Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
gorat - 9 Maj 2006, 16:05
To ja napiszę, że podobają mi się kawałki wymienione w poprzednim moim poście (aczkolwiek ekstra nie są) i... powtarzam prośbę
lavojtek - 10 Maj 2006, 19:49
"Macarena" to latin-dance-pop natomiast "Facet to swinia" jak dla mnie zachacza o big-bit. Tak mi sie wydaje Ale pewnie sie myle
Grahf - 11 Maj 2006, 20:37
Widzę lavojtku że jesteś gatunkowym purystą .
Disharmonic Orchestra - "Expositionsprophylaxe"
Świetny Death / Grind .
Lubi ktoś porządną grindową młóckę
lavojtek - 11 Maj 2006, 20:44
Prosil to ma
Cytat | Disharmonic Orchestra - Expositionsprophylaxe |
Ciekawa sprawa bo tez akurat mam ich na "tapecie"
Robie sobie powtorke z mlodosci Filthy Christians, Extreme Noise Terror, Celtic Frost, Morbid Angel and many, many more
gorat - 11 Maj 2006, 20:51
Na początek prosimy o przykłady dobrego grindu dla nieuświadomionych
lavojtek - 11 Maj 2006, 20:55
Moj numer 1 z grincore'a to Carcass - Symphonies Of Sickness
Grahf - 11 Maj 2006, 21:02
To pewnie również znasz innych rzeźników z austriackiej sceny jak Pungent Stench, czy Visceral Evisceration (trochę inne to klimaty). Ta druga kapelka ma ciekawą okładkę do płytki "Incessant Desire For Palatable Flesh":
BTW, ostatnio katuję nową płytkę Current 93 "Black Ships Ate the Sky". Lubisz apokaliptyczny folk (Current 93, Death in June, Sol Invictus)
lavojtek - 11 Maj 2006, 21:16
Ba! Straszny Smrod to jedna z moich ulubionych kapel Najlepsza plyta to "Been Caught Buttering". Glowy, ktore sie caluja na okladce sa prawdziwe
Ale szczerze przyznam ze Visceral Evisceration nigdy nie slyszalem. Musze nadrobic.
Nowy Current 93 oczywiscie slyszalem. Jak moglem przepuscic "falseciki" Tibeta No i na "Black ships ate the sky" SPIEWA MARK ALMOND!!!
Najlepszy muzyk wsrod gejow i najlepszy gej wsrod muzykow
Grahf - 11 Maj 2006, 21:32
Ja mam dość mieszane odczucia co do ostatniej ich płyty, bo pierwszym przesłuchaniu mogę tylko powiedzieć że całość sprawia dość dziwne wrażenie. Niemniej jednak takie kawałki "Bind Your Tortoise Mouth" ("tylko" 2 minuty i 30 sekund, a wgniata w fotel jak nic co dotychczas stworzył David Tibet, kwintesencja geniuszu zaklętego w apokaliptycznym folku), czy "Then Kill Caesar" i "This Autistic Imperium Is Nihil Reich" to chyba najlepsze killery które można porównać chyba tylko do tych z opus magnum zespołu czyli "Thunder Perfect Mind". Jako całość ta płyta to jednak jak dla mnie rozczarowanie . Nie dorównuje takim przeze mnie ukochanym płytom jak: Thunder Perfect Mind, Of Ruine or Some Blazing Starre, All the Pretty Little Horses, Sleep Has His House czy Soft Black Stars. Niestety.
lavojtek - 11 Maj 2006, 22:04
Do wymienionych przez ciebie utworow dodam jeszcze tytulowy Black ships ate the sky. Bardzo mi przypomina "A silent siege" Deutch Nepal Masz racje. To nie to co np. Dogs Blood Rising, All The Pretty Little Horses (moja ulubiona) czy Halo.
In slaughter natives - Purgate my stain
mad - 12 Maj 2006, 00:13
lavojtek napisał/a | Ba! Straszny Smrod to jedna z moich ulubionych kapel Najlepsza plyta to Been Caught Buttering |
Oj tak! Stare, ale jare. Mam jeszcze kasetkę piracką z tamtych czasów (kiedy oczywiście kasetki takie były legalne).
Może to nie są rekordowe prędkości, ale jak zagrane! Poza tym wyśmienite kompozycje.
lavojtek - 12 Maj 2006, 00:27
Teraz odgrzewam At the Gates - Slaughter of the soul (dethmetalowe arcydzielo) a w kolejce czekaja Benediction - Subconscious Terror (ach ten Barney), Pestilence - Consuming impulse, Dark Tranquillity - The Gallery i Ulver - Bergtatt
Lza sie w oku kreci
mad - 12 Maj 2006, 00:38
Same cudeńka wymieniłeś! Zwłaszcza Benediction i Pestilence, chociaż płytka "Testimony..." jest oczywiście najlepsza. Pozostałe kapelki też super. A Ulver do dzisiaj rządzi w nurcie ambitnej muzy.
lavojtek - 12 Maj 2006, 00:45
Robie sobie podroz sentymentalna ku mojej uciesze i zgrozie zony
Cytat | płytka Testimony... jest oczywiście najlepsza | nawet mialem kiedys koszulke z "mrowkami"
Grahf - 13 Maj 2006, 11:38
Oprócz ww przez was klasyków, lubię też techniczny grind z USA. Jest kupa nowych świetnych zespołów takich jak: Circle of Dead Children, Cephalic Carnage, Pig Destroyer czy Agoraphobic Nosebleed.
