To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

dareko - 7 Października 2008, 09:13

Choc nie napisalbym tego co mawete, to calkiem dobrze go rozumiem. Po czytaniu krytyk Zerowca zawsze mam wrazenie, ze facet jest wsciekly, bo ksiazka jest inna niz by chcial. Autor zajmuje sie czyms innym, ma inne spojzenie, o cos innego mu chodzilo, niz chcialby Zerowiec, a ten wie jak powinno byc to wszystko ujete. Wie nawet co. Wie tez, ojej, jak by to napisac, zeby bylo oryginalnie.Taki sposob krytyki cisnie mi na palce zlosliwosc: "Skoro tak dobrze wiesz jak powinno byc, to napisz lepiej."
Piech - 7 Października 2008, 09:32

Przekomarzałem się z mawete, a o Zerowiecu może teraz nie piszmy, dopóki nie będzie sam mógł się odgryźć.
Zerowiec - 16 Października 2008, 11:52

Dziękuję za wyrazy poparcia wszystkim, którzy sprzeciwili się nieludzkiemu (nawet nie wiecie jak bardzo) traktowaniu mnie przez administrację. Ostatnie dwa tygodnie były dla mnie ciężkie. Ban, choćby dożywotni, rozumiem, ale za co ten wściekły katar i nieustanne bóle głowy?
dareko - 16 Października 2008, 11:56

Zerowiec, zwyczajnie nie grzesz wiecej. :)
Fidel-F2 - 16 Października 2008, 12:28

Zerowiec, nie wygłupiaj się. Jakiego poparcia? Dyskutowaliśmy o zasadach. Los Zerowca mi powiewa.
Zerowiec - 16 Października 2008, 12:57

Cytat
Jakiego poparcia? Dyskutowaliśmy o zasadach.

No co ty nie powiesz. Nie mów, że nie zauważyłeś ironii w mojej wypowiedzi.

Fidel-F2 - 16 Października 2008, 12:59

mój błąd
dzejes - 16 Października 2008, 17:45

Wstaw sobie to w podpis.
dareko - 10 Grudnia 2008, 12:22

Ale pienkne ostrzezenie. :mrgreen:
Sie nudzilo, co? :)

Agi - 10 Grudnia 2008, 12:25

Kolejni chętni?
dareko - 10 Grudnia 2008, 12:27

Agi, mi sie zawsze wydawalo, ze to jest watek, gdzie ostrzezenia i inne kary mozna komentowac.
Agi - 10 Grudnia 2008, 12:29

Czy to ostrzeżenie było kontrowersyjne?
Jeśli nie, to jaki powód do komentowania?

dareko - 10 Grudnia 2008, 12:31

Agi, jak dla mnie bylo zabawne. Tylko tyle.
Czy to znaczy, ze jesli nie bylo kontowersji, to mam zakaz komentarzy?

Agi - 10 Grudnia 2008, 12:37

Nie masz zakazu, ale tyle jest ciekawszych spraw do komentowania, niż czerwony pasek.
Piech - 16 Grudnia 2008, 09:46

"Celne trafienie" to rzeczywiście masło maślane. Myślałem, że na tym forum wytykanie błędów jest na miejscu.

Zupełnie nie rozumiem niebywale agresywnej reakcji Kruka.

Reakcja Agi też jest dla mnie niezrozumiale ostra. Gdyby każdego karać za odzywki z rodzaju "pomyśl", to forum szybko by się wyludniło.

Witchma - 16 Grudnia 2008, 10:12

Piech, ma w pełni rację. Sama często cytowałam błędy, za cały komentarz wstawiając " :shock: " i jakoś nikt na mnie nie napadał. Wyszło z tego karanie Fidela za to, że jest Fidelem.
Agi - 16 Grudnia 2008, 10:18

Piechu, nie zamierzam wyludniać, ani antagonizować forum.
Jednocześnie uważam, że mam prawo do oceny postępowania Użytkownika i korzystania z uprawnień moderatora, którego rolą nie jest tylko przenoszenie postów we właściwe miejsce.
Jeżeli nie będę mogła korzystać ze swoich uprawnień, serdecznie podziękuję za zaszczyt i przekażę obowiązki następnbemu chętnemu.
Nie jestem emocjonalnie związana z tą funkcją i nie potrzebuję jej do samorealizacji.

