czasu było scysji, które NIEPODWAŻALNIE wymagały interwencji moda? Ja osobiście nie pamiętam ani jednej.

Ale tu nie o to chodzi. Ja mowie o odciazaniu Agi, bo kiedys w koncu rzuci to w cholere i zostaniemy w ogole bez modow. Mi o to chodzi, zeby nie dochodzilo do sytuacji, ze mamy jednego moda, ktory w koncu ma tak dosc tej zabawy, ze w ogole przestaje sie pokazywac. Z Loganem, Czarnym i Haletha tak sie stalo. Mam wrazenie, ze Agi tez czasami traci zapal. Kiedys dojdzie do jakiejs krytycznej sytuacji, po ktorej stwierdzi, ze wystarczy jej stresu w zyciu i da sobie spokoj z modowaniem i forum w ogole. I co wtedy? Znowu wybierzemy jednego moda, ktory bedzie podejmowal wszystkie decyzje i bedzie siedzial od rana do wieczora na forum? I jak dlugo wytrzyma?
Jestem pod ogromnym wrazeniem opanowania Agi i chodziaz uwazam, ze wymiana zlosliwosci z Fidelem w Pregierzu byla niepotrzebna i zenujaca, to wciaz uwazam, ze robi kawal porzadnej roboty. Dlatego chcialbym, zeby znalazl sie jeszcze ktos, kto odciazylby ja w tych obowiazkach.

Agi - 16 Grudnia 2008, 13:10

dzejes napisał/a
I nie chodzi tu o sztrasssne kłótnie, tylko o dbanie o porządek, co dla jednej osoby na tak dużym forum jest zajęciem zapewne męczącym i stresującym. Tak mi się wydaje.

Dobrze Ci się wydaje, chociaż innym wydaje się, że moderator powinien być superobiektywną maszyną bez uczuć i sympatii, być na każede zawołanie, bo jak nie to od "sałat" wyzywają, za chwilę jeszcze jeszcze przeczytam "sędzia kalosz" albo coś równie miłego.

dzejes - 16 Grudnia 2008, 13:12

I ja to rozumiem. Nie chciałem Cię atakować, zapewne powinienem rozwinąć swoją pierwszą wypowiedź.
Adashi - 16 Grudnia 2008, 13:19

Agi napisał/a
od sałat wyzywają

:oops: parę razy mi się zdarzyło, ale raczej w żartach. W każdym razie przepraszam.

jewgienij - 16 Grudnia 2008, 13:25

Agi napisał/a
(...) bo jak nie to od sałat wyzywają, za chwilę jeszcze jeszcze przeczytam sędzia kalosz albo coś równie miłego.

O cholercia, mogłaś przynajmniej wykropkować :shock:

Agi - 16 Grudnia 2008, 13:30

jewgienij, mogłam, ale kropki nie oddałyby całej grozy...

Dobrze, pożartowaliśmy, a teraz serio: chętnie podzielę się wątpliwym zaszczytem i obowiązkami.
NURSie podejmij decyzję!

Partner forum