Spodenki - Szorty królowej matki
dzejes - 19 Maj 2009, 02:46
Spoko, gdzieś, kiedyś dostaniesz moda.
shenra - 19 Maj 2009, 07:36
Co wy na bezsenność cierpicie?
MOFFISS - 19 Maj 2009, 07:50
jewgienij, nie gratuluje za pierwsze miejsce, tylko za umiejętność adaptacji do kryteriów otoczenia.
Świadomy tekst, popełniony przez pisarza, który pisze na poziomie percepcji określonego odbiorcy. Twórca, który doskonale rozumie formułę szortów i bezwględnie ją wykorzystuje.
Dementuje też po raz kolejny plotki, nie jestem kobietą. Mogę to udokumentować I dziękuję, za oceny mojego warsztatu.
Stormbringer - 19 Maj 2009, 07:53
Fajna edycja, nie powiem. Gratulacje dla jewgienija za zdecydowane zwycięstwo i dla mada za walkę do ostatniej minuty. No i podziękowania dla wszystkich uczestników, głosujących oraz Uroczej Pani Organizator (w skrócie UPO ).
No to teraz czekamy na pogrom w następnej edycji.
xan4 - 19 Maj 2009, 08:28
Przyznam się, że oprócz shenry, trafiłem jeszcze które szorty napisali Bellatrix, jewgienij i Stormbringer, udana w typowianie edycja
MOFFISS, mam prośbę do Ciebie, zejdź raz do naszego poziomu i napisz coś pod publiczkę
MOFFISS - 19 Maj 2009, 08:36
xan4 napisał/a |
MOFFISS, mam prośbę do Ciebie, zejdź raz do naszego poziomu i napisz coś pod publiczkę |
zarzucacie mi, że piszę teksty zaangażowane? Że nie potrafię zrobić salcesonu i podać na złotej tacy? Nie będę pisał pod żadną publiczkę, bo nie widzę takiego sensu. Albo tworzę, cokolwiek to znaczy dla amatora-grafomana, bo chcę cos przekazać, albo kupuję sobię deskę klozetową zamiast klawiatury.
baranek - 19 Maj 2009, 08:40
Brawa. Dla wszystkich.
merula - 19 Maj 2009, 08:42
j.w.
xan4 - 19 Maj 2009, 08:48
MOFFISS, jeżeli Stary Testament można od biedy potraktować jako tekst zaangażowany to Znikające ogórki nie zaklasyfikowałbym do tej kategorii.
Nie zarzucam Ci, że nie potrafisz zrobić salcesonu i podać na złotej tacy, bo nie wiem co to dla Ciebie znaczy.
W naszych konkursach wygrywają zazwyczaj teksty specyficzne, dobrze napisane, z pointą, z pomysłem, ale czasami wygrywają rzeczy całkiem inne (np: Jej widok Bellatrix czy poprzedni wygrany szort mada Dom...),
dlatego nie możesz generalizować, bo wygląda to jak wywyższanie się nad innymi,
wy jesteście pulpa i dla pulpy piszecie, a JA jestem prawdziwy TWÓRCA,
ok, pisz sobie jak chcesz, Twoja wola, ale poczytaj sobie Twoje komentarze po każdej edycji, wszystkie są takie same, skrzywdzone dziecko udowadnia sobie i innym kto tu jest górą,
no ale się rozpisałem...
Witchma - 19 Maj 2009, 08:59
jewgienij, jakoś zupełnie mnie nie zaskoczyło, że to był Twój tekst Gratulacje
mad
Stormbringer "Godzina Prefektów" była moim faworytem
Osobne gratulacje dla Virgo C. i Ozzborna
I oczywiście dla Królowej Matki tej edycji
MOFFISS - 19 Maj 2009, 09:00
xan4, nie wkładaj mi do ust słów, których nie wypowiedziałem. Jestem grafomanem-amatorem, piszącym hobbistycznie, a nie twórcą. Nie porównuję też wszystkich do pulpowiczów itd.
Szorty mają pewną specyfikę i tyle. Czytane są przeważnie w biegu, między codziennymi i absporbującymi czynnościami. Trudno wymagać od każdego, by skupił uwagę na 20 szortach, jak w tej edycji. Liczy się prosty, zapadający w pamięć tekst, przecież sami piszecie, że tak własnie oceniacie
Lynx - 19 Maj 2009, 09:14
jewgienij . Ciekawi mnie temat, jaki zapodasz.
