Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Lowenna - 24 Listopada 2016, 18:36
marrek55f napisał/a | No to czekam na najnowszy odcinek Vikings. | po co?
marekz - 27 Listopada 2016, 00:25
Black Mirror sezon 3
Obejrzałem ostatnie dwa odcinki. Gdybym miał punktować te odcinki, wyglądałoby to tak:
E01 - 9/10
E02 - 7/10
E03 - 6/10
E04 - 10/10
E05 - 6/10
E06 - 7/10
Przede mną teraz Mars, który po trzech odcinkach prezentuje się bez rewelacji.
Beata - 2 Grudnia 2016, 16:26
Obejrzałam pierwszy sezon Paktu, w sumie 6 odcinków. Przez pierwsze trzy było ciekawie, a momentami nawet intrygująco, dwa następne usiłowały trzymać poziom, a ostatni to klapa totalna - rozwiązanie głównej intrygi mdłe, wątki poboczne pozostawione bez wyjaśnień (może zostaną zamknięte w kolejnym sezonie, ale bardzo mi trudno wykrzesać z siebie odpowiednio dużą dozę entuzjazmu, by to sprawdzić). Nie polecam.
dalambert - 2 Grudnia 2016, 16:44
Lowenna, bo dobrze się zapowiada Wikingi znaczy
thinspoon - 5 Grudnia 2016, 07:57
dalambert napisał/a | Lowenna, bo dobrze się zapowiada Wikingi znaczy |
Żartujesz chyba. Zobaczyłem nowy odcinek, licząc na cud. Dostałem smęty, emo Ragnara i lesbijskie przelizanie. Ten serial już się nie podniesie.
Chal-Chenet - 5 Grudnia 2016, 09:55
Trzeci sezon Black Mirror obejrzany. Jak dla mnie, trzyma poziom.
Nosedive Celowo przerysowany i przez to jeszcze bardziej niepokojący. 8/10
Playtest Nieco przekombinowany w końcówce, ale emocjonujący. 7/10
Shut up and dance Nie rób dziwnych rzeczy w internecie, bo i tak jesteś śledzony. 10/10
San Junipero Piękny i smutny odcinek. 10/10
Men against fire Zabijanie nie jest łatwe, ale z oporami trzeba sobie radzić. 9/10
Hated in the Nation Czasami nie warto hejtować, bo można dostać rykoszetem. 8/10
Lowenna - 5 Grudnia 2016, 11:18
Moje pytanie wynikało z rejestracji bota, który wrzucił kilka postów ni z gruchy ni z pietruchy. Miałam nadzieję, że jednak się pomyliłam, wróci i podyskutujemy.
Agi - 5 Grudnia 2016, 14:34
Lowenna napisał/a | Moje pytanie wynikało z rejestracji bota, który wrzucił kilka postów ni z gruchy ni z pietruchy. |
Lowenna, chyba lekko mylisz pojęcia. To nie był bot, tylko osoba, która się normalnie zarejestrowała, potwierdziła przeczytanie regulaminu i zgłosiła akces do grupy Pobici. A że drugi raz nie wrócił? Może atmosfera na forum mu nie odpowiadała?
Lowenna - 5 Grudnia 2016, 15:23
Agi, masz rację. Powinnam umieścić w cudzysłowie.
W ciągu 8 minut IMHO trudno poznać atmosferę jakiegokolwiek miejsca.
Agi - 5 Grudnia 2016, 15:24
Może wróci.
Lowenna - 5 Grudnia 2016, 15:26
Wrócił, by umieścić link reklamowy w podpisie
Agi - 5 Grudnia 2016, 16:24
No to już nie ma linku reklamowego.
dalambert - 5 Grudnia 2016, 21:10
Korona -o Elżbiecie II0 znakomite
nureczka - 5 Grudnia 2016, 22:04
dalambert napisał/a | Korona -o Elżbiecie II0 znakomite |
W rzeczy samej, wyśmienite.
marekz - 6 Grudnia 2016, 14:15
3%
Osiem odcinków, Netflix + brasiliana - zobaczymy zaraz co to warte. Trailer obiecuje niemało.
Luc du Lac - 6 Grudnia 2016, 16:16
3% - słabsze to niż stadionowe piwo ...
dalambert - 7 Grudnia 2016, 16:35
Uwaga CENZURA - Wikingowie sezon 4/b odcinek 11 wersja nadana w tv na History, a wersja "ściągalna" różnią sie . W wersji ściągalnej scena uścisków Largethy z wojowniczką jest skrócona dotkliwie. Nie dowiecie się jak pięknie tatuowane uda ma pani L.
marekz - 8 Grudnia 2016, 10:45
3%
Osiem odcinków obróciłem w dwa dni. Nie jest to takie złe. Różnego rodzaju duchy unoszą się nad tym serialem: duch El Barco (na szczęście rzadko i niezbyt mocno), duch Katniss, duch Limes Inferior Zajdla, a także duch Więźnia Labiryntu, no i inne pomniejsze duchy (ducha Gattaca nie ma).
Główny minus jest taki, że prezentowany obraz świata jest nadmiernie infantylny. Realizatorzy zaniedbali zupełnie pokazywania drobiazgów mających uwiarygadniać taki świat. No za cholerę nie da się w to uwierzyć. To zapewne efekt ich braku doświadczenia, z czasem może się nauczą. Sama koncepcja mi się podobała. Zdaję sobie też sprawę jak trudno wiarygodnie przedstawić dystopię w formie obrazu. Dużo łatwiejsze jest to w formie pisanej, gdzie każdy tak sobie to wyobrazi jak mu pasuje. Niemniej jednak na pewno dało się to lepiej zrobić. Ode mnie sezon pierwszy dostałby mocne [7/10] i jest warty obejrzenia. Wg mnie nadaje się świetnie na pierwszy kontakt z serialami s-f. Jak ktoś już więcej widział, nadaje się mniej.
