To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Agnieszka Chodkowska-Gyurics

hrabek - 19 Października 2012, 10:20

Tak w ogóle, to by was pokręciło z tymi premierami. Wy, Kańtoch, Kozak, Uznański i jeszcze coś by się znalazło, a wszystko to na przestrzeni kilku tygodni. Tymczasem wypłata raz w miesiącu tylko.
Kruk Siwy - 19 Października 2012, 10:22

Bo to sezon chłopie jest, no i ępik się odbyczył i zaczął brać książki (umiarkowanie). Wszyscy wydawcy się wstrzymywali a teraz poooszło!
hrabek - 19 Października 2012, 10:32

No wiem, że sezon, wiem. Wszystko teraz wychodzi, bo wszyscy muszą zdążyć przed świętami. Tak tylko narzekam dla zasady. Jeszcze praskich nie zacząłem nawet (ha, nawet Drukarczyka jeszcze nie zacząłem, co ja o praskich będę), ale na pewno na Was pieniądze wydam. Tylko jeszcze nie teraz.
Kruk Siwy - 19 Października 2012, 10:35

A wracając do raportu meruli to może mają letki bałagan w Matrasie i zapomnieli wyłożyć?
merula - 19 Października 2012, 13:48

mówili, ze to efekt dobrej sprzedaży, bo pierwotnie leżało ponoć na stoliku z bestsellerami. wiec pewnie jeszcze uzupełnią braki.

no i dobra wiadomość - panie wiedziały co to za książka i o czym to :D

nureczka - 19 Października 2012, 13:50

merula, dzięki. Nic tak nie stawia na nogi po cięzkim tygodniu jak dobra wiadomość!
Agi - 19 Października 2012, 15:18

Pan Whicher jest również w Pile i już jest mój.
nureczka - 19 Października 2012, 15:24

Agi, Strasznie się cieszę. Mam nadzieję, że nie będziesz żałować (albo przynajmniej nie za bardzo). :D
Agi - 19 Października 2012, 15:27

nureczko, sądząc po tym co czytalam w wersji roboczej, nie będę żałować. Mam jeszcze chwilę do przyjścia przyjaciółek, biorę się do czytania.
nureczka - 19 Października 2012, 15:30

Agi, to miłe :)
nureczka - 19 Października 2012, 19:09

Agi, tak z ciekawości: w jakiej księgarni dostałaś?
Edit: literówka

Agi - 19 Października 2012, 20:14

Księgarnia Dom książki, jest w Pile odkąd pamiętam.
Martva - 19 Października 2012, 21:30

Chyba Cię nie ma na ZB, to wklejam:
Beata napisał/a
Czytam Pana Whichera w Warszawie Agnieszki Chodkowskiej–-Gyurics i Tomasza Bochińskiego. Jest klimat, są realia historyczne (nie tylko społeczno-polityczne, ale i kryminalistyczne), ciekawa zagadka i wciąż nie wiem, kto zabił. :) Kojarzy mi się trochę z cyklem Akunina o Fandorinie, ale - chwalmy Mzimu - nie ma wszechwiedzącego śledczego wprawiającego wszystkich wokół w nabożne zdumienie i podziw, przeciwnie - angielski książę detektywów nie raz utyka w martwym punkcie. Podoba misię.

nureczka - 19 Października 2012, 23:04

Martva, dzięki. Dzisiaj wyraźnie jest Dzień Dobrych Wiadomości :mrgreen:
nureczka - 24 Października 2012, 19:37

Siadam do tłumaczenia drugiego tomu Achmanowa.
cranberry - 25 Października 2012, 09:47

nureczka, mnie też info o Panu Whicherze na szortalu zaintrygowało, ale na razie ustanowiłam sobie niestety szlaban na zakupy księgarniane i tylko zapisałam tytuł w pliku na zaś ;)
nureczka - 25 Października 2012, 12:03

cranberry, życzę szybkiej poprawy stanu konta, żebyś mogła podnieść limit na zbożne zakupy. :)
Każeł Rzelazny - 25 Października 2012, 13:20

Ojtam, ojtam!... Włśnie otrzymałem honorarium z zaledwie dwuletnim poślizgiem, więc z chwilowo czystszym sercem mogę zaszaleć, a strawa duchowa ważniejsza, bo na dłużej starcza...
nureczka - 25 Października 2012, 13:27

Czym są dwa lata wobec wieczności? Życzę smacznego (znaczy smacznej strawy duchowej).
Adon - 25 Października 2012, 13:29

nureczko, piszesz z tabletu, albo telefonu, prawda? ;)
nureczka - 25 Października 2012, 13:43

Tak. Leżę powalona grypą i stukam z tableciku. A on mi radośnie słowa podmienia :)
cranberry - 25 Października 2012, 13:45

Cytat
A on mi radośnie słowa podmienia

Taaaak, skąd ja to znam: Windows Phone i jego wspaniała funkcja ANTYKOREKTA :P
nureczka, zdrowiej.

Adon - 25 Października 2012, 14:14

cranberry, nie tylko Windows Phone tak ma. ;)
nureczko, zdrowia życzę!

cranberry - 25 Października 2012, 15:46

Adon, jasne, chodziło mi o to, że ja TEŻ CIEPRIĘ :D Tylko STAŁA CZUJNOŚĆ (jak w HP) uchroniła mnie przed wysłaniem do pewnej szacownej damy smsa "olej, dziwki" zamiast "okej, dzięki" :mrgreen:
nureczka - 25 Października 2012, 15:53

Mnie notorycznie w SMSach zmienia kliknąć na klęknąć.
Adon - 25 Października 2012, 15:59

Nom, też tak mam na BB i na SG3, stąd mój post. ;)
nureczka - 26 Października 2012, 09:42

Czekałam, czekałam i się doczekałam. Oto pierwsza recenzja
Co prawda zaskoczyło mnie, że napisaliśmy powieść, która
Cytat
ma w sobie coś steampunkowego
ale ważne, że o nas piszą. :mrgreen:
Witchma - 26 Października 2012, 10:03

nureczka, bo wiesz... teraz wszystko, co się dzieje przed XX jest steampunkowe. "Krzyżacy" pewnie też.
Nina Wum - 26 Października 2012, 10:49

Steampunk to gorące słówko jest. Czytelników napędzi.
Witchmo, przeraziłaś mnie, bo przypomniałam sobie, że w "Devil May Cry" (gra, slasher taki, japońskim obyczajem nadrealistyczny, barokowy i przefajnowany okrutnie) występuje miecz długi dwuręczny - napędzany zmyślnym silniczkiem.
Tak, że Ci Krzyżacy w steampunkowym sosie... to by się dało zrobić. :?

nureczka - 29 Października 2012, 14:25

Kolejna recenzja.

Partner forum