Spodenki - Szorty
shenra - 3 Marca 2010, 12:24
Ellaine, a to nie było bardziej zapętlenie?
Ellaine - 3 Marca 2010, 12:31
Moją wersję zdarzeń wysłałam Ci na pw, shenro, żeby tutaj nie zaśmiecać.
shenra - 3 Marca 2010, 12:49
Ellaine, dzięki
dzejes - 3 Marca 2010, 13:38
A może umieścisz ją w wątku konkursowym? Ludzie zastanawiają się dlaczego szorty wieją nudą w czasie głosowania, a ja się zastanawiam czemu tak szybko umierają. Może za szybko nowy temat jet podawany? Zero rozmów o tekstach, zero odzewu Autorów. Przyznam, że mi się przez to nie chce komentować, ani nawet głosować.
Marcin Robert - 3 Marca 2010, 13:51
dzejes napisał/a | Może za szybko nowy temat jet podawany? Zero rozmów o tekstach, zero odzewu Autorów. |
No właśnie, też się nad tym zastanawiałem. To zresztą wiąże się z problemem skrócenia głosowania do tygodnia. Samo w sobie jest to dobrym pomysłem, doprowadzi jednak do jeszcze większej rotacji tekstów, co ujemnie wpłynie na poziom konkursu. W zwiazku z tym proponuję uzupełnić go o nowy etap:
2 tygodnie - pisanie opowiadań,
1 tydzień - ocena nadesłanych prac,
1 tydzień - dyskusja czytelników z autorami.
jewgienij - 3 Marca 2010, 14:02
Ale przecież nikt nie zabrania takiej dyskusji po zakończeniu głosowania. Z drugiej strony trudno byłoby chyba wymusić ją regulaminowo.
Przez te dwa tygodnie, jakie autorzy mają na napisanie nowego szorta, śmiało mogą w międzyczasie dyskutować o poprzednim.
ED. I też jestem za tym, żeby Ellaine wyjaśniała tutaj, a nie na privie. Wszyscy są pewnie cikawi, a nowy temat wystartuje dopiero za półtora tygodnia.
dzejes - 3 Marca 2010, 18:36
jewgienij napisał/a | Ale przecież nikt nie zabrania takiej dyskusji po zakończeniu głosowania. Z drugiej strony trudno byłoby chyba wymusić ją regulaminowo.
Przez te dwa tygodnie, jakie autorzy mają na napisanie nowego szorta, śmiało mogą w międzyczasie dyskutować o poprzednim.
ED. I też jestem za tym, żeby Ellaine wyjaśniała tutaj, a nie na privie. Wszyscy są pewnie cikawi, a nowy temat wystartuje dopiero za półtora tygodnia. |
Nikt nie zachęca, a że temat nowej edycji rzucony, to stara leży już w kompostowniku i gnije. W trakcie głosowania, gdy tekst ma się bronić sam - pojawiają się pytania i niejasności. Gdy zaś można je wyjaśnić, to nikomu się już nie chce. Ot życie
Ellaine - 3 Marca 2010, 18:40
No to Ellaine wyjaśniła, w wątku konkursowym :) jak już pewnie zdążyliście zauważyć.
terebka - 9 Marca 2010, 10:34
jewgienij, wpadło już coś do skrzynki?
jewgienij - 9 Marca 2010, 10:47
Jeszcze nic nie przyszło.
jewgienij - 9 Marca 2010, 11:05
jewgienij napisał/a | Jeszcze nic nie przyszło. |
edit
To znaczy pojawił się jeden szort z gatunku Dres-fiction pt. "Za kapturem panny sznurem", o nastoletnim dresiarzu z Nowej Huty strojącym się godzinami przed lustrem, ale limit znaków przekroczony
terebka - 9 Marca 2010, 11:10
Ale interpretacja tematu robi wrażenie
jewgienij - 9 Marca 2010, 22:10
Gdyby wyciąć wersy ( bo to rymowane przyszło):
"Mam opuszczone spodnie w kroku
i kaptur, przez co nie bardzo widzę, co jest z boku..(...)"
to by przeszło, ale liczyłem na więcej fantastyki.
jewgienij - 11 Marca 2010, 09:51
Zaczęło się. Pierwszy szort już nadszedł.
Stormbringer - 11 Marca 2010, 12:28
Teraz już z górki.
jewgienij - 11 Marca 2010, 21:32
Trzy szorty już są .
Staram się potwierdzać autorom przybycie szorta, ale widzę, że np. jedna z moich odpowiedzi zamiast w "wysłanych" jest w "do wysłania" od 12 godzin ( na co czeka?). W dodatku dawniej byłem informowany mailowo, kiedy przyszedł priv, teraz muszę się logować na forum, żeby sprawdzić. To taka ogólna tendencja, czy nie wykupiłem jakiegoś abonamentu?
shenra - 11 Marca 2010, 21:37
jewgienij napisał/a | To taka ogólna tendencja, czy nie wykupiłem jakiegoś abonamentu? | Taka tendencja.
xan4 - 11 Marca 2010, 21:58
Bo nie wykupiliśmy abonamentu
Agi - 11 Marca 2010, 22:04
jewgienij napisał/a | widzę, że np. jedna z moich odpowiedzi zamiast w wysłanych jest w do wysłania od 12 godzin ( na co czeka?). |
Wiadomość czeka na odebranie przez adresata, dopiero po odczytaniu pojawi się u Ciebie w "Wysłanych"
Co do powiadomień mailowych, to nie jest kwestia opłacenia domeny, tylko zdaje się jakiejś usterki, z którą gorat nie może sobie poradzić.
jewgienij - 11 Marca 2010, 22:21
Rozumiem.
W pierwszym przypadku zmyliło mnie to "do wysłania" i "wysłane", bo z odbiorem przez adresata się raczej nie kojarzy. Ale dzięki za wytłumaczenie, już się na to nie będę więcej wściekał
jewgienij - 12 Marca 2010, 14:00
Uwaga, wniemanie!!!!
Jako że w niedzielę do piętnastej może mnie jeszcze nie być w domu, czego nie przewidywałem, szorty przyjmował będę aż do godz. 20 00.
A więc czternasty - 03 - 2010, niedziela, godz 20 00
jewgienij - 12 Marca 2010, 22:00
Jest już pięć, kto jeszcze odważny na ring?
baranek - 12 Marca 2010, 22:49
dołączę. chyba. jak mi się uda upitolić jakieś 980 znaków.
shenra - 14 Marca 2010, 01:59
I jak tam stoimy z nową edycją na ostatniej prostej twórczej?
baranek - 14 Marca 2010, 15:53
nie zdążę. szkoda. pakuję się i idę jechać. do domu. ale przynajmniej łikend fajny był.
shenra - 14 Marca 2010, 15:54
baranek, szkoda. Chętnie poczytałabym kolejną wizję w Twoim wydaniu
Lynx - 15 Marca 2010, 16:17
khamenei napisał/a | nienowy | w temacie literówek...
khamenei - 15 Marca 2010, 17:26
Nie rozumiem.
Agi - 15 Marca 2010, 17:32
khamenei napisał/a | Nie rozumiem. |
Ja też nie. Aż sprawdziłam w słowniku ortograficznym, "nienowy" pisze się łącznie.
Witchma - 15 Marca 2010, 18:26
Agi napisał/a | nienowy pisze się łącznie. |
Bo chyba "nie" z przymiotnikami w ogóle się pisze łącznie.
|
|
|