To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Autostopem przez galaktykę - kosmiczne jaja albo po prostu dowcipy

merula - 18 Czerwca 2010, 22:22

Kiedy się urodziłem - w domu nie było nikogo, tylko na stole w kuchni leżała kartka: "Mleko w lodówce!"
* * *
Polakom wreszcie udało się pokonać Niemców. Nie dość, że na Mundialu, to jeszcze tylko we dwóch!
* * *
Bycie saperem ma swoje zalety. Nikt nie wypomni ci błędów.
* * *
- Jak się nazywa Francuz w fazie pucharowej Mistrzostw Świata?
- Sędzia.
* * *
Zeznaje biegły w zakresie przepisów futbolowych:
- Piłka jest okrągła, a bramki? Sąd wie...

Chal-Chenet - 19 Czerwca 2010, 11:25

http://obczaj.net/pl/1147202/
Ozzborn - 20 Czerwca 2010, 10:43

o nie... znowu długie godziny z życiorysu ;P:
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 14:16

Skąd inąd:

:lol: :lol: :lol:

Ozzborn - 20 Czerwca 2010, 15:38

Chal-Chenet, :mrgreen:
Lichtenstein - 20 Czerwca 2010, 17:40

Chal: moja uzubiona wuwuzela to chyba jednak ta.

[e] Naprawione, zjadło literkę.

Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 17:50

Cytat
Adres URL zawierał nieprawidłowy identyfikator filmu wideo.

Witchma - 20 Czerwca 2010, 19:33

Chal-Chenet, :lol: :lol: :lol:
dalambert - 20 Czerwca 2010, 19:35

Chal-Chenet, :bravo :D :bravo
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 21:00

Lichtenstein napisał/a
Chal: moja uzubiona wuwuzela to chyba jednak ta.

Znam, wrzucałem linka w innym temacie. ;)

Witchma - 20 Czerwca 2010, 21:05

Lichtenstein, jakoś wcześniej mnie ten filmik ominął. A teraz nie wiem, czy usnę :mrgreen: :bravo
ketyow - 20 Czerwca 2010, 23:05

Translejt?

Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 23:13

Yhm.
nureczka - 20 Czerwca 2010, 23:22

ketyow, prysznice.
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 23:24

Myślałem, że ketyow pyta się czy ma tłumaczyć. :oops:
nureczka - 20 Czerwca 2010, 23:57

Chal-Chenet, a może to ja źle zrozumiałam. Poczekajmy, co powie ketyow :mrgreen:
Ozzborn - 21 Czerwca 2010, 15:22

To tera niech jeszcze ktoś wytłumaczy co w tym śmiesznego? ;P:
Kostucha Drang - 21 Czerwca 2010, 20:39

Myślę, że napis fonetycznie brzmi : "dusze w jaja" - o ile tylko dobrze zapamiętałem lekcje ruska sprzed dwudziestu paru lat.
nureczka - 21 Czerwca 2010, 20:42

Kostucha Drang napisał/a
dusze w jaja

Prawie "dusze w aja"

Ozzborn - 21 Czerwca 2010, 20:47

no w sumie... ale dalej jakoś niespecjalnie mnie to śmieszy :P
Kostucha Drang - 21 Czerwca 2010, 20:52

Może dowcip polega właśnie na tym, żeby wszyscy się zastanawiali nad tym co w tym śmiesznego ?
Piech - 21 Czerwca 2010, 21:35

Gdy w zeszłym roku byłem na Krymie, dowcip polegał na tym, że w hotelu dusze były tolko na wtarom i trietim etaże, a mój pokój był na siódmym.
illianna - 22 Czerwca 2010, 12:44