Będzie drugi sezon i bardzo mnie to cieszy. Co do klasycznej brasiliany, raziło mnie to tylko w jednym z odcinków, no i może trochę też w ostatnim. Pewnie będa trzy sezony, bo trudno mi sobie wyobrazić aby Brazylijczycy mieli tendencje do skracania czegokolwiek. Tak więc za nami 3%. Przed nami zapewne 3% - Reaktywacja, a potem 3% - Rewolucje.
Oglądałem wersję angielskojęzyczną, bez polskich napisów. Może do tego jeszcze sobie kiedyś wrócę z portugalskim dźwiękiem i polskimi napisami, bo widzę że na Netflixie są napisy. Choć ten portugalski słabo mi tu pasuje.
m_m - 11 Grudnia 2016, 16:57
Zabierać się za Czystą krew czy lepiej ten czas wykorzystać, dajmy na to, na drzemkę lub zwykłe opierdzielanie się? Siedem sezonów, kurde.
marekz - 11 Grudnia 2016, 18:18
Drzemka.
Drugi sezon Lucyfera skończyłem. Jest znacznie lepszy niż pierwszy, przestał mnie wkurzać tytułowy bohater, wreszcie zrobiło się to przynajmniej zabawne. Na ocenę na pewno ma pewien wpływ talent aktorski tej pani z RPA, czy będzie kolejny sezon nie wiadomo, choć fabularnie serial jest na kolejny sezon przygotowany, a ode mnie dostałby obecnie mocne [6/10] z tendencją wzrostową.
Luc du Lac - 12 Grudnia 2016, 11:11
w niedziele obejrzałem zaległe 3 odcinki Belfra - wyjątkowo udany polski serial kryminalny. Choć rozwiązanie z lekka oczekiwane, to małe zaskoczenie z nawiązaniem do markizy De Merteuil ładne i efektowne. Oby takich więcej seriali
Agi - 12 Grudnia 2016, 11:28
Luc du Lac napisał/a | zabiła żona/kochanka głównego złego/głównego bohatera
ps. niestety będzie druga seria |
Tak złośliwie przypomnę Twój komentarz do naszej (Beaty i mojej) dyskusji na temat "Belfra".
Luc du Lac - 12 Grudnia 2016, 14:24
żona była długo na liście - szkoda że postać spłycili po tym jak przestała sypiać z głównym bohaterem
Agi - 12 Grudnia 2016, 15:05
Luc du Lac, mnie chodziło o "ps. niestety będzie druga seria".
Rozwiązanie zaskakujące, ale w sumie logiczne, gdy się prześledzi rzucane sugestie.
Ciekawe czy kogoś z obsady poza Stuhrem i oficerem CBŚP zobaczymy drugiej części?
Luc du Lac - 12 Grudnia 2016, 15:40
nie chwaląc się - mnie nieszczególnie zaskoczyło,
nawet stawiałem trochę na markizę jako głównego sprawcę, ale później się wyjaśniło że była tylko markizą
Chal-Chenet - 16 Grudnia 2016, 08:47
Westworld (sezon 1)
Mnie się bardzo podobało. Lubię tematykę uzyskiwania świadomości przez maszyny podaną w sosie lekkie paranoi. Bywało tu parę dłużyzn, ale w ogólnym rozrachunku byłem mocno zaangażowany w seans. Wykonane techniczne perfekcyjnie, aktorsko też bardzo dobrze. Szkoda, że drugi sezon dopiero w 2018.
8/10
Ash vs. Evil Dead (sezon 2)
To, czego można się było spodziewać, czyli dużo flaków, prostackiego humoru i szybkiej akcji. Jeśli ktoś lubi konwencję horroru komediowego, nie powinien być zawiedziony. Ja nie byłem. Wiekopomne dzieło to to nie jest, ale co tydzień zapewnia te pół godziny odstresowania bez konieczności angażowania mózgu.
7/10
nureczka - 16 Grudnia 2016, 22:52
Mam pytanie do glądaczy seriali. Wiele osób zachwyca się Black Mirror. Obejrzałam odcinek 1 sezonu 1 (ten z premierem i świnią). Jak się mają do niego kolejne odcinki? Są lepsze, gorsze czy takie same?
Pytam, bo jakoś mi nie podpasował i nie wiem, czy trafiłam na gorszy odcinek, czy po prostu serial jest nie dla mnie?
Fidel-F2 - 16 Grudnia 2016, 23:18
Każdy odcinek jest o czymś innym. Nie są to arcydzieła filmowe ale raczej felietony socjologiczno-futurystyczne.
gorbash - 17 Grudnia 2016, 08:54
nureczka, jak dla mnie następny był jeszcze taki sobie patrząc na całość. Ale to dlatego że porównując z resztą był za bardzo futurystyczny. Może spróbuj od trzeciego? Tym bardziej że się ze sobą kompletnie nie łączą więc kolejność oglądania dowolna...
nureczka - 17 Grudnia 2016, 17:00
gorbash napisał/a | nureczka, jak dla mnie następny był jeszcze taki sobie patrząc na całość. Ale to dlatego że porównując z resztą był za bardzo futurystyczny. Może spróbuj od trzeciego? Tym bardziej że się ze sobą kompletnie nie łączą więc kolejność oglądania dowolna... |
Tak zrobię. Dadm mu jeszcze jedną szansę.
Fidel, dzięki za opinię!
|
|
|