Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.
mesiash - 5 Stycznia 2012, 12:34
zwracam uwagę że:
a) puszka była Mountain Dew, nie coli
b) napój został zakupiony na rynku amerykańskim, gdzie dodatkowo używa się jako składnika bromowanego oleju roślinnego (niedozwolone w UE i Japoni), który ponoć wspomaga proces 'oczyszczania' koli
hrabek - 5 Stycznia 2012, 12:39
Mnie w ogóle zastanawia cały ten skomplikowany proces podczas tworzenia Mountain Dew. Bo dla mnie to smakuje po prostu jak woda z cukrem. Bierzesz wodę gazowaną i dużo cukru i wychodzi MD. Ci w Pepsi robią to jakimś tajnym, opatentowanym, kosztownym sposobem, a efekt finalny jest taki sam
Iscariote - 5 Stycznia 2012, 15:33
hrabek napisał/a | Bo dla mnie to smakuje po prostu jak woda z cukrem. | Też mnie zawsze zastanawiał fenomen tego specyfiku.
Edit: usunąłem link.
Dunadan - 5 Stycznia 2012, 17:42
Iscariote, Sadistica nie da się hotlinkować, użyj imageshack.us
Iscariote - 5 Stycznia 2012, 18:00
Dunadan, o nawet nie zauważyłem, że to sadistic. Jak znajdę źródło to wrzucę, ale szczerze mówiąc nie chce mi się.
Dunadan - 5 Stycznia 2012, 21:47
Iscariote, to olej
Fidel-F2 - 6 Stycznia 2012, 17:35
she's walking down the street...
http://www.youtube.com/wa...feature=related
stare ale mnie ubawiło
Tomcich - 6 Stycznia 2012, 22:05
GROŹNA POLSKA
Widzę pewien związek pomiędzy tym, że Ameryka przechodzi coraz bardziej na gaz, chcąc uniezależnić się od ropy, oraz znalezieniem w Polsce złóż gazu łupkowego. Coś czuję, że niedługo Ameryka zaniepokojona brakiem demokracji w Polsce przyśle nam swoją pomoc.
Dunadan - 6 Stycznia 2012, 22:21
Tomcich, ty tak serio?... w ogóle cała ta sprawa z gazem łupkowym nieźle śmierdzi... dawno nie słyszałem tak sprzecznych doniesień na ten temat.
Tomcich - 6 Stycznia 2012, 22:30
Dunadan, popatrz na dwa kraje - Koreę Północną (chyba obecnie największa dyktatura i brak demokracji, obecność broni atomowej i brak ropy) i Iran (dyktatura lżejsza, kombinują z atomem i złoża ropy), gdzie Ameryka chce wprowadzać swoją demokrację?
Do 2015 roku niedaleko i mam przeczucie, że na KTL-a będziemy prorok wołać.
Dunadan - 6 Stycznia 2012, 22:47
Tomcich, nie wiem co to KTL ale... chyba nieco się przeliczasz, już raz myślano że USA bierze Polskę na serio po uwagę z ichnią tarczą rakietową... zresztą, cholera, to polityka już, dla mnie EOT.
Agi - 6 Stycznia 2012, 22:48
Dunadan, nie może być! Nie wiesz kto to KTL?
Dunadan - 6 Stycznia 2012, 22:53
Agi, kojarzy mi się tylko z FTL...
Agi - 6 Stycznia 2012, 22:56
Konradowi T. Lewandowskiemu niewątpliwie będzie przykro, gdy tu zajrzy i przeczyta, że go nie znasz.
Martva - 6 Stycznia 2012, 23:27
Aż się boję pomyśleć jakich wyzwisk użyje, ale obstawiam minoga
Dunadan - 7 Stycznia 2012, 09:51
Agi, kto to jest K.T. Lewandowski?*
* zapytałem z premedytacją, wiem kto to, wygooglałem To chyba ciut nie moje czasy. Ja zacząłem przygodę z fandomem od FiFki.
Dunadan - 13 Stycznia 2012, 22:13
aniol napisał/a | troche obrzydliwe wiec wrazliwsi niech sobie odpuszcza
http://wiadomosci.wp.pl/t...1dadb&_ticrsn=5
ale mam pytania dwa po przeczytaniu tego tekstu
a) czy rzeczywiscie owa mysz mogla trafic do puszki? od stony technicznej pytam - czy wogole jest to wykonalne?
b) co takiego jest w owym napoju ze mialaby sie rozpuscic? |
Wracam do tematu bo właśnie rozpocząłem eksperyment "Kot Schroedingera". Idąć myślą genialnego fizyka postanowiłem dokonać takiego właśnie eksperymentu, przy czym zamiast trucizny/promieniotwórczego pierwiastka, który ma zabić kota jest cola, która ma rozpuścić jego mięso (albo nie). Już się trawi :] za kilka tygodni sprawdzę efekty.
