To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

shenra - 3 Marca 2010, 12:24

Ellaine, a to nie było bardziej zapętlenie?
Ellaine - 3 Marca 2010, 12:31

Moją wersję zdarzeń wysłałam Ci na pw, shenro, żeby tutaj nie zaśmiecać.
shenra - 3 Marca 2010, 12:49

Ellaine, dzięki :wink:
dzejes - 3 Marca 2010, 13:38

A może umieścisz ją w wątku konkursowym? Ludzie zastanawiają się dlaczego szorty wieją nudą w czasie głosowania, a ja się zastanawiam czemu tak szybko umierają. Może za szybko nowy temat jet podawany? Zero rozmów o tekstach, zero odzewu Autorów. Przyznam, że mi się przez to nie chce komentować, ani nawet głosować.
Marcin Robert - 3 Marca 2010, 13:51

dzejes napisał/a
Może za szybko nowy temat jet podawany? Zero rozmów o tekstach, zero odzewu Autorów.

No właśnie, też się nad tym zastanawiałem. To zresztą wiąże się z problemem skrócenia głosowania do tygodnia. Samo w sobie jest to dobrym pomysłem, doprowadzi jednak do jeszcze większej rotacji tekstów, co ujemnie wpłynie na poziom konkursu. W zwiazku z tym proponuję uzupełnić go o nowy etap:

2 tygodnie - pisanie opowiadań,
1 tydzień - ocena nadesłanych prac,
1 tydzień - dyskusja czytelników z autorami.

jewgienij - 3 Marca 2010, 14:02

Ale przecież nikt nie zabrania takiej dyskusji po zakończeniu głosowania. Z drugiej strony trudno byłoby chyba wymusić ją regulaminowo.
Przez te dwa tygodnie, jakie autorzy mają na napisanie nowego szorta, śmiało mogą w międzyczasie dyskutować o poprzednim.

ED. I też jestem za tym, żeby Ellaine wyjaśniała tutaj, a nie na privie. Wszyscy są pewnie cikawi, a nowy temat wystartuje dopiero za półtora tygodnia.

dzejes - 3 Marca 2010, 18:36

jewgienij napisał/a
Ale przecież nikt nie zabrania takiej dyskusji po zakończeniu głosowania. Z drugiej strony trudno byłoby chyba wymusić ją regulaminowo.
Przez te dwa tygodnie, jakie autorzy mają na napisanie nowego szorta, śmiało mogą w międzyczasie dyskutować o poprzednim.

ED. I też jestem za tym, żeby Ellaine wyjaśniała tutaj, a nie na privie. Wszyscy są pewnie cikawi, a nowy temat wystartuje dopiero za półtora tygodnia.

Nikt nie zachęca, a że temat nowej edycji rzucony, to stara leży już w kompostowniku i gnije. W trakcie głosowania, gdy tekst ma się bronić sam - pojawiają się pytania i niejasności. Gdy zaś można je wyjaśnić, to nikomu się już nie chce. Ot życie ;)

Ellaine - 3 Marca 2010, 18:40

No to Ellaine wyjaśniła, w wątku konkursowym :) jak już pewnie zdążyliście zauważyć.
terebka - 9 Marca 2010, 10:34

jewgienij, wpadło już coś do skrzynki?
jewgienij - 9 Marca 2010, 10:47

Jeszcze nic nie przyszło.
jewgienij - 9 Marca 2010, 11:05

jewgienij napisał/a
Jeszcze nic nie przyszło.

edit

To znaczy pojawił się jeden szort z gatunku Dres-fiction pt. "Za kapturem panny sznurem", o nastoletnim dresiarzu z Nowej Huty strojącym się godzinami przed lustrem, ale limit znaków przekroczony :?

terebka - 9 Marca 2010, 11:10

Ale interpretacja tematu robi wrażenie :D
jewgienij - 9 Marca 2010, 22:10

Gdyby wyciąć wersy ( bo to rymowane przyszło):

"Mam opuszczone spodnie w kroku
i kaptur, przez co nie bardzo widzę, co jest z boku..(...)"

to by przeszło, ale liczyłem na więcej fantastyki.

jewgienij - 11 Marca 2010, 09:51

Zaczęło się. Pierwszy szort już nadszedł.
Stormbringer - 11 Marca 2010, 12:28

Teraz już z górki. :)
jewgienij - 11 Marca 2010, 21:32

Trzy szorty już są :) .

Staram się potwierdzać autorom przybycie szorta, ale widzę, że np. jedna z moich odpowiedzi zamiast w "wysłanych" jest w "do wysłania" od 12 godzin ( na co czeka?). W dodatku dawniej byłem informowany mailowo, kiedy przyszedł priv, teraz muszę się logować na forum, żeby sprawdzić. To taka ogólna tendencja, czy nie wykupiłem jakiegoś abonamentu?

shenra - 11 Marca 2010, 21:37

jewgienij napisał/a
To taka ogólna tendencja, czy nie wykupiłem jakiegoś abonamentu?
Taka tendencja.
xan4 - 11 Marca 2010, 21:58

Bo nie wykupiliśmy abonamentu ;P:
Agi - 11 Marca 2010, 22:04

jewgienij napisał/a
widzę, że np. jedna z moich odpowiedzi zamiast w wysłanych jest w do wysłania od 12 godzin ( na co czeka?).

Wiadomość czeka na odebranie przez adresata, dopiero po odczytaniu pojawi się u Ciebie w "Wysłanych"
Co do powiadomień mailowych, to nie jest kwestia opłacenia domeny, tylko zdaje się jakiejś usterki, z którą gorat nie może sobie poradzić.

jewgienij - 11 Marca 2010, 22:21

Rozumiem.

W pierwszym przypadku zmyliło mnie to "do wysłania" i "wysłane", bo z odbiorem przez adresata się raczej nie kojarzy. Ale dzięki za wytłumaczenie, już się na to nie będę więcej wściekał :D

jewgienij - 12 Marca 2010, 14:00

Uwaga, wniemanie!!!!

Jako że w niedzielę do piętnastej może mnie jeszcze nie być w domu, czego nie przewidywałem, szorty przyjmował będę aż do godz. 20 00.

A więc czternasty - 03 - 2010, niedziela, godz 20 00

jewgienij - 12 Marca 2010, 22:00

Jest już pięć, kto jeszcze odważny na ring? :)
baranek - 12 Marca 2010, 22:49

dołączę. chyba. jak mi się uda upitolić jakieś 980 znaków.
shenra - 14 Marca 2010, 01:59

I jak tam stoimy z nową edycją na ostatniej prostej twórczej? :mrgreen:
baranek - 14 Marca 2010, 15:53

nie zdążę. szkoda. pakuję się i idę jechać. do domu. ale przynajmniej łikend fajny był.
shenra - 14 Marca 2010, 15:54

baranek, szkoda. Chętnie poczytałabym kolejną wizję w Twoim wydaniu :wink:
Lynx - 15 Marca 2010, 16:17

khamenei napisał/a
nienowy
w temacie literówek... :twisted:
khamenei - 15 Marca 2010, 17:26

Nie rozumiem.
Agi - 15 Marca 2010, 17:32

khamenei napisał/a
Nie rozumiem.

Ja też nie. Aż sprawdziłam w słowniku ortograficznym, "nienowy" pisze się łącznie.

Witchma - 15 Marca 2010, 18:26

Agi napisał/a
nienowy pisze się łącznie.

Bo chyba "nie" z przymiotnikami w ogóle się pisze łącznie.

Partner forum