Ciekawostaka, Agoraphobic Nosebleed wydał MCD zatytułowane "Altered States of America". W ponad dwudziestominutowej jeździe upakowali 100 utworów
Łukasz Śmigiel - 14 Maj 2006, 17:48
W dzisiejszym wydaniu Audycji TEka (program normalnie startuje w Niedzielę od g.18) spotkanie z twórczością Poego, Naila Gainmana. Porozmawiamy także o filmie Jasminum oraz opowiemy sobie coś więcej na temat historii grupy Guns And Roses. Muzycznie będzie bardzo rockowo i dość...romantycznie. Iron Maiden, Alice Cooper, Tool, Velvet REvolver i wiele więcej... Już teraz przygrywamy Toolem:-) Oby nie było awarii
RAdio http://www.zwrotnica.uni.wroc.pl/ Jeśli są jakieś sugestie co do Muzycznych Specjalnych Wydań i tego jakim zespołom je poświęcić, to dawajta
Pako - 14 Maj 2006, 18:29
Może coś o Disturbed ?
nie do końca popularny w polsce zespół, a muzycznie bardzo ciekawy No i niemuzycznie też
Łukasz Śmigiel - 14 Maj 2006, 18:40
Da się zrobić!! Tak się składa, że wczoraj widziałem ich płytki nawet z Media Markt, więc nie jest tak źle Uff, nic nam się nie wywala, nadaje się
Pako - 14 Maj 2006, 18:44
No.. w zeszłym tyg były problemy, a teraz jest ok Lubię tę audycję Macie we mnie słuchacza
A ich płytka - pewnie 10k fists Bardzo dobra, ale u mnie na drugim miejscu The Sickness lepsze jest
lavojtek - 14 Maj 2006, 20:14
Cytat | coś więcej na temat historii grupy Guns And Roses |
Bleeeee Mam alergie na G'n'R.
Cytat | Może coś o Disturbed (...) pewnie 10k fists |
Do tego dodam Belive. Chociaz straszna komercha to jednak nie znalazlem jeszcze nic lepszego do jazdy na rowerze jak te dwie plyty.
Łukasz Śmigiel - 14 Maj 2006, 21:02
Staramy się dobierać różnorodną muzę a w hall of fame zwanym MSW:-) mówimy o słynnych grupach, albo o tych, które za jakiś czas będą pewnie słynne Obiecuję Disturbed następnym razem napewno zagrają!! Dzięki za słuchanie! Przygotowujemy też specjalne wydania dotyczące np. Metallici, Ironów, czy Ozziego, sporo osób domaga się wydania MSW o grupie "Yes" Niewątpliwie tematów jest jeszcze na sporo wydań:-) Z dobrych źródeł wiem, że szykuje się też pierwsza odłona audycji o RPG, a ja pracuję nad przywróceniem czegoś o grozie, choćbby w postaci 40 minutowego kącika
Pako - 14 Maj 2006, 21:05
Cytat | lavojtek: Chociaz straszna komercha |
Ke?
Łukasz - postaram się słuchać. A o Metallice czy o Black Sabbath'cie bym z chęcią także posłuchał. Ironi i Ozzi sam w sobie mnie nie ciągną aż tak
lavojtek - 14 Maj 2006, 21:06
A GDZIE AUDYCJA O KING CRIMSON?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Iscariote - 14 Maj 2006, 22:07
AJRONI AJRONI....
elam - 14 Maj 2006, 22:10
napisz, czego slucha niemiec????
Iscariote - 14 Maj 2006, 22:17
Niemiec słucha Die Toten Hosen i Die Ärzte. Z tego co powiedział. Ma dośc ograniczone gusta muzyczne.
elam - 14 Maj 2006, 22:19
no to mi przykro... bo jak to mowia, muzyka lagodzi obyczaje i laczy narody uniwersalny jezyk itp...
mozesz mu puscic "a wszystko to, bo ciebie kocham" tych ich trojga..
to chyba z die toten hosen bylo zerzniete, nie ?
Iscariote - 14 Maj 2006, 22:22
a nie mam pojęcia... ale już ja go tutaj nawrócę na własciwą drogę
Przez ten tydzień, bedzie słuchał wszystkiego, od AFI aż po Sepulturkę, od Red hotów, do Farben Lehre... już ja o to zadbam
elam - 14 Maj 2006, 22:26
ee, alez pusc mu tez cos polskiego, kult itd, niech pozna ze polacy nie gesi, tez swoja muzyke maja bo wroci do domu i co powie - ze my tacy biedni, ze zadnego zespolu, tylko krzysztof krawczyk?
Iscariote - 14 Maj 2006, 22:29
Farben Lehre jest jak najbardziej polskim zespołem
|
|
|