Gratuluję wszystkim było przyjemnie poczytać.
Ja ze swojej i Nocturna strony musze przeprosić za niedopracowany tekst- zabrakło nam trochę czasu. Nie wyślę więcej nieprzeredagowanego szorta
MOFFIS miałeś okazję wypowiedzieć się n/t szortów w trakcie oceniania, nie rozumiem tego typu wycieczek osobistych- jakiś zakaz dla "poważnych" autorów uczestnictwa w szortowej zabawie? Dziwne w świetle tego co pisałeś do Nursa.
Martva - 19 Maj 2009, 09:20
xan4 napisał/a | MOFFISS, mam prośbę do Ciebie, zejdź raz do naszego poziomu i napisz coś pod publiczkę |
O, to by mogło być ciekawe
MOFFISS napisał/a | Że nie potrafię zrobić salcesonu i podać na złotej tacy? |
Rotfl. A na miejscu jewgienija to bym się obraziła.
Królowa Matka tej edycji dziękuje za podziękowania, czeka na nowe zasady.
Godzilla - 19 Maj 2009, 09:25
jewgienij, mad, Stormbringer, gratulacje!
Martva, wyrazy uznania, bo krakali, krakali, a rekord padł.
MOFFISS - 19 Maj 2009, 09:26
Lynx napisał/a |
MOFFIS miałeś okazję wypowiedzieć się n/t szortów w trakcie oceniania, nie rozumiem tego typu wycieczek osobistych- jakiś zakaz dla poważnych autorów uczestnictwa w szortowej zabawie? Dziwne w świetle tego co pisałeś do Nursa. |
właśnie, szorty to zabawa, gdzie każdy może spróbowac swoich sił i pisać tak jak czuje, a nie dlatego, że NURS druknie, albo nie druknie. To jedyna szansa, by ukształtować swój talent, a nie dawać się urabiać innym.
A propos zwycięzcy, odebraliście jak zwykle na opak. Mistrz słowa chce być zrozumiały dla targetu i popełnia świadomie tekst, co świadczy o jego dojrzałości przede wszystkim. Czytałem Riffy i sami przyznacie, że mają się nijak do tego szorta. Jewgenij pokazał tylko, że jest pisarzem uniwersalnym, i tyle
Witchma - 19 Maj 2009, 09:28
Godzilla napisał/a | krakali, krakali, a rekord padł. |
I to jaki piękny Następny przystanek - 66 głosujących
Martva - 19 Maj 2009, 09:31
MOFFISS napisał/a | szorty to zabawa, gdzie każdy może spróbowac swoich sił i pisać tak jak czuje, a nie dlatego, że NURS druknie, albo nie druknie. |
O ile się nie mylę, to Ty miałeś straszne parcie na komercjalizację, obserwacje przez wydawnictwo i nagrody od pisarzy, a teraz o zabawie piszesz?
Riffy były dla mnie równie zrozumiałe co Audiencja, dla Ciebie nie?
Witchma, może 666 od razu?
Lynx - 19 Maj 2009, 09:37
MOFFISS, ta wypowiedź nie była agresywna i jest w pełni zrozumiała. Poprzednia taką nie była. Nie dziw się reakcjom ludzi i jeśli piszesz w emocjach, to dodawaj emotki do tekstu- będą <teksty> bardziej czytelne. Czasami zastanów się nad tym co chcesz przekazać, oraz nad formą.
Rafał - 19 Maj 2009, 10:01
Brawo, brawo i brawo, gratulacje dla wszystkich uczestników
shenra - 19 Maj 2009, 11:37
MOFFISS napisał/a | Czytałem Riffy i sami przyznacie, że mają się nijak do tego szorta. | Tego nie rozumiem, znaczy jak "nijak się mają"?
Jorlanda - 19 Maj 2009, 11:57
Gratulacje dla zwycięzców, naszych wolnych chwil ciemięzców
Bardzo dziękuję za WSZYSTKIE opinie na temat moich prowokacyjnych i mocno przegiętych szortów.
Niestety nie mam teraz głowy do dłuższej wypowiedzi. Wasze szczęście Zwłaszcza Twoje Moffiss
Ale ja tu jeszcze wrócę...