Pijany golas zaatakował sarkofag Kaczyńskich
Turyści, którzy w sobotę zwiedzali Wawel, przecierali oczy ze zdumienia. Wszystko to przez upojonego alkoholem mężczyznę, który zrobił striptiz i w samych slipach biegał po katedrze, obok sarkofagu z relikwiami św. Stanisława. A wcześniej zaatakował parasolką sarkofag prezydenta Kaczyńskiego i jego małżonki.
Była godzina 11.30. Mężczyzna wraz z grupą zwiedzających, wszedł do krypty Srebrnych Dzwonów. - Nagle zaczął okładać parasolką sarkofag Lecha Kaczyńskiego i krzyczeć: I co ty na to, Lechu?! - mówi jeden z członków straży katedralnej. - Wyrzuciliśmy go stamtąd, a ten nagle zaczął się rozbierać i w samych slipach wbiegł do katedry - dodaje strażnik.

Tam z kolei strażnicy nie mieli łatwego zadania. Kilka razy już mieli złapać mężczyznę, ale on, mokry od deszczu, wyślizgiwał im się z rąk. Kiedy go w końcu złapali, wyrzucili za drzwi. Kazali mu się ubrać.

- Ale chyba mu się pomyliły kierunki i zamiast w stronę porzuconych ubrań, ciągle w samych slipach pobiegł do muzeum diecezjalnego, gdzie na parterze zatrzymały go zdziwione bileterki - mówią strażnicy. - Był pijany, chyba nie bardzo wiedział, co robi - zgadują. - A może założył się z kolegami, że się rozbierze i przebiegnie?

Szczęśliwie, golasowi nie udało się wbiec wyżej, gdzie mieszka m.in. biskup Tadeusz Pieronek. Straż wawelska wezwała policję. Ta jednak przekazała delikwenta pogotowiu. - Mężczyzna został zabrany do szpitala im. Dietla - mówi Michał Kondzior z biura prasowego małopolskiej policji.

Autor: Marta Paluch, Polska Gazeta Krakowska
;P:

dalambert - 22 Czerwca 2010, 12:58

illianna, a gdzie tu coś wesołego czy dowcipnego, ze pijane bydle gania po katedrze :?:
illianna - 22 Czerwca 2010, 13:07

dalambert, to samo co w filmach w który ludzie obrzucają się tortami, ja mam dystans nawet do katedry, chciałabym zobaczyć miny tych bileterek ;P:
no i nie przesadzajmy to tylko jeden koleś, a nie banda angoli w boratowych gaciach, którzy naprawdę mogą wzbudzić popłoch, a na Wawelu jest mnóstwo strażników, zabawne jest też to, że go nie umieli złapać tak długo :mrgreen:
a poza tym już sam tytuł jest zabawny jako typowe dziennikarskie przekłamanie, bo striptiz zrobił w dalszej kolejności, a nie jak sugeruje tytuł ;P:

nureczka - 22 Czerwca 2010, 13:25

Julia jak zwykle stała na balkonie. Czekała. Powoli zapadała noc, a jego nie było. Wyglądała go już od kilku dni, skubiąc ze zniecierpliwienia i tak już porwane firanki.

Zazwyczaj stawał pod oknem i głośnym okrzykiem obwieszczał swoje przybycie. Tym razem jednak mocno się spóźniał.

Kiedy już miała zamknąć okno i udać się na spoczynek, usłyszała jego - wywołujący drżenie serca - mocny, męski głos:

- Pani Julioooo...!! Renta!!!

dalambert - 22 Czerwca 2010, 13:54

nureczka, :D wyjatkowo okrutny dowcip :!:
illianna - 22 Czerwca 2010, 16:53

tekścik z konkursu ortograficznego:
Spoiler:

Ozzborn - 22 Czerwca 2010, 17:19

lol... ja jednakowoż nie potrafię przezwyciężyć świadomości, że chędożyć to przecież ubierać - a nie jak sobie to wymyślił ktoś (AS chyba jako pierwszy?)... co innego :twisted:
Piech - 22 Czerwca 2010, 17:36

chędożyć dawniej znaczyło sprzątać, ogarnąć. Np. izbę ochędożyć.

Partner forum