Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.
NURS - 12 Lutego 2007, 15:07
Bez gwiazdy nie ma jazdy
To był sksistowsko prześmiewczy tekst, ale cos spipcyłem, bo ludzie końcówki nie odbierali ironicznie.
Fidel-F2 - 12 Lutego 2007, 22:45
"Ostatni zjazd przed Litwą" - czy w kontekście tego tytułu, uważasz NURSie, że Pana Tadeusza jako nudnego, nieprzystającego do naszych czasów i wiele nie wnoszącego do współczesnego oglądu śwata oraz pisanego raczej językiem pięknym niż szybkim należy wykreślić ze spisu lektur?
pytanie retoryczne było
sorry za offtop
NURS - 13 Lutego 2007, 00:55
Wcale nie offtop
A znasz ten tekst? Pamiętasz o co chodzi? Bo to aluzyjne jest.
Anko - 13 Lutego 2007, 01:06
A imię jego czterdzieści i cztery, he he. Tylko skąd Ty znałeś hinduski?
NURS - 13 Lutego 2007, 01:13
Shangri-la, siostro, Shangri-la...
Anko - 13 Lutego 2007, 01:27
Tam to się chyba chińskiego można nauczyć?
Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 07:38
NURS, nie zam tekstu niestety, nie wiem czy to było w jakiś zbiorze czy w piśmie? Może czytałem i nie pamiętam? Naturalnie chętnie bym przeczytał ale mi chodziło o to, że gdyby nie kanon szkolny to nie miałbyś do czego żaluzji tym tytułm robić.
NURS - 13 Lutego 2007, 18:40
poki co jest kanon, więc problemu nie ma
Tekst jest /byl pisany dla ludzi dzisiaj czytających a oni skojarza.
Był s SF-ie kiedyś.
NURS - 13 Lutego 2007, 18:41
i jeszcze tak mnie naszło, tytul mozna odczytac też wprost , bo tyczy sie ostatniego zjazdu przed litwą. Wiec mundry by zrozumiał żaluzje, a czytacz nie i obaj by byli zadowolnieni
Arlon - 13 Lutego 2007, 22:09
Dobra, Nursie, mów co to będą za opowiadania. I dlaczego tytułowy jest "Ostatni", czyżby było w zbiorze więcej tego typu tekstów? Bo popularności to on chyba wielkiej nie zyskał (nie było pana Jana ).
NURS - 13 Lutego 2007, 22:40
Bo to dobry tytuł jest, sam przyznasz
A co jest finalnie w zbiorze, to nie wiem, zero kontaktu z wydawcą. Ale z pewnoscia będą to tego typu teksty Ja tylko takie pisuję. rozrywkowe, lekko aluzyjne, dla mas.
mam nadzieję, że prócz tytułowego będzie jeszcze Ciemna strona ksiezyca, Cicha góra, Mrok nad tokyorama i Polowanie na jednorozca. ale na 100% nie wiem.
Generalnie, wszystkim oczekujacym na publikacje, rzuce ciekawostke. W maju dogadałem ten zbiorek. 8 miesiecy trwalo, zanim wrzucili go na swoja strone, ile do wydania zostalo, dobry bozia wie, a wy narzekacie na terminy druku
Adashi - 13 Lutego 2007, 22:54
A to opowiadanie ze świata Resident Evil Alpha Team też będzie
NURS - 13 Lutego 2007, 22:57
w drugim tomie. i to niezupełnie świar RE, raczej zombiakolubny horror, w którym bohaterowie wzorują się na postaciach z gry.
Adashi - 13 Lutego 2007, 23:10
Racja wzorują się. W każdym razie opowiadanie extra.
NURS - 13 Lutego 2007, 23:15
Residenta lubię, nawet zrobiłem polską wersję do RE4 na PC.
Anonymous - 13 Lutego 2007, 23:51
Tom I: Ostatni zjazd przed Litwą.
Tom II: Ostatnia paróweczka hrabiego Barykenta.
NURS - 14 Lutego 2007, 00:06
Barry Kenta
I Tym akcentem zakończmy offtop.
Arlon - 14 Lutego 2007, 09:58
Tytuł dobry, przyznaję.
"Cichą górę" trzy razy zaczynałem czytać i przestawałem po wypadku - w sumie sam nie wiem czemu, może w książce wygodniej się będzie czytać.
A swoją drogą ciekawe, że Fabryka na którą się narzeka (narzekało?), że hop siup, wydaje jak najszybciej, nierzadko olewając korektę czy redakcje, tyle każe czekać. Czyżby mieli przesyt?
Pako - 14 Lutego 2007, 14:54
Cicha góra była ok, przyjemnie się czytało.
A wczoraj czy przedwczoraj dogrzebałem się do Alpha Team, porobiłem sobie nadziei, bo NURS mniam pisze i się nie zawiodłem. Fajne opowiadanie, nie super jakieś, ale bardzo przyjemnie się czytało. Podziękować
NURS - 14 Lutego 2007, 21:35
AlDzieki Pako, staram się jak mogę, ale chyba czas zacząć się ludnosci przypominać, bo ksiązki w drodze, co prawda jedna pod pesudonimem, ale...
Tomcich - 14 Lutego 2007, 21:37
A coś w stylu Pól dawno zapomnianych bitew będzie? Dalej mam niedosyt space-opery
NURS - 14 Lutego 2007, 21:40
Pola obmyślam sobie, znaczy kolejne teksty w tym świecie. spróbuje puścić ze dwa opka w SyFku zanim wyjdzie książka, zwyczajowo nie zawierające się w treści książki.
Tomcich - 14 Lutego 2007, 21:56
Fajnie, ale nawet się nie pytam kiedy opka, a tym bardziej książka.
NURS - 14 Lutego 2007, 22:23
musze sobie poustawiac sprawy. Generalnie mam teraz na celowniku powieść - Samotność anioła zagłady, zbiorek w FS, a Pola to następna kolejność.
andre - 15 Lutego 2007, 08:28
NURS napisał/a | musze sobie poustawiac sprawy. Generalnie mam teraz na celowniku powieść - Samotność anioła zagłady, zbiorek w FS, a Pola to następna kolejność. |
zła kolejność, zła...
Pako - 15 Lutego 2007, 10:07
Zła, zdecydowanie. Pola bym wysunął na prowadzenie, bo wielce miło wspominam, a dla mnie to taki swoisty wyznacznik jakości. Jak po dłuższym czasie pamiętam treść opowiadania to jest to coś, bo zazwyczaj opowiadania wpadają i wypadają ze mnie.
NURSie - większość, jeśli nie wszystkie, Twoje opowiadania siedzą mi w pamieci mocno Jest bardzo dobrze Masz we mnie wiernego czytelnika
andre - 15 Lutego 2007, 10:29
i wszyscy razem:
Pola biteew!!!Pola biteeew!!Pola biteeew!!!
moze pomoze...
NURS - 15 Lutego 2007, 10:46
Andre, a może Samotność jest jeszcze lepsza
Pola juz w sporej części znasz (tak ze 40-50% objętości), a tu całe nowe bedzie.
andre - 15 Lutego 2007, 11:45
no ale tam był kosmos,statki,obcy...a w Samotnosci to chyba tego nie będzie...
NURS - 15 Lutego 2007, 12:09
Moge dopisac jakiś epizod w tym stylu, jak w Żywocie Briana
|
|
|