Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - David Weber: cykl o Honor Harrington
Adanedhel - 25 Marca 2008, 12:41
Znaczy co? Sam zostałem w tym temacie?
dalambert - 25 Marca 2008, 12:43
A skąd Drogi komodorze / świąteczny brak dostepu/
lalunie to Bardasano i Anisimova / Cień Saganami/ tam to montowaly niezly numer ale nieskutecznie., hej
Adanedhel - 25 Marca 2008, 12:45
Bingo. Dodam, spojlerując nieco, że potem były dużo skuteczniejsze. I jeszcze bardziej namieszały
Zadawaj, spróbuję odpowiedzieć
dalambert - 25 Marca 2008, 13:03
Będzie prosciutko / może nawet Ixi zrrozumie /
któż to tym wdziecznym Paniom szyki w Gromadzie Talbot pomieszał i czym
Adanedhel - 25 Marca 2008, 13:06
Znów zamierzasz przyciągnąć komandora Ixiego i resztę obiboków? Nie wiem, czy się uda. Bo takie pytanie to... no wiesz, wyrwany ze snu w środku nocy na trudniejsze podałbym odpowiedź.
dalambert - 25 Marca 2008, 13:10
Ixi niech uaważa Paradox sie zbliża i zawsze mozemy obiboka w piwie wykąpać hej
Adanedhel - 25 Marca 2008, 18:46
Oj, chyba trzeba będzie wszystkich wykąpać
Adanedhel - 27 Marca 2008, 15:44
Kapitan Aivars Terekhov to był. Pomieszał... hmm... HMS Hexapumą i zebraną przez siebie małą eskadrą, z niesławnym HMS Warlock na czele. Po drodze oczywiście odkrywając demoniczny spisek.
Mówiłem, że trzeba będzie wszystkich wykąpać?
dalambert - 11 Kwietnia 2008, 08:10
Adanedhel, Świete słowa Komodorze, pindalactwo nie Flota i tyle, ale na stronach tych kunktatorów / Rebis/ ukazaly się już okładki obu "wylistowań" Flot Królewskiej i republikańskiej więc może dranie wreszcie to na rynek wypuszcza i będzie o czym tu pogadać.
Niestety kiedy wreszcie będzie polskie wydanie "Za wszelką cene" ni cholery nie wiadomo.
Zadawaj wasze Hej
Adanedhel - 11 Kwietnia 2008, 09:27
Ano rzeczywiście, zerknąłem, nareszcie będzie to Jayne's Tylko kiedy to będzie? Tak konkretnie? Przy okazji dowiedziałem się też, że trzecia część cyklu o Temerairze wychodzi.
A do konkursu spróbuję od innej strony podejść. Może da się reanimować załogę.
Wymień ze czterech autorów (oczywiście poza Weberem), którzy stworzyli opowiadania dotyczące świata Honor.
dalambert - 11 Kwietnia 2008, 11:05
Adanedhel, Załoga do boju
hjeniu - 11 Kwietnia 2008, 11:50
Tak z pamięci to na pewno Eric Flint i zdaje się John Ringo, S.M. Stirling, David Drake.
edit: A i pewnie Steve White.
Adanedhel - 11 Kwietnia 2008, 20:00
Yes sir! Możesz zadawać Nareszcie ktoś się odezwał
hjeniu - 11 Kwietnia 2008, 21:10
To może coś prościutkiego. Jaki pomysł miała Marynarka Republiki na zneutralizowanie kutrów Królewskiej Marynarki?
Adanedhel - 14 Kwietnia 2008, 10:16
Ej no, ktoś odpowie w końcu?
dalambert - 14 Kwietnia 2008, 13:00
Adanedhel, znowu mam sie włączyc drogi komodorze bo wprawdzie nie czytalem "Za wszelką cene" / ech kunktarory z Rebisu/ ale coś mi świta hej ?
hjeniu - 14 Kwietnia 2008, 13:09
Nie trzeba czytać "Za wszelką cenę" żeby znać odpowiedź na to pytanie. Ta metoda została wykorzystana w momencie zerwania rozejmu.
dalambert - 14 Kwietnia 2008, 13:34
No to lu. sądzę , że chodzi o brudne jak cholera bombki atomowe uzyte w głowicach przeciwkutrowych i skutecznie "rozwalające" subtelne maskowanie elektroniczne stosowane przez Krolewskie kutry, a jak maskowania nie było to można było walić "konfesjonalnie" czyli z kopa
Ps Heniu z innej bajki jak przezyłeś zachodnio pomorską elektryczno slupową katastrofe ?
hjeniu - 14 Kwietnia 2008, 13:36
Dokładnie. Czyli kosmiczna odmiana taktyki czterech warstw
hjeniu - 14 Kwietnia 2008, 14:29
Dokładnie. Czyli kosmiczna odmiana taktyki czterech warstw
dalambert - 14 Kwietnia 2008, 14:52
hjeniu, coś Cie drogi hjeniu, zdublowało , ale
Na jakiej planecie poznali się Virginia Uscher i Cachat agent dzielny
I w jakich okolicznościach przyrody hej
hjeniu - 14 Kwietnia 2008, 15:15
Wiem, wiem ale nie powiem
dalambert - 14 Kwietnia 2008, 15:17
Adanedhel, komodorze w uchohjeniu,
Adanedhel - 14 Kwietnia 2008, 18:03
Błagam, może kto inny odpowie? Ixi, hop hop, Ty zdaje się niedawno czytałeś odpowiednią część
Adanedhel - 15 Kwietnia 2008, 12:44
Heh... czy to aby nie było na Ziemi w slumsach Chicago?
dalambert - 16 Kwietnia 2008, 08:03
Hej, hej Flota obcyndalaczy - na stronie Rebisu w "nowosciach""wiszą opisy obu flot Królewsliej i Republikańskiej po 23 zl mające zaledwie 68 stron więc pewnie bardziej broszurki niż uczciwe opisy, ale dobre i to hej
dalambert - 17 Kwietnia 2008, 09:56
Adanedhel, było - dawaj dalej hej
Adanedhel - 17 Kwietnia 2008, 10:56
W jakim rejonie kosmosu (na terenie jakiego państwa) zginął Edward Saganami?
Adanedhel - 21 Kwietnia 2008, 12:30
Są już te broszurki, o których dalambert wspominał. Leżą w najlepsze w Empiku w sztukach kilkudziesięciu. Jeśli się nie mylę dotyczą samego początku wojny, albo zostały równo schrzanione, na pierwszy rzut oka.
Nie wiem jak opisy, ale wszelakie rysunki (np. mundurów) wyglądają jak wycięte z jakiego anime sprzed nastu lat. Zaciekawiły mnie też takie duperele jak graficzne przedstawienie sygnatury lidarów artyleryjskich poszczególnych okrętów ( ) i opis (graficzny) jak wygląda ściana.
Muszę jeszcze zerknąć, co dokładnie opisane jest. Choć podejrzewam, że to samo można znaleźć na angielskiej wikipedii. Mimo to zapewne kupię, ale nie teraz - wylądowało toto daleko na mojej liście zakupów.
dalambert - 21 Kwietnia 2008, 12:43
Adanedhel, w którym EMPiK'u bo ja bylem w piątek przy Nowym Świecie i poza totalną niekompetencją panienek od sprzedawania ksiażek z niczym niekawym sięnie spotkalem hej
|
|
|