Edit:
Witchma napisał/a
Piech, ma w pełni rację. Sama często cytowałam błędy, za cały komentarz wstawiając :shock: i jakoś nikt na mnie nie napadał. Wyszło z tego karanie Fidela za to, że jest Fidelem.

Odpowiem przysłowiem: ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka

NURS - 16 Grudnia 2008, 11:18

Wstałem, przeczytałem i mnie zemdliło.
Naprawdę.
Czasami zachowujecie się jak dzieci. Zaczne od obrazu ogólnego a potem przejdę do szczegółów. Od pewnego czasu daje się zauważyć na forum pewien rodzaj rozprężenia. Porównajcie sobie atmosferę tutaj a na przykład na NF. Macie sto razy więcej swobody, bo zakładam, ze forum ma być miejscem do którego przychodzi się z radością i dobrze sie na nim bawi. Ale w określonych ramach. Nie tak dawno jewgienij zrobił sobie wpis do pręgieża. Chyba tylko dla jaj. Dla wielu z was to nic, ale dla mnie to był sygnał, ze impreza rozkręciła się już nieco za bardzo.
A teraz co do szczegółów. Fidel, sądząc w miliona wcześniejszych wypowiedzi jesteś twardzielem który się postom nie kłania, a kwilisz jak dziecko, za to, ze czerwonego kapturka z ciebie zrobili. Agi może zareagowala w tym miejscu za mocno, ale krzydy ci tą reakcją nie zrobila - choć w świetle innych twoich wyczynów, kiedy nie dostałeś kary rzeczywiście jawi się to jako niesprawiedliwość wielka. Kruk faktycznie dowalił ci mocno, ale racz pamiętać, ze wieloma swoimi wcześniejszymi wypowiedziami udowadniałeś, ze taki rodzaj dyskusji to coś w czym się czujesz doskonale.
A skoro się do mnie odwołujesz, powiem tak. Wszyscy jesteśmy ludźmi, każdy może mieć gorszą chwilę, masz ty, mają i inni. pomyśl, że nie dostaleś ostrzeżenia za poprawkę, tylko odpowiedź agi - bylo nie bylo moda tego forum. Choć reakcja była ostra, to jednak masz w tym swój udział, zwłaszcza w kontekście wielu wcześniejszych występów. Kruku, z pełnym szacunkiem, ale przesadziłeś z reakcją i fajnie byłoby, gdybyś bez zbędnych ceregieli po prostu rzucił męskie przepraszam tu, albo w tamtym wątku. Będę za to niezwykle wdzięczny.
A wszystkich tak lubujących się w rozgrzebywaniu każdego konfliktu prosze o powrót do normalnych czynności forumowych. Ta sprawa nie jest warta czasu, jaki na nią tracimy wszyscy.

Sandman - 16 Grudnia 2008, 11:21

Piech, Fidel-F2, postaram się to wyjaśnić jak ja to widzę. Dużo strzelam, podstawowym celem dla strzelca jest tarcza to chyba oczywiste, ale również zdobycie jak największej ilości punktów. Dlatego satysfakcjonującymi strzałami dla danej odległości powiedzmy są 9 i 10. Trafiając 6 jest to nadal trafienie, ba jest to trafienie punktowe, ale jednocześnie, jak głupio by to nie brzmiało trafienie niecelne. Utarło się, że trafienie oznacza że trafiło się w to co się chce, choć nie napisze nikt "Zenek spudłował w Tomka", tylko "Zenek (spudłował i) trafił Tomka celując w Adama". Ale to tylko moje zdanie.
Kruk Siwy - 16 Grudnia 2008, 11:23

Przepraszam z całego serca forumowiczów w tym oczywiście Fidela. Ale - a to już moja prywatna sprawa - jak dla mnie Fidel przestał istnieć. I doprawdy nie chodzi o tę nieszczęsną tautologię.
dzejes - 16 Grudnia 2008, 11:25

