To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Dunadan - 6 Stycznia 2006, 01:05

ojej... to szkoda... ale mimo wszystko - wiesz ledwo wyrabiam z tym forum ( 400 postów dziennie... ), plus jeszcze deviantArt... i w sumie na wiecej nie mam czasu - ale może zajrzę wkrótce.
Czasami zastanawiam się czy to dobrze ze spędzam tyle czasu nad froum :D ale to przecież rozmowa z ludźmi, poszerzanie horyzontów i... tak sobie tłumaczę :D

elam - 8 Stycznia 2006, 12:14

a ja tak zupelnie luzno, bez tematu...
to moj 300-ny post! przechodze do wyzszej klasy! :)
no to moge sie wylogowac na dzisiaj i brac za pisanie master'a..

elam - 12 Stycznia 2006, 14:57

szybkie pytanie, moze ktos szybko odpowie (na JUZ potrzebuje wiedziec):
jak sie nazywala ta sonda, co ja w kosmos wyslano dawno temu, z rysunkami mezczyzny i kobiety, i jakims-tam prymitywnym przekazem (to w "sondzie" chyba zawsze pokazywali, w czolowce)

dofo - 12 Stycznia 2006, 15:38

http://en.wikipedia.org/wiki/Pioneer_plaque - chodzi o to?

Nie wiem czemu, ale wydawalo mi sie, ze byla tez wysylana sonda z lancuchem ludzkiego DNA, 9. symfonia Beethovena oraz szkicami DaVinci. :? Ktos moze zaprzeczyc lub potwierdzic?

Edyta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Voyager_Golden_Record

Margot - 12 Stycznia 2006, 15:47

Takie płyty z różnymi informacjami były na pokładzie sond z programu Pioneer, Mariner i Voyager. Chyba ostatnie należały najbardziej znanych (były tam głosy wielorybów - być może ulubionych humbaków Romka, pozdrowienia w różnych językach, jakieś motywy muzyczne, etc.), ale pewności nie mam.
Romek P. - 12 Stycznia 2006, 16:26

Margot napisał/a
Takie płyty z różnymi informacjami były na pokładzie sond z programu Pioneer, Mariner i Voyager. Chyba ostatnie należały najbardziej znanych (były tam głosy wielorybów - być może ulubionych humbaków Romka, pozdrowienia w różnych językach, jakieś motywy muzyczne, etc.), ale pewności nie mam.

Mariner - nie. Pioniery i Voyagery - tak.
Humbaki - tak.

Po prawdzie: humbaki trzy razy TAK :P

Margot - 12 Stycznia 2006, 16:48

Ano, racja - program Mariner nie miał "złotych przebojów" na pokładzie. Pioneer miał i Voyager. Na Voyagerach były powitania w kilkudziesięciu językach i humbaki też.
A na Pionierach, goły facet i goła baba :mrgreen:

dofo - 12 Stycznia 2006, 16:51

Polecam odnosniki, ktore zamiescielm w swoim poscie. Pioneery slabo sie sprzedawaly i w efekcie dostaly "tylko" srebrna plyte. Dopiero Voyager zrobil furore i wywalczyl zloto :mrgreen: :lol:
Romek P. - 12 Stycznia 2006, 17:03

dofo napisał/a
Polecam odnosniki, ktore zamiescielm w swoim poscie. Pioneery slabo sie sprzedawaly i w efekcie dostaly tylko srebrna plyte. Dopiero Voyager zrobil furore i wywalczyl zloto :mrgreen: :lol:

I tak został pobity przez "Star Trek IV" :)

Margot - 12 Stycznia 2006, 17:11

No, właśnie na jakiejś amerykańskiej stronie nazwano to "golden records" w kontekście obu programów. Przetłumaczyłam luzacko, nie przeczę, dlatego wzięłam w cudzysłów - szukałam tych humbaków, bo w dziurawej pamięci pozostały już tylko strzępy informacji. :roll:
Romek P. - 12 Stycznia 2006, 17:23

Margot napisał/a
No, właśnie na jakiejś amerykańskiej stronie nazwano to golden records w kontekście obu programów. Przetłumaczyłam luzacko, nie przeczę, dlatego wzięłam w cudzysłów - szukałam tych humbaków, bo w dziurawej pamięci pozostały już tylko strzępy informacji. :roll:

Tu są humbaki, gdyby ktoś chciał. Polecam album
Hity oceanicznych głębi

mawete - 13 Stycznia 2006, 12:21

No kochani... Dzisiaj 13-go i piątek... meldować się kto jeszcze żyje... :mrgreen:
Margot - 13 Stycznia 2006, 12:24

mawete napisał/a
No kochani... Dzisiaj 13-go i piątek... meldować się kto jeszcze żyje... :mrgreen:

Jason nie żyje, ale ja - TAK! :mrgreen:

Rodion - 13 Stycznia 2006, 12:30

mawete napisał/a
No kochani... Dzisiaj 13-go i piątek...

