Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński
nureczka - 26 Września 2012, 14:18
No to chociaż pierwszy egzemplarz udało się sprzedać
Czekamy na opinie.
dalambert - 26 Września 2012, 14:21
nureczka, Dwa i dla córki emigrantki / czasowej./ tyż zanabyłem
Kiedy de dykacje
A. Pilipiuk - 26 Września 2012, 22:36
ja sobie zapoluję na "Opowieści Praskie" - mieszkałem na Pradze to chyba powinienem wiedzieć skąd i przed czym uciekłem.
Problem w tym że wylądują na wierzchu stosu chyba ze 40 pozycji które muszę przeczytać...
Kruk Siwy - 26 Września 2012, 22:42
Ja pozycje do przeczytania sprytnie utykam po różnych miejscach, by nie tworzyć przerażającej KUPY. A obecnie odpoczywam trochę bo zbieranie informacji do powieści (Pan Whicher w Warszawie) musk mi zlasowało. Ale jeszcze dwa, trzy dni i znowu się zakopię w źródłach. Beletrystykę to już tylko na "tronie" czytam. I przy obiedzie.
Edit. Dalambert, dedykacje to chiba na Skofie.
A. Pilipiuk - 26 Września 2012, 23:24
ja na tronie tylko gazety... ech. kawa przestaje działać, spać chyba pójdę...
Kruk Siwy - 26 Września 2012, 23:38
Ja jeszcze posiedzę. Opowiadanko mi się ślimaczy...
Martva - 30 Września 2012, 19:55
Opowieści praskie były na wakacjach w Anglii, teraz czyta je tata i określił je jako 'bardzo intrygujące'. Wcześniej podstępem wcisnęłam je mamie, której się podobały, a że wcześniej zachwycała się Pufciem, dostanie Pana Whichera w Warszawie na urodziny, wpadło mi to do głowy dzisiaj i jestem przeszczęśliwa, bo zupełnie nie miałam pomysłu na prezent. Ha!
Kruk Siwy - 30 Września 2012, 22:47
Ha! Popieram!
I mopsy też popierają (to mama Pufcia dodała).
Kruk Siwy - 1 Października 2012, 21:37
Ku mojemu zdziwieniu "Opowieści praskie" uczestniczą w czymś takim:
http://www.ksiazkanajesie...tent=glosowanie
Pierwsze słyszę.
dalambert - 1 Października 2012, 22:04
Spróbowałem zagłosować, pewnie sie w jakąś kolekcję emaili załapałem i będą mnie zaczepiać, ale co tam
Agi - 1 Października 2012, 23:09
Kruk Siwy napisał/a | Ku mojemu zdziwieniu Opowieści praskie uczestniczą w czymś takim: |
Poszło.
Prowadzisz w swojej kategorii: Opowieści praskie 31% głosów
Przy okazji stwierdziłam, że nie jestem na bieżąco z nowościami.
Rafał - 2 Października 2012, 08:32
Też poszło, a na dodatek przelazło do podpisu
Kruk Siwy - 2 Października 2012, 08:34
No, panie dzieju, niech was śliczna panna w ciekawe miejsca w życiu zaprowadzi!
Witchma - 2 Października 2012, 09:08
Zagłosowała żem. Co prawda tylko w dwóch kategoriach, ale się liczy
xan4 - 2 Października 2012, 11:27
Niezbadane są wyroki Kruku
nureczka - 2 Października 2012, 14:51
Rafał, bardzo zacna inicjatywa
mBiko - 2 Października 2012, 21:08
Przyłączyłem się do głosowania.
merula - 2 Października 2012, 21:31
ja też. ciekawe, czy prześcigniesz obecnego lidera.
Kruk Siwy - 2 Października 2012, 21:35
Tam chyba mocna ekipa miłośników paranormali czuwa.
Adon - 3 Października 2012, 09:28
Głos oddany i to samo zastanowiło mnie, bo myślałem, że z polską fantastyką jestem na bieżąco.
Romek P. - 3 Października 2012, 11:03
Kruk Siwy napisał/a | Tam chyba mocna ekipa miłośników paranormali czuwa. |
Raczej świetnie dobór tytułów i wyniki głosowania odbijają zjawisko typowe dla głosowań na internetowe książki roku i proroku
Odkąd miałem wątpliwą przyjemność obserwować konkurs, w którym zakładano kolejne konta, żeby tylko z nich zagłosować i wygrać, jakoś straciłem wiarę w internetowe konkursidła tego typu. Ty tam, Kruku, konkurujesz z potęgą wydawniczą goneta, pamiętaj. Internetowi siepacze już czekają
Kruk Siwy - 3 Października 2012, 11:10
Toteż patrzę na no jak na zabawę. I przyjemnie mi że ludzie tu i w innych sieciowych miejscach demonstrują sympatię do "Opowieści...". Cukier krzepi a pozytywne reakcje czytelników - jeszcze lepiej.
nimfa bagienna - 3 Października 2012, 11:15
Romek P. napisał/a | Odkąd miałem wątpliwą przyjemność obserwować konkurs, w którym zakładano kolejne konta, żeby tylko z nich zagłosować i wygrać, jakoś straciłem wiarę w internetowe konkursidła tego typu. |
A bo to raz? Desanty to powszechna praktyka.
I dlatego nie głosuję w konkursach. Żadnych. Po co.
Kruk Siwy - 3 Października 2012, 12:13
Przymusu szczęściem nima. A dlaczego zazwyczaj głosuję? To już wyjaśniłem post wyżej.
Romek P. - 3 Października 2012, 12:46
Kruku, ja nie piłem do Ciebie, a tak mi wychodzi, że jakoś zbyt osobiście to odebrałeś
Odniosłem się do tych paranormali, o których wspominasz. Nie, w takich konkursach czuwają często autorzy albo wydawcy...
Co nie zmienia faktu, oczywiście, że jak kogo bawi, no to na niego bęc!
Fidel-F2 - 3 Października 2012, 13:39
Nawiązując do wątku powitalnego, Kruku, zamierzasz kiedykolwiek końtynuować wątki grabarskie w twórczości swej? Jakąś tęsknotę poczułem.
nimfa bagienna - 3 Października 2012, 13:43
Romek P. napisał/a | Kruku, ja nie piłem do Ciebie, a tak mi wychodzi, że jakoś zbyt osobiście to odebrałeś |
Ja też nie.
Kruk Siwy - 3 Października 2012, 18:56
Fidel-F2, musiałbym mieć zarąbisty pomysł. Chwilowo kończę tekst powiązany z "Opowieściami praskimi" potem siadam do II wojny światowej. A potem się zobaczy, może kolejny kryminał a może jednak zapowiadana z dawien dawna space-opera. Ale się nie odżegnuję od grabarza.
Fidel-F2 - 3 Października 2012, 19:00
nalegałbym na grabarza jakby co, pomysł znajdziesz
a co z tą II wś?
Kruk Siwy - 3 Października 2012, 19:05
Tajemniczka. Ale nie jest to wielki projekt. Ot opowiadanie, może wesprę się historią rodzinną przeżyciami dziadka oficera. który Wrzesień, konspirę i Powstanie zaliczył. Nie mówiąc o późniejszych przygodach na kierunku Berlin. Zależy mi na dużym realiźmie . No ale to wyjdzie w praniu.
|
|
|