A ja chcę tylko napisać, że w mojej opinii Agi zjechała do poziomu załatwiania swoich prywat przy pomocy uprawnień moda. Nieładnie.
NURS - 16 Grudnia 2008, 11:32

Nie, dzejesie, zareagowała i tak dziesięć razy delikatniej, niż modzi na innych forach reagują, kiedy ktoś im odpowiada w podobny sposób.
Agi - 16 Grudnia 2008, 11:32

NURS, dziękuję za zabranie głosu i załatwienie sprawy.
dzejes, nigdy nie zabiegałam o powszechną popularność, przyjmuję z godnością Twoją ujemną ocenę mojego postępowania.

jewgienij - 16 Grudnia 2008, 11:33

A ja się cieszę, że już nie jestem sam z paskiem.
Jakby mama zobaczyła, że mam ostrzeżenie, to mogę powiedzieć, że Fidel też ma.
Inna sprawa, że nie umiałbym już jej wytłumaczyć, za co je dostał, bo przeczytałem wymianę zdań, ale nie skumałem chyba retorycznych subtelności :roll: Musi to być gdzieś między wierszami.

dzejes - 16 Grudnia 2008, 11:35

To moja ocena i argumenty "a gdzie indziej to jest dopiero syf" niespecjalnie mnie przekonują.

EDIT:
Agi napisał/a

dzejes, nigdy nie zabiegałam o powszechną popularność, przyjmuję z godnością Twoją ujemną ocenę mojego postępowania.

Bardzo mnie to cieszy.

NURS - 16 Grudnia 2008, 11:45

Wyjaśnię ci to obrazowo.
policjant obserwuje faceta który pojawia się regularnie na przystanku, zachowuje się głośno, wytyka palcami, szturcha innych. w końcu podchodzi do niego w chwili, gdy ten np. robi go kogos głupie miny. Pyta go: co pan robi? a nasz delikwent odpowiada butnie: a pomyśl.

:twisted:

dareko - 16 Grudnia 2008, 11:54

Mamy, w zasadzie, jednego moda forum. Ilosc pracy jaka wklada w utrzymanie porzadku tutaj jest olbrzymia. Bylo juz wiele konfliktow, wiele roznych wypowiedzi, przy ktorych Agi udowodnila, ze nie kieruje sie prywata ani osobistymi sympatiami czy pogladami. Nie widze powodow, bym mial zmienic zdanie o jej pracy z powodu jednego incydentu.

Reakcja Agi byla przesadzona, ale zaby zaraz pisac o jakims zejsciu do pozoimu? Ludzie, ona poswieca nam mnostwo swojego czasu, wiec odrobina szacunku sie nalezy, nie?
No i jeszcze jedno. Mod, zeby dobrze pelnil swoja funkcje, musi budzic respekt. W "pomysl" tego respektu nie ma, wiec.... jeden czerwony pasek dla przpomnienia to zadna tragedia. Nie robmy scen.

jewgienij - 16 Grudnia 2008, 12:00

Dareko, nie ma to jak zapach napalmu o poranku, a Ty tutaj ze zdrowym rozsądkiem wyjeżdżasz i psujesz wojnę sześciominutową ;P:
dzejes - 16 Grudnia 2008, 12:00

Masz rację z wykonywaną pracą, dlatego już dawno temu mówiłem, że tak duże forum powinno mieć co najmniej 5 aktywnych modów, najlepiej odpowiadających za określone działy. Byłoby mniej stresu, zapewne.

Zdania jednak nie zmienię. Widzę różnicowanie w ocenie zachowania ze względu na osobę, ze względu na cel owego zachowania i to mi się nie podoba.

hrabek - 16 Grudnia 2008, 12:05

Postulowalem, zeby zwiekszyc liczbe modow. Wtedy powiedziano, ze poczekamy az Nurs wroci. Nurs wrocil, wiec moze warto wrocic do pomyslu? Jeden, albo dwa mody wiecej na pewno bylyby pomocne we wspolnym ustalaniu frontu, czy chociazby odciazeniu Agi.

Partner forum