PS aha! hehe, no zapomniałem dodać, że kotem jest kawałek wołowiny reszta wołowiny trawi się chwilowo o zostanie spożyta przeze mnie :]
Zgaga - 15 Stycznia 2012, 09:23
Majstersztyk fotomontażu:
http://www.tumblr.com/tagged/castle+house+island
Iscariote - 15 Stycznia 2012, 16:23
mesiash napisał/a | napój został zakupiony na rynku amerykańskim, gdzie dodatkowo używa się jako składnika bromowanego oleju roślinnego (niedozwolone w UE i Japoni), który ponoć wspomaga proces 'oczyszczania' koli | Dunadan, wziąłeś to pod uwagę?
Dunadan - 15 Stycznia 2012, 17:46
Iscariote, nie, tym bardziej, jeśli eksperyment się uda... póki co cola zrobiła się przezroczysta i powstał gęsty osad na dnie.
mesiash - 16 Stycznia 2012, 07:46
Dunadan, daj znać jak zacznie się ruszać i wołać o więcej mięsa poza tym rozpuszczenie mięśni w płynie to raczej nic trudnego, zwykły ocean to potrafi. Gorzej z tkankami twardszymi, jak kości czy stawy. Czy w Twoim mięsie jest ich choć trochę?
Dunadan - 16 Stycznia 2012, 08:59
mesiash, nie ma, skąd mam wziąć tak cienkie kości? moje szaleństwo naukowe ma jednak granice :]
Adrianna - 16 Stycznia 2012, 10:00
Z kurczaka.
Ale i tak ciekawa jestem, co Ci wyjdzie z tego eksperymentu... Ja tylko pamiętam, że znajomi czyścili w tym monety i jakieś pordzewiałe rzeczy. Działało
Dunadan - 16 Stycznia 2012, 11:12
Adrianna napisał/a | Ja tylko pamiętam, że znajomi czyścili w tym monety i jakieś pordzewiałe rzeczy. Działało |
No pacz - a podobno to urban legend
Adrianna - 16 Stycznia 2012, 11:17
No testowane było jako właśnie "urban legend". Ja tylko widziałam efekty "po". Ale myślę, ze mnie nie robili.
Cóż, zobaczymy, co z Twojego eksperymentu wyjdzie.
merula - 18 Stycznia 2012, 11:20
Ziemniak czemu się nie umyjesz?
charande - 18 Stycznia 2012, 11:52
Dobre
czterdziescidwa - 18 Stycznia 2012, 12:13
a to plakietka z jakiegoś konwentu? Ziemniak zarobił karny status?
Ziemniak - 18 Stycznia 2012, 20:28
To nie ja, ja jestem pierwsza klasa
Dunadan - 18 Stycznia 2012, 21:04
Farin napisał/a | Takie coś znalazłem w sieci:
Czas zacząć o tym rozprowadzać aby ludzi uświadamiać co się dzieje w sprawie wolności w internecie:
Najpierw zacznijmy od piosenki http://www.youtube.com/wa...d&v=1w6GtwOvnWM
Szybkie wyjaśnienie o co chodzi:
Wlasnie z SOPA jest ten problem, ze nie dotyczy on piratow, zadnych pirate bayow i innych warezow. I drugi problem jest taki, ze dotyczy tez nas.
SOPA niszczy wszystko co dal nam web 2.0. No i staje sie latwym narzedziem w niszczeniu witryn internetowych - by Raven
Oraz dodatkowo takie małe nowości w poniższym filmie:
Info nt. SOPA dla zainteresowanych i nie zainteresowanych: http://www.youtube.com/watch?v=WJIuYgIvKsc
Dokładne informacje radzę poszukać samemu, dzięki temu możecie dowiedzieć się znacznie więcej niż ja będę w stanie wam wytłumaczyć :] |
No i zaczęło się dzisiaj wyłączono angielską Wikipedię w ramach protestu. TO przyjmuje sporą skalę, wiele największych serwisu o trąbi o tym problemie.
Nie kumam jak ustawa w JEDNYM kraju ( tak wiem, dużym... ale jednak ) może mieć aż tak wielkie znaczenie
|
|
|