Ty mnie nie strasz! Bo wlaśnie wyjść z domu musze! Eeeee...... :? :?

Lu - 13 Stycznia 2006, 12:35

Żyję, ale ledwo co.
Zspałam do pracy 4 godziny....

elam - 13 Stycznia 2006, 14:50

ja spoko, bo prace zaczynam o 16tej.
i oddalam dzis promotorowi czesc mojej pracy master2.
ciekawe, czy mu sie spodoba :)

mawete - 13 Stycznia 2006, 15:19

Coś mało nas przetrwało...
Angelus - 13 Stycznia 2006, 18:53

Ja się jeszcze jakoś trzymam...choć nie było łatwo. :wink: :twisted:
gorat - 13 Stycznia 2006, 22:52

mawete napisał/a
No kochani... Dzisiaj 13-go i piątek... meldować się kto jeszcze żyje...

Żyję i staram się pozbierac po tragicznym czwartku :x :lol:

Edit: uważajcie, żeby Wam Vampirella przypadkiem za słodko nie zaśpiewała... :))))

Dunadan - 14 Stycznia 2006, 00:44

oż bogowie... ja własnie przeżyłem piątek... nie wiem jak ale jednak. Dla był to PRAWDZIWY piątek 13-ego - w pracy nie było takiego zapeirdzielu jeszcze nigdy ( za mojej "kadencji" )... ehh, ale teraz... :D
Ziuta - 14 Stycznia 2006, 10:12

Mój piątek 10-ego był nawet przyjemny. W szkole całą klasą ryczeliśmy ze śmiechu, gdy kolego rozwiązywał przy tablicy zadanie. Chodzi mianowicie o to, że trzeba było z przystawania trójkątów (lub tw. Pitagorasa) pokazać, że odcinkisą równe. Potem zadania było proste. Kolega natomiast (jeden z dwu najlepszych matematyków w klasie) koniecznie chciał bawić się w wykazywanie w obie strony kolejnych implikacji, z których "można łatwo zauważyć, że" są odcinki równe.
Ja z resztą też się wygłupiłem . Dumny, że wreszcie coś mi zajarzyło pod czerepem, rozwiązywałem inne zadanie. Napisałem na tablicy zadowolony, że cośtam a cośtam liczę z "twierszenia cosinÓsów" :P
Takie sobie wesołe szkolne życie.

gorat - 14 Stycznia 2006, 17:14

I doczekałem się. Jestem sam na forum. Żadnych gości.
Haletha - 14 Stycznia 2006, 17:28

Zajrzyj za kaloryfer... Albo może lepiej nie;)
Czarny - 16 Stycznia 2006, 07:03

Ja też właśnie sam jestem na forum, co przydarza się prawie codziennie około godziny siódmej rano.Ciekawe, czy gdyby NURS ogłosił konkurs na 7 rano, też padłby rekord liczby użytkowników, będących na forum jak wczoraj koło 15. Widać ludzie spragnieni są konkursów i nagród :mrgreen:
mawete - 16 Stycznia 2006, 08:34

O! to wczoraj padł rekord? nawet nie zauważyłem...
mawete - 16 Stycznia 2006, 10:11

"Na Forum jest 14 użytkowników :: 12 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 2 Gości
Zarejestrowani Użytkownicy: Czarny, eta, Iscariote, joe_cool, Madzik, mawete, nightingale, Orbitoski, Piech, Rafał, Rodion, sulka "
Niby dziki tłum, a na forum cisza...

Czarny - 16 Stycznia 2006, 10:13

Bo to wszystko socjofoby i tłumów nie lubią. :mrgreen:
mawete - 16 Stycznia 2006, 10:19

Albo piwa za mało... :mrgreen:
Rodion - 16 Stycznia 2006, 10:50

Wyskoczylem po browarka by opić 1000-nego posta!

Wasze zdrowie!

I toast: Sociofoby calego forum łączcie się! :mrgreen:

mawete - 16 Stycznia 2006, 11:14

Rodion: Twoje zdrowie!

Partner forum