Marcin Robert - 19 Maj 2009, 12:56
Gratulacje dla wszystkich współuczestników, dla organizatorki rekordowego konkursu, a przede wszystkim dla:
jewgienija
mada
i Stormbringera
Dziękuję wszystkim, którzy oddali głos na mojego szorta. Dostrzegam zmianę tendencji. Dotychczas albo wlokłem się w ogonie, albo byłem wśród uciekinierów na przedzie, teraz zaś podążałem razem z peletonem.
Chciałbym jeszcze odnieść się do jednego zarzutu:
Bellatrix napisał/a | Ktos zarzucil Feroluce, ze pobieznie skomentowala, ale moge sie podpisac pod jej opinia rekami i nogami - wtornosc zabija. Na litosc, ile szortow moze zaczynac sie od Krolowa costam zrobila. Czy autorzy nie maja wyobrazni i musza temat traktowac tak doslownie? |
No cóż. Opowiadając historię zwykle opisujemy ludzi (lub inne rozumne istoty), którzy coś tam zrobili. Ten ogólny schemat możemy starać się ująć bardziej szczegółowo:
- pewien człowiek przyszedł do pracy i zaczął coś robić,
- pewien człowiek zauważył coś niezwykłego i jakoś zareagował,
- pewien człowiek nieszczęśliwie się zakochał, co miało taki, a nie inny wływ na jego dalsze zachowanie itd., itp.
Trudno jednak do tej listy dodać coś naprawdę oryginalnego. Poniewać tematem zakończonego konkursu była królowa matka, opisałem więc królową matkę, która coś robiła. Oryginalności oczekiwać powinniśmy raczej na niższym, bardziej szczegółowym poziomie: opisu tego, co konkretnie królowa robiła i jakie były konkretne skutki jej postępowania i tutaj - jak mi się zdaje - udało mi się ją osiągnąć z nadwyżką.
Virgo C. - 19 Maj 2009, 19:32
Gratulacje dla jewgienija, co prawda Twój szort nie trafił w moje gusta ale i wygrana w cuglach zasługuje na szacunek
Gratulacje także dla mada i stormbringera
Gratulacje dla szortowej matki, która znakomicie poprowadziła tą edycje
Dziękuje za wszystkie oddane na mnie głosy oraz wszystkim, z którymi miałem przyjemność rywalizować w tej edycji
Specjalne podziękowania dla shenry, która podsuneła mi pomysł na tego szorta
@Witchma
Drugi raz z rzędu otrzymałem głos od Ciebie. Wyróżniony się czuje
Witchma - 19 Maj 2009, 19:38
Virgo C., zauważyłam To nie może być przypadek
Sally - 19 Maj 2009, 20:18
No to ja też składam wszystkim serdecznie gratulacje Dla piszących i głosujacych Dla prowadzącej A w szczególności dla Stormbringera, którego szort był moim faworytem
Stormbringer - 19 Maj 2009, 20:24
Dziękuję. Dzięki też dla Fearfol, za chęć przyznania dwóch punktów - niestety, technika stanęła na przeszkodzie.
Nutzz - 19 Maj 2009, 20:35
Gratuluje wszystkim
A ja tam żadnego autora nie trafiłem i też się cieszę
Witchma - 22 Maj 2009, 12:47
jewgienij nie zdążył podziękować wszystkim za gratulacje, ale niniejszym czyni to za moim skromnym pośrednictwem
xan4 - 22 Maj 2009, 13:00
Witchma, to przekaż jewgienijowi aby szybko wracał i rozpoczął agitkę, coby lemoniada nie była w połowie pusta, a co najwyżej w połowie pełna
Jorlanda - 22 Maj 2009, 14:32
Zaczynam mieć wrażenie, że jewgienij jest szefem jakiejś mafii. Niewidoczny, nie odzywa się, ale ma mnóstwo posłańców i nawet medium, którzy przekazują jego wolę oczekującym na niego. A może by tak szort o autorze pomysłu Lemoniady napisać?
Jewgienij zniknął. Tłumy wiernych zebrały się przy ceremonialnych dystrybutorach Lemoniady w oczekiwaniu na Głos. Głos martwy, niosący życie i wiedźmowate wieści.
Bądźcie silni. JA WRÓCĘ. Kiedy xan4 osiągnie zenit.
heh wiem, że jestem złośliwą małpą...
|
|
|